NFL: Ngata megkapta a franchise taget, Harbaugh hosszabbított

Vágólapra másolva!
2011.02.17. 10:09
Címkék
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Baltimore Ravens magához láncolta a védő Haloti Ngatát, valamint John Harbaugh vezetőedzőt. Előbbi franchise taget kapott, míg utóbbi 2014-ig szóló szerződést írt alá.

A franchise tag segítségével a lejárt szerződésű játékost egy évre továbbra is az együtteshez lehet láncolni, de ennek ára van: a csapatnak a tagelni szándékozott sportoló részére az adott poszton szereplők közül a megelőző szezonban legtöbbet kereső öt játékos fizetésének átlagát kell adnia, vagy a saját előző évi bérének a 120 százalékát, attól függően, hogy melyik a nagyobb.franchise tag segítségével a lejárt szerződésű játékost egy évre továbbra is az együtteshez lehet láncolni, de ennek ára van: a csapatnak a tagelni szándékozott sportoló részére az adott poszton szereplők közül a megelőző szezonban legtöbbet kereső öt játékos fizetésének átlagát kell adnia, vagy a saját előző évi bérének a 120 százalékát, attól függően, hogy melyik a nagyobb.

Ngata a következő szezonban 12.5 millió dollárt kereshet, amennyiben nem igazol el más csapathoz, ebben az esetben viszont a Ravensnek két elsőkörös választás jár a drafton.

„A franchise tag lehetővé teszi számunkra, hogy Haloti a Ravensnél maradjon, de a célunk, hogy hosszú távú kontraktust kössünk vele. Azt szeretnénk, ha sokáig a Baltimore-t erősítené" – nyilatkozta Ozzi Newsome, a Hollók általános menedzsere.

Ngatát 2006-ban draftolta a Baltimore, ebben a szezonban 65 szerelése mellett egyéni csúcsának számító 5.5 sacket is jegyzett, valamint sorozatban másodszor választották be a Pro Bowlra.

További jó hír a Ravens szurkolói számára, hogy John Harbaugh vezetőedző 2014-ig meghosszabbította kontraktusát. A 48 éves tréner irányítása alatt a csapat mérlege az alapszakaszban 32–16 a nyert és vesztett mérkőzések tekintetében, míg a rájátszásban ez a mutató 4–3.

 

FRANCHISE TAGEK
Baltimore Ravens Haloti Ngata védő falember (DE)
Indianapolis Colts Peyton Manning irányító
Kansas City Chiefs Tamba Hali szélső linebacker (OLB)
New England Patriots Logan Mankins támadó falember (LG)
New York Jets David Harris középső linebacker (ILB)
Philadelphia Eagles Michael Vick irányító
San Diego Chargers Vincent Jackson elkapó

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik