Elmaradt fogcsikorgatás

Vágólapra másolva!
2015.01.23. 11:01
Címkék
Volt ám nekünk egy kupaderbink másfél napja, így a közelgő cudar időre való tekintettel Koncz Zsuzsa klasszikusának átírására vetemedtem...

Volt ám nekünk egy kupaderbink másfél napja, így a közelgő cudar időre való tekintettel Koncz Zsuzsa klasszikusának átírására vetemedtem, ezeket a sorokat valószínűleg még ő is megkönnyezné... Na jó, azért talán nem, de a továbbjutásnak hátha örült ő is. Mert mi biztosan.Volt ám nekünk egy kupaderbink másfél napja, így a közelgő cudar időre való tekintettel Koncz Zsuzsa klasszikusának átírására vetemedtem, ezeket a sorokat valószínűleg még ő is megkönnyezné... Na jó, azért talán nem, de a továbbjutásnak hátha örült ő is. Mert mi biztosan.


"Egy napon mikor Carrizonak

semmi dolga nem akadt,

Wanda érezte, hogy tenni kéne

Valami nagyon fontosat.

Elment tehát a labdával,

Amit Shaqiri kínált,

De Nenad bácsi éppen akkor

Csak lábat talált.

Így hát elindult az egykapu,

És közben jött egy büntető.

Ám Romero úgy gondolta,

Ez a tizi védhető.

Hogy ne aludjunk el végleg,

Azért Okaka tett ezt-azt,

De Juan és Marco lelesték

Majdnem az összes felpasszt.

Ismert interes körökben az az általános nézet,

Hogy Mancini,

Mint minden olasz

Szereti a védőket.

De ez most csak afféle

Sztereotípia,

Mert Bonazzolit küldte be,

Hogy koszos legyen a zoknija.

Ezért mikor előny van,

És nincs már nagyon rizikó

Kell hogy legyen a cseresorban

Elvétve egy kiscsikó.

Így aztán ha az újságírók

Mancinit megkérdezik,

Mondhatja, hogy beálltak,

És minden percét élvezik.

Kuzmanovics a barátunk,

De gyakran megszidtuk mi őt

Azokért a dolgokért,

Miket játékából már kiölt.

És levontam a tanulságot,

Most már kívülről tudom,

Ha értékelő és Coppa

Én mindig ezt dúdolgatom:

Minél inkább több a gól,

Annál inkább jó a kedv,

Minél inkább jó a kedv,

Annál inkább több a gól.

Ha Shaqiri jól játszik-szik-szik-szik,

Az Inter jobbnak látszik-szik-szik-szik."

Videó:

Pontozás:

Carrizo - Ahogy a dal is említette: munka nélkül tengődött végig, a legminimálisabb rutinfeladatokat kellett megoldania. (6)

Dodó - Újra a saját szemünkkel győződhettünk meg arról, hogy (valószínűleg) miért nem számít rá stabil kezdőként Mancini: a hátul való helyezkedésén bőven-bőven van mit csiszolnia. A támadáshoz most is hozzátette a bizonyos pluszt a kiharcolt büntetővel, azzal a résszel eddig sem volt probléma. Én még mindig amondó vagyok, hogy neki kellene kezdenie, mert a jövő benne van, több szemszögből is. (6,5)

Juan Jesus - Nagy harcot vívott Okakával, szerencsére az esetek túlnyomó többségében győzedelmeskedett. Brazil halálosztónk olyannyira kemény volt, hogy a színes bőrű srác néha senkitől sem zavartatva vezette a labdát oldalvonalon kívülre. Nagyon várjuk vissza a bajnokikra is. (6,5)

Andreolli - Kevesebb dolga volt, mint Jézusnak, feladatát majdnem maximálisan ellátta, egy felesleges sárga lap csúszott be csupán. (6)

D'Ambrosio - Látszik, hogy itt érzi magát otthon igazán - jobb lábas lévén ez nem csoda. Rengeteg felfutás, hibátlan védekezés, elöl egy kicsit pontosabb játék kellett volna a jobb osztályzathoz. (6)

Kuzmanovics - Nem csillogott, egyszerűen csak azt hozta, amit ezen a poszton kell: stabilitást. Valószínűleg nehezebb dolga lett volna, ha több munka hárul rá hátul, de az emberelőnnyel ez a "probléma" gyorsan orvosolva lett. (6,5)

Medel - Állati énje most sokat nem volt tesztelve, játéka nagyrészt arra korlátozódott, hogy a labdát jobbra-balra tologassa helyzettől függően. (6)

Podolski - Túl sok rizikót nem vállalt a Sampdoria kapuja előtt, inkább próbált biztosra menni. Az ő profilja mondjuk nem is az ördöngös cselezés, inkább az intelligens játék. Több bemozgása is volt a Samp védővonalába, az egyik ilyenből jött a szép és fontos gólpassza. Lövéseivel nem volt szerencséje, védekezőmunkáját és küzdőszellemét lehet még dicsérni. (6,5)

Kovacic - Próbálta folyamatosan mozgatni a csapatot, rengeteget volt játékban, kicsit több szerencsével gól is állhatott volna a neve mellett. Soha rosszabbat, hétvégén is úgy kellett volna a játéka, mint egy falat kenyér... (6,5)

Shaqiri - Első két meccsével valószínűleg a minimális számú kétkedőnek is bizonyította, milyen szintű, évek óta várt vásárt csináltunk vele. Olyan plusz opciókat jelent ő támadójátékban, amiről csak álmodhattunk a Mercato kezdetekor, és ez még csak a kezdet volt. (7)

Icardi - Mindenképp kulcsszerepe volt a győzelemben, a büntetőt elrontotta, de ezen kívül túl nagy panasz nem érheti, kiállítást harcolt ki, volt gólpassz értékű átadása, majd a végén lezárta a továbbjutás kérdését. (6,5)

Bonazzoli - Látszik, hogy nem igazán a sajátja a jobb szél, de fura, hogy még mindig előremutatóbb ő ott, mint Hernanes. A biciklicselébe majdnem belezavarodott a lelkem. (-)

Obi - Ügyesen foglalta el a balhátvéd pozícióját. (-)

Puscas - Bámulatosan cserélt Icardival. (-)

Mancini - Előnyben talán egy picivel bátrabban cserélhetett volna, de a kezdőt most eltalálta, aminek meg is lett az eredménye. A "Mi lett volna, ha...?" kérdésre sosem tudjuk meg a választ, szerencsénkre úgy alakult minden, ahogy. (6,5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik