NFL: Peyton Manning kisebb fizetéssel is folytatja

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.03.06. 12:36
null
A show-nak még nincs vége Peyton Manning számára (Fotó: Action Images)
A következő idényben is játszik Peyton Manning, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Denver Broncos irányítója, aki így 18. szezonjára kezdi meg a felkészülést.

A liga legértékesebb játékosának (MVP) ötalkalommal megválasztott (ez rekord!) Manning négymillió dollárosfizetéscsökkentésbe ment bele annak érdekében, hogy a klub szabadabban mozogjon a fizetési plafon (a csapat játékosainak adhatómaximalizált éves összfizetés) alatt.

A csökkentés ellenére Manning – aki számos rekordot, köztük az egy szezonon belüli legtöbb, valamint összes touchdown passzét is tartja a ligában – 15 milliódollárt (4.15 milliárd forint) keres majd – illetve Super Bowl-győzelem esetén megkapja ezt a 4 milliót.

A 38 éves veterán irányító 1998 és 2011 között az IndianapolisColtsban játszott, de egy nyaksérülés miatt nem marasztalták a klubnál, amellyel 2007-ben Super Bowlt is nyert. 2012 óta játszik Denverben, tavaly Super Bowlba jutott az együttessel, de vereséget szenvedett a Seattle Seahawkstól.

Hír még a ligával kapcsolatban, hogy a bajnok New England Patriots nem hívta le opcióját Vince Wilfork szerződésében, így a hamarosan 34. születésnapját ünneplő „hegyomlás” védőfalember szabadügynökké vált.

A korábban a Jacksonville Jaguars színeiben sikeres időszakot teljesítő futó, Maurice Jones-Drew kilenc év után a visszavonulás mellett döntött.

A Carolina Panthers hároméves szerződést kötött kiváló tight endjével, Greg Olsennel, aki 22.5 millió dollárt kereshet az új egyezség értelmében.

Darnell Dockett nem sokáig maradt munkaadó nélkül, az Arizona Cardinalsnál magas fizetése miatt nem marasztalt védőfalember 7.5 millió dollárt kereshet két év alatt a csoportrivális San Francisco 49ersnél.

A New York Jets Brandon Marshall-lal erősítette meg a keretét. A márciusban 31. évét betöltő sztárelkapóért egy 5. körös választási jogot kap a Chicago Bears, amennyiben a játékos átmegy a fizikai vizsgálaton. A kilencéves NFL-karrierje során az 1000 yardos határt hét szezonban is átlépő Marshall számára nem lesz teljesen új az Amerikai főcsoport Keleti divíziója, mivel 2010 és 2011 között két éven keresztül a Miami Dolphinst szolgálta.

Maradva az elkapóknál, az Indianapolis Colts bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a legendás Reggie Wayne szerződését, így a 36 éves játékos 14 év után távozik a Csikóktól. Wayne eddig 1070 elkapást, 14345 yardot (8. az örökranglistán) és 82 TD-t (22.) szerzett az alapszakaszban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik