Videó: újabb válogatott játékos állt Mata akciója mellé

Vágólapra másolva!
2017.10.27. 08:32
null
Kagava is beállt Mata kezdeményezése mögé (Fotó: AFP)
Mint megírtuk, jótékonysági akciót indított útjára játékostársai körében Juan Mata: a Manchester United világ- és Európa-bajnok spanyol középpályása szeretné, ha hozzá hasonlóan más labdarúgók is felajánlanák mindenkori fizetésük egy százalékát hátrányos helyzetű fiatalok megsegítésére. A kampányhoz első ázsiaiként Kagava Sindzsi, a Borussia Dortmund játékosa is csatlakozott.

 

Kagava Sindzsi – aki korábban együtt játszott a Manchester Unitedben Matával – lesz az első ázsiai futballista, aki csatlakozik a jótékonysági akcióhoz.

A 28 éves játékos elmondta, rengeteget kapott a labdarúgástól, s most a sporton keresztül is szeretne másokat támogatni. A 89-szeres japán válogatott középpályás rendkívül nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy Japánban ő vezetheti a mozgalmat.

Mata szójátékkal élve aCommon Goalnevet adta a kezdeményezésnek. A goal angolul gólt és célt is jelent. A spanyol válogatott labdarúgó szeretné, ha világszerte tudnánaksegíteni a hátrányos helyzetű fiatalokon.

A Common Goalhoz befolyó összegeket a Streetfootballworld nevű jótékonysági szervezet működtette egyik alaphoz továbbítják majd. A berlini székhelyű csoport 80 országban 120 jótékonysági labdarúgóprojektet támogat.

Korábban Mats Hummels (Bayern München), Giorgio Chiellini (Juventus), Dennis Aogo (VfB Stuttgart), Serge Gnabry (Hoffenheim), Charlie Daniels (AFC Bournemouth) és Alfie Mawson (Swansea City), illetve két női labdarúgó, az Egyesült Államokkal 2015-ben egyaránt világbajnoki címet szerző Alex Morgan és Megan Rapinoe is csatlakozott a kezdeményezéshez.

SHINJI KAGAWA / 香川真司 on Twitter

今回、Common Goalを紹介していただいたマタには感謝しています。 #commongoal #sk23 #dortmund #香川真司 #juanmata https://t.co/WTtl6Mq0dr


A kezdeményezés honlapjaIDEkattintva tekinthető meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik