Schweinsteigert nem befolyásolja Lahm döntése

Vágólapra másolva!
2010.11.06. 15:17
null
Schweinsteiger (balra) a saját útját járja, ettől persze még hosszabbíthat (Fotó: Action Images)
Philipp Lahm néhány nappal ezelőtt 2016-ig meghosszabbította szerződését a Bayern Münchennel, ez azonban nem befolyásolja Bastian Schweinsteigert, akivel szintén hosszabbítani szeretne a bajor klub. A Bayernhez kapcsolodó hír, hogy a klub valószínűleg peren kívül megegyezik a Holland Labdarúgó-szövetséggel a sérült Arjen Robben ügyében.

 

Ha a Bayern vezetői abban reménykedtek, hogy Lahm szerződéshosszabbítása hatással lesz Schweinsteigerre, akkor nagyot tévedtek. A középpályás legutóbbi nyilatkozatából legalábbis ez tűnik ki.

„A tény, hogy Philipp hosszabbított, nem befolyásol engem a saját döntésem meghozatalában – idézi Schweinsteigert a Bild. – Nem hagyom magamat nyomás alá helyezni."

A szőke középpályás egyik lehetséges kérőjeként a Real Madridot emlegeti a nemzetközi sajtó, a Bayern azonban minden áron meghosszabbítaná a 2012-ben lejáró kontraktusát. Ennek érdekében a pénzt sem sajnálják majd a bajor klub vezetői.

„Nem leszünk zsugoriak, mivel pontosan tudjuk, mennyire fontos ő a számunkra" – nyilatkozta Uli Hoeness klubelnök.

Arjen Robben szerződése nem téma, a Bayernnél jelenleg annak is örülnének, ha a szélső pályára tudna lépni. Erre azonban leghamarabb januárban kerülhet sor, mivel a holland játékos még mindig nem épült fel sérüléséből, amit még a vb előtt szenvedett el a Magyarország elleni mérkőzésen.

A nyári tornán sem volt százszázalékos állapotban, ennek ellenére szerepelt a végül ezüstéremig menetelő holland válogatottban, a müncheniek szerint túl sokat. Ezért kárpótlást várnak a holland szövetségtől, amelyet azzal is megfenyegettek, hogy bíróságra viszik az ügyet. A legfrissebb hírek szerint erre nem lesz szükség, mivel a felek peren kívül megállapodnak egymással.

„Óvatos vagyok, de remélem, hogy nem kell bíróságra vinnünk az ügyet. Megegyeztünk, hogy a közeljövőben újra leülünk tárgyalni egymással" – mondta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság elnöke

Robben egyébként már a napokban megkezdheti az edzéseket, de tétmérkőzésen csak a Bundesliga téli pihenője után szerepelhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik