Németország: Müller reagált a San Marinó-i gúnyolódásra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.16. 16:28
null
Thomas Müller szerint sokan félreértették őt (Fotó: AFP)
Thomas Müller éles kritikát kapott a San Marino–Németország (0–8) vb-selejtező után előbb a San Marinó-i Olimpiai Bizottság szóvivőjétől, majd Alan Gasperonitól, a válogatott sajtósától. A miniállam csőrét az bökte, hogy a Bayern München támadója a mérkőzés utáni interjújában őszintén nyilatkozott, és elmondta, hogy nagy volt a kockázata egy esetleges sérülésnek. 

Thomas Müller a két csapat világbajnoki selejtezője után megkérdőjelezte az ilyen mérkőzések létjogosultságát, s kijelentette, annak „nem sok köze volt a profi futballhoz”, tekintve a két csapat tudása közötti különbséget, s hogy a San Marinó-i együttes tagjainak többsége amatőr játékos. Mindehhez azt is hozzátette, hogy a meccsen óriási volt a sérülés veszélye.

Alan Gasperoni szóvivő hétfőn válaszolt Müllernek, tíz pontban kifejtve az ilyen meccsek értelmét.

A német válogatott labdarúgója kedden a Facebookon reagált a történtekre.

„Szeretnék röviden reagálni az elmúlt napok történéseire. A mérkőzést követően az interjúban a kérdés a San Marinó-i válogatott sportszerűségére és a sérülések veszélyeire vonatkozott. Ezt egyes médiumok összefüggésbe hozták azzal, hogy én lenézem a San Marinó-i Labdarúgó-szövetséget, és ez néhány emberben hamis benyomást kelthet. Szeretném tisztázni, hogy tisztelettel válaszoltam a kérdésre” – mondta Müller, aki az interjú vágatlan videóját is belinkelte.

„A rajongóimat meg tudom nyugtatni, természetesen a jövőben sem maradok távol attól, hogy őszintén fejezzem ki a véleményemet, még akkor sem, ha kellemetlen témáról van szó” – fogalmazott a 27 éves labdarúgó.

Az eredeti videóban Müller valóban elmondja: nem tartja szükségesnek, hogy felesleges szabálytalanságokat kövessenek el az ellenfél játékosai. Hozzáteszi, természetesen megérti, hogy ez nekik is óriási élmény, és azt kifogásolja, hogy számukra sokkal több mindent befolyásolhat egy sérülés a profi labdarúgás közegében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik