Super Bowl 2017 – felvezetés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.24. 18:18
Alapinformációk, ismertetők, érdekességek, elemzések és könnyebb lélegzetvételű anyagok. Minden, amit az 51. Super Bowlról (Falcons–Patriots) tudni érdemes!

NINCS ÖTLET HOL NÉZD A SUPER BOWLT? SEGÍTÜNK!


MILLIÓK A MÁSODPERCEKÉRT, SÖR TUSFÜRDŐ – A LEGJOBB REKLÁMOK

Harminc másodperc, 5 millió dollár (körülbelül 1 milliárd 400 millió forint). A Super Bowl a reklámcégeknek is óriási biznisz, összegyűjtjük a legjobban sikerült 2017-es alkotásokat. Sör, tusfürdő, internetes honlapépítő, de még Tom Brady is feltűnik az idei reklámokban. Íme!

BRADYÉK ÖTÖDSZÖR VAGY RYANÉK ELŐSZÖR? MA KIDERÜL!

Elérkezett a nap, amelyre egész Amerika, na meg persze picit mi is vártunk, ma – magyar idő szerint már hétfő 0.30-kor – kezdetét veszi a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2016–2017-es szezonjának nagydöntője, az 51. Super Bowl. A szezon legjobb támadósorával bíró Sólymok vagy az ellenfeleknek a legkevesebb pontot engedő Hazafiak örülhetnek? Hétfő hajnalra minden kiderül. BEHARANGOZÓ ITT!

DÍJKIOSZTÓ: MATT RYAN AZ MVP, KHALIL MACK AZ ÉV VÉDŐJE

A várakozásoknak megfelelően a Super Bowlra készülő Atlanta Falcons irányítóját, Matt Ryant választották meg a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2016-os alapszakaszának legértékesebb játékosának. Bővebben itt!

Matt Ryant választották meg a szezon legértékesebb játékosának (Fotó: nfl.com)
Matt Ryant választották meg a szezon legértékesebb játékosának (Fotó: nfl.com)

BÁTOR JÓSKA: YARDESŐ LESZ, DE PONTZÁPOR NEM

Az NFL idény utolsó meccse előtt sem maradnak el a tippelgetések, Bátor Jóska szerint megszakad a Patriots első negyedbeli átka, az Atlanta és a New England hétfő 0.30-kor kezdődő meccsén rengeteg yardot haladnak majd a csapatok, de a pontokat tekintve bőven elmaradnak az átlagtól. TIPPEK ITT!

ÁLOMCSAPAT: FALCONS–PATS 4–1, COWBOYS, GIANTS, BRONCOS: 3

Ezúttal az Év (szubjektív) álomcsapatát állítottuk össze. A csapatok közül a Falcons viszi a prímet, a Patriots viszont csupán egy játékost delegál az együttesbe – ennél a Cowboys, a Giants, a Broncos, a Raiders, a Chiefs és a Rams is többet. Bővebben itt!

Julio Jonesra ebben a szezonban sem volt ellenszer (Fotó: Sporting News)
Julio Jonesra ebben a szezonban sem volt ellenszer (Fotó: Sporting News)

NÁLUNK RYAN AZ MVP, DONALD AZ ÉV VÉDŐJE

Az Atlanta Falcons és a New England Patriots összecsapása előtti írássorozatunkban ezúttal a szubjektív díjkiosztó ideje jött el. A Sólymok egy részsikert elkönyvelhetnek nálunk. Bővebben itt!

Ha a mi szavazatunk döntene, Matt Ryané lenne az MVP-cím (Fotó: ajc.com)
Ha a mi szavazatunk döntene, Matt Ryané lenne az MVP-cím (Fotó: ajc.com)

RED ZONE: BRADY–ÁLLATOK: 4–0, FALCONS 30 PONT FELETT: 12–0!

Jól választott mezt a Falcons? 13 évvel ezelőtti önmagát ismétli a történelem? Ki a Patriots talizmánja? Mi garantált eddig sikert az Atlantának? Miben volt ligaelső a két csapat? Itt jönnek a válaszok!

A legtöbb pontot szerző csapat vagy a legkevesebbet engedő diadalmaskodik? (Montázs: NSO)
A legtöbb pontot szerző csapat vagy a legkevesebbet engedő diadalmaskodik? (Montázs: NSO)

MAGABIZTOS A FALCONS FUTÓJA: BÁRMIT MEG TUDUNK CSINÁLNI!

Az Atlanta Falcons futója, Devonta Freeman igencsak magabiztosan várja a New England elleni Super Bowlt. Persze, aki még Tom Brady fiának fantasy csapatában is benne van, miért is ne lenne magabiztos. BŐVEBBEN ITT!

AKIT BRADY IS MEGKÖNNYEZETT – 5-5 JÁTÉKOS, 9 SZTORI A SUPER BOWL ELŐTT

New England vagy Atlanta? Mindkettő mellett vannak érvek és ellenérvek az 51. Super Bowl előtt, összeállításunkban olyan emberekről írunk a két csapatból, akiknek személyiségük kiemelkedő, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is, vagy éppen olyan sztori fűződik hozzájuk, amely miatt sajnálnánk, ha nem sikerülne a bajnoki cím megszerzése – persze a Patriots esetében vannak, akiknek legalább egyszer már megadatott ez. BŐVEBBEN ITT!

Chris Hogan és Tom Brady összjátéka az Atlanta ellen is kulcsfontosságú lesz
Chris Hogan és Tom Brady összjátéka az Atlanta ellen is kulcsfontosságú lesz

CHEERLEADER BOWL: A KÉRDÉS UGYANAZ, FALCONS VAGY PATRIOTS?

Miközben a két csapat a Vince Lombardi-trófeáért harcol, a pálya szélén is lesz egy csata, méghozzá a cheerleadereké. Bővebben itt!

Az Atlanta Falcons cheerleaderei
Az Atlanta Falcons cheerleaderei

MICSODA VÉGJÁTÉK! AZ UTOLSÓ PLAY DÖNT?!

Az amerikai futball szerelmesei jól tudják, hogy az aktuális Super Bowl előtt megtartják a népszerű játék, a Madden legfrissebb szériájával a döntő szimulációját is. Nincs ez máshogy az Atlanta Falcons és a New England Patriots randevúja előtt sem. BŐVEBBEN ITT!



Igaza lesz a Madden-szimulációnak?
Igaza lesz a Madden-szimulációnak?

ÍGY LÁZAD FARAGÓ RICHARD LADY GAGA ELLEN A SZÜNETBEN

Szinte már természetes, hogy Faragó Richard, a Sport Tv kommentátora a helyszínről tudósítja a New England Patriots és az Atlanta Falcons összecsapását a hazai tévénézőknek. A szakkommentátorral még elutazása előtt beszélgetett a reptéren az NSO Tv stábja az esélyekről, a sportág hazai népszerűségéről (rögtönzött közvélemény-kutatással megfejelve), illetve a döntő szünetében fellépő Lady Gagáról is. BŐVEBBEN ITT!

EGY ÚJSÁGÍRÓ „LENYÚLTA” A FALCONS TAKTIKAI VÁZLATÁT

Majdnem hatalmas bajba került Kyle Shanahan, a New England Patriots elleni Super Bowlra készülő Atlanta Falcons támadóegységének edzője, miután az esemény sajtónapján véletlenül elvitték a táskáját. Abban volt a Falcons teljes vasárnapi taktikai tervezete. BŐVEBBEN ITT!


ÚT A SUPER BOWLIG: DÖCÖGŐS FALCONS-RAJT, PATS-BOSSZÚHADJÁRAT

A Falcons 4–3-as kezdés után melegedett bele, de aztán már csak két megtorpanás következett, 12 sikerrel szemben. A New England Brady nélkül is eljutott 3–1-ig, de vele új szintre lépett az együttes. A két gárda döntőig vezető útja bővebben itt!

A Falcons nehezen lendült bele, a Patriots Bradyvel még egy lapáttal feljebb kapcsolt
A Falcons nehezen lendült bele, a Patriots Bradyvel még egy lapáttal feljebb kapcsolt

30 MILLIÓS BEVÉTELRE SZÁMÍTANAK A TOPSZTRIPTÍZTÁNCOSOK

Elérkeztünk a Super Bowl hetéhez, ami nem csak az NFL-rajongók körében számít kiemelt eseménynek – hanem a sztiptíztáncosok körében is. A legkiemelkedőbbek ugyanis ilyenkor akár hat számjegyű keresetet is összehoznak, dollárban természetesen – 100 ezer dollár jelenleg 29.1 millió forint környékén mozog... BŐVEBBEN ITT!

Before I left... I look mean as hell lol but I'm a sweety #vegansaresexy #100percentnatural #bodybymaliah #naturalhaircare #handmadeproducts #crueltyfree #naturalskincare

BECKHAM-SHOW ÉS AFC-GYŐZELEM A PRO BOWLON

Noha az előző évekből megszokhattuk, hogy a Pro Bowlokon a támadóegységek remekelnek, az idei gálamérkőzésen inkább védelmek kerültek előtérbe. Bővebben itt!
Az AFC csapata nyerte a 2016-os Pro Bowlt (Fotó: Reuters)
Az AFC csapata nyerte a 2016-os Pro Bowlt (Fotó: Reuters)

„HŐS” LETT A TŰZRIADÓT OKOZÓ FÉRFI BOSTONBAN

Az egyik bostoni étterem tulajdonosának olyannyira tetszett, hogy a New England Patriots Pittsburgh Steelers elleni NFL-főcsoportdöntője előtti éjszakán egy férfi bekapcsolta a tűzjelzőt a vendégek szállodájában – ezzel megzavarva a pittsburghi játékosokat –, hogy egészen érdekes akcióval állt elő. BŐVEBBEN ITT!


A PÁLYA KÉSZEN ÁLL, MEGVANNAK A BÍRÓK

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az 51. Super Bowlt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A houstoni NRG Stadion már készen áll a döntőre, időközben arra is fény derült, hogy Carl Cheffers lesz az Atlanta Falcons–New England Patriots mérkőzés főbírája. Bővebben itt!

A FALCONS NYERI A SUPER BOWLT – MONDTA A MADDEN-SZIMULÁCIÓ, AUGUSZTUSBAN!

„A Falcons nyeri meg a Super Bowlt, mert ezt mondja a Madden-szimulációnk” – indította augusztusi(!) cikkét a CBS Sports. Most, hogy már csak egy meccsre vagyunk az NFL-idény végétől, kritikusan közel kerültünk ahhoz, hogy a jóslat valóra váljon. Bővebben itt!

A CBS Madden-szimulációja már augusztusban megmondta a frankót?
A CBS Madden-szimulációja már augusztusban megmondta a frankót?


NÉGY ÉV UTÁN VALÓRA VÁLT A PATRIOTS-VÉDŐ KÍVÁNSÁGA

Négy évvel és egy hónappal ezelőtt Malcolm Butler a West Alabama egyetem harmadéves játékosaként még csak álmodhatott arról, hogy lehetőséget kap az NFL-ben, de már akkor sem aprózta el. Julio Jonest, az Atlanta Falcons kiválóságát szerette volna ellenfélként. Nos, most megkapja! Bővebben itt!

Két éve Malcolm Butler labdaszerzésének köszönhetően is nyert Super Bowlt a Patriots (Fotó: latimes.com)
Két éve Malcolm Butler labdaszerzésének köszönhetően is nyert Super Bowlt a Patriots (Fotó: latimes.com)

AZ ELŐZŐ RÉSZEK TARTALMÁBÓL – ÖVEKET BEKÖTNI, SUPER BOWL EMLÉKTÚRA!

Hihetetlen, de már hét éve, hogy bemutattuk az Egyesült Államok kedvenc sportjának fináléját, amely évről évre a legnézettebb műsornak számít. A Super Bowlok történetét firtató bővebb írásunk óta minden döntő megelőzte az addig csúcstartónak számító, nagy sikerű M*A*S*H. sorozat záró epizódját – a rekordot a Patriots–Seahawks finálé tartja, két éve 115.2 millióan kapcsolódtak bele az Egyesült Államokban.

Írásunk óta megkoronázták a Drew Brees irányította New Orleans Saintset, a Pittsburgh Steelerst felülmúló Green Bay Packerst, a New England Patriotsot ismét legyőző New York Giantset, a Ray Lewis visszavonulása miatt extra emocionális töltettel küzdő Baltimore Ravenst, a Peyton Manning vezette elitoffenzívát kivégző Seattle Seahawkst, a Halászsasokat drámai csatában legyőző Patriotsot, és a döntőig fantasztikusan menetelő Carolina Pantherst kivégző Denver Broncost is. Kíváncsi a teljes listára? Katt ide (a linkre kattintva elérhetők a korábbi tudósítások)!
A SUPER BOWL GYŐZTESEI
6 – Pittsburgh Steelers
5 – Dallas Cowboys, San Francisco 49ers
4 – Green Bay Packers, New England Patriots, New York Giants
3 – Denver Broncos, Los Angeles/Oakland Raiders, Washington Redskins,
2 – Miami Dolphins, Baltimore/Indianapolis Colts, Baltimore Ravens
1 – St. Louis Rams, Kansas City Chiefs, Chicago Bears, New York Jets, Tampa Bay Buccaneers, New Orleans Saints, Seattle Seahawks

KORÁBBAN TÖRTÉNT – A 2016–2017-ES SZEZON RÁJÁTSZÁSÁNAK MÉRKŐZÉSEI

Az előző három évben egyaránt a két első kiemelt játszotta a finálét, ezúttal viszont az NFC legjobb alapszakaszbeli mutatójával végző együttes már az első rájátszásbeli meccsén alulmaradt. A rájátszás mérkőzéseiről bővebben ide kattintva olvashat!

KEZDJÜK AZ ALAPOKTÓL: DE MI IS AZ AZ AMERIKAI FUTBALL?

Mekkora a játéktér? Hányan játsszák? Mi a játék célja? Hogyan lehet pontot szerezni? Mennyi a játékidő? Mi a játék menete? A bowl.hu amerikai futball szabályairól szóló korábbi cikkét ide kattintva érheti!

Lássuk ezt mozgóképen is a Sport Tv 2004-es felvezető műsorának köszönhetően! (Szerk: azóta azért jócskán módosultak a szabályok, de az alapokról kezdők számára így is óriási segítség ez a kis ismertető)





NFL 2016, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉSEK (2017. 1. 7–8.)
AFC
Pittsburgh Steelers (3.)–Miami Dolphins (6.) 30–12
Houston Texans (4.)–Oakland Raiders (5.) 27–14
NFC
Seattle Seahawks (3.)–Detroit Lions (6.) 26–6
Green Bay Packers (4.)–New York Giants (5.) 38–13
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2017. 1. 14–16.)
AFC
New England Patriots (1.)–Houston Texans (4.)
34–16
Kansas City Chiefs (2.)–Pittsburgh Steelers (3.)
16–18
NFC
Dallas Cowboys (1.)–Green Bay Packers (4.) 31–34
Atlanta Falcons (2.)–Seattle Seahawks (3.) 36–20
KONFERENCIADÖNTŐK (2017. 1. 22–23.)
AFC
New England Patriots (1.)–Pittsburgh Steelers (3.) 36–17
NFC
Atlanta Falcons (2.)–Green Bay Packers (4.) 44–21

SUPER BOWL 51 (2017. 2. 6.)
Atlanta Falcons (2.)–New England Patriots (1.) 0.30*
*NRG Stadium (Houston, Texas)
A Sport Tv minden mérkőzést élőben közvetít!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik