Nem várt eredményre jutott a Bayern, egy gyomrost még bevihet a Lipcsének

Vágólapra másolva!
2019.08.22. 19:20
null
Timo Werner mögött feltűnt egy kép. Jövőkép? (Fotó: AFP)
Újra itt a nyár, monszunos, viharveréses, szupercellás, nyaralás közben anyagi csődös, és a nemzetközi futballvilágban is végigsöpör menetrend szerint a pénzeső. Ez elől valahogy senki sem akar elrejtőzni, sőt… És hol van még a lubickolás vége? Immár tizenegy éve fut szokásos transzfer-összefoglalónk, a heti első rész a hagyományok szerint a Premier League-é, a második a Serie A-é, a harmadik a Bundesligáé.


Jelentősen előrelépett az elmúlt egy hétben a BAYERN MÜNCHEN, a német bajnok ugyanis a legértékesebb játékoskereteket összesítő világranglista 7. helyére ugrott, a Manchester City, a Real Madrid, az FC Barcelona, a Liverpool, a Tottenham Hotspur és a PSG mögé, köszönhetően három vételnek.

Ugyanis eredménnyel, nem várt eredményekkel zárult a címvédő nagy nyári szélsőkeresése, amely nem Leroy Sanében, nem Gareth Bale-ben és nem Callum Hudson-Odoiban csúcsosodott ki, hanem egy horvát, brazil kettősben.


Ivan Perisic a sokkal egyszerűbb eset: a horvát szélső tavaly nem kellett a Manchester Unitednek, idén már az Internek sem, a Bayern egy huszárvágással, talján módi szerint hozta el őt Milánóból. Most ötmilliót fizetett érte, jövőre is csak húszat kell, miközben a játékjog értéke per pillanat harmincmillió. Mellette szól a rutin, a német nyelv és a Bundesliga ismerete (2011 és 2015 között játszott a Dortmundban és a Wolfsburgban is), ellene a kora, jövő ilyenkor már 31 éves lesz.

A Bayernnél nem szokás a kölcsönvétel, Perisic a klubtörténelem 10. kölcsönvett futballistája! A szélső az Internél évi 7.4 milliót keresett, bruttóban, erre a hírek szerint a németek még egyet rátettek, és bizony erősen érik majd a bajnoki bónusz is.

Philippe Coutinho a sokkal bonyolultabb eset: a brazil karmester, támadó középpályás, szélső szintén volt interes, a Barcelona most ajánlotta fűnek-fának-PSG-nek, ám potom 8.5 millió euróért kölcsönkapta őt egy évre a Bayern – és jövő ilyenkor 120 millió euróért meg lehet venni. A katalánok 145 millióért szerezték meg őt, de értéke már bekukkantott a százmilliós határ alá. A Barca ilyen tételeket spórol még meg a fizetése mellett, amelyet teljes egészében a München áll jövő tavaszig: még négy pályára lépés után ötmillió euró bónusz a Poolnak, Bajnokok Ligája-szereplés kiharcolása ötmillió euró, BL-győzelem ugyanennyi. Ugyan Coutinho spanyolországi karrierjét katasztrófaként szokták értékelni, 76 mérkőzésen 21 gól és 11 gólpassz nem éppen az összeomlás jele, mindez ráadásul 4800 játékperc, azaz fellépésenként átlagban 63 perc alatt.

Nem kis teher a fizetése sem: ez a Marca szerint évi 13.5 millió euró!

Fontos megjegyezni, hogy a két kölcsön nem az UEFA Fair Play kicselezésére meghegesztett kötelező opciós kölcsönadás (Olaszországban ez adott esetben életbe lép akár egyetlen másodperc játék után!), hanem csak lehetőség. Erről sokat tudna mesélni James Rodríguez is.

Coutinho remek fogás, ugyanis szélsőként és karmesterként is szerepel, azaz nagy szükség van rá összes posztján. „Coutinho egy szuper játékos, szuperfiatal, mi annak idején szupervonakodva adtuk el” – értékelte a transzfert Jürgen Klopp, a brazil ennek megfelelően megkapta a 10-es mezt Münchenben. Nagy tisztelője új nagyfőnöke, Karl-Heinz Rummenigge is, szerinte a Barca baráti áron adta őt kölcsön. És tényleg.

Ugyan „zsúfolt helyre”, a középpálya közepére érkezett, de nem is a közeljövő csillaga lesz a francia Michaël Cuisance: már írtunk arról, a gall U21-es válogatottban a tagság plusz öt-tízmillió euró a vételárban, és a húszéves fiatalra is igaz ez, a Transfermarkt szerint a játékjoga csak ötmilliót ér, az előző idényben 11 bajnokit kapott a Borussia Mönchengladbachban – 12 millió lett az ára. Ettől a klubtól olyan középpályások érkeztek eddig Münchenbe, mint Stefan Effenberg és Lothar Matthäus, azaz nem akármilyen stoplisba lépett a francia.

Niko Kovac a szakértők szerint a 4–3–3-as vagy a 4–2–3–1-es hadrendet preferálja az új „tanévben”, Rummenigge és a sportigazgató Hasan Salihamidzic leszögezte, hogy Coutinho a müncheni rendszerben leginkább középen fog szerepelni.

Távozhat még szeptember 2-ig Renato Sanches (PSG?), ellenkező utat járhat be az előző transzfercikkben már megemlített Vignato-testvérpár és Mario Mandzukic, akit minden vezető el tudna képzelni Robert Lewandowski utódaként. No de mi lesz a sokoldalú Thomas Müllerrel? Főleg úgy, hogy ha jót akar magának, akkor Timo Wernert legkésőbb a télen meg kellene venni, mert jövőre lejár a szerződése a Lipcsével. Igaz, Coutinho gigabére bebizonyította, hogy a legnagyobb sztárokat is meg tudja fizetni a Bayern, de az is igaz, hogy a havi egymillió euró fölötti bér megadásával nagyon-nagyon veszélyes spirált indítottak be a bajorok...

Sanches távozása megnyithatja az utat a régi célpont Marc Roca (Espanyol) vagy a friss kiszemelt, Emre Can előtt, de így is bombaerős már a keret, főleg, ha így írjuk fel:

Manuel Neuer (Sven Ulreich) – Benjamin Pavard (Joshua Kimmich), Lucas Hernández (Jérome Boateng), Niklas Süle (Lars Lukas Mai), David Alaba – Philippe Coutinho (Corentin Tolisso), Javi Martínez (Renato Sanches), Thiago Alcántara (Michaël Cuisance, Leon Goretzka) – Serge Gnabry (Alphonso Davies), Robert Lewandowski (Thomas Müller, Fiete Arp), Kingsley Coman (Ivan Perisic).

Apropó, Boateng: Rummenigge már most leszögezte, hogy Boateng nem lesz elégedett a kevés játékperccel, ez egészen biztos, és mehet is, de ezt először neki kell kérnie. Konkrét kérőt nem említett a játékoslegenda.



RB LEIPZIG

Nagyon-nagyon oda kell figyelnie a lipcseieknek, ha ezüstérmet akarnak szerezni, ugyanis bár a tavalyi kihívók közül meggyengülni látszik az Eintracht Frankfurt, de megerősödött a Dortmund és a Leverkusen. Nem tevékenykedik azért rosszul „szárnyas” főnökség: elengedték a csalódást okozó szélsőt, Brumát, de jött helyett a klubnál már bizonyító Ademola Lookman, a középpálya közepére érkezett a PSG roppant tehetséges fiatalja, Christopher Nkunku és az osztrák testvércsapat karmestere, Hannes Wolf, illetve vettek egy brazil U20-as válogatott balbekket (Luan Candido) és kölcsönkérték a Chelsea-be be nem férő fiatal hátvédet, a hajkirály Ethan Ampadut. És csak egyelőre ennyi a nyár, ugyanis egyre közelebb áll a klubhoz a Románál létszám feletti, több német klubbal is összehozott támadó, Patrik Schick (kölcsön és 15 millió eurós opció), illetve meglebegtetett a sajtó egy Gulácsi Péter, Alexander Nübel (Schalke) cserét a gólvonalon. Marco Rossi szerint Gulácsi jó helyen lenne a Sevillában, azonban mi ellenvéleményt fogalmazunk meg, a magunk igen szerény véleményét: a magyar válogatott szempontjából felbecsülhetetlen, hogy a nemzeti csapat kapusa és a nemzeti csapat legfontosabb védője, Willy Orbán egy klubcsapatban futballozik...

A középpálya közepére jöhet még Joao Mario, akit az Inter oly régen árult, de ennél sokkal többet elárul az RBL anyagi erejéről, hogy nevetve visszautasította Jean-Kévin Augustin és Dayot Upamecano kérőit (előbbi azért jó áron, húszmillió körül kiköthet a Nice-ben), eszébe sem jutott túladni Werneren, Diego Demméért is hiába ácsingózik a Fiorentina, Gulácsit sem sietnek eladni sem a Sevillának, sem a másik kérőnek, az újgazdag Benficának, ahogyan cseréjét, a svájci Yvon Mvogót sem adták sem a Frankfurtnak, sem az Augsburgnak. Itt említsük meg, hogy az RB Salzburg a nyáron pénzzé tette a Munasz Dabbur, Xaver Schlager, Stefan Lainer, Diadie Samassékou, Igor ötöst összesen 59.5 millió euróét, és ne legyenek kétségeink, ha Lipcsében úgy akarták volna, akkor ott futballoznának, mint ahogyan a húszéves osztrák Wolf helyett megmozgathatták volna Szoboszlai Dominikot is.

De nagyban gondolkodnak Lipcsében, egy pici kis törés látszik csak az alumínium dobozon: Werner még mindig nem hosszabbította meg a jövőre lejáró szerződését. A sportigazgató Markus Krösche a héten szeretné döntésre vinni az ügyet: aláírás vagy eladás. Werner évi hárommillió eurót keres, ez a csapatában sem a rekord (évi 4.5 milliós a felső határ a klubnál, a topkereső Marcel Sabitzer), a télen a duplájára növelték volna a juttatását a hosszabbításért, de erre nem került sor az elnöki ultimátum ellenére sem. Érzésünk szerint nem is fog, Werner előtt célként lebeg Coutinho müncheni bére, és a támadó ügynöke, az egykori fantasztikusan jó védő, Karlheinz Förster is érzi: ez lesz élete nagy üzlete.

És tényleg.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPAT A KICKER MAGAZIN SZERINT: Gulácsi – Ibrahima Konaté, Orbán, Upamecano – Lukas Klostermann, Kevin Kampl, Marcel Halstenberg – Marcel Sabitzer, Emil Forsberg – Yussuf Poulsen, Werner.


 

VFL WOLFSBURG

Az előző idényben a Bundesliga farkasai kárpótolták némiképpen a drukkereiket a korábbi botladozásokért: tíz évvel a bajnoki cím elhódítása után legalább eljutottak az Európa-ligába, egyenesen a csoportkörbe, a bajnokságban a hatodik helyen zártak, három ponttal lemaradva a negyedik Leverkusentől. A holland támadó, Wout Weghorst (vele gyorsan hosszabbítottak is) és a francia balhátvéd, a már a Barcelona figyelmét is felhívó Jérome Roussillon remek vételnek bizonyult, de az ék Daniel Ginczek és a szélső Felix Kraus sem okozott csalódást. A nyáron megszabadultak pár transzferológiai zsákutcától, mint Landry Dimata, Victor Osimhen, Luca Itter, Paul Seguin, Riechedly Bazoer. A korábbi pánikvételek pánikos tavaszt okoztak, most szőrmentén vásárolgattak: a salzburgi iskola indokolja a szűrő Xaver Schlager 15 millió euróját (vérbeli slágerigazolás), ő gólpasszal mutatkozott be a nagyobbik Buliban, a svájci védő, Kevin Mbabu 9.2 milliója több topcsapat érdeklődésével igazolt. A LASK együttesében futballozott az új brazil balszárny, a Paulo Otávio, Joao Victor duó, az angol U21-esből német U21-es válogatottá váló éket, Lukas Nmechát a Manchester City adta kölcsön, saját nevelésű német U19-es válogatott a jó nevű szélső, John Yeboah.

Érdekes, hogy Schick itt is képben van, ellenben a tízmillióért vett védő, Marcel Tisserand VfL-karrierje nem sikertörténet, a Mainz, Espanyol, Toulouse trió vinné, a középső védő Felix Uduokhaiért nem adott 15 milliót a Southampton, az Augsburg és a Fortuna Düsseldorf meg pláne nem fog, kölcsönbe meg ő nem akart menni a másodosztályú VfB Stuttgarthoz. Ötmillióért, de minek vették a támadó Paul-Georges Ntepet, a Mallorca talán elviszi, mehet a 11.5 milliós ráfizetés, Jeffrey Bruma is. Említsük meg mindenképpen, hogy 13 főnek is legalább tízmillió eurót ér a játékjoga a keretben, a nagy kiugrást az örök tehetség középpályástól, a 25 éves Maximilian Arnoldtól várjuk. Új edző (az osztrák Oliver Glasner, nem meglepő módon: ex-LASK) próbál szerencsét, írja a Kicker, amely egy friss, üde, fiatalos csapatot vár erre az idényre a zöld-fehérektől, a munka, szórakozás, sebesség jelszavak mentén.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPAT A KICKER MAGAZIN SZERINT: Koen Casteels – Robin Knoche, Josuha Guilavogui, Brook – Mbabu, Schlager, Arnold, Roussillon – Klaus, Joao Victor – Weghorst.

 

EINTRACHT FRANKFURT

A Wolfsburg mögött végzett, de szintén az El-be jutott a Frankfurt, amely olyan jó csapattá vált az utóbbi években, hogy a topligás csapatok megbízottjai és a pénzszagot kapott ügynökök szinte hazajárnak a városba. Tavaly adott a klub játékost a Dortmundnak (Marius Wolf), a Real Madridnak (Omar Mascarell), a Leverkusennek (Lukas Hradecky), kis csavarral a Barcelonának (Kevin-Prince Boateng), most százmillió esett be a Luka Jovics, Sébastien Haller csatárkettősért, miközben Ante Rebicért az Inter és a Milan mellett ringbe szállt állítólag a Bayern München is, a támadó középpályás Mijat Gacsinovics a Lazio kiszemeltje, japán kollégája, Kamada Daicsi és Danny da Costa a Lazióé, utóbbi szólóban a Fiorentináé, az Inter pár hete állítólag lépéseket tett Filip Kosztics felé. A csatársorba Bas Dost a nevesebb kiszemelt, a stuttgarti Anasztasziosz Donisz az ismeretlenebb, az evertonos Cenk Tosun a legdrágább, de felmerült még Gaëtan Laborde (Montpellier), Ludovic Ajorque (Racing Strasbourg) és Alfredo Morelos (Rangers) neve is. A leghihetetlenebb pletyka az, hogy Jovics visszatérne kölcsönbe. Bas Dostért nyolcmilliót adnának a németek, csakhogy a harmincéves hollandnak nem fűlik a foga a váltáshoz, de azt tagadja az ügynöke, hogy különféle követelésekkel álltak volna elő az utolsó pillanatban, de hát ilyet fel sem tételezne az ember egy ügynökről.

A Sporting CP szerint ők már rábólintottak az üzletre, érzésünk szerint az aláírási pénzzel lehet a bibi. Daniel Sturridge-nál is, az angol támadó nem oda, hanem meglepő módon a Trabzonsporhoz írt alá, minden bizonnyal sportszakmai szempontokból.

Éppen ma olvastuk: Sándor Károly anno az MTK-tól egy öltönyt kapott aláírási juttatásként, de hát a régi szép idők soha nem is léteztek, tanít bennünket a Nevem: Senki.

 


 

Ami biztos: kölcsön után végleg az Eintrachté lett a kapus Kevin Trapp, a középpálya tengelyébe érkezett a Djibril Sow, Dominik Kohr, Sebastian Rode trió, a bombaformában lévő szélsőt, Koszticsot most vették meg végleg a Hamburgtól, potom hatmillió euróért (22 milliót ér), a védelem új feje a 12 millióért megszerzett Martin Hinteregger lesz, és kissé elsikkadt, de egy világbajnok védőt is szerződtetett a klub a magát Angliában talán újra felépítő, a Bundesligába visszatérő Eric Durm személyében. Jovics helyére egy szerb ék érkezett: a most húszesztendős Dejan Joveljicsért négymillió eurót kért és kapott a Crvena zvezda.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPAT A KICKER MAGAZIN SZERINT: Trapp – David Abraham, Hinteregger, Evan N'Dicka – Lucas Torró – D. da Costa, Kohr, D. Sow, Kosztics – Goncalo Paciencia, Rebic.

 

A BUNDESLIGA ÁTIGAZOLÁSAI
2019 NYARA

AUGSBURG
Érkezett:
Iago (Internacional, 6500000 euró), Carlos Gruezo (Dallas, 4000000), Florian Niederlechner (Freiburg, 2500000), Ruben Vargas (Luzern, 2500000), Noah Sarenren Bazee (Hannover, 1700000), Marvin Friedrich (Union Berlin, 1000000), Mads Pedersen (Nordsjaelland, 800000),Marek Suchy (FC Basel, i.), Reece Oxford (West Ham, 2 000 000), Tomás Koubek (Rennes, 7 500 000), Stephan Lichtsteiner (Arsenal, ingyen)
Kölcsönbe:
Tin Jedvaj (Leverkusen), Felix Uduokhai (Wolfsburg, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Uszami Takasi (Düsseldorf), Caiuby (Grasshoppers), Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt)
Távozott: Jonathan Schmid (Freiburg, 4000000), Konsztantinosz Sztafilidisz (Hoffenheim, i.), Ku Dzsa Csol (al-Garafa, i.), Jan-Ingwer Callsen-Bracker (szerződése lejárt), Ddzsi Dong Von (Mainz, i.), Uszami Takasi (Gamba Oszaka), Marvin Friedrich (Union Berlin, 2 000 000), Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt, 12 000 000)
Kölcsönbe: Kevin Danso (Southampton, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Reece Oxford (West Ham), Gregor Kobel (Hoffenheim)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Kerem Demirbay (Hoffenheim, 32000000), Moussa Diaby (PSG, 15000000), Daley Sinkgraven (Ajax, 5000000), Nadiem Amiri (Hoffenheim, 9 000 000)
Kölcsönből vissza: Tomasz Kucz (DSC)
Távozott: Julian Brandt (Dortmund, 25000000), Sam Schreck (Groningen), Dominik Kohr (Eintracht Frankfurt, 8 500 000)
Kölcsönbe: Tin Jedvaj (Augsburg)
Kölcsönből vissza: Isaac Kiese Thelin (Anderlecht)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Lucas Hernández (Atlético Madrid, 80000000 euró), Benjamin Pavard (VfB Stuttgart, 35000000), Jann-Fiete Arp (Hamburg, 3000000), Michaël Cuisance (Mönchengladbach, 12 000 000)
Kölcsönbe: Ivan Perisic (Inter, 5 000 000), Philippe Coutinho (Barcelona, 8 500 000)
Távozott: Mats Hummels (Borussia Dortmund, 30500000), Marco Friedl (Werder Bremen, kölcsön után végleg), Franck Ribéry (Fiorentina, i.), Arjen Robben (visszavonult), Rafinha (Flamengo, ingyen), Renato Sanches (Lille, 20 000 000)
Kölcsönből vissza: James Rodríguez (Real Madrid)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Mats Hummels (Bayern München, 30500000), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach, 25500000), Nico Schulz (Hoffenheim, 25500000), Julian Brandt (Leverkusen, 25000000), Paco Alcácer (Barcelona, kv., 21000000), Mateu Morey ( Barcelona U19, i.)
Kölcsönből vissza: Jeremy Toljan (Celtic), André Schürrle (Fulham), Kagava Sindzsi (Besiktas), Felix Passlack (Norwich City)
Távozott: Alexander Isak (Real Sociedad, kv., 6500000), Abdou Diallo (PSG, 32 000 000), Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt, kv., 4 000 000), Kagava Sindzsi (Real Zaragoza, 3 000 000), Maximilian Philipp (Dinamo Moszkva, 20 000 000)
Kölcsönbe: Felix Passlack (Fortuna Sittard), Jeremy Toljan (Sassuolo, 2 500 000), André Schürrle (Szpartak Moszkva, 1 000 000), Ömer Toprak (Werder Bremen, 2 500 000), Sergio Gómez (Huesca)
Kölcsönből vissza: Christian Pulisic (Chelsea)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Stefan Lainer (RB Salzburg, 12000000), Breel Embolo (Schalke, 10000000), Marcus Thuram (Guingamp, 9 000 000), Ramy Bensebaini (Stade Rennes, 8 000 000)
Kölcsönből vissza: Bénes László (Holstein Kiel)
Távozott: Thorgan Hazard (Dortmund, 25 500 000), Josip Drmic (Norwich City, i.), Michaël Cuisance (Bayern München, 12 000 000)
Kölcsönbe: Michael Lang (Bremen, 500 000)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Djibril Sow (Young Boys, 9000000), Filip Kosztics (Hamburg, kv., 6000000), Luka Jovics (Benfica, kv., 5000000), Dejan Joveljics (Crvena zvezda, 4000000), Dominik Kohr (Bayer Leverkusen, 8 500 000), Erik Durm (Huddersfield, i.), Martin Hinteregger (Augsburg, 12 000 000), Sebastian Rode (Dortmund, kv., 4 000 000), Kevin Trapp (PSG, 7 000 000), Bas Dost (Sporting CP, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Marijan Cavar (Osijek), Nicolai Müller (Hannover), Danny Blum (Las Palmas), Max Besuschkow (Saint Gilloise), Kamada Daicsi (St. Truiden), Felix Wiedwald (Duisbur)
Távozott: Luka Jovics (Real Madrid, 60000000), Andersson Ordónez (LDU Quito, 450000), Danny Blum (Bochum, 250000), Branimir Hrgota (Greuther Fürth, i.), Nelson Mandela (szl.), Max Besuschkow (Jahn Regensburg), Sébastien Haller (West Ham, 40 000 000), Taleb Tawatha (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Jetro Willems (Newcastle United, 1 000 000), Tuta (Kortrijk)
Kölcsönből vissza: Kevin Trapp (PSG), Martin Hinteregger (Augsburg)

FORTUNA DÜSSELDORF
Érkezett: Thomas Pledl (Ingolstadt, i.), Nana Ampomah (Waasland-Beveren, 4 000 000), Markus Suttner (Brighton, kv.), Kelvin Ofori (Right to Dream, i.)
Kölcsönbe: Bernard Tekpetey (Fortuna Düsseldorf),Erik Thommy (VfB Stuttgart),Zack Steffen (Manchester City), Lewis Baker (Chelsea), Kasim Adams (Hoffenheim)
Kölcsönből vissza: Emmanuel Iyoha (Erzgebirge Aue), Havard Nielsen (Duisburg)
Távozott: Marvin Ducksch (Hannover, 1750000), Benito Raman (Schalke), Havard Nielsen (Greuther Fürth)
Kölcsönbe: Emmanuel Iyoha (Holstein Kiel), Jaroslav Drobny (szl.)
Kölcsönből vissza: Marcin Kaminski (VfB Stuttgart), Uszami Takasi (Augsburg), Dodi Lukebakio (Watford)

FREIBURG
Érkezett:
Jong Vu Jong (Bayern München II, 4500000), Jonathan Schmid (Augsburg, 4000000), Kvon Csang Hun (Dijon, 3000000), Luca Itter (Wolfsburg, 2500000)
Kölcsönből vissza: Fabian Schleusener (Sandhausen), Patrick Kammerbauer (Holstein Kiel), Vincent Sierro (St. Gallen), Jonas Föhrenbach (Jahn Regensburg), Yoric Ravet (Grasshoppers)
Távozott: Florian Niederlechner (Augsburg, 2500000), Vincent Sierro (Young Boys, 1500000), Jonas Föhrenbach (Heidenheim, 500000),Fabian Schleusener (Nürnberg, 450 000)
Kölcsönbe: Keven Schlotterbeck (Union Berlin), Pascal Stenzel (VfB Stuttgart)
Kölcsönből vissza: Vincenzo Grifo (Hoffenheim)

HOFFENHEIM
Érkezett: Ihlas Bebou (Hannover, 8500000), Sargis Adamyan (Jahn Regensburg, 1500000), Konsztantinosz Sztafilidisz (Augsburg, i.), Robert Skov (Köbenhavn, 10 000 000), Diadie Samassékou (RB Salzburg, 12 000 000)
Kölcsönbe: Sebastian Rudy (Schalke, 850 000), Jürgen Locadia (Brighton)
Kölcsönből vissza: Justin Hoogma (St. Pauli), Kevin Akpoguma (Hannover), Steven Zuber (VfB Stuttgart), Robert Zulj (Union Berlin), Vincenzo Grifo (Freiburg), Havard Nordtveit (Fulham), Philipp Ochs (Aalborg), Gregor Kobel (Augsburg), Felipe Pires (Palmeiras)
Távozott: Kerem Demirbay (Leverkusen, 32000000), Nico Schulz (Dortmund, 25500000), Antonio Colak (HNK Rijeka, kv., 850000), Robin Hack (Nürnberg, 500000), Joelinton (Newcastle United, 44 000 000), Nadiem Amiri (Leverkusen, 9 000 000), Szalai Ádám (Mainz, i.)
Kölcsönbe: Gregor Kobel (VfB Stuttgart), David Otto (Heidenheim), Felipe Pires (Fortaleza), Justin Hoogma (Utrecht), Kasim Adams (Fortuna Düsseldorf)
Kölcsönből vissza: Reiss Nelson (Arsenal)

HERTHA BSC
Érkezett: Eduard Löwen (Nürnberg, 7000000), Dedryck Boyata (Celtic Glasgow, i.), Daishawn Redan (Chelsea U23, 2 700 000), Dodi Lukebakio (Watford, 20 000 000)
Kölcsönbe: Marko Grujics (Liverpool, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Alexander Esswein (VfB Stuttgart), Sidney Friede (Royal Mouscron)
Távozott: Valentino Lazaro (Inter, 22000000), Fabian Lustenberger (Young Boys, i.), Julius Kade (Union Berlin, i.), Jonathan Klinsmann (St. Gallen, i.)
Kölcsönből vissza: Derrick Luckassen (PSV)

1. FC KÖLN
Érkezett: Birger Verstraete (Gent, 3500000), Kingsley Ehizibue (Zwolle, 2000000), Kingsley Schindler (Holstein Kiel, i.), Elljesz Szkiri (Montpellier, 6 000 000), Sebastiaan Bornauw (Anderlecht, 6 000 000)
Kölcsönből vissza: Tim Handwerker (Groningen)
Távozott: Serhou Guirassy (Amiens, 6000 000), Johannes Geis (Nürnberg, i.), Matthias Lehmann (visszavonult), Tim Handwerker (Nürnberg), Nikolas Nartey (VfB Stuttgart)
Kölcsönbe: Joao Queirós (Willem II), Jannes Horn (Hannover), Frederik Sörensen (Young Boys), Salih Özcan (Holstein Kiel)

MAINZ
Érkezett: Edimilson Fernandes (West Ham, 7500000), Aarón Martín (Espanyol, 6000000), Ronaël Pierre-Gabriel (Monaco, 5500000), Jonathan Meier (Bayern München II, 1200000), Dzsi Dong Von (Augsburg, i.), Jeremiah St. Juste (Feyenoord, 9 000 000), Szalai Ádám (Hoffenheim, i.)
Kölcsönbe: Taiwo Awoniyi (Liverpool, 500 000)
Kölcsönből vissza: Aaron Seydel (Holstein Kiel), José Rodríguez (Fortuna Sittard)
Távozott: Anthony Ujah (Union Berlin, 2000000), Giulio Donati (szl.), Gaëtan Bussmann (szl.), Emil Berggreen (Twente, i.), Jannik Huth (Paderborn), René Adler (visszavonult), Marin Sverko (Mainz II), Niko Bungert (visszavonult), Jean-Philippe Gbamin (Everton, 25 000 000), José Rodríguez (Málaga, i.)
Kölcsönbe: Gerrit Holtmann (Paderborn), Issah Abass (Utrecht)
Kölcsönből vissza: Aarón Martín (Espanyol)

PADERBORN
Érkezett: Johannes Dörfler (Uerdingen, i.), Marcel Hilssner (Hansa Rostock, i.), Cauly (Duisburg, i.), Rifet Kapic (Grasshoppers), Abdelhamid Sabiri (Huddersfield, i.)
Kölcsönbe: Laurent Jans (Metz)
Távozott: Gerrit Holtmann (Mainz), Philipp Klement (VfB Stuttgart, 2500000), Bernard Tekpetey (Schalke, 2500000), Schindler Olivér (szl.), Tobias Schwede (Wehen Wiesbaden)

RB LEIPZIG
Érkezett: Hannes Wolf (RB Salzburg, 12000000), Luan Candido (Palmeiras U20, 8000000), Christopher Nkunku (PSG, 13 000 000), Ademola Lookman (Everton, 18 000 000), Philipp Tschauner (Hannover, 350 000)
Kölcsönbe: Ethan Ampadu (Chelsea, 650 000)
Távozott: Bruma (PSV, 15000000), Marius Müller (Luzern)
Kölcsönből vissza: Emile Smith Rowe (Arsenal U23)

SCHALKE
Érkezett: Ozan Kabak (VfB Stuttgart, 15000000), Bernard Tekpetey (Paderborn, 2500000), Benito Raman (Fortuna Düsseldorf), Markus Schubert (Dynamo Dresden, i.)
Kölcsönbe: Jonjoe Kenny (Everton)
Kölcsönből vissza: Pablo Insua (Huesca), Fabian Reese (Greuther Fürth)
Távozott: Breel Embolo (Mönchengladbach, 10000000), Benjamin Goller (Werder Bremen, i.), Sascha Riether (visszavonult)
Kölcsönbe: Cedric Teuchert (Hannover), Bernard Tekpetey (Fortuna Düsseldorf), Ralf Fährmann (Norwich City, 3 000 000), Sebastian Rudy (Hoffenheim, 850 000), Hamza Mendyl (Dijon, 500 000), Pablo Insua (Huesca)
Kölcsönből vissza: Jeffrey Bruma (Wolfsburg)

UNION BERLIN
Érkezett: Anthony Ujah (Mainz, 2000000), Marcus Ingvartsen (Genk, 1500000), Robert Andrich (Heidenheim, 1000000), Suleiman Abdullahi (Braunschweig, kv., 500000), Julius Kade (Hertha, i.), Florian Flecker (Hartberg, i.), Sheraldo Becker (Den Haag, i.), Manuel Schmiedebach (Hannover, kv.), Neven Szubotics (St.-Étienne, i.), Marvin Friedrich (Union Berlin, 2 000 000), Christian Gentner (VfB Stuttgart, i.)
Kölcsönbe: Moritz Nicolas (Mönchengladbach), Keven Schlotterbeck (Freiburg), Marius Bülter (Magdeburg, 400 000)
Távozott: Marvin Friedrich (Augsburg, 1000000), Eroll Zejnullahu (CZ Jena, i.), Marcel Hartel (Union Berlin, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Carlos Mané (Sporting CP), Robert Zulj (Hoffenheim)

WERDER BREMEN
Érkezett: Niclas Füllkrug (Hannover, 6500000), Marco Friedl (Bayern München, kv., 3500000), Benjamin Goller (Schalke, i.)
Kölcsönbe: Ömer Toprak (Dortmund, 2 500 000), Michael Lang (Mönchengladbach, 500 000)
Kölcsönből vissza: Robert Bauer (Nürnberg), Niklas Schmidt (Wehen Wiesbaden)
Távozott: Aron Jóhannsson (Hammarby, i.), Thanosz Pecosz (szl.), Max Kruse (Fenerbahce, i.), Robert Bauer (Arszenal Tula, i.)
Kölcsönbe: Niklas Schmidt (Osnabrück), Jan-Niklas Beste (Emmen), Felix Beijmo (Malmö)

WOLFSBURG
Érkezett: Xaver Schlager (RB Salzburg, 15000000), Kevin Mbabu (Young Boys, 9200000), Joao Victor (LASK, 3500000), Paulo Otávio (Ingolstadt, 1100000), John Yeboah (Wolfsburg U19)
Kölcsönbe: Lukas Nmecha (Manchester City U23)
Kölcsönből vissza: Jeffrey Bruma (Schalke)
Távozott: Landry Dimata (Anderlecht, kv., 5000000), Victor Osimhen (Charleroi, 3500000), Luca Itter (Freiburg, 2500000), Paul Seguin (Greuther Fürth, 300000), Paul Verhaegh (Twente, i.), Sebastian Jung (Hannover, i.), Riechedly Bazoer (Vitesse)
Kölcsönbe: Marvin Stefaniak (Greuther Fürth), Felix Uduokhai (Augsburg, 2 500 000), Paul-Georges Ntep (Kayserispor)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK:

VFB STUTTGART

Érkezett: Silas Wamangituka (Paris FC, 8 000 000), Sasa Kalajdzic (Admira Wacker, 2 500 000), Philipp Klement (Paderborn, 2 500 000), Mateo Klimowicz (Instituto, 1 500 000), Maxime Awoudja (Bayern München II, 1 500 000), Atakan Karazor (Holstein Kiel, 800 000), Hamadi Al Ghaddioui (Jahn Regensburg, 300 000), Fabian Bredlow (Nürnberg, 300 000), Tanguy Coulibaly (PSG U19, i.), Nikolas Nartey (1. FC Köln)
Kölcsönbe: Endo Vataru (St. Truiden, 300 000), Pascal Stenzel (Freiburg), Nathaniel Phillips (Liverpool U23), Gregor Kobel (Hoffenheim)
Kölcsönből vissza: Roberto Massimo (Bielefeld), Marcin Kaminski (Fortuna Düsseldorf), Aílton (Braga)
Távozott: Hans Nunoo Sarpei (Greuther Fürth, kv., 50 000), Benjamin Pavard (Bayern München, 35 000 000), Ozan Kabak (Schalke, 15 000 000), Timo Baumgartl (PSV, 10 000 000), Leon Dajaku (Bayern München II, 1 500 000), Berkay Özcan (Hamburg, kv., 1 500 000), Anto Grgic (Sion, kv., 890 000), Ron-Robert Zieler (Hannover, 750 000), Chadrac Akolo (Amiens, 500 000), Andreas Beck (szl.), Christian Gentner (Union Berlin, i.), Alexander Meyer (Jahn Regensburg, i.), Dennis Aogo (szl.)
Kölcsönbe: Pablo Maffeo (Girona, 800 000), Erik Thommy (Fortuna Düsseldorf), Aílton (Qarabag Agdam), David Kopacz (Górnik Zabrze)
Kölcsönből vissza: Alexander Esswein (Hertha), Steven Zuber (Hoffenheim)

HANNOVER
Érkezett:
Marvin Ducksch (Fortuna Düsseldorf, 1 750 000), Marcel Franke (Norwich City, 1 500 000), Emil Hansson (Feyenoord, 400 000), Ron-Robert Zieler (VfB Stuttgart, 750 000), Sebastian Jung (Wolfsburg, i.)
Kölcsönbe: Cedric Teuchert (Schalke), Jannes Horn (1. FC Köln)
Kölcsönből vissza: Philipp Tschauner (Ingolstadt), Manuel Schmiedebach (Union Berlin)
Távozott: Ihlas Bebou (Hoffenheim, 8 500 000), Niclas Füllkrug (Werder Bremen, 6 500 000), Walace (Udinese, 6 000 0000), Noah Sarenren Bazee (Augsburg, 1 700 000), Philipp Tschauner (RB Leipzig, 350 000), Chris Gloster (PSV II, 300 000), Mike Bähre (Barnsley, 150 000), Uffe Bech (Panathinaikosz, i.), Pirmin Schwegler (Western Sydney, i.), Oliver Sorg (Nürnberg, i.), Samuel Sahin-Radlinger (Barnsley, i.), Iver Fossum (Aalborg), Manuel Schmiedebach (Union Berlin)
Kölcsönből vissza: Aszano Takuma Asano (Arsenal), Kevin Akpoguma (Hoffenheim), Bobby Wood (Hamburg), Kevin Wimmer (Stoke City), Nicolai Müller (Eintracht Frankfurt)

1.FC NÜRNBERG
Érkezett:
Nikola Dovedan (Heidenheim, 2 500 000), Iuri Medeiros (Sporting CP, 2 000 000), Robin Hack (Hoffenheim, 500 000), Asger Sörensen (RB Salzburg, 500 000), Fabian Schleusener (Freiburg, 450 000), Tim Handwerker (1.FC Köln, 300 000), Oliver Sorg (Hannover, i.), Felix Lohkemper (Magdeburg, i.), Andreas Lukse (Altach, i.), Johannes Geis (1.FC Köln, i.)
Kölcsönbe: Michael Frey (Fenerbahce, 100 000)
Távozott: Eduard Löwen (Hertha, 7 000 000), Ewerton (Hamburg, 2 000 000), Tim Leibold (Hamburg, 1 800 000), Fabian Bredlow (VfB Stuttgart, 300 000), Ivo Ilicevic (szl.), Edgar Salli (szl.)
Kölcsönbe: Törles Knöll (Wehen Wiesbaden)
Kölcsönből vissza: Timothy Tillman (Bayern München II), Matheus Pereira (Sporting CP), Kubo Juja (Gent), Robert Bauer (Werder Bremen)

LEZÁRVA SZERDÁN ESTE.
Kv.: kölcsön után végleg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik