A hónap momentumai - május

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2014.05.24. 11:05
Címkék
Rend a lelke mindennek - bár még javában tart május, az idénynek vége, és azért ezt a rövidkére sikeredett hónapot is illik értékelni a komolyabb...

Rend a lelke mindennek - bár még javában tart május, az idénynek vége, és azért ezt a rövidkére sikeredett hónapot is illik értékelni a komolyabb összegzések előtt.Rend a lelke mindennek - bár még javában tart május, az idénynek vége, és azért ezt a rövidkére sikeredett hónapot is illik értékelni a komolyabb összegzések előtt.

1.: A hónap legjobb védője/kapusa - Giacinto Facchetti/Walter Zenga-díj

Kétszer egymás után ő a befutó. Bár a Madonninán nem tudott minket megmenteni az égéstől, a Lazio elleni teljesítménye az emocionális pillanatok miatt a feledés homályába merült, holott gyakorlatilag egy személyben Samir Handanovic volt a "felelős" azért, hogy csak egy kapott góllal zártuk a meccset.


2.: A hónap legjobb középpályása - Sandro Mazzola-díj

Igen, ezt is megértük: Mateo Kovacic kiérdemelte a címet. Ha minden ebben az ütemben halad, a 14/15-ös idényben majd párszor odaítélhetjük neki, elvileg adva lesznek hozzá a feltételek. Neki csak folytatnia kell, amit az idény végén elkezdett...


3.: A hónap legjobb támadója - Nyers István-díj

Ahogy a szezon nagy részében, úgy most is Rodrigo Palaciot illeti az elismerés, ugyancsak a 37. fordulót kell megemlíteni nála, azzal a 90 perccel és duplával kvázi megkoronázta idei teljesítményét.


4.: A hónap csalódása - Ricardo Quaresma-díj

Rövid leszek: Juan Pablo Carrizo nem először bizonyította, hogy alkalmatlan az Inter-cserekapus szerepére.


5.: A hónap legkellemesebb meglepetése - Giuseppe Bergomi-díj

Ez is a fiatal horváté lett: Kova folyamatosan él a hirtelen jött lehetőséggel, most már soha nem tudjuk meg, mi lett volna, ha az idény elejétől kezdve ezen a poszton szerepelt volna stabil kezdőként. Persze akkor még taktikailag blablabla - teher alatt nő a pálma.


6.: A hónap legszebb gólja - Álvaro Recoba-díj

Hernanes jött, látott, és gólt lőtt volt csapatának, nem is akármilyet! Az öröme cseppet más volt, mint Icardinak pár hete, de a szituáció sem volt köszönőviszonyban azzal.


7.: A hónap legnevetségesebb momentuma - Vratislav Gresko-díj

Carrizo lehetetlen szögből bénázta be az első Obinna-lövést a szezonzárón, elkúrva ezzel a lehetőségét annak, hogy honfitársai szépen búcsúzzanak. A második találat sem válik becsületére. (1:08-tól)


8.: A hónap legszebb védése - Júlio César-díj

Samir tett róla, hogy ne essen meg az a szégyen, miszerint egy 37 éves középhátvéd (aki előtt egyébként le a kalappal a teljesítménye okán) duplázik a Meazzában az Inter ellen. (1:11-től)



9.: A hónap legszebb csele/egyéni megmozdulása - Ronaldo-díj

Még-még-még, ennyi nem elég! Remélhetőleg Mateo végleg rálépett arra a bizonyos útra, amit sokan jövendöltünk/jövendölünk neki... Pár olyan gólpassz, amit Icardinak adott biztos segítségére lesz majd abban, hogy végre mindenki elismerje nem mindennapi tudását. (3:47-től)


10.: A hónap legostobább döntése - Gian Piero Gasperini-díj

Zanetti visszavonul, de egy utolsó Derbyt már nem kaphatott, a vaskalap fenn maradt, győztek az észérvek. De melyek is? Nem kezdhetett volna Capitano mondjuk a középpálya közepén a decemberi Inter-Milanhoz hasonlóan, például úgy, hogy mindenki "kedvence" helyén Hernanes van?!


11.: A hónap legszimpatikusabb döntése - José Mourinho-díj

Bár kézenfekvő volt a dolog, mivel mindkét csapat tét nélkül lépett pályára, kellemes kis kezdő lépett fel Veronában, az üröm belevegyítését mondjuk elintézte Carrizo, valamint hogy Samuel sérülés miatt nem tudott közösen búcsúzni a három másik veterán legendával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik