Raiders-bravúr, az első Rivers-zakó decemberben

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2010.12.08. 16:46
null
Jacoby Ford (12) ismét touchdown-elkapást ünnepelhetett, Philip Rivers először kapott ki decemberben <br />(Fotó: Action Images)
Címkék
A tengerent&uacute;li profi amerikaifutball-bajnoks&aacute;g (NFL) kapcs&aacute;n hetente jelentkező erősorrend&uuml;nkben a 14. fordul&oacute; előtt tov&aacute;bbra is az ez&uacute;ttal a Tampa Bay Buccaneers elleni csoportrangad&oacute;n diadalmaskod&oacute; Atlanta Falcons vezet, megelőzve a kor&aacute;bbi harmadik New York Jetset romm&aacute; verő New England Patriotsot, &eacute;s az Amerikai főcsoport &Eacute;szaki div&iacute;zi&oacute;j&aacute;nak cs&uacute;csrangad&oacute;j&aacute;t megnyerő Pittsburgh Steelerst. Veres&eacute;g&eacute;vel a New York-i g&aacute;rda &eacute;s a Baltimore Ravens is visszaesett, csak&uacute;gy, mint az Oakland Raiders ellen elv&eacute;rző &ndash; Philip Rivers első decemberi kudarca volt p&aacute;lyafut&aacute;sa sor&aacute;n! &ndash; San Diego Chargers. &Iacute;me, a teljes lista!

 


1. (1.) Atlanta Falcons (10–2)

Borzasztó nehéz győzelem a csoportrivális Tampa Bay ellen, de a csoport első helyéről valószínűleg csak a 16. heti Saints-Falcons találkozó dönt.

2. (2.) New England Patriots (10–2)
Sima, kiütéses siker a Jets elleni hétfő esti rangadón, a Pats pedig már vezeti is az AFC Keleti csoportját. Egyelőre minden simának tűnik, egyértelműen Tom Brady az idei MVP-cím legfőbb várományosa, ám még nagyon hosszú út áll a Pats előtt, ami a bajnoki gyűrűt illeti.

3. (5.) Pittsburgh Steelers (9–3)
Ahogy azt előzetesen várni lehetett, a Steelers–Ravens találkozó a védelmek csatáját hozta. A védelem jókor szerzett turnovere és Shaun Suisham rúgó hibátlan mezőnygóljai pedig hozzásegítették Mike Tomlinékat az ideiglenes csoportelsőséghez. Hogy megnyerik-e a csoportot, az már csak saját magukon múlik.

4. (6.) New Orleans Saints (9–3)
Végig a kezében tartotta a Saints a Bengals elleni meccset, még ha a 34–30-as eredmény nem erre utal. A védelem, valamint Brees is akkor villant, amikor erre szükség volt, a győzelemmel pedig a Saints továbbra is a Falcons nyomában van.

5. (3.) New York Jets (9–3)
Hatalmas, 42 pontos blama hétfő este a Patstól, úgy tűnik, hogy a Jets védelme nem képes elviselni az előző héten sérültlistára kerülő Jim Leonhard safety sérülését. Lesz dolga bőven Rex Ryannek, hogy rendbe rakja a megszégyenített secondaryt és megtalálja Leonhard helyettesét.

6. (9.) Green Bay Packers (8–4)
Az utóbbi hetekben Aaron Rodgers MVP-formában játszik, a Packers pedig menetel, vasárnap a 49ers volt az áldozata a Sajtfejűeknek. Ebben a csoportban is izgalmas utolsó hetekre van kilátás a Green Bay és a Chicago között, amelyik csapat pihenni akar a rájátszás első körében, annak innentől kezdve mindenkit vernie kell, de mivel az utolsó játékhéten lesz Bears–Packers, így szinte biztos, hogy csak akkor dől el a csoport első helyének sorsa.

7. (4.) Baltimore Ravens (8–4)
Hiába a jó védelem, az idén igen gyatra futójáték és a közepes passzjáték nem biztos, hogy elég lesz a nagycsapatok legyőzéséhez. A Ravens a Steelerstől elszenvedett vereségével pedig hatalmas lépéshátrányba került Roethlisbergerékkel szemben, már ami a rájátszás első körében való pihenést jelenti.

8. (10.) Chicago Bears (9–3)

Ismét egy nehezen megnyert meccs chicagói oldalról. Vajon meddig juthatna a Bears egy ilyen védelemmel, ha Cutler előtt még fal is lenne?! A 9–3 így is megvan, nem kis fegyvertény!

9. (8.) Philadelphia Eagles (8–4)

A Philly hozta a kötelezőt a héten, magabiztosan megverte a Schaub vezette Texanst. Ám a következő két hét lesz nagyon fontos a továbbjutás szempontjából, a héten ugyanis a Cowboys, majd a jövő héten a csoportgyőzelemre ácsingózó Giants lesz az ellenfele Vicknek és társainak.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

10. (12.) Kansas City Chiefs (8–4)
AFC Nyugati csoporthoz méltóra sikeredett a vasárnapi Broncos–Chiefs meccs, sok-sok szerencsétlenkedéssel. A végén a Chiefs volt a szerencsésebb, de a futás elleni védelmen nem ártana javítani. A rájátszást innentől már csak a Kansas adhatja ki a kezéből, olyan előnybe került a Chargersszel szemben. Ám vasárnap Chiefs–Chargers!

11. (11.) New York Giants (8–4)
Jacobs és Bradshaw együtt 200 yardot, valamint négy touchdownt futott a Redskins ellen, ez pedig elegendő volt ahhoz, hogy a Giants megverje a gyengélkedő Washingtont.

12. (16.) Jacksonville Jaguars (7–5)

A Colts ismét kikapott, míg a Jax nyert, így Garrardéknak megvan a lépéselőnyük a rájátszásért folytatott harcban. A csoport még teljesen nyílt, a Jaguárok viszont nagyon jó formában várhatják az utolsó heteket.

13. (7.) San Diego Chargers (6–6)
Ennyit Rivers csodadecemberéről, az eddig sikerek után rögtön csúnya vereséggel nyitott a Chargers. Olyannyira, hogy innentől kezdve az életben maradásért kell minden hétvégén pályára lépniük Riverséknek, ha a mostani fordulóban kikapnak a Kansastől, elbúcsúzhatnak a rájátszástól is.

14. (14.) Tampa Bay Buccaneers (7–5)
Nem sokon múlt, hogy a Buccaneers elkapja a Falconst, de végül nem sikerült, hála a Falcons kulcspillanatokban szerzett turnoverének. Talán ha Talib és Jeff Faine nem esik ki, megvan a meccs. Hozzájuk kapcsolódó hír, hogy a Bucs azóta mindkettejüket sérültlistára helyezte, nélkülük nagyon nehéz lesz a folytatás.

15. (13.) Indianapolis Colts (6–6)
Látványosan kezd összeomlani a Colts. Peyton Manning ismét sokat hibázott, négyszer adta el a labdát, az utolsó ráadásul végzetesnek bizonyult. Még így is reális esélye van viszont az Indynek a rájátszásra, hiszen még a Titans ellen kétszer, illetve a csoportelső Jaguars ellen is játszanak Manningék. Csak hogy ne múljon el hét újabb Colts-sérült nélkül, a héten az Indianapolis Jerraud Powers cornerbacket helyezte sérültlistára, aki az idén egyértelműen a legjobbja volt a csapatnak ezen a poszton.

16. (20.) St. Louis Rams (6–6)
Egy remeklő védelem és egy Steven Jackson elég volt a Ramsnek ahhoz, hogy könnyedén hozza a Cardinals elleni találkozót.

17. (22.) Oakland Raiders (6–6)
Gyilkos futójátékának hála, csúnyán helybenhagyta a San Diegót a Raiders. Campbell nem passzolt sokat, de akkor nem hibázott, ráadásul egy futott TD-nal is kivette a részét a győzelemből.

18. (15.) Houston Texans (5–7)
Hiába a Schaub, Foster, Johnson hármasfogat, ez kevés, egyre inkább igazolódni látszik. Egy ilyen formában játszó Vick ellen főleg, a Houstonnak pedig már szinte bizonyos, hogy ez a szezonja is elúszott.

19. (19.) Cleveland Browns (5–7)
Peyton Hillist megfogta a Miami, ám Ben Watson tight endet nem tudta, a védelem pedig ismét hatalmasat játszott, ez a kombináció pedig elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy ha nehezen is, de megverje a Dolphinst a Browns.

SZAVAZÁS

Ön kinek adná az alapszakasz legértékesebb játékosának járó MVP-címet?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

20. (17.) Miami Dolphins (6–6)
Chad Henne eladott labdáit és a harmatgyenge támadóegységet nem bírta el a Miami egyébként nagyon jól játszó védelme. Nem könnyű ennyi sérülttel…

21. (23.) Dallas Cowboys (4–8)
Nem hinném, hogy nagyon örülhet a Dallas ennek a győzelemnek. Nehéz meccsen nyert, ez tény, de nagy áldozattal járt: Dez Bryant, a dallasiak elsőkörös újonc elkapója egy visszahordás során eltörte a bokáját, így a szezon további részében már nem léphet pályára. A hírek szerint Tony Romo már játékra kész, ám lehet, hogy nem nagyon kellene erőltetni egy már egyébként is elúszott szezonban, nehogy újra megsérüljön.

22. (18.) Tennessee Titans (5–7)
Valljuk be, siralmas, ami Tennessee-ben folyik az utóbbi hetekben. Jeff Fisher csapata hatalmas gödörbe került. Vince Young körül balhé, Finnegan játék helyett bunyózik, Moss nem képes elkapni a labdákat, még sérülések is tizedelik a Titanst. Jeff Fisher eddig megingathatatlan helyét egyre többen kérdőjelezik meg.

23. (26.) Seattle Seahawks (6–6)
Horribilis első félidő, álomszerű második játékrész, egy remeklő Marshawn Lynch. Simán nyerte meg egyébként is kötelező meccsét a Seattle, így továbbra is a Rams nyomában lohol, ebből könnyedén rájátszás lehet.

24. (24.) Minnesota Vikings (5–7)
Leslie Frazier csapata ismét győzött, ám ezúttal az öreg Favre nélkül. Brett papa ugyanis már a mérkőzés elején megsérült, így a folytatásban a csereirányító, Tarvaris Jackson vette át a helyét. Habár háromszor eladta a labdát, nem okozott gondot, hogy a Vikings vele is könnyedén megnyerje a meccset.

25. (21.) Washington Redskins (5–7)
Ilyen futás elleni védelemmel nem nagyon lehet meccset nyerni, főleg mivel a Skins támadóalakulata az utóbbi hetekben nem valami meggyőző. A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a Washington a hátralevő mérkőzésekről eltiltotta a tavaly igazolt nagyágyút, Albert Haynesworthöt, akinek könnyedén lehet, hogy ezzel washingtoni pályafutása is véget ért.

26. (24.) San Francisco 49ers (4–8)
Egy bombaformában lévő Green Bay ellen a Gore nélküli San Franciscónak esélye sincs, de ez hamar tudatosulhatott is Mike Singletary fejében. A 49ersnél is elkezdhetnek a drafton gondolkozni, ám egyelőre még az is nagy kérdés, hogy Singletary maradhat-e a posztján.

27. (29.) Cincinnati Bengals (2–10)
Nagy az esély rá, hogy mind Carson Palmer irányító, mind Cedric Benson futó karrierje véget ér a szezon végeztével a Bengalsnél. Míg előbbi rettentően hullámzó, de inkább satnya teljesítményekkel rukkol ki, addig utóbbi a tavalyi remek szezonja után az idén rendkívül visszaesett. A védelemnél továbbra is ugyanaz a probléma, mint eddig: a pass rush hiánya.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapatnak van a legnagyobb esélye „megszerezni” az 2011-es játékosbörze 1/1-es választási jogát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

28. (28.) Detroit Lions (2–10)
Már megint nyerhető meccset bukott el a végén a Lions. A harmadik számú irányító, Drew Stanton nem volt annyira rossz, de ő még kevés, hogy meccset nyerjen, hiába rendelkezik Calvin Johnson-szintű halálos fegyverrel, ez még nem lesz elég a Detroitnak. Jövőre egy új, sérthetetlen vállat kellene draftolni Matt Staffordnak, rögtön nem lennének gondok.

29. (26.) Denver Broncos (3–9)
Siralmas Kyle Orton a Chiefs ellen, siralmas támadójáték, egyedül Knowshon Morenót lehetne kiemelni. Pedig a védelem helytállt. Fontosabb hír viszont a csapat háza tájáról, hogy a denveri vezetőség megelégelte Josh McDaniels silány munkáját, és menesztette a Broncos vezetőedzőjét. Ideiglenesen Eric Studesville futóedző vette át a helyét.

30. (30.) Buffalo Bills (2–10)
Esélyt sem hagyott ezúttal a Vikings a Billsnek, hogy felzárkózzon. Fitzpatrick rosszul kezdett és az utóbbi hetekben remeklő futójáték ezúttal elmaradt, de azért az 1/1-től nem kell tartania a Billsnek.

31. (31.) Arizona Cardinals (3–9)
Derek Anderson olyannyira gyenge volt a Rams ellen, hogy le is cserélték, míg a helyére beálló Max Hall néhány kísérlet után megsérült, őt azóta már sérültlistára rakta a Cardinals. Az Arizona nyugodtan elkezdhet foglalkozni a drafttal…

32. (32.) Carolina Panthers (1–11)
Clausen az első félidei jó játéka után a folytatásban szétesett, a carolinai védelem sem bírta a seattle-i nyomást. Itt már csak az a kérdés, hogy ki veszi át az idény végén John Fox vezetőedző helyét.

A 14. forduló pénteken 2.20 órakor veszi kezdetét a Tennessee Titans–Indianapolis Colts AFC Déli-csoportbeli rangadóval!

 NFL
A 13. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard Peyton Manning (Indianapolis Colts) –Dallas Cowboys  365
A legtöbb futott yard Maurice Jones-Drew (Jacksonville Jaguars) –Tennessee Titans 186
A legtöbb elkapott yard Reggie Wayne (Indianapolis Colts) –Dallas Cowboys 200
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 3709 Peyton Manning (Indianapolis Colts)
A legtöbb futott yard 1230 Arian Foster (Houston Texans)
A legtöbb elkapott yard 1153 Brandon Lloyd (Denver Broncos)
A legtöbb szerelés 144 Jerod Mayo (New England Patriots)
A legtöbb sack 12 Cameron Wake (Miami Dolphins)
A legtöbb interception 7 Asante Samuel (Philadelphia Eagles)
 NFL 2010, ALAPSZAKASZ
13. FORDULÓ
2010. 12. 3. 2.20 Philadelphia Eagles–Houston Texans 34–24
2010. 12. 5. 19.00 Miami Dolphins–Cleveland Browns 10–13
2010. 12. 5. 19.00 Green Bay Packers–San Francisco 49ers 34–16
2010. 12. 5. 19.00 Kansas City Chiefs–Denver Broncos 10–6
2010. 12. 5. 19.00 Minnesota Vikings–Buffalo Bills 38–14
2010. 12. 5. 19.00 Detroit Lions–Chicago Bears 20–24
2010. 12. 5. 19.00 Tennessee Titans–Jacksonville Jaguars 6–17
2010. 12. 5. 19.00 New York Giants–Washington Redskins 31–7
2010. 12. 5. 19.00 Cincinnati Bengals–New Orleans Saints 30–34
2010. 12. 5. 22.05 San Diego Chargers–Oakland Raiders 13–28
2010. 12. 5. 22.15 Tampa Bay Buccaneers–Atlanta Falcons 24–28
2010. 12. 5. 22.15 Seattle Seahawks–Carolina Panthers 31–14
2010. 12. 5. 22.15 Arizona Cardinals–St Louis Rams 6–19
2010. 12. 5. 22.15 Indianapolis Colts–Dallas Cowboys 35–38 – h.u.
2010. 12. 6. 2.20 Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers 10–13
2010. 12. 7. 2:30 New England Patriots–New York Jets 45–3
       
14. FORDULÓ
2010. 12. 10. 2.20 Tennessee Titans–Indianapolis Colts  
2010. 12. 12. 19.00 Washington Redskins–Tampa Bay Buccaneers  
2010. 12. 12. 19.00 Buffalo Bills–Cleveland Browns  
2010. 12. 12. 19.00 Minnesota Vikings–New York Giants  
2010. 12. 12. 19.00 Detroit Lions–Green Bay Packers  
2010. 12. 12. 19.00 Jacksonville Jaguars–Oakland Raiders  
2010. 12. 12. 19.00 Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals  
2010. 12. 12. 19.00 Carolina Panthers–Atlanta Falcons  
2010. 12. 12. 22.05 New Orleans Saints–St Louis Rams  
2010. 12. 12. 22.05 San Francisco 49ers–Seattle Seahawks  
2010. 12. 12. 22.15 Chicago Bears–New England Patriots  
2010. 12. 12. 22.15 Arizona Cardinals–Denver Broncos  
2010. 12. 12. 22.15 New York Jets–Miami Dolphins  
2010. 12. 12. 22.15 San Diego Chargers–Kansas City Chiefs  
2010. 12. 13. 2.20 Dallas Cowboys–Philadelphia Eagles  
2010. 12. 14. 2.30 Houston Texans–Baltimore Ravens  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik