Szoros siker? Eagles! Brees keserű rekordja

Vágólapra másolva!
2012.10.03. 17:27
null
DeSean Jacksonék eddigi legfölényesebb győzelmüket aratták (19–17) (Fotó: Action Images)
Címkék
Újonnan induló sorozatunkban a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) fordulóinak legérdekesebb eseményeiből szemezgetünk, a 20 yardos vonaltól egészen a célzóna határáig, majd egy merész tippel át is lépjük azt. Tartsanak velünk, mert mi biztosan eljutunk a vörös zónán keresztül a touchdownig!

20 YARD – NEM CSAK AZ ARIZONA SIKERE VÁRATLAN AZ NFC-BEN – REMEKEL A VIKINGS

A szezon előtt lesajnált Minnesota vezeti az NFC Északi csoportját a Chicago, a Green Bay és a Detroit előtt, az eddigi négy meccséből hármat megnyert, a legutóbbit a Lions ellen ráadásul úgy, hogy a támadóegysége nem is ért el touchdownt. A Detroit és a Jacksonville elleni sikert még el is lehetne intézni egy kézlegyintéssel, de a San Francisco elleni sikert nem kell magyarázni.

A támadóegységben a szezont sérülten kezdő, de egyre jobb állapotban lévő Adrian Peterson hozza, amit tőle el lehet várni, míg a másodéves Christian Ponder irányító poszton az idény egyik kellemes meglepetése. A Lions ellen nem ment neki, és nagy erénye, hogy nem is erőltette, felismerte, hogy nélküle is meglesz a meccs. A védelem Jared Allen irányításával hozza, amit eddig is, főleg a futás elleni védekezésben jár az éllovasok között a Vikings.

És ami a csoportelsőség megtartását illet, a következő hetek ellenfelei: Tennessee, Washington, Arizona, Tampa Bay, Seattle, Detroit – jó mostanában Vikings-szurkolónak lenni.

19 YARD – HOLMES MEGÚSZTA SZAKADÁS NÉLKÜL

A New York Jets kétéves szerződést kötött a nyár során két rendőrségi ügybe is belekeveredő – előbb ittasan vezetett, majd fegyverrel fenyegetett egy, a parkolóban autójához igyekvő baráti társaságot, miután majdnem elütötték előtte őket… – Aaron Berryvel, aki a Darrelle Revis kiválása után foghíjas cornerbackszekciót erősítheti, míg Santonio Holmes MR-vizsgálata negatív lett, nincs elülső keresztszalag-szakadása az elkapónak (aki ez esetben az egész szezonra kidőlt volna), „csak” lábsérülésről szólnak a hírek.

18 YARD – A BUCS CHEERLEADEREI ÉS AZ OHIO EGYETEM ZENEKARA IS ÉRZI A GANGNAM STYLE-T

Nemrégiben a Miami Dolphins cheerleadereinek Call me maybe feldolgozásának örülhetett a világ, de a floridai napfény a valamivel északabbra lévő Tampa Bay Buccaneers szurkolólányaihoz is elért, akik most a rendkívül népszerű Gangnam Style-t dolgozták fel a Félelem kapitányának kíséretében. Nem ez az egyetlen sajátos interpretáció a 34 éves dél-koreai rapper, Spy remek(?)művéből, az Ohio egyetem zenekara sem tudott ellenállni a Gangnam Style-nak.

A BUCCANEERS MESÉS CHEERLEADEREINEK ELŐADÁSA

AZ OHIO EGYETEM ZENEKARA



17 YARD – REID BOSSZANTÓ EDZŐI DÖNTÉSE ÉS HATALMAS MÁZLIJA – ÚJABB SZOROS EAGLES-SIKER

Andy Reid, a Philadelphia vezetőedzője kínosan mosolygott magán, amikor jó edzői rutinnak megfelelően időt kért a New York Giants elleni vasárnap éjszakai rangadó utolsó pillanataiban, s látta, hogy Lawrence Tynes kísérlete a kapu mellé száll. A Philly 19–17-re vezetett, és ha nincs az időkérés, ez is maradt volna a végeredmény. Ám az edzők ilyenkor „jegelik” a rúgót, akire általában ettől nagyobb nyomás nehezedik, és elizgulja.

Tynes az időkérés után újra próbálkozott, és ezután nagyon pontosan is célzott a két kapufa közé – csakhogy a rúgás nem volt elég hosszú, nem ment el a lécig, Reid pedig megúszta. Érdekesség, hogy az Eagles szezonbeli három győzelme során összesen 4 ponttal szerzett többet ellenfeleinél – ez a mostani volt a legsimább siker...

16 YARD – A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A negyedik fordulóban a következő játékosok teljesítettek legjobban a különböző kategóriákban:

STATISZTIKÁK
A 4. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Drew Brees (New Orleans Saints)
–Green Bay Packers
446
A legtöbb futott yard:Chris Johnson (Tennessee Titans)
–Houston Texans
141
A legtöbb elkapott yard:Brian Hartline (Miami Dolphins)–Arizona Cardinals 253
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard:1350
Drew Brees (New Orleans Saints)
A legtöbb futott yard:423
Marshawn Lynch (Seattle Seahawks)
A legtöbb elkapott yard:455
Brian Hartline (Miami Dolphins)
A legtöbb szerelés:46Sean Lee (Dallas Cowboys)
A legtöbb sack:7.5J. J. Watt (Houston Texans)
A legtöbb interception:4
Tim Jennings (Chicago Bears)


15 YARD – NEW ENGLAND-I REKORDHALMOZÓK

A New England Patriots a Buffalo Bills elleni csoportrangadón 21–7-es hátrányból fordítva 52–28-ra nyert a hétvégén, így tovább folytatódik a 2002 óta épülő sorozata, 157 mérkőzést játszott azóta az alapszakaszban az együttes úgy, hogy nem maradt alul három egymást követő mérkőzésen (két vereség után tört meg most a rossz széria). Ezzel a Hazafiak toronymagasan a leghosszabb ilyen szériát mondhatják magukénak, a második helyen az Atlanta Falcons áll – 68 mérkőzéssel.

Bill Belichick vezetőedző pályafutása 194. győzelmét aratta, ezzel már a 8. helyén áll. A találkozó második félidejében szerzett 45 pont a legtöbb, amelyet NFL-mérkőzésen a szünet után szereztek, arra pedig másodszor került sor, hogy egy csapatból ketten is 100 futott (Brandon Bolden – 137, Stevan Ridley – 106) és 100 elkapott (Wes Welker –129, Rob Gronkowski –104) yard felett zártak egy mérkőzésen.

A túloldalon Ryan Fitzpatrick 4 TD-passzt adott, így a Bills történetének 3. irányítója lett, aki az első négy mérkőzésén legalább 2 hatpontos átadásig jutott.

14 YARD – ATOMLÁBÚ ÚJONCRÚGÓ

Greg Zuerlein alighanem hasonló bemutatkozásról álmodozhatott egyetemista korában. A St. Louis Rams újonc rúgója szezonbeli 12 mezőnygólja mindegyikét berúgta eddig, ami már önmagában megsüvegelendő teljesítmény, de a Chicago ellen 3. fordulóbeli mérkőzésen egyszer 56 yardról is hibátlan volt, a hétvégén pedig NFL-rekordot döntött.

Kezdte az első negyedben egy 58 yardos mezőnygóllal, majd a félidőt követően 60-ról is eredményes volt, ez nem csak újonc- és klubrekord, hanem a liga történetében az első játékos lett, aki ugyanazon a mérkőzésen szerzett egy legalább 50 és egy legalább 60 yardos mezőnygólt is. Egészen káprázatos teljesítmény, pedig még mindig csak a 4. mérkőzését játszotta.

13 YARD – VILÁGŰR UTÁN SZEZÁM UTCA

A múlt héten bemutattuk az Intergalaktikus amerikaifutball-liga (IFL) sisakjait, most pedig az NFL-irányítók Szezám utcabeli megfelelőit tártuk egy tengerentúli blogger közreműködésével az olvasóink elé. A további képeket ide kattintva tekintheti meg!

Aaron Rodgers (Green Bay Packers) – Chester Rat



12 YARD – MÉG EGY KIS SZÁMMISZTIKA

327
– Ennyi TD esett az első négy fordulóban, ez pedig rekord ezen időszak alatt.
155.4 – Az irányítómutatója azoknak a játékosoknak, akik Vontae Davis emberére dobálták a labdát. A tökéletes mutató a 158.3, így bátran kijelenthető, pocsék formát mutat a Miami Dolphinstól Indianapolis Coltshoz kerülő cornerback.
50Greg Jennings félszázadik TD-elkapását mutatta be a hétvégén.
1 – Kilencéves pályafutása során először szerzett elkapott TD-t Michael Turner, a San Diego Chargers korábbi, az Atlanta Falcons jelenlegi futója – akinek volt már 1699 yardos és 17 TD-s szezonja is.

11 YARD – ZAKÓZÓ ZEBRÁK (C'mon man!)


A 4. forduló sem maradt vicces jelenetek nélkül. Visszatértek a korábbi játékvezetők, akinek egyelőre úgy tűnik vissza kell még szokni a kerékvágásba, ketten is óriásit pereceltek a hétvégén. Íme, az e heti termés!

C'MON MAN!

10 YARD – OKTÓBER A RÁKELLENES HARC JEGYÉBEN – SZOMORÚ HÍR AZ ELSŐ NAPON

Az Indianapolis Colts ezen a héten nem játszott mérkőzést, mégis belekerült az összeállításunkba – sajnos. Chuck Pagano vezetőedzőnél ugyanis leukémiát állapítottak meg a hétvégén. A kedden 52 éves trénerről a klub tulajdonosa, Jim Irsay elmondta: optimista, mert a szezon elején kinevezett Pagano szervezetében még elég korai szakaszában megtalálták a vérrákot, így azt még gyógyítani lehet. Pagano helyettese Bruce Arians lesz, a támadásért felelős szakvezető korábban kigyógyult prosztatarákból.

És ha már a kegyetlen betegségről szó esett: a hétfő esti Dallas–Chicago mérkőzéssel kezdetét vette az NFL októberi kampánya a mellrák megelőzéséért, a játékosok nagy része olyan felszerelést húzott magára, amelyen rózsaszín minta volt.

9 YARD – MERIWEATHER SAJÁT CSAPATTÁRSÁT ÜTI KI


Brandon Meriweather sosem intelligenciájáról volt híres, jó nagyokat ütközött, akadt köztük időnként szabályos is, volt, hogy a labda környékén is, de semmi kiemelkedő. Most a Washington Redskins Tampa Bay Buccaneers elleni mérkőzése előtti edzés során sikerült úgy belefutnia a célzónánál kolbászoló Aldrick Robinsonba, hogy ő térdsérülés, utóbbi agyrázkódás gyanúja miatt kihagyta az összecsapást.



Na volt azért szép jelenet is a mérkőzésen, az újoncok csatáján a Buccaneers safetyje, Mark Barron egyszer nemes egyszerűséggel felemelte a Redskins irányítóját, Robert Griffint, majd földhöz vágta – a mérkőzés végén azonban a fővárosi örülhetett.

8 YARD – PASSZÁTÉK-ADATOK AZ ŰRBŐL – VAGYIS INKÁBB AZ EGYETEMRŐL

Egy mérkőzés erejéig tekintsünk ki az egyetemi bajnokságra: Nick Florence, a Baylor Bears irányítója a Nyugat-Virginia Egyetem elleni mérkőzésen 581 passzolt yarddal és öt touchdownpasszal zárt, miközben csak egyszer adta el a labdát – s mindez nem volt elég a győzelemhez!

A túloldalon ugyanis Geno Smith irányított, aki 51 passzából csak hatot rontott el, a másik 45-tel összesen 656 yardot tett meg a WVU, átadásaiból nyolc touchdown lett. A meccset pedig megnyerte a csapat 70–63-ra.

GENO SMITH MEGÁLLÍTHATATLAN

7 YARD – PADLÓN A DETROITI SPECIÁLIS EGYSÉG

Még sohasem fordult elő olyan, hogy egy csapat két egymást követő mérkőzésén is touchdownt kapjon kickoff- és punt visszahordásból is. Egészen mostanáig, a Detroit ellen ugyanis a Tennessee Darius Reynaud révén duplázott, majd a Minnesota Percy Harvin, illetve Marcus Sherels révén megismételte a Titans-bravúrt. Az már csak egy kis adalék, hogy a rettenetes térdsérüléseiből visszatérő Adrian Peterson hatodik alkalommal is 100 futott yard felett zárt az Oroszlánok ellen.

6 YARD – STATISZTIKA – YARDÁTLAGBAN WASHINGTON ÉS SPILLER AZ ÉLEN

Ezen a héten az idény statisztikái közül a játékonként megtett yardok számát választottuk ki. Az első négy hét után legalább tíz elkapással állók közül a tennessee-i Nate Washington, a futások terén a buffalói C. J. Spiller a leghatékonyabb. Az első kategóriában a Tampa Bay, a másodikban a Miami tud felmutatni két-két játékost az első hatban.

ÁTLAGBAN RANGLISTAELSŐK
ELKAPÓKFUTÓK
1.Nate WashingtonTennessee22.81.C. J. SpillerBuffalo8.3
2.Torrey SmithBaltimore20.82.Brandon BoldenNew England6.6
3.Steve SmithCarolina20.53.Robert Griffin IIIWashington6.5
4.Mike WilliamsTampa Bay19.94.Jamaal CharlesKansas City5.8
5.Jeremy KerleyNY Jets19.75.Lamar MillerMiami5.5
6.Vincent JacksonTampa Bay196.Reggie BushMiami5.5


5 YARD – PASSZOLÓ PUNTEREK

Zeurlein kiugró játéka nagyban hozzájárult a Rams Seattle elleni sikeréhez, de nem mehetünk el szó nélkül Johnny Hekker (már a név se rossz) mellett, a Kosok puntere a félidő vége előtt 1:16 perccel 20 yardos mezőnygólkísérletnél nem a rúgónak készítette le a labdát, hanem 2 yardos TD-passzt adott Danny Amendolának, ezzel megfordította a találkozó állását (3–7 után 6–7 helyett 10–7-re módosult az állás), ráadásul még a hátralévő időben Zuerleinnek is belefért egy 48 yardos mezőnygól, 13–7 után pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a hazai csapat.

Érdekesség, hogy ez már a második forduló, amikor egy mezőnygólkísérletnél a punter TD-passzt ad, a második körben Tim Masthay (Green Bay Packers) 27 yardos passzával szerzett TD-t Tom Crabtree.

4 YARD – A SAN FRANCISCO VÉDELME LENULLÁZTA A JETST

A San Francisco Minnesota ellen betliző védelme a New York Jets elleni mérkőzésre összeszedte magát, és darabokra zúzta vendéglátóját, amely pont nélkül zárt. A Jets 145 yardot tett meg összesen az egész mérkőzésen, négyszer veszítette el a labdát, ebből három fumble és egy interception volt.

Rey Ryan, a Jets vezetőedzője ekképp fogalmazott a meccs utáni sajtótájékoztatón: „Bocsássanak meg a trágár kifejezésért, de szét lett rúgva a seggünk."

Kis adalék a Jets nem létező támadójátékához: Mark Sanchez irányító legutóbbi három mérkőzésén kritikán aluli 43.6 százalékos (44/101) pontossággal dobált, ezekből összesen 547 yardot haladt csapata (5.42-es átlag is több mint gyenge...), 2 TD-vel szemben pedig 4 interceptiont dobot. A támadósor a legutóbbi 34 labdabirtoklásból egy hatpontosig jutott, amihez hozzájárul persze Shonn Greene gyenge szereplése, a Bills elleni mérkőzés óta 41 futásból 97 yardot szerzett (2.37-es átlag, mondani sem kell, bőven átlag alatti szám ez is).

3 YARD – TOVÁBBRA SEM TUDNAK HIBÁZNI – PEDIG NEM SOKON MÚLT

A Houston a Tennessee magabiztos legyőzésével megőrizte veretlenségét, s ezt tette az Atlanta és az Arizona is – igaz, sokkal nagyobb izgalmak árán.

A Falcons hazai pályán a negyedik negyedben, alig nyolc perccel a vége előtt négypontos hátrányba került a Carolinával szemben, de Matt Bryant öt perccel a vége előtt 33 yardos mezőnygóljával felhozta egy pontra a házigazdát. Ismét a Panthers támadott, s miután elpuntolta a labdát, egy perce maradt az Atlantának. Matt Ryan 46 yardos, Roddy White-nak adott passza visszahozta, Bryant pedig a végén 40 yardról sem hibázott, kettővel nyert a Falcons.

Az Arizona 0–13-ról nagy nehezen hosszabbításra mentette a Miami elleni meccsét, amelyet aztán meg is tudott nyerni, s 4/0-s mérleggel megy csütörtökön St. Louisba. A Dolphins elsőéves irányítója, Ryan Tannehill 431 yardot passzolt a mérkőzésen, amivel csak eggyel maradt el Cam Newton tavaly felállított újoncrekordjától, Brian Hartline ebből egymaga 253 egységet kapott el, amivel megdöntötte a klubcsúcsot, míg Cameron Wake 4.5 sacket ért el Kevin Kolbon, a siker azonban így sem jött össze.

2 YARD – GYŐZELEM NÉLKÜL – PEDIG MINDEN SEGÍTSÉGET MEGKAPOTT A SAINTS

Negyedik mérkőzésén sem tudott nyerni a New Orleans Saints, amelyen sem a kisebb-nagyobb játékvezetői tévedések, sem Aaron Rodgers térdsérülése nem tudott segíteni a Green Bay otthonában. A Packers 21–7-re is vezetett úgy, hogy Marques Colston a TD-elkapásánál nagyot lökött a védőjén. Ezek után a vendégek biztos fumble labdavesztését nem hagytak jóvá, majd videón elnézték Jimmy Graham egyik elkapását, amely során a labda egyértelműen földet ért, mielőtt biztosan birtokba vette volna a tight end.

Aztán a harmadik negyedben Rodgers a sérülése miatt lement, a helyére beálló Graham Harrell elvesztette a labdát. Később visszajött Rodgers, és ő is eladta. Aztán a negyedik negyedben megint Rodgersen volt a sor, és megnyerte a meccset a Green Baynek – persze ehhez kellett a Saints rúgójának, Garrett Hartleynek a hibája a hajrában a 48 yardos mezőnykísérletnél.

A Saints mellett a Cleveland áll még 0/4-gyel, de ez nem is meglepő. A ligában egy csapat jutott be a playoffba ilyen kezdés után, a San Diego 1992-ben.

JAMES JONES ELKÉPESZTŐ ELKAPÁSA DÖNTÖTTE EL A MÉRKŐZÉST


1 YARD – BREES ÚJABB REKORDJA

A győzelem ugyan nem jött össze, de Brees kismillió eddigi rekordja mellé egyet felírhatott a neve mellé, a Packers ellen is adott TD-passzt, ezzel pedig sorozatban 47. alapszakasz-mérkőzésen tett így, amivel befogta az élen álló Johnny Unitast. Nem ez az egyetlen hosszú aktív sorozat azonban, Tom Bradynek a Buffalo elleni a 36. mérkőzése volt zsinórban TD-passzal, ezzel beérte a 3. helyen Brett Favre-ot.

TD – BÁTOR JÓSKA

A múlt héten Murphy törvényéből kiindulva azt jósoltuk, hogy a New England és a Philadelphia elleni bravúrok után a Miami elleni hazai mérkőzésen megbotlik az Arizona. Majdnem igazunk lett, de a Dolphins már csak Dolphins – hiába a 13–0-s előny, az utolsó percben egyenlített az Arizona, majd a hosszabbításban nyerni tudott. Tom Bradynek sackmentes meccset jósoltunk az első három meccsen hármas átlagot hozó Buffalo ellen – eggyel mellélőttünk.

Az ötödik hétre a liga történetének két kiemelkedő irányítójának összecsapásával kapcsolódóan bocsátkozunk merész tippelésre, először fordul elő az NFL történelmében, hogy két legalább 300 TD-átadást jegyző játékos egymás ellen pályára lépjen, mi azonban most mégis azt mondjuk, hogy Peyton Manning (407 – mérkőzésenkénti 1.92-es átlag) és Tom Brady (307 – 1.86) pisztolypárbaján ezúttal összesen maximum három passzolt TD esik.

Ami a csapatokat illeti, a három sikerrel rajtoló San Diego Chargers és a négy vereséggel álló NewOrleans Saints mérkőzésén (a mérleghez képest) meglepetést szimatolunk, úgy véljük Drew Breesék rossz szériája megtörik – az irányító jó sorozata viszont nem, így egyedülálló rekorderré avanzsál.

NFL 2012, ALAPSZAKASZ
4. FORDULÓ
2012. 09. 28.2:20Baltimore Ravens–Cleveland Browns23–16
2012. 09. 30.19:00Buffalo Bills–New England Patriots28–52
2012. 09. 30.19:00Houston Texans–Tennessee Titans38–14
2012. 09. 30.19:00Kansas City Chiefs–San Diego Chargers20–37
2012. 09. 30.19:00Detroit Lions–Minnesota Vikings13–20
2012. 09. 30.19:00Atlanta Falcons–Carolina Panthers30–28
2012. 09. 30.19:00St. Louis Rams–Seattle Seahawks19–13
2012. 09. 30.19:00New York Jets–San Francisco 49ers0–34
2012. 09. 30.22:05Arizona Cardinals–Miami Dolphins24–21 – h.u.
2012. 09. 30.22:05Denver Broncos–Oakland Raiders37–6
2012. 09. 30.22:05Jacksonville Jaguars–Cincinnati Bengals10–27
2012. 09. 30.22:25Green Bay Packers–New Orleans Saints28–27
2012. 09. 30.22:25Tampa Bay Buccaneers–Washington Redskins22–24
2012. 10. 01.2:20Philadelphia Eagles–New York Giants19–17
2012. 10. 02.2:30Dallas Cowboys–Chicago Bears18–34
Szabadnapos: Pittsburgh Steelers, Indianapolis Colts
5. FORDULÓ
2012. 10. 05.2:20St. Louis Rams–Arizona Cardinals
2012. 10. 07.19:00Washington Redskins–Atlanta Falcons
2012. 10. 07.19:00Pittsburgh Steelers–Philadelphia Eagles
2012. 10. 07.19:00Indianapolis Colts–Green Bay Packers
2012. 10. 07.19:00New York Giants–Cleveland Browns
2012. 10. 07.19:00Minnesota Vikings–Tennessee Titans
2012. 10. 07.19:00Cincinnati Bengals–Miami Dolphins
2012. 10. 07.19:00Kansas City Chiefs–Baltimore Ravens
2012. 10. 07.22:05Carolina Panthers–Seattle Seahawks
2012. 10. 07.22:05Jacksonville Jaguars–Chicago Bears
2012. 10. 07.22:25New England Patriots–Denver Broncos
2012. 10. 07.22:25San Francisco 49ers–Buffalo Bills
2012. 10. 08.2:20New Orleans Saints–San Diego Chargers
2012. 10. 09.2:30New York Jets–Houston Texans
Szabadnapos: Oakland Raiders, Dallas Cowboys, Detroit Lions, Tampa Bay Buccaneers
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik