NFL: Mankins az első „fecske”, megkapta a franchise taget a Patstől

Vágólapra másolva!
2011.02.15. 11:59
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New England Patriots hivatalosan is bejelentette, hogy ráteszi a franchise taget támadó falemberére, az egyik legjobb bal oldali guardnak tartott Logan Mankinsre.

A franchise tag segítségével a lejárt szerződésű játékost egy évre továbbra is az együtteshez lehet láncolni, de ennek ára van: a csapatnak a tagelni szándékozott sportoló részére az adott poszton szereplők közül a megelőző szezonban legtöbbet kereső öt játékos fizetésének átlagát kell adnia, vagy a saját előző évi bérének a 120 százalékát, attól függően, hogy melyik a nagyobb.franchise tag segítségével a lejárt szerződésű játékost egy évre továbbra is az együtteshez lehet láncolni, de ennek ára van: a csapatnak a tagelni szándékozott sportoló részére az adott poszton szereplők közül a megelőző szezonban legtöbbet kereső öt játékos fizetésének átlagát kell adnia, vagy a saját előző évi bérének a 120 százalékát, attól függően, hogy melyik a nagyobb.

A háromszoros Pro Bowl-szereplő Mankins esetében az öt legmagasabb támadó falember fizetésének az átlaga körülbelül 10.1 millió dollárt fog jelenteni (később lesz csak hivatalos adat a pontos összegről), ami több, mint amennyit eddig a hatéves pályafutása alatt összesen megkapott (újoncként öt évre 6.4 millióért írt alá, míg az előző idényben holdoutja következtében az amúgy sem túl magas RFA-tender egészét sem kapta meg – mindössze 1.4 milliót a FOX Sport értesülése szerint, míg a Boston Herald 1.54 milliót említ).

„Mankins egészen kivételes játékos. 2005-ös draftolása pillanatától kezdve stabilizálta a támadó falunkat, és a jövőbeli terveinkben is fontos szerepet szánunk neki. Sajnos annak ellenére nem sikerült hosszú távú szerződésben megegyezni, hogy mindkét fél sok javaslatot tett a másik felé, így rátesszük a franchise taget. Továbbra is célunk viszont új szerződést kötni Mankinsszel, és reméljük, hogy még nagyon sokáig a New England Patriots játékosa lesz” – áll a klub hivatalos közleményében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik