Magasra száll-e a Szarka? – Szépségverseny, 4. rész, szavazás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.10. 14:12
December 7-én elkezdődött a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság, ennek kapcsán szubjektív szavazásra csábítjuk az NSO olvasóit.

Sportolói szépségversenyt rendezünk a női kézilabda Európa-bajnokság bő két hete alatt. Mindegyik résztvevő válogatott egy, általunk kiválasztott kézilabdázóval (pontosabban annak fotóival) vesz részt a játékban. A 16 lányt párba állítottuk, és a következő nyolc napban megmutatjuk a róluk készült fényképeket az olvasóinknak.

Önöknek mindössze annyi a dolguk, hogy szavaznak a csinosabbnak ítélt hölgyre. A nyolc párbajgyőztest aztán újra összesorsoljuk, és így jutunk majd el a december 21-i döntőkig; az egyiket a Papp László Budapest Sportarénában vívja majd az Eb két legjobb együttese, a másikat az NSO honlapján a viadal két legszebb játékosa.

A kontinensverseny negyedik napján francia–szlovák csata bontakozik ki – en garde!

Amandine LEYNAUD (Franciaország)
Ha a világ legjobb aktív női kézilabda-kapusait akarjuk felsorolni, semmiképp se feledjük ki a felsorolásból a 28 esztendős francia kapuvédő nevét. Leynaud a világbajnok Valérie Nicolas visszavonulása után örökölte meg a kezdőkapus státuszt a francia válogatottnál, de a fajsúlyos örökség és a nagy felelősség nem nyomta agyon, inkább még motiváltabbá tette. Egyedül csak az aranyérem hiányzik a gyűjteményéből, eddigi legjobbja a világbajnoki ezüstérem, mondjuk, azt kétszer is (2009, 2011) a nyakába akasztották. A Doudounak becézett 178 centi magas játékos Metzben kezdte a profi karrierjét, majd kelet felé nyitott: előbb a román Valceában, majd tavaly ősz óta a macedóniai Vardar ketrece előtt teljesít őrző-védő szolgálatot.

Amandine Leynaud
Amandine Leynaud

Amandine Leynaud
Amandine Leynaud


Amandine Leynaud
Amandine Leynaud


Simona SZARKOVÁ (Szlovákia)

1992. január 2-án született, de még ezzel is csak a harmadik legfiatalabb tagnak számít a szlovákok mostani Eb-keretében. A legutóbbiban mondjuk nehezen kaphatott volna helyet, mert amikor az északi szomszédunk legutóbb tagja volt a kontinens szűken vett krémjének, Szarková (magyarul Szarka) kettőig sem tudott számolni; tekintve, hogy nem töltötte be a két évet. Az 1994 óta tartó hosszú böjt megtörésével Szlovákia voltaképp már el is érte teljesítőképessége maximumát, ám a cseh Dusan Poloz szövetségi kapitány és csapata azért szeretne szoros meccsekkel emlékezetessé tenni a jelenlétet. Az érsekújvári születésű, magyar felmenőkkel rendelkező balátlövő a cseh bajnokságban és az EHF-kupában érdekelt cseh DHK Banik Most csapatától érkezett az Európa-bajnokságra, ahol az első (a franciák elleni vesztes) mérkőzésen közel nyolc pályán töltött perccel iratkozott fel a jegyzőkönyvbe.

Simona Szarková (Fotó: Instagram)
Simona Szarková (Fotó: Instagram)
Simona Szarková
Simona Szarková
Simona Szarková (Fotó: a játékos Facebook-oldala)
Simona Szarková (Fotó: a játékos Facebook-oldala)

 

SZAVAZÁS

Ki jusson tovább a második fordulóba? #4

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


EB 2014 SZÉPSÉGVERSENY – PROGRAM
NYOLCADDÖNTŐ
12.07. Aleksandra ZYCH (POL)–Lara González ORTEGA (ESP)
12.08. Kristina ELEZ (CRO)–Isabelle GULLDÉN (SWE)
12.09. Maria FISKER (DEN)–Anasztaszija PIDPALOVA (UKR)
12.10. Amandine LEYNAUD (FRA)–Simona SZARKOVÁ (SVK)
12.11. ??? (HUN)–??? (RUS)
12.12. ??? (GER)–??? (NED)
12.13. ??? (NOR)–??? (ROU)
12.14. ??? (SRB)–??? (MNE)
NEGYEDDÖNTŐ
12.15. Lara González ORTEGA (ESP)–???
12.16. Kristina ELEZ (CRO)–???
12.17. Anasztaszija PIDPALOVA (UKR)–???
12.18. ???–???
ELŐDÖNTŐ
12.19. ???–???
12.20. ???–???
DÖNTŐ
12.21. ???–???

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik