NFL: a címvédő Seahawks már a dobogót ostromolja - erősorrend

Vágólapra másolva!
2014.12.11. 17:17
null
Russell Wilsonék már a dobogót ostromolják (Fotó: Action Images)
Az NFL 14. fordulójában erősorrendünk legjobbjai az Eagles kivételével egyaránt nyertek, a középmezőnyben viszont nagy volt a mozgás, miután több, a wild cardért hajtó csapat is elbukott. A Cleveland kikapott ugyan, ám a legnagyobb felhajtás mégis Johnny Manzielt övezi, aki a Bengals ellen már a kezdőben bizonyíthat majd.

 

 

1. (1.)Green Bay Packers (10–3)
Aaron Rodgers ismét ellenállhatatlanul játszott, úgy tűnik, hogy otthon lehetetlen meglepni a Green Bayt, és Rodgers sem tud hibázni. A „sajtfejű" támadógépezet ötszáz yardot és öt hatpontost szerzett, ez pedig túl sok volt Falconsnak. A második játékrészre leeresztett a védelem, ami aggasztó lehet a folytatást tekintve, nagy kérdés, hogy ez csak átmeneti volt-e, vagy kipukkadt az egység. Mi előbbire tippelünk.

2. (2.) New England Patriots (10–3)
Izgalmas mérkőzésen megverte a New England a San Diegót, a Pats ezzel tizedik győzelmét zsebelte be a szezonban, sorozatban pedig tizenkettedik éve a csapatnak, ahol legalább tíz győzelmet tud felmutatni. A találkozó leginkább a Patriots védelméről szólt, amely ismét remekül teljesített, és szinte teljesen semlegesítette Philip Riverst. Vasárnap a Miamit fogadja a gárda, és megszerezheti tizenegyedik sikerét is – szerintünk meg is fogja.

3. (3.)Denver Broncos (10–3)
Peyton Manning nem adott touchdownpasszt a Buffalo ellen, így 51 találkozó után megszakadt remek sorozata. A Broncos viszont nyert, C. J. Anderson pedig három futott TD-nal járult ehhez hozzá. Az utolsó negyedre leeresztett a gárda, ráadásul Julius Thomas mellett most már Demaryius Thomas is sérült, a sok szerencsétlen eset pedig megnehezítheti a Denver dolgát az utolsó hetekre, ahol hatalmas harc lesz először a csoportgyőzelemért, majd a rájátszásbeli kiemelésekért. Vasárnap a San Diego következik idegenben, ha Manningék nyernek, azzal bebiztosíthatják első helyüket az AFC Nyugatban.

4. (5.)Seattle Seahawks (9–4)
A címvédő Seattle sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg, és ezzel továbbra is szorosan az Arizona nyomában van, ami az NFC Nyugati csoportjának első helyét illeti. A védelem továbbra is hozza az tavalyi, félelmetesen jó formáját, Russell Wilson pedig még a gyenge támadóegységből is közepeset tudott faragni. Földön és levegőben egyaránt megállíthatatlan, három touchdownjára az Eaglesnek nem volt válasza. A 14. fordulóban a gödörben lévő 49erst fogadja a Seahawks.

5. (6.)Indianapolis Colts (9–4)
Megverte az Indianapolis a Clevelandet, ám valljuk be, a mérkőzés képét tekintve gyengébb volt a Colts a Brownsnál. A támadósor nagyon gyenge napot fogott ki, ismét több eladott labda jött a buta hibákból, a védelem viszont rendre leparancsolta a pályáról a Bryan Hoyer vezette Barnákat, életben tartva ezzel a Colts győzelmi esélyét. A második félidőre aztán sikerült felszívnia magát Andrew Lucknak, és amikor nagyon kellett, ismét villanni tudott. Ezúttal 32 másodperccel a találkozó vége előtt adta a mindent eldöntő TD-passzt T. Y. Hiltonnak, amellyel csapata 25–24-es diadalmaskodott végül.

6. (7.)Arizona Cardinals (10–3)
Nagyon kellett a Chiefs elleni győzelem a Cardinals számára, Bruce Arians együttese ugyanis az elmúlt két mérkőzésen egyaránt alulmaradt. Andre Ellington futó sérültlistára került, ám az őt helyettesítő Kerwynn Williams nagyszerűen játszott, a legfontosabb pedig továbbra is az lesz, hogy Drew Stanton ne hibázzon irányító poszton. A csütörtök esti rangadón az Arizona legközelebb a rivális Ramshez utazik.

7. (4.)Philadelphia Eagles (9–4)
A címvédő Seahawks elleni összecsapás bebizonyította, hogy a Mark Sanchez vezette Eagles-támadósornincs azon a szinten, hogy a címvédő Seahawkséhoz hasonló, elit védelmek ellen is nyerni tudjon. A Philadelphia a 14. játékhéten a csoportrivális Dallast fogadja, ez a találkozó akár a kvartett első helyéről is dönthet, hiszen mindkét együttes egyaránt 9–4-es mérleggel áll.

8. (8.)Detroit Lions (9–4)
Tampa Bay elleni sikerével a Detroit továbbra is ragad a Green Bayre a csoportban. Matt Stafford 311 yardot és három TD-t passzolt, Calvin Johnson pedig ismét nagyot játszott, 158 egységig, és egy hat pontot érő elkapásig jutott. A védelem irányítósiettető-egysége ismét remekelt, hatszor is földre vitték Josh McCownt, ráadásul az egész mérkőzésen a nyakában lógtak. A 15. fordulóban a Minnesotát fogadja a Detroit.

9. (9.)Dallas Cowboys (9–4)
A Dallas gond nélkül átlépett a Chicagón – helyszíni beszámoló itt! DeMarco Murray ismét szenzációs teljesítményt nyújtott, szezonbeli legjobbjával, 179 futott yarddal és TD-nal segítette csapatát a sikerhez. Tony Romo csupán 205 yardot passzolt, ám emellett három touchdownt is kiosztott. A védelem hozta jó formáját, és szinte teljesen leradírozta a pályáról a Bears sztárelkapóit, akiknek már csak akkor termett némi babér, amikor a találkozó már eldőlt. Hétfő hajnalban jöhet az Eagles elleni visszavágó, amely könnyen lehet, hogy a csoportgyőzelemről dönt majd.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

10. (10.)Cincinnati Bengals (8–4–1)
Andy Dalton remekül játszott a Steelers ellen, és összesen három hatpontost szerzett, míg az elkapó A. J. Green 224 yarddal és TD-nal fejezte be a Steelers elleni rangadót, ám ez sem volt elég a győzelemhez. A Cincy védelme a negyedik negyedben 25(!) pontot kapott, amit nem bírt el a csapat. A hétvégén ismét egy csoportmeccset rendeznek az AFC Északi kvartettjében, ahol – immáron Johnny Manziellel – a Cleveland fogadja a Bengalst.

11. (17.)Pittsburgh Steelers (8–5)
A Steelers 25 pontot pakolt be az utolsó negyedben csoportrivális Bengalsnak kettejük rangadóján, ezzel végül simán, 42–21-re felül is múlta ellenfelét. Elképesztően szoros a verseny az AFC Északi négyesében. Le'Veon Bell futó ismét parádés napot zárt, földön és levegőben összesen 235 egységgel és három hatpontossal járult hozzá a pittsburghi győzelemhez. Vasárnap irány Atlanta, ahol a kulcs a védelemnél lesz, hogy meg tudja-e majd állítani a Falcons támadóegységét.

12. (13.)San Diego Chargers (8–5)
Jól tartotta magát a Chargers a Patriots ellen, ám Philip Riverséknek végül nem sikerült legyűrni Tom Bradyéket. A lehetőség megvolt, hiszen a védelem a két nagy hibáján kívül is erőn felül teljesített, ám a támadógépezet besült, és nem tudott átjutni a Darrelle Revis vezette védelmen. Vasárnap a rivális Broncos ellen játszik rangadót a San Diego, ha pedig kikap, akkor már csak wild cardban juthat be a rájátszásba.

13. (18.)Baltimore Ravens (8–5)
Szörnyen kezdett a Ravens a Dolphins ellen, ám a második negyedtől átvette az irányítást, és végül simán, 28–13-ra nyert. A védelem a második félidőben csupán három pontot engedett, így a Baltimore továbbra is versenyben van az AFC Északi csoportjának első helyéért. A 15. játékhéten a Jaguars ellen kötelező a győzelem.

14. (19.)Houston Texans (7–6)
Arian Foster ismét remek teljesítményt nyújtott, 127 yardja és TD-nal járult hozzá a Houston győzelméhez, mellette pedig cseréje, Alfred Blue és az irányító Ryan Fitzpatrick is pontot szerzett. A védelem parádézott, a főszereplő ismét a passzsiettető J. J. Watt volt, aki háromszor is földre vitte Blake Bortlest. Vasárnap Indianapolisba látogat a Texans, ahol a csoportrivális Colts ellen kellene villantani valamit. A meccs esélyese az Indy.

15. (11.)Kansas City Chiefs (7–6)
Nincs jó formában a Kansas City manapság. Jamaal Charles fantasztikusan játszik, ám egyedül nem elég, Alex Smithnek ismét elő kell szednie a jobbik énjét, mert a Chiefs így biztosan nem jut be a rájátszásba. Smith több mint egy éve nem adott TD-passzt elkapónak, ami valljuk be, siralmas statisztika. Hétvégén a Raiders ellen kellene begyűjtenie a kötelező győzelmet a KC-nek, ám a két csapat első találkozója alapján ez minden bizonnyal sokkal nehezebb lesz a vártnál.

16. (12.)Miami Dolphins (7–6)
A Ravensszel nem bírt a Dolphins. Remek első negyed után csődöt mondott a Ryan Tannehill vezette támadószekció, és a 28–13-as vereség után a csapat nagyon messze került a wild card helytől is. Nincs mese, mind a három soron következő találkozóját nyernie kell a Delfineknek. Nem lesz könnyű, miután vasárnap New Englandbe látogat a gárda.

17. (15.)Buffalo Bills (7–6)
Hiába a remek utolsó negyed, az első háromban a Bills gyenge támadóegysége pontot is alig tudott feltenni a Broncos ellen a táblára, így végül nem volt esélye arra, hogy behúzza a találkozót. A védelem ismét szállította a labdaszerzéseket, de Kyle Orton továbbra sem dobál jól, és rendre elszalasztja a lehetőségeket. A Buffalo még lőtávolban van a playoffért zajló harcban, ám a sorsolása pokoli nehéz lesz, elsőként a Packerst kellene meglepni.

Johnny Manziel lesz a hétvégén a Browns kezdő irányítója (Fotó: Action Images)
Johnny Manziel lesz a hétvégén a Browns kezdő irányítója (Fotó: Action Images)



18. (16.)Cleveland Browns (7–6)
Már a Colts elleni találkozó előtt kialakult a szurkolók között a két ellenpólus, az egyik Brian Hoyer mellett kardoskodott, míg a másik az újonc Johnny Manzielt részesítette előnyben. A hétvégi gyenge játéka után Hoyer elvesztette a támogatást az edzői körben is, így amit eddig csak sejteni lehetett, a Bengals ellen már Manziel futhat ki kezdőként a pályára. Nagyon sokat várnak „Johnny Footballtól", a Cincinnati kétarcú védelme ideális lesz arra, hogy bizonyítson a fiatal játékos.

19. (21.)St. Louis Rams (6–7)
A Rams a Raiders után a Washingtont is lenullázta, ilyenre pedig 1945 óta nem volt példa a csapat történetében. A védelem nagyon összeállt, Robert Quinnék elképesztő nyomást helyeznek az ellenfél irányítóira, és bár a támadósor nem jó, Shaun Hill nem is hibázik, egy-két touchdownpasszt pedig rendre kioszt, ami bőven elegendő a győzelemhez. Habár papíron van esélye a rájátszásra a Ramsnek, azért valljuk be, elképesztően nagy csodának kellene történnie, hogy ez sikerüljön. Csütörtökön mindenesetre az Arizonát fogadja a St. Louis.

20. (14.)San Francisco 49ers (7–6)
A Raiders ellen papírforma lett volna a siker, ám a San Francisco ismét elszórakozta a lehetőségét, és egy verhető csapattól kapott ki, 7–6-os mérlegével pedig nagyon távol került a rájátszástól. Jim Harbaugh vezetőedzőért továbbra is sorban állnak a klubok, sokan vinnék őt. Minden bizonnyal hamar kiderül majd, hogy hol köt ki az idény után, a 49ers ugyanis szinte biztosan megválik majd tőle, ezen pedig már a rájátszás elérése sem segítene.

21. (23.)Minnesota Vikings (67)
A Minnesota hosszabbításban győzte le a Jets csapatát. Az újonc Teddy Bridgewater ismét jól játszott, és a legnehezebb pillanatokban sem remegett meg a keze, és 87 yardos TD-átadásával a Vikingek végül 30–24-re nyertek. Az újonc irányító olyannyira meggyőzte edzőit, hogy azok jelentették, a Vikings bizony Bridgewater csapata. Vasárnap a Detroitot kellene meglepni.

22. (20.)Atlanta Falcons (5–8)
Kikapott az Atlanta a hétfő esti rangadón, ám még így is vezeti csoportját. A Packers elleni összecsapás Matt Ryan elképesztő hibáján, és a gyenge első félidőn ment el, így Ryanék végül hiába repesztettek a nagyszünet után, végül már nem tudták a javukra fordítani az állást. A Falcons számára a folytatás a lényeg, elsőként a Steelerst kellene megvernie a csoportja megnyeréséhez.

Helyszíni beszámolónkat ide kattintva olvashatja el! (Fotó: Buday Zoltán)
Helyszíni beszámolónkat ide kattintva olvashatja el! (Fotó: Buday Zoltán)


23. (25.)Carolina Panthers (4–8–1)
A Panthers 41–10-re kiütötte a rivális New Orleanst – helyszíni beszámoló itt! Cam Newtonéknak ezúttal minden összejött. Támadásban minden sikerült, míg a védelem teljesen hatástalanítani tudta a Saints támadógépezetét. Newton esetében a hírek viszont kedden már másról szóltak, a nagyszerű irányítónak ugyanis autóbalesete volt, amelynek következtében kettős csigolya-harántnyúlvány törést szenvedett.Játéka a következő hetekben kérdéses, a hétvégén Derek Anderson kezd.

24. (26.)New York Giants (4–9)
Végre ismét nyerni tudott a Giants, méghozzá a Titans ellen. Az újonc Odell Beckham Jr. már negyedik mérkőzésén kapott el száz yardnál többet, ám ezúttal a futó Andre Williams is becsatlakozott mellé, aki 131 futott yardjával szintén nagyszerű teljesítményt nyújtott. A védelem remekelt, több labdaszerzés mellett nyolcszor (!) is földre vitte az ellenfél irányítóját. Vasárnap a Redskinst fogadja a New York.

25. (22.)New Orleans Saints (5–8)
Hatalmas pofont kapott a New Orleans a csoportellenfelétől, a Pantherstől. 24–3-mas első félidő után sem sikerült felszívni magát a gárdának, a futójáték csődöt mondott, Drew Brees úgyszintén, a védelem pedig szó szerint átjáróház volt. Az elképesztő az, hogy a gyenge kvartettnek hála a Saints így is versenyben van az NFC Déli négyesének első helyéért.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

26. (24.)Chicago Bears (5–8)
Egy újabb szezon ment a kukába a Chicagónál, innentől pedig már csak az lesz kérdés, hogy a csapat mely pozícióból várhatja majd a játékosbörzét. A sztárelkapó Brandon Marshall egy hatalmas ütés következtében több bordáját is eltörte, ráadásul légmell alakult ki nála, így kórházban töltött néhány napot, nem meglepő, hogy a Bears sérültlistára rakta a játékost. A kiesése hatalmas érvágás lesz Jay Cutler számára, ám a védelem így is roppant gyenge, ezen leghamarabb a szezon után segíthet majd az edzői stáb.

27. (27.)New York Jets (2–11)
Vannak jó meccsei a Jetsnek, amikor a támadósor is össze tudja magát kapni, ám valami mindig hiányzik ahhoz, hogy a győzelmet is megszerezze a csapat. A Vikings ellen sem volt ez másképp. Geno Smith rendre mezőnygóltávolságig vezette az övéit, ám a támadássorozatok végébe mindig hiba csúszott, ráadásul az eladott labdák is megbosszulták magukat. Vasárnap Tennessee-be látogat a Jets, ahol a győztes együttes ki is száll az 1/1-ért folyó harcból.

28. (28.)Tampa Bay Buccaneers (2–11)
Ismét kikapott a Buccaneers, habár a Lions ellen ez nem meglepetés. Az utolsó hetekben most már az 1/1-es draftcetliért „folyó verseny" végkimenetele lesz a nagy kérdés a Tampa Baynél. Jelenleg Lovie Smith együtteséé a legerősebb választási jog, így lassan el lehet kezdeni az egyetemi játékosok feltérképezését, és hogy hol erősítse a csapatát Smith. Kezdésnek egy új támadókoordinátorra van szükség, utána jöhet egy irányító, és a támadófal befoltozása.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat választ elsőként a 2015-ös NFL-drafton?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

29. (32.)Oakland Raiders (2–11)
Ismét nyert az Oakland, a 49ers elleni siker pedig a 14. játékhét talán legnagyobb meglepetése volt. Derek Carrék második sikerükkel ismét eltávolodtak az 1/1-es draftcetlit jelentő választási jogtól. Carr három TD-passzt osztott ki, és hibátlanul dobált, a védelem pedig parádésan játszott a romokban heverő San Franciscó-i támadóalakulat ellen. Következhet a Chiefs elleni visszavágó.

30. (29.)Jacksonville Jaguars (2–11)
A Jacksonville a nagyszünetig tudta tartani a lépést a Houstonnal, végül azonban simán kikapott. Biztató a Jaguars számára, hogy Blake Bortles a legutóbbi két hétben már egyre inkább kiegyensúlyozottan dobál, és a labdát sem kettesével adja el. Ezek csökkentésén továbbra is dolgozni kell, ám a fejlődés ennek ellenére is látszik. Vasárnap irány Baltimore, a rájátszásért küzdő Ravens ellen nem adunk sok esélyt a Jacksonville-nek.

31. (30.)Washington Redskins (3–10)
A Ramstől is simán kikapott a Washington, Jay Gruden csapata ezzel sorozatban már ötödik vereségét szenvedte el. Colt McCoy hátsérülést szenvedett, és ha nem tud játszani a hétvégén, akkor az edzői stáb ismét Robert Griffin III felé fordulhat. A pofon után szárnyra keltek a pletykák, miszerint Grudentől elképzelhető, hogy egy szezon után megválik a Redskins. A 15. fordulóban irány New York, ahol a rivális Giants látja vendégül a fővárosi gárdát.

32. (31.)Tennessee Titans (2–11)
Megint kikapott a Titans, ráadásul ezúttal is teljesen kilátástalan játékot láthattunk az együttestől, így a szezon előtti rangsorunkhoz hasonlóan csak az utolsó helyen tanyázik. Zach Mettenberger számára eddig tartott az első szezonja, egy ütés következtében ugyanis rásérült előző vállgondjaira, és a Tennessee edzői stábja úgy döntött, sérültlistára rakja a fiatal játékost. Helyén ismét Jake Locker dobál majd, akinek minden bizonnyal ezek lesznek az utolsó meccsei a Titans soraiban.

STATISZTIKÁK
A 14. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Matt Ryan (Atlanta)
–Green Bay
375
A legtöbb futott yard: Le’Veon Bell (Pittsburgh)
–Cincinnati
185
A legtöbb elkapott yard: Julio Jones (Atlanta) –Green Bay
259
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 4305 Andrew Luck (Indianapolis)
A legtöbb futott yard: 1606 DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 1428
Julio Jones (Atlanta)
A legtöbb szerelés: 132 Luke Kuechly (Carolina)
A legtöbb sack: 16 Justin Houston (Kansas City), Elvis Dumervil (Baltimore)
A legtöbb interception: 6
Tashaun Gipson (Cleveland)
NFL 2014, ALAPSZAKASZ
14. FORDULÓ
2014. 12. 05. 2.25 Chicago Bears–Dallas Cowboys 28–41
2014. 12. 07. 19.00 Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 21–42
2014. 12. 07. 19.00 Cleveland Browns–Indianapolis Colts 24–25
2014. 12. 07. 19.00 Detroit Lions–Tampa Bay Buccaneers 34–17
2014. 12. 07. 19.00 Tennessee Titans–New York Giants 7–36
2014. 12. 07. 19.00 Miami Dolphins–Baltimore Ravens 13–28
2014. 12. 07. 19.00 Minnesota Vikings–New York Jets 30–24 – h.u.
2014. 12. 07. 19.00 New Orleans Saints–Carolina Panthers 10–41
2014. 12. 07. 19.00 Washington Redskins–St. Louis Rams 0–24
2014. 12. 07. 19.00 Jacksonville Jaguars–Houston Texans 13–27
2014. 12. 07. 22.05 Denver Broncos–Buffalo Bills 24–17
2014. 12. 07. 22.05 Arizona Cardinals–Kansas City Chiefs 17–14
2014. 12. 07. 22.25 Oakland Raiders–San Francisco 49ers 24–13
2014. 12. 07. 22.25 Philadelphia Eagles–Seattle Seahawks 14–24
2014. 12. 08. 2.30 San Diego Chargers–New England Patriots 13–24
2014. 12. 09. 2.30 Green Bay Packers–Atlanta Falcons 43–37
15. FORDULÓ
2014.12.12 2.25 St. Louis Rams–Arizona Cardinals
2014.12.14 19.00 Atlanta Falcons–Pittsburgh Steelers
2014.12.14 19.00 Buffalo Bills–Green Bay Packers
2014.12.14 19.00 Cleveland Browns–Cincinnati Bengals
2014.12.14 19.00 Detroit Lions–Minnesota Vikings
2014.12.14 19.00 Indianapolis Colts–Houston Texans
2014.12.14 19.00 Kansas City Chiefs–Oakland Raiders
2014.12.14 19.00 New England Patriots–Miami Dolphins
2014.12.14 19.00 New York Giants–Washington Redskins
2014.12.14 19.00 Carolina Panthers–Tampa Bay Buccaneers
2014.12.14 19.00 Baltimore Ravens–Jacksonville Jaguars
2014.12.14 22.05 Tennessee Titans–New York Jets
2014.12.14 22.05 San Diego Chargers–Denver Broncos
2014.12.14 22.25 Seattle Seahawks–San Francisco 49ers
2014.12.15 2.30 Philadelphia Eagles–Dallas Cowboys
2014.12.16 2.30 Chicago Bears–New Orleans Saints

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik