Zizi a top? – Szépségverseny, 5. rész, szavazás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.11. 16:38
December 7-én elkezdődött a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság, ennek kapcsán szubjektív szavazásra csábítjuk az NSO olvasóit.

Sportolói szépségversenyt rendezünk a női kézilabda Európa-bajnokság bő két hete alatt. Mindegyik részt vevő válogatott egy általunk kiválasztott kézilabdázóval (pontosabban annak fotóival) vesz részt a játékban. A 16 lányt párba állítottuk, és a következő nyolc napban megmutatjuk olvasóinknak a róluk készült fényképeket.

Önöknek mindössze annyi a dolguk, hogy szavaznak a csinosabbnak ítélt hölgyre. A nyolc párbajgyőztest aztán újra összesorsoljuk, és így jutunk el a december 21-i döntőkig; az egyiket a Papp László Budapest Sportarénában vívja majd az Eb két legjobb együttese, a másikat pedig az NSO honlapján a viadal két legszebb játékosa.

A kontinensverseny ötödik játéknapján végre a magyar versenyző is bemutatkozik – Szucsánszki Zita az orosz Jekatyerina Iljinával néz farkasszemet. Döntsék el Önök, ki nyerje az irányítók párbaját!

SZUCSÁNSZKI Zita (Magyarország)
A mostani már a negyedik Európa-bajnoksága és mindegyik más miatt emlékezetes a lassan egy évtizede a Ferencvárosban szereplő, magyar bajnok, kétszeres KEK-, egyszeres EHF-kupa-győztes irányító-átlövőnek. A 2008-as – magyar nyolcadik helyet hozó – macedóniai torna volt az első Eb-je, noha világversenyen már egy évvel korábban, a 2007-es franciaországi vb-n bemutatkozott. 2010-ben ő lett a nemzeti csapat legjobb góllövője a soros kontinenstornán: 34 találatával hetedikként végzett a mesterlövésznők között. Igaz, ezt simán kukába dobta volna, ha azzal a 10. helynél feljebb tornázza az akkori se hús, se hal Mátéfi-együttest. 2012-ben pedig már érmet is nyert a szerbiai Európa-bajnokságon: Karl Erik Böhn válogatottjának alaptagjaként bronzéremnek örülhetett. A sorminta alapján tehát most minimum egy ezüstérem járna ki a Zizinek becézett játékosnak, de reálisan nézve már akkor is maradéktalanul boldog lenne, ha a Németh-csapattal is eljutna a dobogó harmadik helyére. A Nemzeti Sport Online rögtönzött közvélemény-kutatása alapján azonban kijelenthető: akár meglesz az érem, akár nem, Zitát így is, úgy is imádják a szurkolók!

Szucsánszki Zita (fotó: Képes Sport)
Szucsánszki Zita (fotó: Képes Sport)
Szucsánszki Zita (fotó: Képes Sport)
Szucsánszki Zita (fotó: Képes Sport)

Szucsánszki Zita (fotó: MKSZ)
Szucsánszki Zita (fotó: MKSZ)


Jekatyerina ILJINA (Oroszország)
Toljattiban született, aminek egyenes következménye, hogy egy pöpec, piros Zsiguli volt az első autóélménye. Vagy nem – az viszont biztos, hogy a most 23 éves kézilabdázó a városi kézilabda-csapatban lett kész játékos. A 2009–2010-es szezonban mutatkozott be a nagyok között, hogy aztán négy évre lepasszolják tanulni és izmosodni a Kubany Krasznodarhoz. Az előző évadra visszatért egy EHF-kupa-győzelem erejéig, ám 2014 nyarán már ismét egy új helyszínen, a Rosztov-Don csarnokában várta az alapozást. Az irányítót játszó Iljina juniorként világbajnoki címet nyert az orosz válogatottal (2008-ban), a felnőttek között viszont egyelőre még nincs ezen a szinten – sőt, a közelében sem.

Jekatyerina Iljina
Jekatyerina Iljina
Jekatyerina Iljina
Jekatyerina Iljina
Jekatyerina Iljina
Jekatyerina Iljina

SZAVAZÁS

Ki jusson tovább a második fordulóba? #5

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

EB 2014 SZÉPSÉGVERSENY – PROGRAM
NYOLCADDÖNTŐ
12.07. Aleksandra ZYCH (POL)–Lara González ORTEGA (ESP)
12.08. Kristina ELEZ (CRO)–Isabelle GULLDÉN (SWE)
12.09. Maria FISKER (DEN)–Anasztaszija PIDPALOVA (UKR)
12.10. Amandine LEYNAUD (FRA)–Simona SZARKOVÁ (SVK)
12.11. SZUCSÁNSZKI Zita (HUN)–Jekatyerina ILJINA (RUS)
12.12. ??? (GER)–??? (NED)
12.13. ??? (NOR)–??? (ROU)
12.14. ??? (SRB)–??? (MNE)
NEGYEDDÖNTŐ
12.15. Lara González ORTEGA (ESP)–???
12.16. Kristina ELEZ (CRO)–???
12.17. Anasztaszija PIDPALOVA (UKR)–???
12.18. ???–???
ELŐDÖNTŐ
12.19. ???–???
12.20. ???–???
DÖNTŐ
12.21. ???–???

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik