Brees dupla öröme, Bradyé a 13., NFC Best

Vágólapra másolva!
2012.10.10. 18:30
null
Drew Brees sorozatban 48. meccsén adott TD-passzt – ezzel rekorder (fotó: Action Images)
Címkék
Újonnan induló sorozatunkban a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) fordulóinak legérdekesebb eseményeiből szemezgetünk, a 20 yardos vonaltól egészen a célzóna határáig, majd egy merész tippel át is lépjük azt. Tartsanak velünk, mert mi biztosan eljutunk a vörös zónán keresztül a touchdownig!

20 YARD – HETI EGYÉNI STATISZTIKA. A LEGTÖBB SZERELÉS – NEW ORLEANS TAROL

A szerelések tekintetében öt játékhét után két poszton is a New Orleans Saints adja az éllovast a ligában, a secondaryben pedig két emberrel képviselteti magát a legjobb hatban. Csupán az a gond ezzel, hogy eme statisztikai mutatók szoros összefüggésben vannak azzal, hogy a Saints egy győzelem mellett négy vereséggel áll. Sok szerelést ugyanis akkor lehet gyűjteni, ha sokat van pályán a védelem.

SZERELÉSKIRÁLYOK
Linebackerek
Curtis Lofton (New Orleans) 54
Chad Greenway (Minnesota) 53
Jerod Mayo (New England) 52
Akeem Ayers (Tennessee) 50
Navorro Bowman (San Francisco) 49
James Laurinaitis (St. Louis) 49
Secondary
Reggie Nelson (Cincinnati) 39
Morgan Burnett (Green Bay) 38
Roman Harper (New Orleans) 38
DeAngelo Hall (Washington) 37
Malcolm Jenkins (New Orleans) 37
Rahim Moore (Denver) 37
Falemberek
Cameron Jordan (New Orleans) 26
J. J. Watt (Houston) 26
Haloti Ngata (Baltimore) 24
Elvis Dumervil (Denver) 23
Derrick Morgan (Tennessee) 23

19 YARD – A HÉT NYILATKOZATA – „NEM VAGYUNK GLADIÁTOROK”

„Sohasem tapasztaltam még ilyet, életem legborzasztóbb élménye volt. Még sohasem szégyelltem ennyire, hogy amerikaifutball-játékos vagyok. Megbénít és felháborít a szurkolóink viselkedése. Nem vagyunk gladiátorok, nem a római Colosseumban játszunk, ez egy játék. Ez súlyos társadalmi problémára utal, és most nem számít, hogy 700 vagy 7000 ember éljenzett” – ezekkel a szavakkal állt a mikrofonok elé Eric Winston, a Kansas City támadó falembere, akit felháborított, hogy Matt Cassel agyrázkódása után a csapat szurkolóinak egy része örömujjongásban tört ki.

Valóban, ez akkor sem szép, ha Cassel a 9–6-ra elveszített mérkőzésen kétszer az ellenfélnek passzolta, kétszer pedig elejtette a labdát. A meccs előtt egyébként egy repülő szalagot húzott maga után, amelyre az volt írva, hogy ideje lenne a kispadra ültetni Casselt.

18 YARD – COLEMAN, A TAPLÓ; FÉLRESIKERÜLT ÜNNEPLÉSEK (C'mon man!)

A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 5. fordulója sem maradt vicces jelenetek nélkül. Számos félresikerült egyetemi ünneplés, ezúttal visszafogottabb washingtoni, csak Kurt Coleman taplóságát lehetne feledni. Íme, az e heti termés!

C'MON MAN!

17 YARD – RYAN WILLIAMS IDÉN IS IDŐ ELŐTT FEJEZTE BE, ÓRIÁSI HOUSTON VESZTESÉG: CUSHING IS KIDŐLT


Ritka szerencsétlen játékos Ryan Williams. Az Arizona Cardinals a 2011-es játékosbörze második körének elején választotta ki a nagyreményű futót, de az előző szezont egy térdkalácsín-szakadás miatt teljes egészében ki kellett hagynia Williamsnek, most pedig öt mérkőzést követően ismét sérültlistára került, válla miatt nem játszhat már az idényben.

A Pittsburgh Steelers ligaelit safetyje, Troy Polamalu vádlisérülése kiújult a Philadelphia Eagles elleni rangadón, így kihagyni kényszerül a csütörtöki Tennessee Titans elleni mérkőzést.

A 6. fordulóban rajta kívül a Green Bay Packers futója, Cedric Benson is partvonalon kívül reked lábsérülése miatt – pedig a 2–3-mal induló Packersnek minden erőforrására szüksége lenne az első négy találkozóját megnyerő Houston Texans ellen, a New York Giants fiatal safetyje, Will Hill pedig négymérkőzéses eltiltást kapott, miután megszegte a liga teljesítményfokozókkal kapcsolatos előírásait.

A New England Patriots korábbi futója, az 1999 és 2011 között három Super Bowlt nyerő (csapata ezen időszak alatt még két nagydöntőben volt érdekelt) Kevin Faulk kedden hivatalosan is bejelenti visszavonulását.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu
Houston Texans kiváló linebackere, Brian Cushing a hírek szerint elülső keresztszalag-szakadást (ACL) szenvedett bal térdében a New York Jets elleni hétfő esti rangadón (23–17) – ezt azóta pedig az MR vizsgálat is megerősítette ligaközeli források szerint.

A 2009-es játékosbörze első körében kiválasztott Cushing – aki egyébiránt az év újonca címet egyből begyűjthette és azóta is nagyon magas szinten játszik – így ebben az évben már nem léphet pályára (az ilyen sérülést követően 6-9 hónapra szoktak partvonalon kívül rekedni a játékosok).

A Washington Redskins öt mérkőzés után megköszönte Billy Cundiff szolgálatait, a legutóbbi két mérkőzésen négy mezőnygólkísérletet is elhibázó rúgó helyét Kai Forbath vette át a keretben. Cundiffra rájár a rúd, a szezon előtt a Baltimore Ravens rúgta ki.

16 YARD – A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A. J. Green lett az első elkapó az NFL történetében, aki az első 20 mérkőzésén legalább 100 elkapást, 1500 yardot és 10 touchdownt tud felmutatni.

Ahmad Bradshaw a Cleveland Browns elleni mérkőzésen 200 futott yarddal terhelte meg az ellenfél védelmét, a túloldalon pedig a pótdrafton elkelő Josh Gordon keltett feltűnést, bár csak két elkapása volt a fiatal elkapónak, ebből 82 yardot és 2 touchdownt szerzett.

Két Texans-kíválóságról is meg kell emlékeznünk, J. J. Watt bemutatta szezonbeli 8.5. sackjét is, ezzel visszavette a vezetést Clay Matthewstól a vonatkozó ranglistán, valamint Foster átlépte az 5000 összyardot a 40. mérkőzésén, ennél korábban csak Edgerin Jamesnek (36) és Eric Dickersonnak (39) sikerült ezt a mérföldkövet maga mögött tudnia.

A ötödik fordulóban a következő játékosok teljesítettek legjobban a különböző kategóriákban:

STATISZTIKÁK
A 5. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Drew Brees (New Orleans Saints)
–San Diego Chargers
370
A legtöbb futott yard: Ahmad Bradshaw (New York Giants) –Cleveland Browns
200
A legtöbb elkapott yard: Reggie Wayne (Indianapolis Colts)
–Green Bay Packers 212
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 1720
Drew Brees (New Orleans Saints)
A legtöbb futott yard: 551
Jamaal Charles (Kansas City Chiefs)
A legtöbb elkapott yard: 514
Brian Hartline (Miami Dolphins)
A legtöbb szerelés: 54 Curtis Lofton (New Orleans Saints)
A legtöbb sack: 8.5 J. J. Watt (Houston Texans)
A legtöbb interception: 4
Tim Jennings (Chicago Bears), Thomas DeCoud (Atlanta Falcons)


15 YARD – A MÁSODIK LEGSZOROSABB IDÉNYKEZDET, NINCS OK MÉG A PÁNIKRA

Szoros mérkőzések, még nagyobb izgalmak. A 2012-es alapszakasz első öt játékhetében 44 mérkőzésen volt legfeljebb 8 pont különbség a találkozó végén (ez a legtöbb, amelyet egy támadással el lehet tűntetni), ez pedig az 1999-es idény óta a 2. legtöbb ezen időszak alatt. A 3. helyre felérő idény sem mostanában volt, 1988-ban 43 ilyen összecsapást jegyezhettek fel.

Nincs ok még a pánikra a jelenleg negatív mérlegű csapatok esetében sem, 1990 óta minden évben volt a rájátszásban legalább egy olyan csapat, amelyiknek kedvezőtlenül indult a szezonja.


14 YARD – GRIFFIN SÉRÜLÉSE DÖNTÖTT – 1941 ÓTA NEM LÁTOTT TELJESÍTMÉNY A FŐVÁROSBAN

Az Atlantától vereséget szenvedett Washingtonban a második félidőben egy futás végi – tegyük hozzá, szabályos – Sean Weatherspoon-szerelés következtében agyrázkódást szenvedett Robert Griffin III, a Redskins újonc irányítója, aki addig meccsben tartotta csapatát a veretlen Falcons ellenében.

A helyére beállt, szintén újonc Kirk Cousins sem vallott szégyent, 77 yardos touchdownpasszt adott Santana Mossnak. Az NFL-ben 1941 óta nem fordult elő, hogy egy idényben egy csapatban két újonc is legalább 75 yardos TD-passzt osszon ki, de RG3-nak már az első héten teljesítette a maga részét.
Az már más kérdés, hogy Cousins több nagy játékot nem tudott felmutatni, és Griffin kiesésével el is dőlt a meccs.

COUSINS 77 YARDOS TD-PASSZA


13 YARD PITTSBURGH LETT PENNSYLVANIA BAJNOKA – VICK 11 VESZTETT LABDÁNÁL JÁR

Bár koránt sem olyan nagy a rivalizálás Pittsburgh és Philadelphia NFL-csapata között, mint az NHL-ben, azért a játékosok nem mentek el szó nélkül amellett, hogy Pennsylvania „mini bajnoki címéről” döntött a négyévente megrendezett összecsapás a Steelers és az Eagles között. A játékok után többször kellett szétszedni az egymást lökdöső játékosokat.

A hazaiakhoz az idén először játszó Rashad Mendenhall és James Harrison mellett Troy Polamalu is visszatért a csapatba. Utóbbi nem sokat játszott, az első negyedben újra megsérült. Mendenhall viszont touchdownt jegyzett, és betöltötte a csapat futójátékában keletkezett űrt.

A Steelers végül két ponttal nyert, Philadelphiában pedig a kis különbségű győzelmek után megtapasztalták a másik oldalt is: három, legfeljebb kétpontos győzelme után ugyanennyivel kapott ki. Michael Vick újra kétszer eladta a labdát, öt meccsen már hat interceptionnél, nyolc fumble-nál jár, utóbbiból ötször lett az ellenfélé a tojás.

12 YARD – AZ OHIÓI EGYETEM ZENEKARA ISMÉT ALKOTOTT


Az egyetemi zenekarról egy hete még a Gangnam Style feldolgozása okán emlékeztünk meg, ami már nem az első ilyen akciójuk volt, ugyanis a tavalyi év hasonló popzenei médiahekkjét, a Party Rock Anthemet is pályára vitték.

Ezek sem szokványos dolgok, azonban a hétvégén bemutatott koreográfia minden korábbin túltesz. A „világ legjobb bandája" most legendás és milliók által imádott számítógépes játékok jeleneteit vitték színre. Így megelevenedett a Super Mario, a Tetris, a Pac-Man, a Space Invaders, a Halo, a Zelda és a Pokemon egy vagy több jelenete, természetesen a jellegzetes zenei aláfestéssel és effektekkel. A zenészek zenélnek, a közönség pedig önfeledten tombol. Mi meg várjuk a következő előadást. ezúttal pedig retrodélutánt tartva

AZ OHIÓI EGYETEM ZENEKARA MINDEN AMERIKAIFUTBALL-MÉRKŐZÉST FELDOB

11 YARD – CSODÁS INDIANAPOLISI FELEMELKEDÉS – LUCK IGAZOLTA TEHETSÉGÉT

Először játszott az Indianapolis Colts azóta, hogy vezetőedzője, Chuck Pagano kórházba került, mert leukémiát diagnosztizáltak a szervezetében. Senki sem tehetett volna szemrehányást a játékosoknak, ha sima vereséget szenvednek a Green Baytől, és az első félidő után úgy tűnt, be is jön a papírforma. Csakhogy 21–3-as Packers-vezetés után Andrew Luck megmutatta, miért volt ő a draft első választottja, és Reggie Wayne elkapó is azt a korszakát idézte, amikor még Peyton Manning dobálta neki a labdát – vagy még jobbat.

Luck 362 passzolt yarddal, két passzolt és egy futott touchdownnal, Wayne 212 elkapott yarddal és egy TD-vel zárta a mérkőzést, amelyet 30–27-re megnyert a Colts.

„Negyven éve vagyok az NFL-ben, és nem túlzás, ha azt mondom, sohasem voltam ennyire büszke. Pedig álltam már Super Bowlt nyerő csapat öltözőjében is. Az emberek a pénzről beszélnek, mennyi dollár van ebben az üzletben, de jelen pillanatban nincs az az összeg, ami felülmúlná ezt az érzelmi bombát. Felbecsülhetetlen” – mondta Jim Irsay klubtulajdonos, majd a meccslabdát a kórházba vitte Paganónak. Nem csak a csapat, a szurkolók is kitesznek magukért, ők az ajándékbolton keresztül támagoatják Pagano harcát.

Luck egyébiránt Ryan Fitzpatrick (2005), Vince Young (2006), Matthews Stafford (2009) után a negyedik újonc irányító, aki legalább 18 pontos hátrányból vezeti győzelemre együttesét.

10 YARD – NAGY BAJBAN A GREEN BAY – A LEGNAGYOBB BUKÁS 1957 ÓTA

A Green Bay Packers 1957 óta nem veszített el meccse úgy, hogy a szünetben legalább 18 ponttal vezetett, de az Indianapolis ellen betlizett. A végén volt esélye a hosszabbítás kiharcolására, de Mason Crosby elhibázta 51 yardos mezőnygólkísérletét. Az eddigi öt mérkőzéséből hármat elveszítő Packersben ráadásul Cedric Benson futó súlyos, Jermichael Finley tight end és B. J. Raji védekező falember könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az egyetlen, aki megengedhet magának egy fél mosolyt, Jeff Saturday center lehetett, a nyáron a Coltsból a Packershez szerződő támadó falembert a meccs előtt és után is hatalmas ováció kísérte Indianapolisban.

INDIANAPOLIS COLTS–GREEN BAY PACKERS 30–27

AZ ÖSSZEFOGLALÓT IDE KATTINTVA NÉZHETI MEG!


9 YARD – ST. LOUIS-I CSODA: KETTŐVEL TÖBB SACK, MINT PONTOS ÁTADÁS

Vannak mérkőzések, amelyeket a védelmek nyernek meg – ez vonatkozott az 5. héten a Kansas Cityben 9–6-ra nyerő Baltimore-ra ugyanúgy, mint az Arizona győzelmi sorozatát megszakító St. Louisra. A Rams győzelméről mindent elmond a következő statisztika: a csapat kettővel több sacket jegyzett, mint pontos passzt: amíg Robert Quinn és társai kilencszer vitték a földre a passzolni készülő Kevin Kolbot (őt a legutóbbi két mérkőzésen 17-szer sackelték), Sam Bradford 21 passzkísérletéből csak hét volt sikeres – igaz, ebből két TD is született, ami a Cardinals 3 pontja ellen bőven elég volt a győzelemhez.

8 YARD – AZ EDDIGI LEGGYENGÉBB CSOPORT MÁR A LEGERŐSEBBNEK SZÁMÍT

A Nemzeti főcsoport Nyugati divízióját a csoportok 2002-es újraelosztása óta a liga leggyengébb négyesének tartották, s viccek célpontjává vált. A leggyakoribb esetben az NFC West-ben az e-betűt „or”-ra cserélték, és NFC Worst lett, ami a legrosszabbat jelenti.

Ám az 5. játékhéten a San Francisco, a St. Louis és a Seattle is nyert, s bár a Rams ellen az Arizona elveszítette veretlenségét, így mind a négy csapat pozitív mérleggel áll. A 49ers és a Cardinals 4/1-gyel, a Rams és a Seahawks 3/2-vel. Ráadásul a pontkülönbség is pozitív mind a négy esetben – NFL-szerte nincs még egy ilyen csoport. S nem is kiscsapatok ellen jöttek a győzelmek, az áldozatok között van a New England, a Green Bay, a Philadelphia és a Dallas is. Az NFC Westben pedig már a W-t illik kicserélni, B-re…

További jó hír a csoport szurkolói számára, hogy a New England Patriots sorozatban hatszor játszott az NFC konferenciából azzal a divízióból, amelyik végül az egyik Super Bowl-szereplőt adta, így, ha ez folytatódik, ezúttal ebből a négyesből kerül ki az egyik nagydöntős.

7 YARD – A JETSNÉL MÉG MINDIG KITARTANAK SANCHEZ MELLETT

A New York Jets a forduló hétfő esti mérkőzésén 23–17-re kikapott hazai pályán az Arizonától. Mark Sanchez, a Jets irányítója 31 passzkísérletéből csak 14-szer célzott pontosan, egy TD-je mellett két interceptiont is dobott. Az öt meccséből csak kettőt megnyerő Jetsnél annak ellenére kitartanak a korábbi irányító mellett, hogy ugyanannyiszor adta el a labdát, mint ahányszor a célterületen megtalálta valamelyik csapattársát, és hogy a csapat szurkolói már rendszeresen tüntetnek ellene. Mark Sanchez 48.4 százalékos pontossága az első öt forduló után toronymagasan a legrosszabb mutató, sőt, JaMarcus Russell 2009-es kezdése (42.1) óta sem volt ennél gyengébb nyitánya irányítónak (legalább 100 próbálkozásos szűrő mellett).

Tim Tebow közben ül a kispadon, meccsenként 6-8 játékra a pályára lép, de egyre többen mondják azt, tegyünk egy próbát vele! Rex Ryan vezetőedző még nem tartozik közéjük, legalábbis azt mondja, a hét végén az Indianapolis ellen is Sanchez kezd. Ha más nem, a Colts elleni vereség megnyithatná az utat Tebow előtt. Ha a csapatnál nem is tűnik jó hosszú távú befektetésnek, Eva Longoriánál továbbra is élvezi a bizalmas Sanchez, de a gyönyörű színésznő képviselője szerint az irányító nála sem ért el touchdownt – alaptalan pletykának nevezte a terhességről szóló híreszteléseket.

Eva Longoriánál nem kérdés Sancho első helye
Eva Longoriánál nem kérdés Sancho első helye

6 YARD – A BEARSNEK TÁMADÓK SEM KELLENEK A PONTSZERZÉSHEZ!

A Chicago Bears szurkolói megszokhatták az elmúlt években, hogy a védelem rendre magas szinten teljesít, a legutóbbi két mérkőzésen azonban nem csak hogy hétszer is megkaparintották az ellenfelek irányítóinak átadásait, de ráadásul ebből négyszer vissza is vitték TD-re! Arra pedig, hogy mind a két egymást követő mérkőzésen is két csapattárs szerezzen interception utáni hatpontos korábban még sohasem volt példa, most ez is összejött Lance Briggsnek és Charles Tillmannek. A Bears védelme a szezonban már 13 interceptionnél tart, a követők közül az Atlanta Falcons 9-je a második legjobb.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2012-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

5 YARD – MEGÁLLÍTHATATLAN 49ERS TÁMADÓK

Jou Montana és Steve Young kétségkívül egyaránt az NFL történetének legkiválóbbjai közé tartozik, mégis, mostantól az Alex Smith vezérelte támadósor tartja a San Francisco 49ers rekordját – már ami az egy mérkőzésen szerzett yardok számát illeti. A Buffalo Bills ellen ugyanis az együttes 621 yardot tett meg, ráadásul ennél kiegyenlítettebb elosztásban már nem is vezethették volna offenzíváikat, 311 yardot tettek meg a talajon 310-et a levegőben.

Az NFL történeténben eddig 122 mérkőzésen fordult elő, hogy egy csapat legalább 300 yardot futott és 2 316 alkalommal, hogy minimum 300 yardot passzolt egy együttes, de ez volt az első eset, amikor egy csapat mindkettőre képes volt!

4 YARD – BILLS-ÁTJÁRÓHÁZ, SEAHAWKS-FAL

A Buffalo ráadásul második egymást követő mérkőzésén rohant óriási pofonba, hiszen előtte a New England Patriots is szállított 580 összeyardot a Bölények ellen, így finoman szólva sem remekel a védelem.

Nem úgy a Seattle Seahawksnál! A Carolina Panthers ellen összesen 190 yardot engedtek Cam Newtonéknak, ezzel pedig 258.6 mérkőzésenként elszenvedett yarddal vezetik a vonatkozó ranglistát.

3 YARD – MEGÁLLÍTHATATLAN PATRIOTS-TÁMADÓK? BRADY ÚJABB SIKERE PEYTON MANNING ELLEN

Igen ám, de a következő mérkőzésen az a New England Patriots lesz a Seahawks ellenfele, a Hazafiak által átlagban szerzett 439.4 yardnál többet pedig egy csapat sem tudott felmutatni az első öt fordulóban, a második helyen álló New York Giants több mint 10 egységgel (429.2), a harmadik Detroit Lions pedig több mint 27-tel (412.2) szerzett kevesebbet (az első két csapat játszotta egyébiránt a Super Bowlt februárban).

Tom Brady sorozatban 37. alkalommal adott TD-passzt, ezzel maga mögött hagyta Brett Favre-ot a 3. helyen (az elsőről lesz még szó). A Hazafiak irányítója ráadásul amellett, hogy a labdára is vigyáz (185 passzkísérletéből csak egy interception született) sorozatban a második mérkőzésén ért el futott touchdownt is. Ez utóbbi, mármint a Patriots futójátéka szintén nagyot javult, mérkőzésenkénti 165.4 yardos teljesítménnyel a 3. helyen áll a rangsorban.

A Broncost irányító Peyton Manning 13. alkalommal nézett szembe legfőbb riválisával, és immáron kilencedszer maradt alul – még ha statisztikái ezúttal valamivel fényesebbek is voltak Bradynél.

Érdekesség, hogy a denverieknél az a Dan Koppen adta fel a labdát Manningnek, aki korábban Tom Bradyt szolgálta, hogy a Patriots 35 első kísérletet ért el, ezzel franchise rekordot döntött, és hogy 34 éve ez az első alkalom, hogy a Hazafiak két mérkőzésen futnak sorozatban 200 yard felett (Bills 247, Broncos 251) és zárnak sorozatban háromszor is legalább 3 futott TD-vel.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


2 YARD – KETTEN MARADTAK HIBÁTLANOK – KÉT TÖRTÉNELMI SZEZONKEZDET

Az Arizona St. Louis-i vereségével csak a Houston és az Atlanta őrizte meg hibátlan mérlegét. A fennállása során először tavaly a rájátszásba jutó Texans az előző alapszakaszra visszanyúlva 9 meccses győzelmi sorozatot épített. Bár minden Matt Schaub irányítóról, Arian Foster futóról és J. J. Watt védekező falemberről szól, azért meg kell említenünk Duane Brown támadó falembert is, aki mellett 25 mérkőzés, 797 játék óta nem ment el egy védő sem, hogy sackelje a csapat irányítóját.

Az Atlanta úgy jár 5/0-nál (a Texanshoz hasonlóan fennállása során először), hogy három mérkőzését is idegenben játszotta, méghozzá nyitott, füves borítású stadionban, ami az utóbbi években egyértelműen a fedett stadionnal rendelkező Falcons gyenge pontja volt. Örömteli statisztika a két csapat kedvelőinek: 1990 óta az 5–0-lal indulók közel fele, 42.1 százaléka bejutott a Super Bowlba...

1 YARD – BREES IMMÁR EGYEDÜL REKORDER

Drew Brees korábbi csapata, a San Diego Chargers ellen sem maradt „néma”, Devery Hendersonnak adott 40 yardos TD-passzával sorozatban 48. mérkőzésén adott hatpontos átadást az alapszakaszban, ezzel pedig maga mögött hagyta Johnny Unitast, így már egyedül vezeti a rangsort.

A REKORDOT JELENTŐ TOUCHDOWN

Unitas 47 mérkőzéses sorozatában Raymond Berry volt az irányító fő célpontja, ő 38 TD-t kapott el ezen időszak alatt, Breesénél Marques Colston 22-vel az első.

A korábbi Saints elkapó Robert Meachem két TD-vel terhelte a Szenteket, de a Chargers sikeréhez ez sem volt elég – de jegyezzük meg azért, hogy a játékvezetők ezúttal sem voltak a New Orleans ellen, és akkor kellően finoman fogalmaztunk mindenféle bántó szándék nélkül.

TD – BÁTOR JÓSKA

A múlt héten azt jósoltuk, hogy Tom Brady és Peyton Manning 13. egymás elleni összecsapásán a kiválóan passzoló irányítók játéka ellenére legfeljebb három touchdownpassz lesz, s talán többször futnak be a célterületre, mint dobják oda a labdát. Nos, a Patriots „velünk volt”, Brady egy passzolt TD-je mellett háromszor futottak be az end zone-ba. Ám a túloldalon a hajrában hibát hibára halmozó Willis McGahee nem volt ennyire hatékony, Manning három passzolt TD-je mellett egy futott sem született. Azt viszont eltaláltuk, hogy a New Orleans vereségsorozata a San Diego ellen szakad meg.

A 6. hét előtt azt mondjuk, a „nyugati körúton” lévő Buffalo a súlyos San Franciscó-i vereségéből okulva Arizonában javítani tud, és behúzza a győzelmet. Egyéniben Calvin Johnsontól várjuk az áttörést, a tavaly ilyenkor már kilenc elkapott TD-nél járó detroiti Philadelphiában szerzi meg első touchdownját – s mindjárt legalább kettőt.

NFL 2012, ALAPSZAKASZ
5. FORDULÓ
2012. 10. 05. 2:20 St. Louis Rams–Arizona Cardinals 17–3
2012. 10. 07. 19:00 Washington Redskins–Atlanta Falcons 17–24
2012. 10. 07. 19:00 Pittsburgh Steelers–Philadelphia Eagles 16–14
2012. 10. 07. 19:00 Indianapolis Colts–Green Bay Packers 30–27
2012. 10. 07. 19:00 New York Giants–Cleveland Browns 41–27
2012. 10. 07. 19:00 Kansas City Chiefs–Baltimore Ravens 6–9
2012. 10. 07. 19:00 Cincinnati Bengals–Miami Dolphins 13–17
2012. 10. 07. 22:05 Jacksonville Jaguars–Chicago Bears 3–41
2012. 10. 07. 22:05 Carolina Panthers–Seattle Seahawks 12–16
2012. 10. 07. 22:25 Minnesota Vikings–Tennessee Titans 30–7
2012. 10. 07. 22:25 New England Patriots–Denver Broncos 31–21
2012. 10. 07. 22:25 San Francisco 49ers–Buffalo Bills 45–3
2012. 10. 08. 2:20 New Orleans Saints–San Diego Chargers 31–24
2012. 10. 09. 2:30 New York Jets–Houston Texans 17–23
Szabadnapos: Oakland Raiders, Dallas Cowboys, Detroit Lions, Tampa Bay Buccaneers
6. FORDULÓ
2012. 10. 12. 2:20 Tennessee Titans–Pittsburgh Steelers
2012. 10. 14. 19:00 Atlanta Falcons–Oakland Raiders
2012. 10. 14. 19:00 Tampa Bay Buccaneers–Kansas City Chiefs
2012. 10. 14. 19:00 New York Jets–Indianapolis Colts
2012. 10. 14. 19:00 Cleveland Browns–Cincinnati Bengals
2012. 10. 14. 19:00 Philadelphia Eagles–Detroit Lions
2012. 10. 14. 19:00 Miami Dolphins–St. Louis Rams
2012. 10. 14. 19:00 Baltimore Ravens–Dallas Cowboys
2012. 10. 14. 22:05 Arizona Cardinals–Buffalo Bills
2012. 10. 14. 22:05 Seattle Seahawks–New England Patriots
2012. 10. 14. 22:25 San Francisco 49ers–New York Giants
2012. 10. 14. 22:25 Washington Redskins–Minnesota Vikings
2012. 10. 15. 2:20 Houston Texans–Green Bay Packers
2012. 10. 16. 2:30 San Diego Chargers–Denver Broncos
Szabadnapos: Jacksonville Jaguars, Chicago Bears, Carolina Panthers, New Orleans Saints
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik