NFL: a Packers a hálaadás előtt megérkezett a Patriots mögé - erősorrend

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2014.11.27. 15:32
null
Eddie Lacy a második helyre segítette a Green Bayt – de hétvégén újabb erőpróba következik (Fotó: Reuters)
Az NFL alapszakaszának 12. fordulója után a remek formát mutató Packers már a második, így vasárnap Green Bayben szubjektív NFL-erősorrendünk első két helyezettje találkozik egymással. Megtört a jég Oaklandben, hiszen a Raiders a Chiefs elleni sikere után végre elmozdult az utolsó helyről. Senki se felejtse el, ma hálaadás van az Egyesült Államokban, ami egyben azt is jelenti, hogy magyar idő szerint 18.30-tól három mérkőzést is megrendeznek – és mindhármat élőben közvetíti a Sport Tv!

1. (1. ) New England Patriots (9–2)
A New England ismét egy rájátszásba várt ellenfelét verte meg könnyedén – a hatodik csoportelső elleni meccsét is megnyerte, átlagban 22.2 pontos különbséggel. Tom Brady 300 yard fölött passzolt, az előző heti hős, Jonas Gray viszont ezúttal az oldalvonal mellé szorult, és futóposzton a frissen újraigazolt LeGarrette Blount szállította a pontokat. A 13. játékhéten a Patriots Green Baybe látogat, ahol minden bizonnyal pokoli körülmények és hangulat várja majd. A Packerst borzasztóan nehéz lesz a Lambeau Fielden legyőzni.

2. (3.) Green Bay Packers (8–3)
Aaron Rodgers ezúttal sem adta el a labdát, két touchdownpassza pedig elegendő volt ahhoz, hogy megszerezze nyolcadik sikerét is a Packers. Eddie Lacy egyre jobb formában játszik, a Vikings ellen 125 futott yardja mellett földön, és levegőben is szerzett egy-egy TD-t. A Green Baynek megvan a fórja a rivális Lionsszal szemben a csoportban, a New England ellen viszont könnyen lehet, hogy elveszik ez az előny.

3. (4.) Denver Broncos (8–3)

Peyton Manning ismét meccset fordított, a Broncosban pedig új csillag van születőben a fiatal futó, C. J. Anderson személyében, aki sérülések miatt kerülhetett kezdőbe, ám 167 futott yardjával és touchdownjával rögtön be is robbant a köztudatba. A rúgó Brandon McManus megint mezőnygólt hibázott, sorozatos gyenge produkcióját megunta az edzői stáb, és kedden kirakták a keretből. A helyére Connor Barth érkezett.

4. (2.) Arizona Cardinals (9–2)
A címvédő Seahawks túl nagy falatnak bizonyult az igazán jó irányítót nélkülöző Arizonának. A rájátszás Drew Stantonnal is reális elvárás, ám a legjobb csapatok ellen vele nem lesz sok esélye a végső sikerre. Stanton nagyon rosszul játszik nyomás alatt, a Seattle védői ráadásul állandóan eljutottak hozzá. A következő játékhéten irány Atlanta, ahol kötelező lenne nyernie a Cardinalsnak.

5. (6.) Philadelphia Eagles (8–3)
Mark Sanchez biztosan nem lesz hosszú távú megoldás Philadelphiában. Nem vigyáz eléggé a labdára, rossz döntéseket hoz, és a szoros helyzetekben nem tudja kirángatni csapatát a gödörből. A Titans ellen sok nehéz szituáció nem volt, ám Sanchez így is eladta kétszer a labdát. Csütörtökön következik a hálaadásnapi csoportrangadó a Dallas ellen, könnyen lehet, hogy ez az összecsapás dönt majd arról, ki lesz az NFC Keleti négyesének győztese.

Az újraéledő Rolando McClain a dallasi védelem vezére (Fotó: Reuters)
Az újraéledő Rolando McClain a dallasi védelem vezére (Fotó: Reuters)


6. (7.) Dallas Cowboys (8–3)
Az első félidőben gyenge volt a Dallas, a másodikban viszont az egész csapat feljavult, és végül sikerült a maga javára fordítani a Giants elleni rangadót. Romo négy touchdownpassza mellett Dez Bryant és DeMarco Murray is remekelt, míg a védelemből a linebacker Rolando McClain ismét remekül játszott. Sikerével a Dallas 8–3-mas mérleggel áll, akárcsak a rivális Eagles, csütörtökön pont ez a két együttes találkozik egymással, nagyon parázs meccsnek ígérkezik.

7. (9.) Seattle Seahawks (7–4)

Elkapta a címvédő Seattle Seahawks a csoport első helyén tanyázó Cardinalst. A Seahawks számára a legjobbkor jött a diadal, hiszen így nyílttá vált a csata a kvartett végső győzelméért. Russell Wilson manapság viszont nem játszik jól, és a játékhívások sem mennek, ami már edzői hiba. Csütörtökön San Franciscóba utazik a Seattle, ahol ismét egy nagy riválisával csap össze.

8. (5.) Kansas City Chiefs (7–4)
Nagy blamába szaladt bele a Chiefs a Raiders ellen. Ám ennek ellenére a csapat háza táján nem a zakó a téma, miután kiderült, Eric Berry söprögető mellkasában daganatot találtak az orvosok, így a nagyszerű játékos idén már nem játszhat, sőt, ezzel a karrierje is veszélybe került. Reméljük, hamarosan ismét az NFL-ben láthatjuk a 25 éves játékost. A Chiefs vasárnap a Broncosszal találkozik.

9. (11.) Indianapolis Colts (7–4)
Gond nélkül legyűrte az Indianapolis a Jacksonville-t, ám valljuk be, a sima győzelem leginkább a Jaguars gyenge játékának köszönhető, nem pedig a meggyőző Colts-fölénynek, Andrew Luckék ugyanis sorra adták el a labdákat, amivel a saját dolgukat nehezítették meg. T. Y. Hilton elkapó viszont méltóképpen – 122 yarddal és TD-nal – ünnepelte meg közvetlenül a mérkőzés előtt megszületett kislányát. A Washingtont muszáj lesz megverni a hétvégén.

10. (8.) Detroit Lions (7–4)
Esélye sem volt a Lionsnak a parádés formában játszó New England ellen. Matthew Stafford borzasztó gyenge volt, mindösszesen 39.1 százalékos passzpontossággal juttatta el a labdákat célpontjaihoz – igaz, ebben az sem segítette, hogy elkapói rengeteg labdát ejtettek el. A támadófal sem lehet túl büszke, miután Staffordot az ellenfelek védői az idei szezonban eddig 33-szor vitték földre, ez pedig nagyon magas szám. A rivális Bearst hálaadáskor kötelező megverni, ráadásul a következő hetekben jóval könnyebb találkozók várnak a Detroitra, ami biztató.

11. (12.) San Francisco 49ers (7–4)
Futószalagon szállítja a győzelmeket a San Francisco, de a támadósorral továbbra is hatalmas gondok vannak. Sokat hibázik az egység, sok labdát ad el, az elkapó Anquan Boldinon kívül pedig szinte mindenki tudása alatt teljesített a szezon eddigi részében. Aldon Smith passzsiettető visszatérése jót tett a védelemnek, Smith második mérkőzésén rögtön kétszer vitte földre Robert Griffin III-t, a Redskins irányítóját. Csütörtökön a Seahawkst fogadja a 49ers, hatalmas csata várható.

12. (13.) Cincinnati Bengals (7–3–1)
Marvin Lewis csapata továbbra is őrzi vezető helyét az AFC Északi csoportjában. Elmondhatjuk, hogy a védelem szállította a Texans elleni sikert a Bengalsnak, miután egy két pontot érő safetyt, illetve egy hat pontot érő labdaszerzést is sikerült kiharcolnia az egységnek. Az elkapó A. J. Green ismét régi fényében tündököl, 122 elkapott yardjával nagyon sokat tett azért, hogy a támadósor sikeres legyen. Vasárnap a Tampa Bay elleni találkozón kötelező lesz nyerni.

13. (15.) Cleveland Browns (7–4)
Már megint az utolsó pillanatokban fordította a maga javára az állást a Browns, a legújabb áldozat a Falcons volt. Josh Gordon elkapó visszatért, ráadásul rögtön 120 yarddal nyitott, a jövőben hatalmas erősítést jelenthet a clevelandi támadógépezetnek. A védelem egyértelműen gyengült, miután az eddig hat labdát szerző söprögető, Tashaun Gipson súlyos térdsérülést szenvedett, így ebben a szezonban már nem léphet pályára. A Cleveland vasárnap a Buffalóval találkozik, a mérkőzés mindkét csapat számára kulcsfontosságú lesz, ami a rájátszást illeti.

14. (10.) Pittsburgh Steelers (7–4)
Pihenőhéten volt a Steelers a tizenkettedik fordulóban. Mike Tomlin csapata vasárnap a New Orleanst fogadja. Mindkét gárda rájátszásért küzd, így mindent be kell vetni a győzelemért. Nálunk a hazai pálya előnye miatt a Steelers az esélyesebb.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

15. (14.) Miami Dolphins (6–5)
Hiába játszott jól a Miami támadóegysége, védelem az utolsó másfél negyedben csődöt mondott, így a Broncos végül fordítani tudott. Az ellenfelek futásainak megfogásával nagy baj van, ami a védőfal, illetve a linebacker sor gyengeségét mutatja. Vasárnap a csoportrivális Jetshez látogat a Dolphins, ahol muszáj lesz nyernie, hogy ha rájátszásba akar jutni.

16. (16.) San Diego Chargers (7–4)
Izgalmas találkozón, az utolsó pillanatokban diadalmaskodott a San Diego a St. Louis ellen. Philip Rivers szinte hibátlanul dobált, ám eladott labdája ismét volt, amiből a Rams ráadásul TD-t szerzett. Elmondása szerint bordasérülése már a múlté, de a játékán azért meglátszik, hogy továbbra sincs százszázalékos állapotban. Vasárnap irány Baltimore, ahol két rájátszásért küzdő együttes találkozik egymással, ezáltal kétesélyes a találkozó.

17. (17.) Baltimore Ravens (7–4)
Justin Forsett karrierje leghatékonyabb estéjén van túl: a 29 éves futójátékos 182 yardot szaladgált össze, és mellé két hatpontost is szerzett. A passz elleni védekezés továbbra sem az igazi, Jimmy Smith kiválásával nagyot gyengült az egység, a labdaszerzés és a sackek viszont jöttek. A Saints elleni siker után a Ravens a San Diegót fogadja. Mindkét csapat 7–4-es mérleggel áll, így elképesztő harc várható a felek között.

18. (20.) Buffalo Bills (6–5)
A Bills a szezon folyamán másodszorra is „átvágtatott" a Jetsen. Kyle Orton ismét csak a biztosat játszotta meg, ám 230 yardja és két touchdownátadása bőven elegendő volt a diadalhoz. A védelem még mindig bombaformában van, ezúttal hétszer vitték földre a Jets irányítóit, valamint a passzsiettetők végig a nyomukban voltak. A legközelebbi összecsapásán a Bills a Browns fogadja. Mindkét együttes egyaránt a rájátszásért küzd, így ez is hatalmas csatának ígérkezik.

19. (18.) Houston Texans (5–6)
Csalódást keltő a Houston támadójátéka az utóbbi hetekben. Ryan Mallett csupán két meccsen volt kezdő, az előző hétvégén viszont izomszakadást szenvedett, aminek következtében ebben a szezonban már nem léphet pályára. Egyértelmű volt, hogy nem ő lesz az, aki megváltja a Texanst, viszont a folytonos irányítócsere nem tesz jót a támadóegységnek. Arian Foster játéka a Titans ellen is kérdéses, bár azt a találkozót nélküle is hoznia kell a Houstonnak.

20. (19.) Atlanta Falcons (4–7)
Matt Ryanék először megnyerték a Cleveland elleni összecsapást, majd a rossz időmenedzselés miatt az utolsó másodpercekben egy mezőnygóllal mégis sikerült elveszíteniük. Mike Smith, a csapat vezetőedzője sokadik hatalmas hibáját vétette a szezonban, így joggal követelik a fejét a szurkolók. Smith ideje minden bizonnyal lejár a Falconsnál a szezon végén. A 13. héten az Arizonát fogadja a gárda.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

21. (23.) Chicago Bears (5–6)
A Bears megszerezte a kötelező győzelmet a Buccaneers ellen. Marc Trestman chicagói vezetőedző mindenesetre nem lehet büszke a támadócsapatra, ráadásul a játékhívás is borzasztó rossz volt, ami egyértelműen az ő hibája. Hiába a siker, Trestman is egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megköszönjék az eddig végzett munkáját és megváljanak tőle. Csütörtökön irány Detroit.

22. (21.) St. Louis Rams (4–7)
Szinte már a győzelem kapujában volt a Rams, amikor az irányító Shaun Hill néhány yardra a Chargers célterületétől eladta a labdát, hatalmas hibája miatt pedig elveszítették a meccset. Továbbra is azt mondhatjuk, nem lenne rossz ez a St. Louis, „csak" egy új edzői stáb, egy irányító, és talán egy első számú elkapóra lenne szüksége a gárdának. A következő játékhéten a Raiderst fogadja a Rams, a találkozó kétesélyes.

23. (22.) New Orleans Saints (4–7)

Ismét otthon kapott ki a Saints, Sean Payton csapatát ezúttal a Ravens verte meg 34–27-re. A védelem ebben a szezonban már nem először vall kudarcot, ezúttal több mint 200 yardot engedett a földön, és Joe Flaccót a levegőben sem tudták hibára kényszeríteni. Drew Brees ezzel szemben bakizott, így hiába passzolt végül 420 yardot és 3 TD-t, ez sem volt elég a sikerhez, a sok kis rontás a támadók játékában együtt már soknak bizonyult. Nagy csata zajlik a Saints és a Falcons között az NFC Déli csoportjában, elnézve a két csapat formáját, minden egyes diadal rájátszást érhet. Vasárnap irány Pittsburgh.

24. (24.) Minnesota Vikings (4–7)
Szoros meccsen, 24–21-re kikapott a Minnesota a rivális Green Baytől. Az újonc Teddy Bridgewater nem játszott rosszul, ám döntéshozatalaival még vannak gondok, ahogy a passzpontosságával is. Ennek ellenére vele olyan csapat lehet a Vikings, amely bárki ellen képes meglepetést okozni. A következő fordulóban a Panthers látogat Minnesotába, egyik gárda sincs jó formában, mi a Vikingeket véljük esélyesebbnek.

25. (25.) Carolina Panthers (3–7–1)
Bye weeken volt a Carolina. Szükség is volt rá, miután Cam Newton folyamatosan sérüléssel küszködik, ami a játékára is kihat. A védelemnek muszáj lesz összeszednie magát, különben a folyamatos, csalódást keltő eredmények miatt még Ron Rivera vezetőedző állása is veszélybe kerülhet. Egyelőre semmi sincs veszve, a gyenge NFC Délben még nyílt a csata a csoportelsőségért.

26. (26.) New York Giants (3–8)
21–10-es előnyét adta le egy negyed alatt a Giants, így hiába a jó első félidő, végül elbukta a Cowboys elleni csoportrangadót. Odell Beckham Jr., a 22 éves újonc elkapó viszont zseniálisan játszik, 43 yardos TD-elkapása az idény, de lehet, hogy az NFL történetének eddigi legnagyobb mozdulata volt. Beckham mindenképpen üde színfoltja a rossz formában lévő együttesnek, a jövőben hatalmas fegyvere lesz Eli Manningnek.



27. (27.) New York Jets (2–9)
Akárcsak a két csapat első összecsapásán, a Jets ezúttal is csúnyán leszerepelt a Bills ellen. Michael Vicknek két és fél negyed elég volt arra, hogy a cserepadon találja magát, rossz teljesítménye miatt a 13. héten a Miami ellen már nem is ő, hanem Geno Smith lesz kezdő irányító. Lassan már elgondolkozhat azon a vezetőség, hogy hol és mivel kezdje az újjáépítést, valamint egyelőre az is talány, hogy Rex Ryan, vagy a vezérigazgató John Idzik a kirúgás sorsára jut-e.

28. (28.) Tampa Bay Buccaneers (2–9)
Siralmas játékot produkált a Buccaneers a Bears ellen, nem is csoda, hogy Lovie Smith csapata ismét kikapott. Smith borzalmas felfogása továbbra is kísérti az egyébként biztató együttest, a gyenge játékhívások pedig teljesen megölik a támadójátékot. Hatalmas kérdés lesz, hogy megtartják-e Smitht, mindenesetre amennyiben így folytatja, akkor saját szurkolói utálják ki Tampa Bayből.

29. (29.) Washington Redskins (3–8)
Úgy tűnik, hogy véget ért a Redskinsnél zajló cirkusz, miután kiderült, vasárnap a Colts ellen már Robert Griffin III cseréje, Colt McCoy futhat ki a gyepre kezdőként irányítóként. A jelenlegi támadógépezet McCoyjal szinte biztosan hatékonyabb lesz, ám közben a védelem hátsó tengelyével is csinálnia kellene valamit Jay Gruden vezetőedzőnek, passz ellen ugyanis nagyon gyenge az egység. Andrew Luckkal szemben valamit ki kell találni, vagy szétszedi a Washingtont.

30. (30.) Tennessee Titans (2–9)
Ismét nagy pofonba szaladt bele a Titans. Az újonc irányító, Zach Mettenberger statisztikái nem rosszak, ám az igazat megvallva a jó játékot akkor nyújtotta, amikor a mérkőzés már eldőlt. Egyelőre vannak kérdések a fiatal játékosnál emiatt, hiszen még mindig nem derült ki, hogy mire képes egy szoros összecsapáson. A 13. fordulóban a Tennessee Houstonba látogat, ahol a csoportrivális Texansszal csap össze.

Már az Oakland Raiders sem nyeretlen a szezonban! (Fotó: Reuters)
Már az Oakland Raiders sem nyeretlen a szezonban! (Fotó: Reuters)



31. (32.) Oakland Raiders (1–10)
Habár csütörtökön még csak első győzelmét ünnepelhette a Raiders, a játékosok olyan boldogok voltak, mintha a rájátszásba jutottak volna. Nagy kérdés lesz Latavius Murray futó egészségi állapota, aki a Chiefs ellen parádézott, majd egy szerencsétlen ütközés után rögtön agyrázkódást szenvedett. Amennyiben sérülése nem súlyos, akkor nagyon feljavulhat az Oakland futójátéka, ez pedig a passzjátékot is beindíthatja. Tony Sparano együttese St. Louisba látogat a hétvégén.

32. (31.) Jacksonville Jaguars (1–10)
Ha sorolnunk kellene a Jacksonville-nél meglévő problémákat, napestig sem végeznénk, az mindenesetre biztos, hogy az Oakland sikere után a Jaguars az 1/1 várományosa. A támadójátékot elnézve lassan akár el is lehet gondolkozni azon, hogy mihez kezdjenek a legerősebb választási joggal. Ebben a Jaxben jelenleg nincsen benne több siker. Blake Bortlestől hatalmas változás kellene ahhoz, hogy ha nyerni tudjon a csapat.

STATISZTIKÁK
A 12. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Drew Brees (New Orleans)
–Baltimore
420
A legtöbb futott yard: Justin Forsett (Baltimore)
–New Orleans 182
A legtöbb elkapott yard: Delanie Walker (Tennessee)
–Philadelphia
155
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 3641 Andrew Luck (Indianapolis)
A legtöbb futott yard: 1354 DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 1192
Demaryius Thomas (Denver)
A legtöbb szerelés: 116 Luke Kuechly (Carolina), Lavonte David
A legtöbb sack: 13 Justin Houston (Kansas City)
A legtöbb interception: 6
Tashaun Gipson (Cleveland)
NFL 2014, ALAPSZAKASZ
12. FORDULÓ
2014.11.21 2.25 Oakland Raiders–Kansas City Chiefs 24–20
2014.11.23 19.00 Atlanta Falcons–Cleveland Browns 24–26
2014.11.23 19.00 Chicago Bears–Tampa Bay Buccaneers 21–13
2014.11.23 19.00 Houston Texans–Cincinnati Bengals 13–22
2014.11.23 19.00 Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars 23–3
2014.11.23 19.00 Minnesota Vikings–Green Bay Packers 21–24
2014.11.23 19.00 New England Patriots–Detroit Lions 34–9
2014.11.23 19.00 Philadelphia Eagles–Tennessee Titans 43–24
2014.11.23 22.05 San Diego Chargers–St. Louis Rams 27–24
2014.11.23 22.05 Seattle Seahawks–Arizona Cardinals 19–3
2014.11.23 22.25 Denver Broncos–Miami Dolphins 39–36
2014.11.23 22.25 San Francisco 49ers–Washington Redskins 17–13
2014.11.24 2.30 New York Giants–Dallas Cowboys 28–31
2014.11.25 1.00 Buffalo Bills–New York Jets* 38–3
2014.11.25 2.30 New Orleans Saints–Baltimore Ravens 27–34
Szabadnapos: Pittsburgh Steelers, Carolina Panthers
13. FORDULÓ
2014.11.27 18.30 Detroit Lions–Chicago Bears Sport2
2014.11.27 22.30 Dallas Cowboys–Philadelphia Eagles Sport2
2014.11.28 2.30 San Francisco 49ers–Seattle Seahawks Sport2
2014.11.30 19.00 Buffalo Bills–Cleveland Browns
2014.11.30 19.00 Indianapolis Colts–Washington Redskins
2014.11.30 19.00 St. Louis Rams–Oakland Raiders
2014.11.30 19.00 Minnesota Vikings–Carolina Panthers
2014.11.30 19.00 Pittsburgh Steelers–New Orleans Saints C8 (20 órától)
2014.11.30 19.00 Tampa Bay Buccaneers–Cincinnati Bengals
2014.11.30 19.00 Jacksonville Jaguars–New York Giants
2014.11.30 19.00 Baltimore Ravens–San Diego Chargers
2014.11.30 19.00 Houston Texans–Tennessee Titans
2014.11.3022.05Atlanta Falcons–Arizona Cardinals
2014.11.30 22.25 Green Bay Packers–New England Patriots Sport2
2014.12.01 2.30 Kansas City Chiefs–Denver Broncos
2014.12.02 2.30 New York Jets–Miami Dolphins Sport2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik