A sérült Nicks nélkül zuhan a címvédő Giants

Vágólapra másolva!
2012.10.04. 18:04
null
Ramses Barden (13) hosszú távon nem jó megoldás a New York Giants elkapógondjaira Hakeem Nicks távollétében (Fotók: Reuters)
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2012-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. A listát a negyedik mérkőzését is behúzó Houston Texans továbbra is vezeti, megelőzve a szintén hibátlan Atlanta Falconst. A harmadik veretlen Arizona Cardinals már a 6. helyen áll, míg a New Orleans Saints maradt a 31. pozícióban. Olyan legendával, mint Drew Brees…

 

1. (a múlt héten: 1.) Houston Texans (4–0)

A futás elleni védekezés a Tennessee ellen hagyott némi kívánnivalót maga után, ettől függetlenül a Texans rettentő magabiztosan verte meg a Titánokat. Jelenleg ellenállhatatlan a csapat, egyértelműen az AFC legjobbja!

2. (2.) Atlanta Falcons (4–0)

Nagyon nehéz meccsen, de végül nagy végjáték után veretlen maradt a Falcons, Matt Ryan csillaga pedig meccsről meccsre fényesebb. A fiatal irányító a Redskins ellen folytathatja remek sorozatát.

3. (3.) San Francisco 49ers (3–1)

Az előző heti blama után visszatalált a helyes útra a 49ers, magabiztosan, 34–0-ra kiütötte a New York Jetset! A következő ellenfél a Bills, a győzelem kötelező!

4. (4.) Baltimore Ravens (3–1)

A papírforma bejött, a csütörtöki mérkőzésen nyert a Ravens, ezzel továbbra is vezeti a csoportját. Az ötödik héten a Kansas Cityvel találkoznak Flaccóék, azt az összecsapást hozni kell, a Bengals ugyanis szorosan a Baltimore nyomában jár.

5. (5.) Green Bay Packers (2–2)

Úgy látszik, Aaron Rodgers még sérült szemmel is pazar, pedig a Saints védői mindent megtettek, hogy ez ne így legyen. Ám amíg nem tudnak megfelelő nyomást helyezni Rodgersre, addig esélytelen, hogy megállítsák. Vajon a Coltsnak sikerülhet ez? Túl sok esély nincs rá...

6. (7.) Arizona Cardinals (4–0)

Nagyon nehéz szülés volt, de megvan a Cardinals szezonbeli negyedik győzelme is. Vajon a Rams lesz idén az ötödik áldozat? Mivel a csoportra jellemző a körbeverés, ezért izgalmas találkozónak ígérkezik.

7. (8.) New England Patriots (2–2)

Végre kimutatta a foga fehérjét a Pats támadóalakulata! Bradyék az utolsó negyedben 31(!) pontot raktak fel az eredményjelzőre, amivel a Bills nem tudott mit kezdeni, így végül magabiztosan, 52–28-ra diadalmaskodott Bill Belichick csapata.

8. (10.) Chicago Bears (3–1)

A Chicago kiütötte a Dallast a hétfő esti rangadón. Jay Cutler végre jól játszott, ráadásul a védelem is szállítja a pontokat és labdákat szerez – ez a kis plusz fontos lesz a rájátszásért folyó versenyben.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább veretlen az NFL 2012-es szezonjában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

9. (11.) Denver Broncos (2–2)

Peyton Manning csodálatosan játszott a Raiders ellen, ám valljuk be, az Oakland védelme mindent meg is tett azért, hogy ez így legyen. Ettől függetlenül Manning, ha lassan is, de visszanyeri a sérülése előtti formáját, így pedig bárkit megverhet a Broncos.

10. (13.) Philadelphia Eagles (3–1)

Michael Vick végre megbízható játékkal rukkolt elő, rögtön meg is lepte a Philly a Giantset. A védelem végre kezd összeállni a Sasoknál, most már csak a támadóknak kellene általánosítani a jó formájukat, akkor be is húzhatná a csoportot az Eagles.

11. (12.) Cincinnati Bengals (3–1)

A kötelező győzelem megvan a Jacksonville ellen, mást nem is nagyon kell mondanunk. A.J. Green hihetetlenül jó eddig, a Bengals pedig idén is ott lehet a rájátszásban, még ha nem is csoportelsőként.

12. (6.) New York Giants (2–2)

Rendkívül fontos csoportmérkőzésen kapott ki a címvédő Giants. Eli Manning ezúttal nem tudott mit kezdeni az Eagles védelmével, és most Andre Brown és Ramses Barden is kevés volt a fordításhoz. Nagyon hiányzik az egészséges Hakeem Nicks!

13. (16.) San Diego Chargers (3–1)

Philip Riversék idén a fontos csoportmeccseket tudják hozni, ami az AFC Westben nagyon fontos, mert minden évben sorozatos körbeverések vannak. A Saints ellen lehet folytatni a jó sorozatot, ám Breesék ellen roppant nehéz lesz a Chargersnek.

14. (19.) Minnesota Vikings (3–1)

Rettentő nyögvenyelős meccseket játszanak Ponderék, ám ezeket meg is nyerik, így vezetik az NFC Northot. A védelem kezd összeállni, a speciális egység eddig is remek volt, már csak a támadóegységet kellene kicsit hatékonyabbá tenni, és akár még komoly meglepetéscsapat is válhat a Vikingsból.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

15. (9.) Seattle Seahawks (2–2)

Russell Wilson siralmas volt, ahogy a Seahawks támadójátéka is a hétvégén. Hiába jó a védelem, ez nem mindig elég ahhoz, hogy megnyerjék az összecsapásokat. Wilsonnak össze kell kapnia magát gyorsan, mert a padon Matt Flynn csak arra vár, hogy a kezdőbe tegye Pete Carroll főedző.

16. (14.) Dallas Cowboys (2–2)

Ennyi eladott labdával nem lehet nyerni, ez a hétfő esti rangadón is kiderült. Tony Romo olyannyira siralmas teljesítményt nyújtott a Bears ellen, hogy az utolsó negyedben le is cserélték, és ha tovább folytatja a rossz játékot, az év végén könnyen a csapaton kívül találhatja magát.

17. (15.) Pittsburgh Steelers (1–2)

Ezen a héten pihentek Big Benék. A hírek szerint visszatér James Harrison, valamint Troy Polamalu, ők nagy lökést adhatnak a védelemnek.

18. (25.) St. Louis Rams (2–2)

A Rams támadóegysége szinte semmit sem tett, a csapat mégis nyerni tudott a Seahawks ellen! Kellett hozzá egy trükkös játék, illetve Greg Zuerlein rúgójátékos, aki négy mezőnygólt vágott be, köztük egyet 58, egyet pedig 60 yardról!

19. (17.) Detroit Lions (1–3)

Az idei év egyelőre nagyon nem Staffordról, és a tavaly brutális támadóalakulatról szól, hanem inkább a védelemről. Jim Schwartznak össze kell ráznia Staffordékat fejben, mert a támadóknak kellene megnyerniük a meccseket, eddig viszont siralmasan teljesítenek.

20. (18.) Buffalo Bills (2–2)

Hiába játszott három negyeden keresztül elképesztően jól a Bills, a sok hiba, valamint sérülés végül megbosszulta magát, az utolsó negyedben kapott 31 pont pedig megengedhetetlen egy védelemtől. Ezen a héten a 49ers ellen kellene javítania a Buffalónak, ami nem lesz könnyű.

21. (20.) Kansas City Chiefs (1–3)

Nem nagyon van olyan csapat, amely elbír ennyi turnovert, főleg nem a Chargers ellen. Kezd nehéz helyzetbe kerülni a Chiefs, mivel a vasárnapi vereséggel már 1–3-as mérleggel áll, most hétvégén pedig a Ravens ellen kellene javítani, amire nincs sok esély.

Sanchez (jobbra) gyengélkedik, de Tebow ideje sem jött el a Jetsnél
Sanchez (jobbra) gyengélkedik, de Tebow ideje sem jött el a Jetsnél

22. (21.) New York Jets (2–2)

Ami elromolhat, az el is romlott a Jetsnél. Mark Sanchez gyenge, Santonio Holmes az egész évre kidőlt, de rajta kívül is sérült az egész elkapógárda. A védelemben Revis nélkül hatalmas a káosz, és nincsenek meg azok a játékosok, akik átlendítsék a holtponton Rex Ryan együttesét. A Texans ellen nagy verés várható...

23. (28.) Washington Redskins (2–2)

Habár majdnem kikapott a Redkins a Buccaneers ellen, végül győztesen hagyta el a gyepet. Örülhetnek Washingtonban, mert egy biztos: az idei drafton végre olyan irányítót választott Robert Griffin III személyében, aki tud nyerni! Viszont Billy Cundiff helyett nem ártana egy jó rúgó, mert a négyből három mezőnygólját is elhibázta, ami elfogadhatatlan!

24. (22.) Carolina Panthers (1–3)

Nem sokon múlt, hogy a Panthers meglepetésre elverje a rivális Falconst, ám Párducok védelme megint a legkiélezettebb helyzetben csődölt be. Ron Rivera csapata a Bearsszel találkozik legközelebb.

25. (23.) Tampa Bay Buccaneers (1–3)

Valahogy mindig csak egy kis plusz hiányzik a Buccaneersnek ahhoz, hogy behúzza az összecsapásokat, de ez valahogy mindig elmarad. Talán a Tampa Bay vezetőségének el kellene gondolkoznia egy új irányítón...

26. (24.) Tennessee Titans (1–3)

Jake Locker ismét megsérült, idén már sokadszorra. Így a Titánoknak nehéz lesz meglepnie az aktuális ellenfeleket. Jó hír azonban, hogy Chris Johnson talán ismét hozni tudja a régi formáját, a Texans ellen ugyanis 141 futott yardig jutott.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább nyeretlen az NFL 2012-es szezonjában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

27. (26.) Jacksonville Jaguars (1–3)

Laurent Robinson ismét agyrázkódást szenvedett, négy hónap alatt ez már a harmadik, így okkal aggódhat a Jacksonville vezetősége. Ha a futójáték sem megy, reménytelenné válik a Jax helyzete, mert Blaine Gabbert ezzel a támadószekcióval nem tud hatékony lenni.

28. (27.) Indianapolis Colts (1–2)

Ezen a hétvégén bye weeken volt a Colts. Nagyon rossz hír a gárda számára, hogy a főedző Chuck Paganónál a héten leukémiát állapítottak meg az orvosok, így határozatlan ideig a támadók koordinátora, Bruce Arians veszi át az Indy vezetését. Mielőbbi gyógyulást kívánunk Paganónak!

29. (30.) Miami Dolphins (1–3)

Hihetetlen héten van túl a Miami, ennél jobban már csak akkor sülhetett volna el a hétvége, ha nyer is a csapat. Ám a hosszabbításban végül alulmaradtak a Cardinalsszal szemben, viszont nincs ok a szégyenkezésre, ez a Dolphins fejlődőképes!

30. (29.) Oakland Raiders (1–3)

Habár az előző héten hatalmas győzelmet aratott a Raiders a Steelers ellen, a Broncos ellen ezúttal ez nem sikerült, sőt, Palmerék még a közelében sem voltak az elmúlt heti teljesítménynek. Ezzel a védelemmel nehéz lesz nyerni...

31. (31.) New Orleans Saints (0–4)

Amikor Breesnek végre elkezd menni a játék, ismét jön a védelem, amely olyan gyenge játékkal rukkol elő, hogy lehetetlen behúzni egy Packers elleni összecsapást. Ezen a védelmi koordinátor Spagnuolónak gyorsan változtatnia kellene, mert így hamar elúszhat a rájátszás.

32. (32.) Cleveland Browns (0–4)

Ilyen elkapó brigáddal nem lehet megfogni egy Ravenst. Hiába dobott 320 yardot Weeden, rettentő sok labdát ejtettek el a célpontjai, ez a sok hiba pedig megbosszulta magát, és a Browns továbbra is nyeretlen, a Giants ellen pedig nem túl esélyes, hogy ez változna.

A 2012-ES IDÉNYBEN MINDEN HÉTEN RENDEZNEK MÁR CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT IS MÉRKŐZÉST, ÍGY AZ 5. FORDULÓ MÁR MA ÉJJEL KEZDETÉT VESZI A ST. LOUIS RAMS–ARIZONA CARDINALS TALÁLKOZÓVAL! A mérkőzésről beharangozót ide kattintva olvashat!

Új sorozatunk, a Yardról yardra a vörös zónában – mely mindig az előző forduló 20 érdekességével foglalkozik majd, továbbá egy bevállalós tippel jelentkezik a következő körre – negyedik részét ide kattintva érheti el!

STATISZTIKÁK
A 4. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Drew Brees (New Orleans Saints)
–Green Bay Packers
446
A legtöbb futott yard: Chris Johnson (Tennessee Titans)
–Houston Texans
141
A legtöbb elkapott yard: Brian Hartline (Miami Dolphins) –Arizona Cardinals 253
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 1350
Drew Brees (New Orleans Saints)
A legtöbb futott yard: 423
Marshawn Lynch (Seattle Seahawks)
A legtöbb elkapott yard: 455
Brian Hartline (Miami Dolphins)
A legtöbb szerelés: 46 Sean Lee (Dallas Cowboys)
A legtöbb sack: 7.5 J. J. Watt (Houston Texans)
A legtöbb interception: 4
Tim Jennings (Chicago Bears)
NFL 2012, ALAPSZAKASZ
4. FORDULÓ
2012. 09. 28. 2:20 Baltimore Ravens–Cleveland Browns 23–16
2012. 09. 30. 19:00 Buffalo Bills–New England Patriots 28–52
2012. 09. 30. 19:00 Houston Texans–Tennessee Titans 38–14
2012. 09. 30. 19:00 Kansas City Chiefs–San Diego Chargers 20–37
2012. 09. 30. 19:00 Detroit Lions–Minnesota Vikings 13–20
2012. 09. 30. 19:00 Atlanta Falcons–Carolina Panthers 30–28
2012. 09. 30. 19:00 St. Louis Rams–Seattle Seahawks 19–13
2012. 09. 30. 19:00 New York Jets–San Francisco 49ers 0–34
2012. 09. 30. 22:05 Arizona Cardinals–Miami Dolphins 24–21 – h.u.
2012. 09. 30. 22:05 Denver Broncos–Oakland Raiders 37–6
2012. 09. 30. 22:05 Jacksonville Jaguars–Cincinnati Bengals 10–27
2012. 09. 30. 22:25 Green Bay Packers–New Orleans Saints 28–27
2012. 09. 30. 22:25 Tampa Bay Buccaneers–Washington Redskins 22–24
2012. 10. 01. 2:20 Philadelphia Eagles–New York Giants 19–17
2012. 10. 02. 2:30 Dallas Cowboys–Chicago Bears 18–34
Szabadnapos: Pittsburgh Steelers, Indianapolis Colts
5. FORDULÓ
2012. 10. 05. 2:20 St. Louis Rams–Arizona Cardinals
2012. 10. 07. 19:00 Washington Redskins–Atlanta Falcons
2012. 10. 07. 19:00 Pittsburgh Steelers–Philadelphia Eagles
2012. 10. 07. 19:00 Indianapolis Colts–Green Bay Packers
2012. 10. 07. 19:00 New York Giants–Cleveland Browns
2012. 10. 07. 19:00 Minnesota Vikings–Tennessee Titans
2012. 10. 07. 19:00 Cincinnati Bengals–Miami Dolphins
2012. 10. 07. 19:00 Kansas City Chiefs–Baltimore Ravens
2012. 10. 07. 22:05 Carolina Panthers–Seattle Seahawks
2012. 10. 07. 22:05 Jacksonville Jaguars–Chicago Bears
2012. 10. 07. 22:25 New England Patriots–Denver Broncos
2012. 10. 07. 22:25 San Francisco 49ers–Buffalo Bills
2012. 10. 08. 2:20 New Orleans Saints–San Diego Chargers
2012. 10. 09. 2:30 New York Jets–Houston Texans
Szabadnapos: Oakland Raiders, Dallas Cowboys, Detroit Lions, Tampa Bay Buccaneers
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik