Megállíthatatlanul menetelnek Matt Ryanék - erősorrend

Vágólapra másolva!
2012.11.08. 17:42
null
Matt Ryanék a Dallas Cowboyst is két vállra fektették (Fotó: Action Images)
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2012-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. A listát továbbra is az egyedüliként hibátlan Atlanta Falcons vezeti, mögötte a Houston Texans megszilárdította második helyét, a dobogó harmadik fokára pedig felkapaszkodott a remek védelme vezette Chicago Bears. A címvédő New York Giants egészen a hetedik helyig zuhant a Pittsburgh Steelers elleni vereség után, kapaszkodik a New Orleans Saints és a Tampa Bay Buccaneers, a Kansas City Chiefs és a Jacksonville Jaguars helyzete viszont reménytelennek tűnik.

 

1. (a múlt héten: 1.) Atlanta Falcons (8–0)

Nagyon nehéz és fontos meccset húzott be a Falcons, így továbbra is egyedüliként hibátlan a ligában. Matt Ryan magabiztosan menetel élete első MVP címe felé, mondjuk Julio Jonesszal, Roddy White-tal, Tony Gonzalezzel és egy ilyen védelemmel az oldalán nincs olyan nehéz dolga. A nagy kérdés majd úgy is az lesz, hogy ezúttal vajon a rájátszásban is hozza-e a győzelmeket az Atlanta…

2. (2.) Houston Texans (7–1)


Megvan a hetedik győzelme is a Texansnak, így továbbra is legfőbb esélyesként, magabiztosan vezeti a csoportját Gary Kubiak csapata. A hétvégén azonban igazi nagyágyú lesz a Houston ellenfele, mégpedig a szintén 7–1-es Chicago Bears.

3. (4.) Chicago Bears (7–1)

Egyelőre nincs ellenszer a Chicagóra, a Macik magabiztosan menetelnek a rájátszás felé, ezúttal pedig a Tennessee Titans volt az áldozat. A tizedik héten viszont nem kisebb akadályt kell legyűrnie Lovie Smith csapatának, mint a szintén 7–1-es mérleggel álló Texanst. Minden bizonnyal hatalmas mérkőzés lesz!

4. (5.) San Francisco 49ers (6–2)


Pihenhetett egy hetet a San Francisco. A tizedik játéknapon a Ramsen kell túllépnie a Harbaugh-fiúknak, amivel nagy lépést tennének az NFC West megnyerése felé…

5. (6.) Green Bay Packers (6–3)

Bátran kijelenthetjük, hogy a Packers ott lesz a rájátszásért folyó vadászatban, hisz az Arizonán is könnyedén átléptek Rodgersék, ám kezd nagyon aggasztóvá dagadni a Sajtfejűek sérültlistája: A Cardinals ellen kiesett Clay Matthews, Jordy Nelson, Bryan Bulaga, de még a tight end D.J. Williams is – az első körös választott Nick Perry pedig ebben a szezonban már nem léphet pályára.

6. (7.) Baltimore Ravens (6–2)


Hozta a kötelezőt a Ravens, ám biztos nem Joe Flacco parádézásáról lesz emlékezetes a Browns elleni 60 perc. Ám ezúttal elég volt a hatékony futójáték és a már megszokott, jó védelem, a lényeg pedig az, hogy továbbra is vezeti a csoportját a Baltimore.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2012-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

7. (3.) New York Giants (6–3)

Eli Manningnek mindössze 125 passzolt yardot engedélyezett a pittsburghi védelem, ez pedig kevés volt ahhoz, hogy a címvédő megverjen egy egyre jobb formába lendülő Steelerst. Manning teljesítménye továbbra is kulcsfontosságú lesz, hiszen a Giants támadóalakulatának vezére, a védelem pedig hiába nagyon jó, ez nem mindig lesz elég.

8. (9.) Denver Broncos (5–3)

Bár a 31–23-as eredmény szoros mérkőzést sugall, a Broncos végig kézben tartotta a Bengals elleni meccset. Peyton Manning dobott két csúnya interceptiont, ám amikor kellett, azért hozni tudta a pontokat. Ezzel a remek védelemmel kiegészülve pedig brutálisan erős csapattá vált a Denver.

9. (11.) Pittsburgh Steelers (5–3)

Megverte a Steelers a címvédő Giantset, ez pedig hatalmas fegyvertény! A védelem ismét kezd magára találni, ha pedig a régi formájában tudna tündökölni ez a csapatrész, könnyedén bemenetelhet a playoffba a csapat. A Chiefs ellen pedig illik megszerezni a hatodik győzelmet is.

10. (10.) Seattle Seahawks (5–4)

Marshawn Lynch idén egyszerűen megállíthatatlan, ha pedig fel tud nőni mellé az újonc Russell Wilson is, akkor nagyon nehéz lesz megállítani a Seattle-t. A következő fordulóban otthon a Jetset verni kell!

11. (8. ) New England Patriots (5–3)

Pihenőhete volt a Patsnek. A visszatérés után a nem túl acélos Buffalót fogadják Bradyék, ezt a találkozót pedig illene nyerni.

12. (13.) Detroit Lions (4–4)

Hétről hétre egyre jobb lesz a Lions, ahogy a támadósor kezd összeállni. Ez pedig a későbbi ellenfeleknek rettentő rossz hír, mert Staffordék feljavulásával bitang erős lett a csapat. Meglehet még az a wild card, onnantól pedig vélhetően a legtöbben inkább elkerülnék az Oroszlánokat…

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik, az előző szezonban csoportnegyedikként végző csapatnak van a legnagyobb esélye arra , hogy ebben a szezonban bejut a rájátszásba?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

13. (15.) Indianapolis Colts (5–3)

Bátran kijelenthetjük, hogy az idény egyik legnagyobb pozitív meglepetése az Indianapolis Colts! Andrew Luck sziporkázott a Miami ellen, nem kevesebb, mint 433 yardot passzolt, amivel pedig új újonccsúcsot állított fel. Csütörtök este a gyengélkedő Jacksonville-hez látogat az Indy, és ha a papírformának megfelelően hozza a meccset a vendég együttes, komoly lépést tesz előre a rájátszás elcsípéséért folyó harcban.

14. (20.) Tampa Bay Buccaneers (4–4)


Kezd belelendülni a Tampa Bay, az élen az újonc Doug Martin futóval, aki az Oakland ellen nem kevesebb, mint 251 yardot futott, ráadásul 4 touchdownnal is megfejelte az előző heti teljesítményét, ezzel pedig egyre komolyabb esélyesként tekintenek rá, ami az Év Támadóújonca címet illeti.

15. (12.) Minnesota Vikings (5–4)

Kipukkadt a Vikings-lufi, ezúttal Seattle-ben szenvedtek sima vereséget. Christian Ponder teljesítménye folyamatosan esik vissza, Adrian Peterson pedig hiába hozza a régi formáját, ez nem lesz elég a rájátszásra. A szezon eleji Ponderre lesz szükség, különben a Minnesota a rendkívül jó szezonkezdet után simán visszaeshet a mezőny hátsó részébe.

16. (14.) Miami Dolphins (4–5)

Ilyen gyenge védelmet a szezonban talán még nem is láthattunk a Delfineknél, ez pedig igen nagy probléma, ami a szezon további részét illeti, hogy a Miami várhatóan nagy harcban lehet egy wild card pozícióért. Az biztos, hogy Ryan Tannehill és a támadósor erőn felül teljesít…

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu
17. (23.) San Diego Chargers (4–4)

Csütörtök este csupán annyi szerencséje volt a Chargersnek, hogy a szétesőben lévő Kansas City Chiefs volt az ellenfele… A San Diego ugyanis nem túl meggyőző az utóbbi hetekben, Norv Turner alatt pedig igencsak inog a kispad. A hétvégén Riversék a szintén 4–4-es mérleggel álló Buccaneershez mennek, nagyon fontos lenne a győzelem!

18. (16.) Arizona Cardinals (4–5)

Sansza sem volt a Cardinalsnak Green Bayben, ezzel pedig egyre távolabb kerülnek a rájátszástól Ken Whisenhunt fiai. A tizedik játékhéten szerencsére a pihenőhetük miatt nem kell játszania a gárdának, így meglesz a lehetőség, hogy felszívja magát a Cards.

19. (18.) Dallas Cowboys (3–5)

Kezd elúszni a Cowboys szezonja is. DeMarco Murray hiányában teljesen meghalt a futójáték, az Atlanta védelme pedig túl nagy falatnak bizonyult Tony Romóék számára. Hiába jó a védelem, ha nem tud hatékony lenni a támadóalakulat…

20. (19.) St. Louis Rams (3–5)

Szüneten voltak a Kosok, ám nem lesz túl kellemes a folytatás: A csoportrivális San Francisco 49-erst kellene meglepniük Bradfordéknak.

21. (17.) Philadelphia Eagles (3–5)

Sok újdonságot nem tudunk elmondani a Phillyvel kapcsolatban, hisz továbbra is ugyanazok a problémák állnak fent, mint amik a hétfő esti rangadó előtt is megvoltak. A támadófal kritikán aluli, amin végképp nem segít, hogy Todd Herremans, a fal egyetlen használható játékosa is megsérült. Michael Vick rossz döntéseket hoz, nem érzi a nyomást, nem tud vigyázni a labdára, Andy Reidbe pedig látszólag kezd belefásulni ez az Eagles…

22. (21.) Cincinnati Bengals (3–5)

Nem a Bengals szezonja lesz ez az idei, a gárda ugyanis hétről-hétre bizonyítja, hogy nem tudja megnyerni a húzós mérkőzéseket. Egyre inkább kitűnik, hogy A.J. Greenen kívül nincs igazi nyerő embere a Cincynek, ez pedig kevés, a rájátszáshoz legalábbis biztosan.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a 10. forduló rangadóját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

23. (29.) New Orleans Saints (3–5)

Drew Brees csak azt hozza, amit tud, de ha a futójáték is beindul, nem lesz könnyű megállítani a Szenteket. Ám a védelem továbbra is elképesztően gyenge, egyedül az lesz nagy kérdés, hogy legalább a megfelelő mennyiségű turnovert szállítani tudják-e a jövőben…

24. (22.) New York Jets (3–5)

Pihenője volt a Jetsnek is az előző fordulóban. Sanchezék rögtön az egyik legjobb védelemmel rendelkező Seahawkshoz látogatnak, nagy meglepetés volna, ha győzni tudnának…

25. (31.) Carolina Panthers (2–6)

Megszerezte idei második győzelmét a Panthers. Nem volt könnyű szülés, ám Cam Newton végre jól játszott, a megroggyant Redskins védelem pedig tehetetlennek bizonyult. A sikertől függetlenül nincs túl sok esély rá, hogy Ron Rivera marad a csapat edzője a szezon után.

26. (24.) Washington Redskins (3–6)

Jelenleg úgy tűnik, mentehetetlen a Redskins, ebben a formájában legalábbis biztosan. Mike Shanahan elvesztette a kontrollt a játékosai fölött, az elkapók nem tudnak hiba nélkül lehozni egyetlen meccset sem, a védelem pedig igazi átjáróházzá vált, így pedig bármit tehet az újonc Robert Griffin III, nem fog tudni sokat segíteni a csapatán. A Skins edzői stábjában is teljes átalakulásra volna szükség…

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat végez az NFL 2012-es szezonjában a legrosszabb mérleggel, melyik együttesé lesz az 1/1-es draftjog?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

27. (25.) Oakland Raiders (3–5)

Nincs könnyű dolga Carson Palmernek, mert a futójáték egyáltalán nem segíti az Oakland támadásaiban, a védelem ráadásul kritikán aluli teljesítményekre képes. Ezen a héten következik a Ravens, úgyhogy a futó Ray Rice-nak minimum remek nap néz ki a Raiders védőegysége ellen…

28. (26.) Tennessee Titans (3–6)


Megsemmisítő vereséget szenvedett a Bears ellen a Titans. De 5(!) labdaeladással nem is meglepő, hogy esélye sem volt Chris Johnsonéknak. Minél előbb el kell felejtenie ezt a blamát a Tennessee-nek, és vasárnap a Dolphins ellen lehet javítani…

29. (27.) Buffalo Bills (3–5)

Nem tudott mit kezdeni a Bills a Texansszal, így pedig már szezonbeli ötödik vereségét könyvelhette el. Rejtély a futójáték hanyagolása, hiszen mind C.J. Spiller, mind pedig Fred Jackson hatékony és folyton életveszélyes futójátékos hírében áll. Vasárnap Bills–Patriots, ahol megint csak nem a Bölények a favoritok…

30. (28.) Cleveland Browns (2–7)

Ha a realitást nézzük, akkor ez a Cleveland nem 1/1-es csapat, ám jelenleg nagy versenyben van az imént említett draftcetlire Pat Shurmur együttese. Szerencsére azonban fellélegezhet a Browns – legalábbis egy hétig biztosan –, ugyanis bye weekje következik.

31. (30.) Kansas City Chiefs (1–7)

Hihetetlen, de a Chiefs idén még nem vezetett egyik mérkőzésén sem a rendes játékidőben, és ez a Chargers vendégeként sem volt másképp. A támadócsapat úgy ahogy van, katasztrófa, ahogy a védelem is, a főedző Romeo Crennel pedig gyorsan le is mondott a védelmem irányításáról, így ezt a csapatrészt mostantól Gary Gibbs, a KC eddigi linebacker edzője vezényli majd, ám túl nagy javulást így se nagyon várjunk…

32. (32.) Jacksonville Jaguars (1–7)

Nincs könnyű helyzetben a Jacksonville. Adott egy védelem, ami a tavalyi elit formájához képest ebben az évben a liga egyik legrosszabb egysége, és egy már sok-sok éve hanyatló támadócsapat, ahonnan ráadásul hiányzik az egyetlen igazi fegyver, Maurice Jones-Drew. A szezon előtti, papíron jó előszezon kezd siralmassá válni, ezek után pedig nem lenne meglepő, ha megköszönnék néhány ember eddigi munkáját a vezetőségben. Ha csütörtökön a Colts ellen otthon is kikap a Jax, totális csőd ez az idény…

A 8. forduló nyitó mérkőzéséről, a Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts találkozóról beharangozót ide kattintva olvashat!

Új sorozatunk, a Yardról yardra a vörös zónában – mely mindig az előző forduló 20 érdekességével foglalkozik majd, továbbá egy bevállalós tippel jelentkezik a következő körre – legújabb részét ide kattintva érheti el!

STATISZTIKÁK
A 9. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Andrew Luck (Indianapolis)
–Miami
443
A legtöbb futott yard: Doug Martin (Tampa Bay)
–Oakland
251
A legtöbb elkapott yard: Julio Jones (Atlanta) –Dallas
129
Calvin Johnson (Detroit)
–Jacksonville
129
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 2549 Drew Brees (New Orleans Saints)
A legtöbb futott yard: 957 Adrian Peterson (Minnesota Vikings)
A legtöbb elkapott yard: 835 Reggie Wayne (Indianapolis Colts)
A legtöbb szerelés: 94 Chad Greenway (Minnesota Vikings)
A legtöbb sack: 10.5 J. J. Watt (Houston Texans)
A legtöbb interception: 6 Tim Jennings (Chicago Bears)

NFL 2012, ALAPSZAKASZ
9. FORDULÓ
2012. 11. 02. 1:20 San Diego Chargers–Kansas City Chiefs 31–13
2012. 11. 04. 19:00 Washington Redskins–Carolina Panthers 13–21
2012. 11. 04. 19:00 Green Bay Packers–Arizona Cardinals 31–17
2012. 11. 04. 19:00 Jacksonville Jaguars–Detroit Lions 14–31
2012. 11. 04. 19:00 Tennessee Titans–Chicago Bears 20–51
2012. 11. 04. 19:00 Cincinnati Bengals–Denver Broncos 23–31
2012. 11. 04. 19:00 Cleveland Browns–Baltimore Ravens 15–25
2012. 11. 04. 19:00 Houston Texans–Buffalo Bills 21–9
2012. 11. 04. 19:00 Indianapolis Colts–Miami Dolphins 23–20
2012. 11. 04. 22:05 Seattle Seahawks–Minnesota Vikings 30–20
2012. 11. 04. 22:05 Oakland Raiders–Tampa Bay Buccaneers 32–42
2012. 11. 04. 22:25 New York Giants–Pittsburgh Steelers 20–24
2012. 11. 05. 2:20 Atlanta Falcons–Dallas Cowboys 19–13
2012. 11. 06. 2:30 New Orleans Saints–Philadelphia Eagles 28–13
Szabadnapos: New York Jets, New England Patriots, San Francisco 49ers, St. Louis Rams
10. FORDULÓ
2012. 11. 09. 2:20 Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts
2012. 11. 11. 19:00 Carolina Panthers–Denver Broncos
2012. 11. 11. 19:00 Tampa Bay Buccaneers–San Diego Chargers
2012. 11. 11. 19:00 Miami Dolphins–Tennessee Titans
2012. 11. 11. 19:00 New England Patriots–Buffalo Bills
2012. 11. 11. 19:00 Baltimore Ravens–Oakland Raiders
2012. 11. 11. 19:00 Cincinnati Bengals–New York Giants
2012. 11. 11. 19:00 New Orleans Saints–Atlanta Falcons
2012. 11. 11. 19:00 Minnesota Vikings–Detroit Lions
2012. 11. 11. 22:05 Seattle Seahawks–New York Jets
2012. 11. 11. 22:25 Philadelphia Eagles–Dallas Cowboys
2012. 11. 11. 22:25 San Francisco 49ers–St. Louis Rams
2012. 11. 12. 2:20 Chicago Bears–Houston Texans
2012. 11. 13. 2:30 Pittsburgh Steelers–Kansas City Chiefs
Szabadnapos: Cleveland Browns, Washington Redskins, Green Bay Packers, Arizona Cardinals

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik