Big Ben törött orral is remek hadvezér volt

Vágólapra másolva!
2010.12.06. 10:38
null
Ben Roethlisberger fájdalmas mérkőzésen van túl, de a győzelem mindenért kárpótolta (Fotó: Action Images)
Címkék
A Pittsburgh Steelers 13–10-re nyert a baltimore-i csoportrangadón, és az élre állt az NFL Amerikai főcsoportjának Északi divíziójában. A meccs tétje talán már nem is a rájátszásbeli szereplés volt, hanem az előkelőbb kiemelés. Nem úgy az Indianapolis és a San Diego esetében, a Colts és a Chargers playoff-részvétele vasárnapi hazai veresége után komoly veszélybe került.

 

 

Nem elég, hogy Ben Roethlisberger sérült jobb lábfejjel, bokamerevítővel lépett pályára a Baltimore Ravens otthonában az NFL vasárnap éjszakai mérkőzésén, az első támadás során még az orrát is eltörte a Pittsburgh Steelers passzoláshoz készülő irányítójára lecsapó Haloti Ngata. Big Ben ezután vérző orral hagyta el a pályát, de visszatért, és ha nehezen is lendült játékba, végül győzelemre vezette csapatát.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nagyon fájt az orrom, de legalább elterelte a figyelmemet a lábamról – jegyezte meg Roethlisberger, aki csak az utolsó negyedben tudta touchdownig vezérelni a Steelerst a remekül védekező Ravens ellen. – A két csapat meccsén egyetlen percig sem lehet lazítani, minden yardért kőkemény harc folyik, mindenki kiváló teljesítményére szükség van."

Roethlisberger 2:51 perccel a játékidő lejárta előtt adott 9 yardos touchdownpasszt Isaac Redmannek, s – a második negyedben megsérülő Daniel Sepulveda helyett a puntokat is átvállaló – Shaun Suisham jutalompontjával kialakult 13–10-es végeredmény.


A Steelers 10–3-as hátrányból kezdte a záró negyedet, amelynek az elején egyenlíthetett volna, de két yardról képtelen volt a Ravens célterületéig jutni, Suisham mezőnygóljával 10–6-ra alakult az állás. Aztán végül egy szerzett labda döntött a Pittsburgh javára: a győztes támadás előtt a Baltimore-nál volt a labda, amelyet Troy Polamalu kiütött a passzoláshoz készülő Joe Flacco kezéből. LaMarr Woodley szedte fel a földről, és 19 yardot robogva addig a pontig jutott vele, ahonnan később Roethlisberger Redmannek passzolt.

„Mindenki, aki a tévé előtt ült vagy a lelátóról figyelt, tudta, hogy bajt fog okozni a játék indítása előtt a labda vonaláig settenkedő Polamalu – mondta Terrell Suggs, a Baltimore védője, aki a pálya mellől figyelte a meccset eldöntő szerelést. – Reménykedtem benne, hogy van valami tervünk a semlegesítésére, de nem volt. Hátborzongató volt a nagy loboncát látni, ahogy közeledik az irányítónk felé."

SZAVAZÁS

Ön kinek adná az alapszakasz legértékesebb játékosának járó MVP-címet?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Baltimore szimpatizánsai a meccs után a teljes támadójátékot kritizálták, rossz megoldásokat választott az edzői kar, 33 másodperccel a vége előtt például a 32 yardos vonalról negyedik kísérletre még passzjátékot erőltetett a Ravens ahelyett, hogy Billy Cundiffal megkíséreltetett volna egy 49 yardos mezőnygólt.

Az amerikai idő szerint kora esti mérkőzéseken két óriási meglepetés született, az Indianapolis hosszabbítás után kikapott hazai pályán a Dallastól, amelynek védelme négyszer kapta el Peyton Manning passzát, ezekből kétszer azonnal a Colts célterületéig futott. Mégis a negyedik eladott labda volt a legfájóbb, hiszen Sean Lee a ráadásban halászta le a nagyon rossz formában lévő Manning labdáját.

David Buehler, a Cowboys rúgója büntetett, mi pedig sorolhatjuk: a liga legértékesebb játékosának négyszer (az előző két idényben is) megválasztott irányító az elmúlt három héten 11-szer passzolta az ellenfélhez a labdát, a legutóbbi két meccsen négyből született közvetlenül touchdown.

Az Indianapolis a Tennessee-t legyőző Jacksonville mögé szorult az Amerikai főcsoport Déli csoportjában, és még keményen meg kell harcolnia a rájátszásba jutásért.

A Coltsénál is nehezebbnek tűnik a San Diego feladata, a rossz idénykezdet után szenzációs feltámadást bemutató Chargers hazai pályán simán kikapott az Oaklandtől, amely 2001 óta először verte meg oda-vissza a San Diegót. A csoportban mindkét együttes 6-6 győzelemmel és vereséggel áll, kétmeccses távolságra a Kansas Citytől (8/4). Vasárnap San Diegóban Chargers–Chiefs mérkőzés következik, ha a Philip Rivers vezérelte dél-kaliforniai gárda elbukik, négy idény után először lemarad a rájátszásról.

A korábbi mérkőzésekről itt olvashat!

 NFL
13. FORDULÓ
San Diego Chargers–Oakland Raiders 13–28
Tampa Bay Buccaneers–Atlanta Falcons 24–28 
Seattle Seahawks–Carolina Panthers 31–14 
Arizona Cardinals–St Louis Rams 6–19 
Indianapolis Colts–Dallas Cowboys 35–38  – h. u.
Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers 10–13
Miami Dolphins–Cleveland Browns  10–13
Green Bay Packers–San Francisco 49ers  34–16
Kansas City Chiefs–Denver Broncos  10–6
Minnesota Vikings–Buffalo Bills  38–14
Detroit Lions–Chicago Bears  20–24
Tennessee Titans–Jacksonville Jaguars  6–17
New York Giants–Washington Redskins  31–7
Cincinnati Bengals–New Orleans Saints  30–34
Philadelphia Eagles–Houston Texans 
34–24
HÉTFŐ ESTI MÉRKŐZÉS  
New England Patriots–New York Jets   
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik