NFL: Winston az 1/1-es, Mariota Tennessee-ben, elkapót húz a Pats? - mock draft

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2015.04.30. 12:42
null
Nálunk Winston az 1/1-es. Este a Tampa Baynél is ő lesz? (Fotó: Action Images)
Magyar idő szerint pénteken hajnali kettőkor kezdetét veszi az a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) holt szezonjának legjobban várt eseménye, a játékosbörze (draft), mi pedig egy mock drafton keresztül elkészítettük azt a forgatókönyvet, ami szerintünk a legesélyesebb lehet. Íme, az első kör alakulása!

 

A HAJNALI 2 ÓRAKÖR KEZDŐDŐ ELSŐ KÖRRŐL, CSAK ÚGY, MINT A TOVÁBBI NAPOK TÖRTÉNÉSEIRŐL ÉLŐ TUDÓSÍTÁSSAL JELENTKEZÜNK!

1/1: Tampa Bay Buccaneers – Jameis Winston, irányító (Florida State)

Ahogy a szakértők többsége, úgy mi is biztosra vesszük, hogy Winston lesz a 2015-ös játékosbörze elsőként kiválasztott játékosa.

Tudását tekintve a 21 éves irányító hatalmas tehetség, és minden megvan benne ahhoz, hogy ő legyen a következő Big Ben. Erős a karja, pontosak a passzai, jól mozog a zsebben, és ami nagyon fontos, egyetemi évei során profi szisztémában játszott, így nem lesz szüksége plusz időre, amíg beletanul a rendszerbe.

A Buccaneers támadósora ígéretes játékosokból áll, egy valami azonban nagyon hiányzik, méghozzá egy jó irányító. A megoldás Winston lehet, akivel az első szezonjában is remeklő elkapó, Mike Evans még jobbá válhat, a tavaly siralmas offense pedig szárnyra kaphat.

Ha a hiányposztokat nézzük, akkor a Tampa Bay egy lefelé mozgás után nyugodt szívvel választhatna vakoldali falembert is, egy irányítósiettetőt, vagy a passz elleni védekezést javítva söprögetőt, esetleg szélső hátvédet.

1/2: Tennessee Titans – Marcus Mariota, irányító (Oregon)

Hetek, sőt hónapok óta a csapból is az folyik, hogy a Phildelphia vezetőedzője, Chip Kelly mindent megtesz azért, hogy megszerezze az 1/2-es cetlit, és azzal elvigye Marcus Mariotát, az Oregon Heisman-díjas tehetségét.

SZAVAZÁS

Ön szerint kit választanak ki elsőként a 2015-ös NFL-drafton?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Azóta állítólag a Browns, valamint néhány másik csapat is bejelentkezett a választási jogért, de eddig nem sikerült megegyezni az elcseréléséről. Mi úgy gondoljuk, hogy a Tennessee végül nem kapja meg azt az árat a cetliért, amit szeretne, emiatt Ken Whisenhunt főedző úgy dönt majd, hogy nem kockáztat, és Mariota nevét írja fel a papírra.

A Titansnél nagy kérdés, hogy mennyire bíznak a másodéves Zach Mettenbergerben, aki első szezonjában nem váltotta meg a világot, a jelenlegiek alapján tehát indokolt lenne Mariota draftolása, akiben minden megvan ahhoz, hogy sztár legyen.

Szóba került az is, hogy a csapat lejjebb mozogna pickjével, ha ez megvalósul, akkor a támadófalba, a védőfalba és főként a hátsó négyesbe (secondary) indokolt lenne az erősítés.

1/3: Jacksonville Jaguars – Amari Cooper, elkapó (Alabama)

A Jaguars 2014-ben az irányító Blake Bortlest választotta ki első körben, és mindent meg kellene tennie azért, hogy a játékosnak olyan társakat hozzon, akikben ott a potenciál ahhoz, hogy sztárok lehessenek.

Cooper sokak szerint a legjobb elkapó idén, képességei félelmetesek. Precíz útvonalakat fut, emellett villámgyors, és elkapások után is életveszélyes, egy igazi szörnyeteg, ő lehet a következő Odell Beckham Jr.

Noha a Jacksonville-nek papíron talán nagyobb szüksége lenne elit passzsiettetőre, Cooper olyan tehetség, akit hiba lenne bent hagyni, míg a védőguru Gus Bradley a második kör elején is talál bent olyan irányítósiettetőt, aki nagy javulást hozhat a védőfalban.

Elkapóra, futóra, passzsiettetőre, szélső hátvédre és söprögetőre nagy szükség lenne a gárdánál, amelynek a vezetői elmondták, nyitottak arra, hogy hátrafelé mozogjanak az 1/3-ról.

Leonard Williams lesz az új Watt? (Montázs: scoopnest.com)
Leonard Williams lesz az új Watt? (Montázs: scoopnest.com)

1/4: Oakland Raiders – Leonard Williams, védőfalember (USC)

A 2015-ös börze legjobb játékosa 1/4-ig maradt bent, az Oakland viszont köszöni szépen, és gyorsan el is viszi. Leonard Williams egészen elképesztő atletikussággal bír, és 20 éves kora ellenére elmondhatja magáról, már most domináns védő.

Irányítósiettető-technikáján még van mit csiszolni, de határ a csillagos ég. Williams korábban sűrűn hangoztatta, imádna Oaklandben játszani, ahol ráadásul hatalmas hiány van a védőfalban fellelhető, minőségi focistákból.


Sok lyuk van a Raidersnél, elkélne első számú elkapó, védőfalember, linebacker, szélső hátvéd és söprögető is.

1/5: Washington Redskins – Brandon Scherff, támadófalember (Iowa)

Scherff hatalmas erősítés lehet a Redskins rendkívül gyenge támadófalába. Technikailag képzett, futás- és passzblokkolásnál is hatékony játékos, aki nem mellesleg a 2015-ös osztály az egyik legbiztonságosabb választásának tűnik.

Mint már említettük, a fővárosiak támadófala romokban hever, ennek feljavítása megkönnyítené az irányító Robert Griffin III dolgát. A védelembe szinte bárhová indokolt lenne az erősítés, mert Ryan Kerriganen kívül nem nagyon lehetne senkit sem mondani, aki meghatározó teljesítményre képes.


1/6: New York Jets – Vic Beasley, irányítósiettető (Clemson)

Nagy szükség lenne kezdő irányítóra, elkapóra és passzsiettetőre. A védőguru Todd Bowles szerintünk úgy dönt, hogy elsőként természetesen kedvenc csapatrészét erősíti meg, aki Tom Brady dolgát megkeserítheti majd.

Beasley remekelt a combine-on, és mérkőzésfelvételei alapján is el lehet róla mondani, hogy megfelelő pozíciós edző kezei alatt a legjobbá válhat, a Jets szenzációs védőfala mellett pedig sokkal több helye lenne arra, hogy villogjon.

A gárda vezetősége elmondta, hogy nyitott lenne a választási jog elcserélésére, így az sem lenne meglepő, hogy ha nem a Jets draftolna 1/6-on.

Kevin White (Fotó: post-gazette.com)
Kevin White (Fotó: post-gazette.com)

1/7: Chicago Bears – Kevin White, elkapó (West Virginia)

A Bearsnek szinte egy egész védelemre szüksége lenne ahhoz, hogy rendbe rakja a csapatrészt, viszont a nyáron távozó elkapót, Brandon Marshallt is pótolnia kell, mert Alshon Jeffery egyedül kevés lesz.

Kevin White 1/7-en már-már kihagyhatatlan tehetségnek számít, sokak szerint ő lesz a következő Julio Jones. White-tal az elmúlt szezonban gyengélkedő Jay Cutler is olyan célpontot kapna, akire bármikor támaszkodhat, hiszen a wide receiver méreteinek köszönhetően dominálni tudja a védőt, és a nehéz elkapásokat is meg tudja csinálni.

Persze elképzelhető, hogy a Bears megszabadul a picktől, és hátramozog, mivel a lyukas védelem mellett a támadófalra is ráférne a javulás.

1/8: Atlanta Falcons – Dante Fowler Jr., irányítósiettető (Florida)

Biztosra véljük, hogy a Falcons a védelembe draftol majd, miután az egység az előző szezonban a liga leggyengébbje volt.

A nyáron érkezett Dan Quinn védőguruként el is kezdi felépíteni az új szekciót, amibe Dante Fowler Jr.-t, a Florida passzsiettetőjét hozza majd. Fowler Jr. is remekelt a combine-on, noha technikája még kissé nyers, de hatalmas potenciál lakozik benne, Quinn pedig az, aki biztosan ki tudja hozni belőle a szörnyeteget.

Persze talány, hogy Atlantában hogy gondolkoznak, mivel a védelembe szinte bárhová jöhetne erősítés.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

1/9: New York Giants – Andrus Peat, támadófalember (Stanford)

A börze talán első meglepetése a Giantsé. Na nem azért, mert nincs szükség támadófalemberre, inkább azért, mert Peat jelenlegi tudása alapján nem biztos, hogy megér egy top 10-es cetlit.

A Stanfordból érkező vakoldali falemberénél inkább a benne rejlő lehetőségek azok, ami igazán csábítóvá tehetik néhány csapat számára. Jelenleg még nyers játékos, aki hol kiváló, hol viszont gyenge volt, nem tudott kiegyensúlyozott teljesítményt felmutatni.

Támadófalember mellett a Giantsnél futó, passzsiettető, linebacker és söprögető választása is indokolt lenne.

1/10: St. Louis Rams – DeVante Parker, elkapó (Louisville)

A támadófalban, a linebacker sorban és a védelem hátsó négyesében is vannak lyukak, a Rams viszont úgy dönt, hogy elsőként elkapót hoz a draftról.

Mint ismert, Sam Bradford az Eagleshöz távozott, a helyére érkező Nick Folesnak pedig megfelelő célpontokat kell biztosítani, Parker biztosan az lesz. Félelmetes játékos, aki szinte mindent elkap, ami a közelébe megy, egyszerűen a vérében van a foci. A Rams támadóegysége évek óta szenved, Parker személyében viszont igazi első számú fegyverre lelhet az edzői stáb.

1/11: Minnesota Vikings – Trae Waynes, szélső hátvéd (Michigan State)

Masszív védelem van kialakulóban a Vikingsnál, aminek Waynes nagy erőssége lehet. A kiváló szélső hátvéd szinte mindenben jó, emberfogásban, zónázásban is megbízható, a csoportban szereplő Aaron Rodgers, Matt Stafford, Jay Cutler hármas ellen pedig nagy szükség lesz a jó passz elleni védekezésre.

A támadófal, az elkapó sor, valamint az Adrian Peterson-balhé miatt a futóposzt is kérdéses a támadóknál, míg a defense-ben a védőfalba és a linebacker sorba is indokolt lenne a választás.

1/12: Cleveland Browns, Danny Shelton, védőfalember (Washington)

A Browns biztosan megpróbál felmenni Marcus Mariotáért, ám végül nem jön létre a transzfer, így maradnak az együttesnél a választási jogai. Az 1/12-re DeVante Parker és Danny Shelton lehet a két legnagyobb célpont, előbbit elvitte a St. Louis, utóbbi viszont bent van még, úgyhogy a vezetőség nem is húzza az időt, és gyorsan elviszi.

Shelton hiányposztra érkezik egy egyébként rendkívül erős védelembe. Rettentő erős játékos, aki futás ellen már az első naptól kezdve faktor lehet, passzsiettetésben viszont még sokat kell fejlődnie.

Persze a Clevelandnél a nyár legnagyobb kérdése az lesz, hogy Johnny Manziel az elvonó után összepontosítani tud-e a játékra, mert mostantól csak arra szabad figyelnie és koncentrálnia. A támadófal és az elkapó sor hiányos, és egy irányítósiettető szélső linebacker sem ártana.

1/13: New Orleans Saints – Alvin „Bud” Dupree, irányítósiettető (Kentucky)

Sok posztra elférne az erősítés a Saintsnél. Az elkapó sor vékony, Jimmy Graham távozása után pedig első számú tight endje sincs a csapatnak, míg a defense-be irányítósiettető, középső linebacker, és szélső hátvéd is kellene.

Sean Paytonék az eddig kimenő játékosok névsorát látva úgy döntenek, hogy egy védő mellett teszik le voksukat, az illető pedig Alvin Dupree lesz. Dupree egészen elképesztő atletikussággal rendelkezik, hatalmas potenciál van benne, és ha megfelelő pozíciós edző kezei alá kerül, akár már első évétől 10+ sacket produkálhat.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

Ha végül szélső hátvéd érkezne, akkor Marcus Peters, a Washington cornerbackje megfelelő célpont lehetne 1/13-on.

1/14: Miami Dolphins – Breshad Perriman, elkapó (UCF)


A Miami legfőbb kiszemeltje valószínűleg DeVante Parker vagy Trae Waynes, ám hiányukban kénytelen lesz beérni mással. Perriman személyében egy villámgyors, a vörös zónában is jól használható elkapó érkezik a Dolphinshoz, aki jól pótolhatja Mike Wallace-t, aki Minnesotába tette át székhelyét.

A támadófalban, a védőfalban, a linebacker sorban és a hátsó négyesben is akadnak gondok, ezekbe az egységekbe mind lehetne választani.

1/15: San Francisco 49ers – Arik Armstead, védőfalember (Oregon)

Armstead nyers játékos, akinek egyetlen jó éve volt egyetemen, így kérdéses, hogy valójában mennyire jó, viszont az egyértelmű, hogy hatalmas potenciállal rendelkezik. Ő lehet az, aki stabilitást hoz a széteső hármasba.

A 49ers védőfalába elkél az erősítés, Justin Smith maradása ugyanis továbbra is kérdéses, Ray McDonaldtól pedig megvált a csapat, így tulajdonképpen könnyen lehet, hogy egy nyár alatt az egész sorát elveszti a San Francisco.

A támadófal hiányos, elkapó sem ártana, és a defense-ből visszavonuló Patrick Willis, Chris Borland párost is pótolni kellene, ám nincs olyan középső linebacker, aki megérné az 1/15-t.

Dorial Green-Beckham (Fotó: ramsondemand.com)
Dorial Green-Beckham (Fotó: ramsondemand.com)
1/16: Houston Texans – Dorial Green-Beckham, elkapó (Oklahoma)


A Texans kockáztat, és rögtön első körben elviszi a börze egyik legnagyobb boom-or-bust (vagy bejön és elit lesz, vagy óriási bukta) típusú tehetségét. André Johnson a riválishoz Coltshoz szerződött, így DeAndre Hopkinson kívül nem maradt nagy veszélyt jelentő elkapója a Houstonnak.

Beckhamre mindenképpen oda kell figyelni, az elképesztő sebesség és méret kombinációja ugyanis életveszélyt rejt magában. Ha pályán kívüli ügyeivel le tud számolni, és csak a játékra koncentrál, akkor elit elkapó lehet.

A csapat még messze nincs készen, a támadófal kérdéses, a 2014-es 1/1-es Jadeveon Clowney pedig súlyos térdműtéten esett át a holt szezonban, így passzsiettető sem ártana. A hátsó négyesben nem tisztázott még a két kezdő söprögető személye, illetve a szélső hátvéd Johnathan Joseph is 31 éves már, a pótlásáról hamarosan gondolkodni kell.

1/17: San Diego Chargers– Todd Gurley, futó (Georgia)

Gurley súlyos térdsérülésből tér vissza éppen, de egészségesen egyértelműen top 5-ös tehetség lenne. Kvalitásait tekintve hihetetlen játékos, gyors, erős, kívül és belül is hatékony futó, akit rendkívül nehéz földre vinni. Ő lehet a következő Adrian Peterson.

A csalódást keltő Ryan Mathews búcsúzása után a Chargersnek nincsen igazi első számú futója, így Gurley egyértelmű választásnak tűnik 1/17-re, amennyiben még elérhető lesz. Az elmúlt hetekben minden Philip Rivers távozásáról és Marcus Mariota draftolásáról szólt, ám valószínűleg ezek csak pletykák. Running backen kívül elkapó, irányítósiettető, középső linebacker és talán söprögető sem ártana.

1/18: Kansas City Chiefs – D. J. Humphries, támadófalember (Florida)

Nem tudni, milyen támadófallal vág neki a Chiefs a 2015–2016-os szezonnak, ám az biztos, hogy jó döntés lenne az ötösbe draftolni, miután az elmúlt idényben alaposan fel lett forgatva az egység, és emiatt vissza is esett a hatékonysága.

Humphries lehet a megoldás a problémákra, aki némi stabilitást adhat. Technikailag kissé csiszolatlan, de kiváló futásblokkoló, aki Jamaal Charles előtt jól takaríthatna.

Persze elkapó, védőfalember, középső linebacker és szélső falember is jó választás lenne, Andy Reid csapata ugyanis sok problémával küzd jelenleg.

Randy Gregory (Fotó: thebackuppunter.com)
Randy Gregory (Fotó: thebackuppunter.com)

1/19: Cleveland Browns – Randy Gregory, irányítósiettető (Nebraska)

Az, hogy Gregory 1/19-ig csúszhatott, annak az eredménye, hogy a Nebraska passzsiettetője a felmérőn megbukott a drogteszten. Ő is boom-or-bust típusú tehetség, Clevelandben viszont egy rendkívül erős védőegységhez csatlakozna, ami nagyban megkönnyítené a dolgát.

Az biztos, hogy legalább 15–20 fontot fel kellene szednie ahhoz, hogy 3–4-es rendszerben el tudjon játszani, és kérdéses, hogy hat ez a mozgására és a gyorsaságára, ám Gregory egy csiszolatlan gyémánt, amely megfelelő kezekbe kerülve hamar ragyoghatna.

1/20: Philadelphia Eagles: Kevin Johnson, szélső hátvéd (Wake Forest)

A Mariota–Eagles házasság mellett sokfelé hallani arról, hogy Kelly mennyire szimpatizál Kevin Johnsonnal, a Wake Forestről érkező szélső hátvéddel.

Johnson méreteit tekintve pont ideális választás lenne Kelly védelmébe, hiszen magas játékos, pont, amit a vezetőedző kedvel. Emberfogásban remekel, s noha sebessége egyáltalán nem kiemelkedő, atletikusságának hála így is meg tudja akadályozni az elkapókat abban, hogy hozzájuk kerüljön a labda.

Ha a Philly nem megy fel Mariotáért, akkor elkapó vagy szélső hátvéd draftolása tűnik a legvalószínűbbnek.

1/21: Cincinnati Bengals – Ereck Flowers, támadófalember (Miami)

A Bengalsnak mindenképpen gondoskodnia kell a támadófal jövőjéről, mert Andrew Whitworth valószínűleg visszavonul a következő szezon után, az együttesnél meg egyáltalán nem lenne meglepetés, ha az első kiválasztottjuk az első évében csak rotációban jutna szóhoz. A hiányosságokat elnézve elkapó és passzsiettető is jöhetne, de a két poszt legjobbjai egyaránt kimentek már.

Flowersnek jól is jön, ha első évében csak szokja az NFL légkörét, csiszolja tudását és az öregebbek mögött tanul. Nagyszerű futásblokkoló, aki nagyon megkönnyítheti a Jeremy Hill, Giovani Bernard páros dolgát, de a passzoknál még sokat kell fejlődnie.

Landon Collins (Fotó: eaglesaddict.com)
Landon Collins (Fotó: eaglesaddict.com)

1/22: Pittsburgh Steelers – Landon Collins, söprögető (Alabama)

Collins személyében az első söprögető is kimegy végre. Troy Polamalu, a Steelers legendás söprögetője néhány hete jelentette be visszavonulását, így a csapat rögtön el is hozza az utódját, Landon Collinsot.

Persze szükség lenne passzsiettetőre és szélső hátvédre is, utóbbit tekintve jó választás lenne Marcus Peters, a Washington védője, viszont pályán kívüli ügyei miatt a Pittsburgh híresen szigorú vezetősége inkább az alabamai Collins mellett dönt, aki futás ellen kiváló, megbízhatóan szerel, viszont passz elleni védekezésben még javulnia kell.

1/23: Detroit Lions, Malcom Brown, védőfalember (Texas)

A holt szezonban a védőfal közepéről Ndamukong Suh és Nick Fairley is távozott, Haloti Ngata pedig egyedül kevés lesz, így a Lions gondoskodik erről a problémáról, és elhozza Malcom Brownt.

Brown nagyon jó szezont zárt a Texasban, évről évre fellelhető hatalmas fejlődése arra enged következtetni, hogy hatalmas potenciál van benne. Agilis, robbanékony védő, aki nagyszerűen lát a pályán, és akinek atletikusságának hála határ a csillagos ég.

Sokak szerint futó érkezik majd az 1/23-as cetlivel, ám nagyon mély a 2015-ös osztály a running backek felhozatalát tekintve, így könnyen lehet, hogy második vagy harmadik körig halasztja azt a választást a Detroit.

1/24: Arizona Cardinals – Melvin Gordon, futó (Wisconsin)

A Lions bent hagyta Gordont, akire a futóhiánnyal küszködő Cardinals viszont azonnal lecsap. A Winsconsin running backje egészen elképesztő teljesítménnyel rukkolt elő az előző szezonban, és rekordok sorát döntötte meg. Gyors, robbanékony játékos, aki főként külső játékoknál lesz életveszélyes, és akit nem könnyű földre vinni.

Bruce Arians csapatának egy Gordonhoz hasonló futón kívül elkélne még passzsiettető és belső linebacker is.

1/25: Carolina Panthers – T. J. Clemmings, támadófalember (Pittsburgh)

Jordan Gross visszavonulása óta nem talált megbízható vakoldali támadófalembert a Panthers, az idei osztályban viszont az első kör végén is találnak olyat, aki a franchise jövőbeli alapköve lehet.

Clemmings korábban kosárlabdázott, így atletikussága átlagon felüli, és hatalmas potenciállal rendelkezik, még koránt sem érte el teljesítőképessége felső határát. Karrierje során elképesztő fejlődést lehetett nála észrevenni, így ha a megfelelő személy veszi kezelésbe, Clemmingsből egy-két éven belül kiváló falember lehet.

A támadófal mellett futó-, elkapó-, passzsiettető-, linebacker-, vagy a hátsó négyes erősítése is indokolt lenne.

Marcus Peters (Fotó: seattletimes.com)
Marcus Peters (Fotó: seattletimes.com)
1/26: Baltimore Ravens – Marcus Peters, szélső hátvéd (Washington)


Peters itt már kifejezetten jó értéknek számít, főleg a Ravensnek, mert nagyon nagy szüksége van a javulásra a szélső hátvéd poszton. Jimmy Smith minőségi játékos, de súlyos sérülésből lábadozik, Lardarius Webb pedig az utóbbi másfél évben sorozatos sérülései miatt csak árnyéka volt önmagának.

Peters talán posztja legjobbja, akit csak pályán kívüli ügyei választanak el attól, hogy a top 15-ben elvigye valaki. Nagyszerű emberfogó, akit rettentő nehéz átverni, agresszív, és biztosan szerel. A Peters, Smith páros félelmetes lenne az ellenfeleknek.

Jó pick lenne Jaelen Strong, az Arizona State elkapója is, de tight end és söprögető is jöhetne.

1/27: Dallas Cowboys – Eddie Goldman, védőfalember (Florida State)

Kiment a két legjobb futó, Gurley és Gordon, így a Cowboys inkább rámegy a védőfal erősítésére. Greg Hardyt tíz mérkőzésről eltiltotta a liga, emiatt a négyes szélére sem ártana valaki, viszont a fal közepében több a kérdés, amire Eddie Goldman lehet a válasz, aki elképesztően erős, ennek köszönhetően azonnal össze tudja nyomni a zsebet, és futás ellen már az első naptól kezdve dominálhat.

Az sem lenne meglepő, ha a Dallas linebacker vagy szélső hátvédet választana.

1/28: Denver Broncos – Cameron Erving, támadófalember (Florida State)

A Broncos a holt szezonban jelentősen meggyengült a támadófalát tekintve, Cameron Ervinggel viszont jelentős javulásra tehetnek szert. Erving ugyanis a fal mindegyik posztján megfordult már, sokoldalúsága pedig hatalmas pluszt jelent. Hogy a profik között hol játszik majd, egyelőre talány, de nagy potenciál van benne, és atletikussága megvan bármelyik poszthoz.

Az sem elképzelhetetlen, hogy tight endet választ majd John Elway, Julius Thomas távozása után ugyanis nagy a lyuk ezen a fronton, a védelemben pedig a fal szorul javításra.

Eli Harold (Fotó: huddle.org)
Eli Harold (Fotó: huddle.org)

1/29: Indianapolis Colts – Eli Harold, irányítósiettető (Virginia)

Harold egy nyers, ám elképesztő testi adottságokkal rendelkező játékos, akit könnyen lehet, hogy már az első kör végén kiválasztanak. Gyors, erős, mozgékony, pályafutása során volt már futó, elkapó, sőt még irányító is. Nagyszerű robbanékonysága van, sokszor már az első lépésével megveri az ellenfelét.

A Colts csúnyán befürdött Björn Wernerrel, akit 2013-ban választott ki az első körben, a holt szezonban hiába érkezett Trent Cole, ez kevés lehet még úgy is, hogy lassan Robert Mathis is felépül súlyos Achilles-ín-szakadásából.

A támadófalban, a védőfalban és a szélső hátvéd poszton is elférne még, ám a legnagyobb lyuk a söprögetőknél van, Mike Adams mellett ugyanis nincsen olyan játékos a poszton, aki kezdő kalibert képviselne.

1/30: Green Bay Packers – Eric Kendricks, linebacker (UCLA)

A. J. Hawk elbocsátása után mindenképpen korai körös cetlit kellene áldoznia a Packersnek a belső linebacker poszt feljavítására, Kendricks pedig tökéletes választás lehetne itt. A pályán és azon kívül is vezér, megbízhatóan szerel, és ami fontos, hogy emberfogásban is használható védő Kendricks. Noha tudását tekintve nem biztos, hogy megéri az első kört, a Packersnek nagyszerű érték – lévén, hogy a „sajtfejűeknél” talán ezen a poszton van a legnagyobb kérdőjel.

Jöhetne még szélső hátvéd, védőfalember, tight end – de a vezetőséget ismerve még egy elkapó kihúzása sem lenne meglepő.

A UCLA középső linebackere a 2015-ös börze egyik legbiztonságosabb választása.

1/31: New Orleans Saints – La'el Collins, támadófalember (LSU)

Mint ismert, a Saints Jimmy Grahamért cserébe kapta meg a Seahawkstól az 1/31-es jogot (és Max Unger centert).

Collins választása azért indokolt, mert a New Orleans a holt szezonban elküldte Pro Bowler guardját, Ben Grubbsot, ráadásul a hírek szerint Jahri Evans elcserélésén – vagy kivágásán – is elgondolkozott, mivel a falember teljesítménye a fizetéséhez mérten túlságosan is visszaesett az elmúlt idényben, így vele sem lehet hosszútávon számolni, a pótlásáról márpedig gondoskodni kell, lehetőleg minél hamarabb.

Collins a fal több posztján is bevethető, értékét talán pont az rontja le, hogy a megfigyelők szerint az NFL-ben valószínűleg guard lesz, és nem vakoldali tackle. Ettől függetlenül nem nagyon lehet hiányosságot felfedezni nála, ellenfeleit dominálja, erős és gyors játékos, akiben megvan a gyilkos ösztön, és aki futásnál és passznál is hatékony.

Jaelen Strong (Fotó: baltimoresportsandlife.com)
Jaelen Strong (Fotó: baltimoresportsandlife.com)

1/32: New England Patriots – Jaelen Strong, elkapó (Arizona State)

A címvédő Patriots megütötte a főnyereményt? Strong egyetemi játékát látván könnyen elképzelhető, hogy így van, és Tom Brady az utolsó éveire még kap egy Dwayne Bowe-szerű szörnyeteget, aki emberrel a nyakán is magabiztosan húzza le a labdákat. Strong kissé merev elkapó, és ritkán veri majd meg az emberét, de méretének és jó kezének hála így is megnyeri a kétesélyes párharcokat.

A New Englandnél még indokolt lehet a támadófal erősítése, mint ahogy egy futó, védőfalember, vagy szélső hátvéd kiválasztása is.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015-ös idénye előtti uborkaszezon során történik.

NFL DRAFT 2015
1. KÖR
1. 1 Tampa Bay Buccaneers (2–14)
2. 2 Tennessee Titans (2–14)
3. 3 Jacksonville Jaguars (3–13)
4. 4 Oakland Raiders (3–13)
5. 5 Washington Redskins (4–12)
6. 6 New York Jets (4–12)
7. 7 Chicago Bears (5–11)
8. 8 Atlanta Falcons (6–10)
9. 9 New York Giants (6–10)
10. 10 St. Louis Rams (6–10)
11. 11 Minnesota Vikings (7–9)
12. 12 Cleveland Browns (7–9)
13. 13 New Orleans Saints (7–9)
14. 14 Miami Dolphins (8–8)
15. 15 San Francisco 49ers (8–8)
16. 16 Houston Texans (9–7)
17. 17 San Diego Chargers (9–7)
18. 18 Kansas City Chiefs (9–7)
19. 19 Cleveland Browns (7–9)
20. 20 Philadelphia Eagles (10–6)
21. 21 Cincinnati Bengals (10–5–1)*
22. 22 Pittsburgh Steelers (11–5)*
23. 23 Detroit Lions (11–5)*
24. 24 Arizona Cardinals (11–5)*
25. 25 Carolina Panthers (7–8–1)*
26. 26 Baltimore Ravens (10–6)*
27. 27 Dallas Cowboys (12–4)*
28. 28 Denver Broncos (12–4)*
29. 29 Indianapolis Colts (11–5)*
30. 30 Green Bay Packers (12–4)*
31. 31 New Orleans Saints (7–9)
32. 32 New England Patriots (12–4)*
*Rájátszásba jutott csapatok. Minél tovább jutott egy együttes, annál később húzhat.
1/19: A Buffalo Bills adta a Cleveland Brownsnak a 2014-es drafton
1/31: A Seattle Seahawks adta a New Orleans Saintsnek a Jimmy Grahamet érintő cserében
Az azonos mérlegű csapatok között a menetrend erőssége rangsorol
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik