NFL: a Jets sztárvédője és Michael Vick is megkapta a franchise taget

Vágólapra másolva!
2011.02.15. 15:50
Címkék
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New York Jets ma hivatalosan is bejelentette, hogy egyik legjobb linebackerére, David Harrisre franchise taget helyezett, míg a Philadelphia Eagles kiemelkedő idényt záró irányítója, Michael Vick szintén megkapta a taget.

A franchise tag segítségével a lejárt szerződésű játékost egy évre továbbra is az együtteshez lehet láncolni, de ennek ára van: a csapatnak a tagelni szándékozott sportoló részére az adott poszton szereplők közül a megelőző szezonban legtöbbet kereső öt játékos fizetésének átlagát kell adnia, vagy a saját előző évi bérének a 120 százalékát, attól függően, hogy melyik a nagyobb.franchise tag segítségével a lejárt szerződésű játékost egy évre továbbra is az együtteshez lehet láncolni, de ennek ára van: a csapatnak a tagelni szándékozott sportoló részére az adott poszton szereplők közül a megelőző szezonban legtöbbet kereső öt játékos fizetésének átlagát kell adnia, vagy a saját előző évi bérének a 120 százalékát, attól függően, hogy melyik a nagyobb.

Harris így közel 10 millió dollárt fog keresni a következő szezonban, ami a 2010-es szezonban az öt legjobban kereső linebacker átlagfizetésének felel meg. A 27 éves védőnek a nemrég véget érő szezonban 99 szerelése és három sackje mellett volt egy kiharcolt labdaszerzése is.

Nem csak a Jets sztárja kapta ma meg az egyéves kontraktust: a Philadelphia Eagles hivatalosan is bejelentette, hogy az év visszatérőjének járó díjat elnyerő Michael Vickre is ráhelyezték a franchise taget. Az Eagles sztárirányítója így várhatóan 16 millió dollárt kereshet a következő idényben.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Logan Mankins, a New England Patriots támadó falembere kapta meg elsőként az egy évre csapatához láncoló szerződést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik