Tom Brady a dobogóra repítette a Patriotsot, kipukkadt a Colts

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2014.10.30. 18:26
null
A Brady (354 yard, 5 TD-passz), LaFell (124 yard, TD), Gronkowski (149 yard, 3 TD) trió vezette sikerre a Patriotsot<br />(Fotó: Action Images)
A Denver tartja jó formáját, az AFC Nyugati csoportjának rangadóján könnyedén verte meg a San Diegót, így továbbra is vezeti szubjektív NFL-erősorrendünket. Tom Brady remeklésével a Patriots a dobogó legalsó fokára jött fel, az Oakland viszont továbbra is szenved, nem tud elmozdulni listánk aljáról.

 

1. (az előző héten: 1.)Denver Broncos (6–1)
35–21-re nyert a Denver a San Diego ellen, 6–1-re módosítva ezzel mérlegét. Fontos győzelem volt ez, tekintve, hogy a két csapat ugyanabban a csoportban van. Minden héten valami új, Peyton Manning számára az újat most Emmanuel Sanders elkapó jelentette, aki három touchdownnal vétette észre magát, pontot téve a mérkőzésre. A kilencedik héten a legpikánsabb rangadó biztosan a Broncosé lesz, Manningék a pazar formában lévő New England otthonába utaznak.

2. (7.) Arizona Cardinals (6–1)
Fű alatt, jobbnál jobb csapatokat ver meg az Arizona, ezúttal a Philadelphia ellen győzött 24–20-ra. A mindent eldöntő touchdown az újonc John Brown nevéhez fűződik, aki másfél perccel a vége előtt, 75 yardos pontszerzésével megfordította a mérkőzés állását. Hatalmas rangadó lesz hétvégén a Dallas elleni, miután a Cowboys meglepetésre kikapott a Redskins ellen.

3. (9.) New England Patriots (6–2)
Tom Brady az elmúlt négy fordulóban 14 touchdownpasszt osztott ki,
emellett egyszer sem adta el a labdát, ezek után kijelenthetjük, hogy fantasztikus formában játszik. A Bears elleni mészárlásból öt TD-vel szállt ki, és kedvenc célpontja, a tight end Rob Gronkowski is régi formájában pompázik végre. Vasárnap a forduló legjobban várt mérkőzése következik, ahol a Pats a Peyton Manning vezette Broncost fogadja.

4. (2.)Dallas Cowboys (6–2)
Nem bírt a Washingtonnal a Cowboys a hétfő esti rangadón. Tony Romo hátsérülése sokba került, a védelemből ráadásul a linebacker Justin Durant is kidőlt, ő megbízható alapembere volt az egységnek, kiesése nagy érvágás. Búslakodásra azonban nincs idő, hétvégén a 6–1-el álló Arizonát fogadja Jason Garrett gárdája.

5. (3.)Philadelphia Eagles (5–2)
Az utolsó percben szenvedett vereséget a Philadelphia az Arizona ellen. Nick Foles elképesztően hullámzó, képes remek meccsekre, olykor viszont gyermeteg hibákat követ el. A Cardinals elleni összecsapáson rosszabbik énjét vette elő, több hibája is volt, ezek a győzelembe kerültek. Vasárnap a Texanshoz látogat a Philly. Folesnak nehéz dolga lesz J. J. Watték ellen, de az Eagles jelenleg jobb csapat a Houstonnál.

6. (4.) San Diego Chargers (5–3)
Simán kikapott a Chargers a Denver ellen a csütörtök esti rangadón. Philip Riversék rossz napot fogtak ki, egyszerűen gyengébbek voltak riválisuknál. A támadófal kezd visszaesni, ami kulcsfontosságú lesz a rájátszást tekintve, ráadásul egyre több sérülés sújtja a San Diegót. Brandon Flowers, a csapat legjobb szélső hátvédje az utóbbi hetekben folyamatosan kidőlt, és újonc poszttársa, Jason Verrett is rásérült a már előtte sem egészséges vállára. Nagy az aggodalom, a hírek szerint súlyos sérülésről van szó.

7. (8.)Seattle Seahawks (4–3)
Nagy nehezen nyert a Seahawks a Panthers ellen. A Russell Wilson vezette támadósor gyenge volt, egyszerűen nem érezni az átütőerőt az egységben. A védelem hozta a formáját, rendre megállították Cam Newtont, megvoltak a labdaszerzések, illetve a sackek is. A hétvégén a Seattle az Oaklandet fogadja, természetesen a címvédő a mérkőzés esélyese.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

8. (10.)Detroit Lions (6–2)
A nyolcadik fordulóban Londonba látogatott a Lions, ahol az Atlantával csapott össze. Matt Staffordék rosszul kezdték a meccset, ám végül remek végjátékban, Matt Prater utolsó másodperces mezőnygóljával 22–21-re nyertek. Golden Tate elkapó ismét parádézott, most 151 yardig jutott, legnagyobb villanásai pedig akkor jöttek, amikor szükség volt rá. A Detroit most pihenőre vonul. Szükség lesz a plusz hétre, hogy Calvin Johnson is felépüljön.

9. (5.)
Green Bay Packers (5–3)
Jól kezdett a Green Bay, a végén viszont nagyon simán kikapott a New Orleans ellen. A zakó annak is betudható, hogy megsérült Aaron Rodgers, a Packers – és a liga egyik legjobb – irányítója. Sérülésének súlyossága egyelőre talány, de egyes pletykák szerint a következő találkozón már játszhat. Szerencséje van a Green Baynek, a kilencedik héten pihenőn lesz a gárda, ami nagyon fontos plusz napokat ad Rodgersnek.

10. (6.) Indianapolis Colts (5–3)
A Steelers elleni rangadón teljesen összeomlott az Indianapolis védelme. Megsérült a szélső hátvéd Vontae Davis és a passzsiettető Erik Walden is, ennek következtében hatalmas káosz alakult ki a csapatrészben. Davis a hírek szerint hamarosan játszhat, ám Waldennek heteket kell kihagynia. Chuck Pagano vezetőedző csapata végig az eredmény után futott, a vége viszont így is nagy pofon lett. Gyorsan túl kell lendülni a blamán a Coltsnak, következhet a Giants elleni hétfő esti rangadó.

11. (14.)Cincinnati Bengals (4–2–1)
A Bengals parázs rangadót vívott csoportbeli riválisával, a Ravensszel. A. J. Green ezúttal sem játszhatott, ám a támadósor és a védelem is feljavult, így sikerült megnyerni az ütközetet. Nagy csata lesz a csoportgyőzelemért, ezzel a sikerrel nagy lépést tett a Cincy annak érdekében, hogy ez sikerüljön. A következő mérkőzés a Jacksonville ellen lesz, a győzelem kötelező.

12. (13.)Buffalo Bills (5–3)
Ismét nyert a Bills. Kyle Orton 4 TD-passzt dobott, az újonc Sammy Watkins pedig 157 yardot kapott el, ám korai touchdownörömével a játékhét egyik legviccesebb jelenete is biztosan az övé. A Buffalo védelme parádés, a támadósor a kiütés ellenére is véleményes, a játékhívás például siralmas. Most pihenő következik.

13. (11.)Baltimore Ravens (5–3)
Két győzelem után kikapott a Ravens, ami szomorú, hogy pont csoportbeli riválisától, a Bengalstól. Ezzel a vereséggel nehéz lesz a folytatás, John Harbaugh csapata távol került az AFC Északi kvartettjének megnyerésétől. Vasárnap irány Pittsburgh, ahol ismét fontos csoportrangadó vár a Baltimore-ra.

14. (15.)Kansas City Chiefs (4–3)
Alex Smith alig hibázott, a Jamaal Charles, Knile Davis futótandem pedig négy touchdownnal járult hozzá a Kansas City sima sikeréhez a St. Louis ellen. Charlesnak ezzel már 25 futott és elkapott TD-je van 2013 óta, ami NFL-rekord. A kilencedik héten a romokban lévő Jets látogat az Arrowhead stadionba, papíron a Chiefs a találkozó esélyese.

Big Ben az első irányító, aki kétszer elérte az 500-as határt 
(Fotó: Action Images)
Big Ben az első irányító, aki kétszer elérte az 500-as határt (Fotó: Action Images)

15. (18.)Pittsburgh Steelers (5–3)
Nem mindennapi, 51 pontot rámolt be a Steelers az Indianapolisnak! Ben Roethlisberger egyéni rekordot állított be, 522 passzolt yard (!) mellett hat TD-passzt osztott ki, ami egészen elképesztő. A támadógépezet tökéletesen működött, Big Ben úgy masírozott át a Colts védelmén, mint kés a vajon. Tartani kell ezt a formát a Baltimore ellen is, akkor nem lehet gond.

16. (12.) San Francisco 49ers (4–3)
Pihenőn volt a San Francisco. Jó hír a 49ers számára, hogy minden bizonnyal visszatér posztja egyik legjobbja, a passzsiettető Aldon Smith. Játékával nagyot dobhat a hullámzó védelmen. A Rams ellen a vakoldalt védő támadófalember, Jake Long kiesésével rögtön nagy napja lehet...

17. (17.)Miami Dolphins (4–3)
A Jacksonville ellen hozta a kötelezőt a Dolphins, így már 4–3-mal áll. Kvartettjét nem hinnénk, hogy megnyeri, mert a Patriots még mindig más kategóriát képvisel, ám Joe Philbin csapata egy wild card helyet talán még elcsíphet. A sorsolást viszont nem könnyű, a kilencedik fordulóban a San Diego ellen kéne diadalmaskodnia a Miaminak.

18. (16.)Carolina Panthers (3–4–1)
A Packers elleni pofon után magához tért a védelem, ám végül a 13 kapott pont is soknak bizonyult, ezúttal a támadósor mondott csődöt. Cam Newton nagyon rossz napot fogott ki, több labdaeladása megbosszulta magát. A Panthers csütörtök este a rivális New Orleansszal találkozik, ahol a győztes biztosan vezeti majd az NFC déli csoportját.

19. (21.)Cleveland Browns (4–3)
A két hete megsérülő center, Alex Mack kiesése egyre jobban feltűnik, ha a Browns támadófalát nézzük. Szerencse, hogy a rendkívül gyenge Raiders ellen ez is elégnek bizonyult. A védelem kezdi felszívni magát, ez mindenképpen jó hír a csapatnak. A kötelező siker megvan, most jöhet a Buccaneers. Mi a Browns sikerére tippelünk.

20. (22.)Houston Texans (4–4)
Simán átrobogott a Texans a csoportrivális Tennessee-n. Arian Foster végre ismét régi önmagát idézi: a kiváló futó 173 yardig és 3 touchdownig jutott. A másik oldalon a védelem J. J. Watt irányításával leradírozta a Titans támadóegységét. Jadeveon Clowney passzsiettető szezon eleji sérülése után ismét játszott, bár csak limitáltan. Ezúttal nem is volt rá szükség. A Houston legközelebb a Philadelphiát fogadja.

21. (24.)Washington Redskins (3–5)
A Redskins meglepetésre megverte a rivális Cowboyst a hétfő esti rangadón. Ami még inkább meglepő, hogy Colt McCoy irányításával tette mindezt a fővárosi gárda. Robert Griffin III visszatérése azonban már nagyon közel van, így McCoynak minden jel szerint eddig tartott kezdőirányító szerepe a csapat élén. Vasárnap Minnesotába utazik a Washington.

Colt McCoy nagyszerű játékának köszönhetően a Redskins legyőzte a Cowboyst (Fotó: Action Images)
Colt McCoy nagyszerű játékának köszönhetően a Redskins legyőzte a Cowboyst (Fotó: Action Images)


22. (19.)New York Giants (3–4)
Egyhetes pihenőjét töltötte a Giants a nyolcadik fordulóban. Tom Coughlin gárdája visszatérés után az Indianapolist látja vendégül. Habár a papírforma a Colts sikerét vetíti előre, a Giantsben ott van a meglepetés ereje.

23. (27.)New Orleans Saints (3–4)
Beindult végre a Saints? Amennyiben a Green Bay elleni összecsapás alapján kéne megítélnünk a Szenteket, akkor bátran kijelentenénk, hogy igen, ám ez korai megállapítás lenne. Otthon jól megy Drew Breesnek, a pihenőhét is jól jött a csapatnak. A csoport teljesen nyílt, amennyiben a Saints csütörtök este nyer a Panthers ellen, akkor át is veszi az NFC Déli kvartettjének első helyét.

24. (25.)Minnesota Vikings (3–5)
A Vikings nagy nehezen, hosszabbításban megverte a Buccaneerst. Az újonc Teddy Bridgewater 241 yarddal és TD-vel vette ki a részét a sikerből, a találkozó hőse viszont egy másik újonc lett, méghozzá az irányítósiettető Anthony Barr, aki a ráadásban labdát szerzett, majd azt vissza is vitte a Tampa Bay célterületére. A kilencedik fordulóban a Minnesota a Dallas ellen diadalmaskodó Redskinst fogadja.

25. (20.)Chicago Bears (3–5)

Olyan pofonba szaladt bele a Chicago New Englandben, amit még sokáig emlegetni fognak. Egyszerűen minden elromlott, egyedül a futó Matt Forte az, aki minőségi játékot tudott felmutatni. Jay Cutler túl sok labdát veszít el, rossz döntéseket hoz, Brandon Marshall és Alshon Jeffery pedig mélyen tudásuk alatt teljesítenek az elmúlt meccseken. A hab a tortán Lamarr Houston sérülése, aki egy sack utáni ünneplésnél szakította el térdszalagját. Fejétől bűzlik a hal, Marc Trestman vezetőedző lába alatt is forrósodik a talaj.

26. (23.)St. Louis Rams (2–5)
Hatalmas pofonba szaladt bele a St. Louis. Jeff Fisher vezetőedző is jó úton halad afelé, hogy idény végén eltávolítsák a Kosok éléről. A Rams teljesen szétesett, ráadásul a sérülések sem kerülik el a gárdát, a Chiefs elleni összecsapáson Jake Long, vakoldali falember a térdszalagját szakította el, ami aggasztó, tekintve, hogy előző szezonban már elszakadt egyszer a szalagja, de az idén remek Brian Quick elkapó is kidőlt, ő vállsérülés miatt hagyja ki a szezon további részét. Hétvégén irány San Francisco.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

27. (26.)Atlanta Falcons (2–6)
21 pontos előnyt szórakozott el a Falcons, ezek után Mike Smith csapata végül 22–21-re ki is kapott. Az újabb kínos kudarc után sokadszorra vetődik fel a kérdés: meddig maradhat még Smith az Atlanta élén? A jelenlegi állapot siralmas, a mutatott játék kritikán aluli, az edzői hibák pedig tucat számra jönnek. A kilencedik héten pihenőre megy a gárda, ennél jobbkor nem is jöhetne a szünet...

28. (28.)New York Jets (1–7)
Katasztrófa, ami a Jetsnél folyik az elmúlt hetekben. Rex Ryan vezetőedző kezei közül kicsúszott az irányítás, hatalmas a káosz a csapatban. Geno Smith, mint kezdő irányító jó eséllyel leszerepelt, ám cseréje, Michael Vick sem életbiztosítás. Vasárnap irány Kansas City. A Chiefs a verhető csapatok közé tartozik, ám hogy ez a Jets nyerni tud-e? Mi nem hiszünk ebben...

29. (29.)Tennessee Titans (2–6)
Bemutatkozott a hatodik körben draftolt újonc irányító, Zach Mettenberger. Ebben azonban nem volt sok köszönet, miután Mettenberger elsőre gyengén muzsikált. Pontatlan volt, sokat várt, rossz döntéseket hozott, több labdát is eladott. Megvan benne a potenciál, így minden bizonnyal feljavul a következő mérkőzéseken. A kilencedik héten pihenője lesz a Titansnek, az elkapókkal való összeszokás szempontjából nagyon jól jön majd ez a pár nap plusz.

30. (30.)Jacksonville Jaguars (1–7)
Lassan kezd aggasztóvá válni az újonc Blake Bortles teljesítménye. A Jaguars 22 éves irányítója alapvetően nem játszik rosszul, ám amikor hibázik, akkor hatalmasat. A Miami ellen két labdát adott el, a Dolphins védői mindkét labdaeladást TD-ra hordták vissza. Kínos bakik, mivel a Jacksonville akár meg is nyerhette volna a mérkőzést, ha ezek nincsenek. Bortles tizenkét eladott labdával vezeti a ligát, ami aggodalomra adhat okot. Hétvégén irány Cincinnati.

31. (31.)Tampa Bay Buccaneers (1–6)
Lovie Smith csapata ismét csődöt mondott, ezúttal a nem túl erős Minnesota ellen kapott ki 19–13-ra. Mike Evans és Austin Seferian-Jenkins egyre jobb formában játszik, habár idén még nem, jövőre szinte biztosan a Buccaneers húzóembere lesz mindkettő. Nagy meglepetésre a 2012-es draft első Buccaneers-választottját, Mark Barront elcserélte a csapat. A hétvégén a verhető Cleveland otthonába látogat a gárda.

32. (32.)Oakland Raiders (0–7)
Ismét vereséget szenvedett a Raiders. Derek Carr korrekt teljesítményt nyújt, a támadóalakulatnak ennek ellenére sem megy. Rossz a játékhívás, sok az egyéni hiba, a pontatlanság, ezek pedig megbosszulják magukat. A védelem sem jó, ám ha egy csapat meccsenként 10–15 pontot rak csak fel a táblára, az ritkán eredményez győzelmet. Most irány Seattle, ahol várhatóan nagy blama vár a Raidersre.

STATISZTIKÁK
A 8. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Ben Roethlisberger (Pittsburgh) –Indianapolis 522
A legtöbb futott yard: Mark Ingram (New Orleans)
–Green Bay
172
A legtöbb elkapott yard: Jeremy Maclin (Philadelphia) –Arizona
187
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 2731 Andrew Luck (Indianapolis)
A legtöbb futott yard: 1054 DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 866
T. Y. Hilton (Indianapolis)
A legtöbb szerelés: 89 Luke Kuechly (Carolina)
A legtöbb sack: 10
Justin Houston (Kansas City)
A legtöbb interception: 5
Tashaun Gipson (Cleveland)
NFL 2014, ALAPSZAKASZ
8. FORDULÓ
2014.10.24 2.25 Denver Broncos–San Diego Chargers 35–21
2014.10.26 14.30 Atlanta Falcons–Detroit Lions* 22–21
2014.10.26 18.00 Cincinnati Bengals–Baltimore Ravens 27–24
2014.10.26 18.00 Tennessee Titans–Houston Texans 16–30
2014.10.26 18.00 Kansas City Chiefs–St. Louis Rams 34–7
2014.10.26 18.00 New England Patriots–Chicago Bears 51–23
2014.10.26 18.00 New York Jets–Buffalo Bills 23–43
2014.10.26 18.00 Tampa Bay Buccaneers–Minnesota Vikings 13–19 – h.u.
2014.10.26 18.00 Carolina Panthers–Seattle Seahawks 9–13
2014.10.26 18.00 Jacksonville Jaguars–Miami Dolphins 13–27
2014.10.26 21.05 Arizona Cardinals–Philadelphia Eagles 24–20
2014.10.26 21.25 Cleveland Browns–Oakland Raiders 23–13
2014.10.26 21.25 Pittsburgh Steelers–Indianapolis Colts 51–34
2014.10.27 1.30 New Orleans Saints–Green Bay Packers 44–23
2014.10.28 1.30 Dallas Cowboys–Washington Redskins 17–20 – h.u.
Szabadnapos. New York Giants, San Francisco 49ers
9. FORDULÓ
2014.10.31 1.25 Carolina Panthers–New Orleans Saints
2014.11.02 19.00 Cincinnati Bengals–Jacksonville Jaguars
2014.11.02 19.00 Cleveland Browns–Tampa Bay Buccaneers
2014.11.02 19.00 Dallas Cowboys–Arizona Cardinals
2014.11.02 19.00 Kansas City Chiefs–New York Jets
2014.11.02 19.00 Miami Dolphins–San Diego Chargers
2014.11.02 19.00 Minnesota Vikings–Washington Redskins
2014.11.02 19.00 Houston Texans–Philadelphia Eagles
2014.11.02 22.05 San Francisco 49ers–St. Louis Rams
2014.11.02 22.25 New England Patriots–Denver Broncos
2014.11.02 22.25 Seattle Seahawks–Oakland Raiders
2014.11.03 2.30 Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens
2014.11.04 2.30 New York Giants–Indianapolis Colts
Szabadnapos. Atlanta Falcons, Buffalo Bills, Chicago Bears, Detroit Lions, Green Bay Packers, Tennessee Titans

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik