Gulácsi, Orbán: nem az Eb-szereplés lesz 2020 nagy dobása?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.07.25. 19:32
null
Jövőre is heves mérkőzésekre számíthat a magyar válogatott páros (Fotó: AFP)
Újra itt a nyár, monszunos, viharveréses, szupercellás, nyaralás közben anyagi csődös, és a nemzetközi futballvilágban is végigsöpör menetrend szerint a pénzeső. Ez elől valahogy senki sem akar elrejtőzni, sőt… És hol van még a lubickolás vége? Immár tizenegy éve fut szokásos transzfer-összefoglalónk, a heti első rész a hagyományok szerint a Premier League-é, a második a Serie A-é, a harmadik a Bundesligáé.

 

Mi tagadás, kevesek szíve csücske lett megalapítása után az RB LEIPZIG, amelyet azért nem szerettek sokan, mint a kapitalizmust: pénz- és haszonelvű, mesterkélt, a hagyományokat és szokásjogokat páros lábbal felrúgó teremtmény, zúgták a szurkolók és a szakértők – aztán sokan elkezdték tisztelni a Leipziget, azért, amiért a kapitalizmust is: szervezett, hatékony, jól működő és önfenntartó, gazdaságilag megindokolt.

Bizony, éppen tíz éve alakult meg a Red, akarjuk írni, RasenBallsport Leipzig, amely az ötödosztályból a grádicsokon szépen ugrálva 2016-ra feljutott a Bundesligába, ahol egyből berúgta az ajtót egy második hellyel. A lendületből visszavéve aztán a 6. helyen végzett (szokatlan volt azért a terhelés), de ezt egy bronzérem követte. A tulajdonos, Dietrich Mateschitz a világ 51. leggazdagabb embere azok közül, akik adnak le adóbevallást, de nem szórja ész nélkül a pénzt; igaz, nem állami támogatásból, baráti cégek UEFA fair play kompatibilis tízmillióiból vagy kőolajgazdag sejkek homályos utalásaiból él: a feljutás, azaz 2016 óta az ideivel együtt még 120 milliót sem fordított nettóban vásárlásokra – és a jelenlegi keret félmilliárd eurót ér!

Hiába, no, az igazi kapitalizmus már csak ilyen hatékony, és bizony ha a sajátját költi az ember, valahogyan jobban megnézi, kit mennyiért vesz, és kinek mekkora bért fizet, és ad-e havi pár millió forintot, akarjuk írni, havi néhány tízezer eurót a nagy semmiért...

Ráadásul Amadou Haidara, Konrad Laimer, Naby Keita, Gulácsi Péter, Dayot Upamecano, Bernardo és Stefan Ilsanker a cégcsoporton belüli RB Salzburgtól érkezett, abszolúte nem ingyen, de mindegyik játékossal nagyon jól járt a Lipcse. Érdekes a Salzburg esete is: nem olvastunk ottani hangzatos nyilatkozatokat, hogy most már ezerrel és csakis az utánpótlás-nevelésre, és arccal a saját tehetségek felé, meg hogyan is mondják osztrákul, hogy tao, ehelyett az RB Salzburg évről évre ontja a jól képzett, sokoldalúan fejlesztett tehetségeket – a magyar labdarúgás nagy szerencséjére ennek áldásaiból részesült Gulácsi mellett Szoboszlai Dominik (plusz a fiókcsapat Lieferingben Bukta Csaba, az U18-asok között meg Major Sámuel) is.

Remekül működik a megfigyelői hálózat, kétmillió euró alatti, azaz NB I-es sztárigazolások körüli összegekért érkezett például Yussuf Poulsen (ma 35 millió eurót ér a játékjoga a Transfermarkt szerint), Joshua Kimmich (70) és Lukas Klostermann (30), elérte éppen a kétmilliós határt Marcel Sabitzer (25) és Willy Orbán (20), kicsit meghaladta azt Emil Forsberg (25) és Marcel Halstenberg (22).

Laimer és Tyler Adams értéke tízmillió euróval nőtt a megvásárlása óta, Keitán 36 millió eurót kerestek, a tízmillióért vett Dayot Upamecanót négyszer ennyiért vinné a Milan, Timo Werner 14 millióért jött, százért el lehetne adni, ha éppen nem jövőre járna le a szerződése, amelyet egyelőre nem hajlandó meghosszabbítani.

A világ legértékesebb keretei (Fotó: Transfermarkt)
A világ legértékesebb keretei (Fotó: Transfermarkt)

Kalmár Zsolt lipcsei kalandja ugyanakkor rosszul sült el, és az RBL tízmilliónál is többet veszített az Omer Damari, Massimo Bruno kettősön, az Atinc Nukanért adott hatmillió euró is kidobott pénz lett – ugyanakkor ha elnökök lennénk NB I-es kluboknál, akkor azonnal küldöttséget menesztenénk Lipcsébe, hogy megtudjuk, ki és főleg hogyan szúrta ki két évvel ezelőtt a Sochaux-tól az akkor 18 éves Ibrahima Konatét, akit ráadásul ingyen meg lehetett szerezni. A francia bekk ma 45 millió, nem tévedés, negyvenötmillió eurót ér, tagja az U21-es válogatottnak. Még egyszer mondjuk: ingyen is szert lehet tenni ilyen játékosokra.

Ilyen az, amikor a Bundesliga-szintű bérezéshez Bundesliga-szintű szakértelem párosul, és mielőtt kérdezné a kedves olvasó: igen, ez a cikk is sokkal jobb lenne, ha Rejtő Jenő vagy Móricz Zsigmond írná.

A szakértelemből a Szoboszlai, Gulácsi, Orbán trió révén a magyar futball is részesült, reméljük, válogatott hármasunk 2020-a az Európa-bajnoki szerepléstől lesz hangos, ugyanakkor a jövő év fénypontjának a lipcsei vezetők egészen mást szánnak.

Távozott ugyan a hétszeres portugál válogatott szélső, Bruma, akit annyiért adtak el a PSV-nek, mint amennyiért tavalyelőtt a Galatasaraytól megvettek, ő két idény alatt 15 kanadai pontot hozott a konyhára, ám jött a helyére 13 millió euróért (kétmilliónyi bónuszokkal) a PSG-től a 21 éves Christopher Nkunku, aki szélsőként és karmesterként is megállja a helyét, a francia U21-es válogatott oszlopos tagja, háromszoros Ligue 1-aranyérmes – és éppen 15 kanadai pontot termelt a PSG-nek két és fél év alatt. Nála is fiatalabb az osztrák karmester, a Salzburgtól tízmillióért átszervezett Hannes Wolf, aki a legutóbbi kiírásokban 23 kanadai ponttal húzta alá a tehetségét, a brazil bal oldali mindenes, Luan Candido nyolcmillió euróba került, ő még nem a Palmeirasban, csak az U20-as nemzeti csapatban bizonyított. Kétmilliós bónusz még járhat utána. A védelem közepe még tovább erősödött, a Chelsea ugyanis kölcsönadta a hajkirály Ethan Ampadut, az új David Luizt, a sajtó nem tud vételi opcióról.



Felkerült az U18-asok közül a német korosztályos válogatott támadó, Fabrice Hartmann, de nála is nagyobb tehetség a kiszemeltek közül a Flamengo támadó középpályása, Reinier, a Sao Paulo két szélsője, Antony és Jonas Toró, a Bahia középső középpályása, Ramires – a fentiek alapján mindenkinek világos, hogy ha a Lipcse figyeli őket, van bennük spiritusz. (Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Red Bullnak van Brazíliában is sport-, közelebbről futballérdekeltsége: az RB Bragantino, amely idén tavasszal jött létre a 2007 óta létező Red Bull Brasil és a tekintélyes CA Bragantino egyesülésével – a szerk.)

Kiszemelt volt a brazil Éverton is, de az ő értéke tavasz óta megduplázódott, már túl drága a németeknek, ellenben 18 millió euróért elengedte az Everton a korábban Lipcsében kölcsönben megforduló támadót, Ademola Lookmant. A huszonegy éves angol a csatársor összes posztján bevethető, anno Lipcsében 11 fellépésén 9 kanadai pontot ért el 547 játékperc alatt, az Evertonban aztán nem ment neki ennyire. Még kettő vagy négymilliónyi bónusz mehet utána Liverpoolba.

A Monaco 25 millióért odaadná a szélső hátvéd Benjamin Henrichset, akiért nem kínál ilyen sokat a Bayern München, a többi német kérő meg csak kikölcsönözné, és célpont még a Hoffenheim jövőre lejáró szerződésű középső középpályása, Nadiem Amiri.

Kis mélypont: 39 ezer alá zuhant az átlagnézőszám...



Utóbbi már csak azért is szívesen igazolhat a Lipcséhez, mert annak új mestere régi ismerőse, a 32 esztendős német csodaedző, Julian Nagelsmann. Feleennyi idős a Fulham szellője, Harvey Elliott és a Manchester City középcsatára, Noah Ohio, ők lehetnek az új Jadon Sanchók. Nincs még húsz, de legalább tíz(millió) a norvég szellő, Andreas Skov Olsen, aki Bolognában ugyan átesett az orvosi vizsgálatokon, ám azóta valamiért kivár az aláírással, idősebb Nagelsmann-nál a rutinos kapus, Philipp Tschauner, aki Gulácsi cseréje lehet.



A Benfica 18 millió eurót kér a 18 éves támadóért, Úmaro Embalóért, akit már egy évnél régebb óta figyel a Leipzig, kicsit drágább a Bournemouth egyszeres angol válogatott középpályása, Lewis Cook. Az igazolásokat egyébként már nem Ralf Rangnick intézi, aki saját kérésére nem sportigazgatóként, hanem általános, amerikai, brazíliai és németországi főtanácsadóként folytatja RB-s karrierjét (a másik ilyen globális szakértő Gérard Houllier), hanem a Paderborntól érkező Markus Krösche. Nagelsmann asszisztense egyébként az Arsenaltól jövő, ott megfigyeléssel foglalkozó Moritz Volz lett, az új edző egy videoelemzőt és a még huszonéves csapatmenedzsert, Timmo Hardungot hozta magával a Hoffenheimtől.

Teljesen döbbenetes, de hogy, hogy nem, felvetődött Lipcsében is a Szoboszlai, Diadie Samassékou páros neve...

Természetesen ennyi remek futballistát nehéz lesz együtt tartani: mint arról már beszámoltunk az előző hetekben, napokban, a Milan és a Barcelona is vinné Upamecanót, előbbi adná érte cserébe némi pénz mellett Hakan Calhanoglut is, Wernert a Bayern München és a Liverpool, az egyszeres német válogatott szűrőt, Diego Demmét a Fiorentina, a cserekapus Yvon Mvogót az Augsburg, Ilsankert az 1. FC Köln, Klostermannt pedig az Atlético Madrid kerülgeti.

Mint említettük, félmilliárd eurót ér a jelenlegi keret, ez a világon a 17. legértékesebb, de az átlagéletkor csak 23 év (ez Lookmannal csökkenni is fog), és ennél az őket megelőző 16 csapat mind idősebb!

Nagelsmann kedvenc taktikai felállása a 3–5–2, és ha a fenti transzferek várható része megvalósul, akkor egy Gulácsi – I. Konaté, Orbán, Klostermann – Sabitzer, Wolf, Kampl, Forsberg, Lookman – Y. Poulsen, Werner vagy egy Gulácsi – I. Konaté, Orbán, Klostermann – Henrichs, Amiri, Kampl, Calhanoglu, Forsberg – Lookman, Werner tizenegy harcolhat a bajnoki címért.

Ez a gárda sokkal jobb lesz, mint a legutóbbi idénybeli, amelyik a bajnok Bayerntől tizenkettő, míg az ezüstérmes Dortmundtól tíz ponttal maradt le.

A BUNDESLIGA ÁTIGAZOLÁSAI
2019 NYARA

AUGSBURG
Érkezett:
Iago (Internacional, 6500000), Carlos Gruezo (Dallas, 4000000), Florian Niederlechner (Freiburg, 2500000), Ruben Vargas (Luzern, 2500000), Noah Sarenren Bazee (Hannover, 1700000), Marvin Friedrich (Union Berlin, 1000000), Mads Pedersen (Nordsjaelland, 800000),Marek Suchy (FC Basel, i.), Reece Oxford (West Ham, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Uszami Takasi (Düsseldorf), Caiuby (Grasshoppers), Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt)
Távozott: Jonathan Schmid (Freiburg, 4000000), Konsztantinosz Sztafilidisz (Hoffenheim, i.), Ku Dzsa Csol (al-Garafa, i.), Jan-Ingwer Callsen-Bracker (szl.), Ddzsi Dong Von (Mainz, i.), Uszami Takasi (Gamba Oszaka), Marvin Friedrich (Union Berlin, 2 000 000), Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt, 12 000 000)
Kölcsönből vissza: Reece Oxford (West Ham), Gregor Kobel (Hoffenheim)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Kerem Demirbay (Hoffenheim, 32000000), Moussa Diaby (PSG, 15000000), Daley Sinkgraven (Ajax, 5000000), Nadiem Amiri (Hoffenheim, 9 000 000)
Kölcsönből vissza: Tomasz Kucz (DSC)
Távozott: Julian Brandt (Dortmund, 25000000), Sam Schreck (Groningen), Dominik Kohr (Eintracht Frankfurt, 8 500 000)
Kölcsönből vissza: Isaac Kiese Thelin (Anderlecht)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Lucas Hernández (Atlético Madrid, 80000000 euró), Benjamin Pavard (VfB Stuttgart, 35000000), Jann-Fiete Arp (Hamburg, 3000000)
Távozott: Mats Hummels (Borussia Dortmund, 30500000), Marco Friedl (Werder Bremen, kölcsön után végleg), Franck Ribéry (szerződése lejárt), Arjen Robben (visszavonult), Rafinha (Flamengo, ingyen)
Kölcsönből vissza: James Rodríguez (Real Madrid)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Mats Hummels (Bayern München, 30500000), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach, 25500000), Nico Schulz (Hoffenheim, 25500000), Julian Brandt (Leverkusen, 25000000), Paco Alcácer (Barcelona, kv., 21000000), Mateu Morey ( Barcelona U19, i.)
Kölcsönből vissza: Jeremy Toljan (Celtic), André Schürrle (Fulham), Kagava Sindzsi (Besiktas), Felix Passlack (Norwich City)
Távozott: Alexander Isak (Real Sociedad, kv., 6500000), Abdou Diallo (PSG, 32 000 000), Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt, kv., 4 000 000)
Kölcsönbe: Felix Passlack (Fortuna Sittard), Jeremy Toljan (Sassuolo, 2 500 000), André Schürrle (Szpartak Moszkva, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Christian Pulisic (Chelsea)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Stefan Lainer (RB Salzburg, 12000000), Breel Embolo (Schalke, 10000000), Marcus Thuram (Guingamp, 9 000 000)
Kölcsönből vissza: Bénes László (Holstein Kiel)
Távozott: Thorgan Hazard (Dortmund, 25 500 000), Josip Drmic (Norwich City, i.)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Djibril Sow (Young Boys, 9000000), Filip Kosztics (Hamburg, kv., 6000000), Luka Jovics (Benfica, kv., 5000000), Dejan Joveljics (Crvena zvezda, 4000000), Dominik Kohr (Bayer Leverkusen, 8 500 000), Erik Durm (Huddersfield, i.), Martin Hinteregger (Augsburg, 12 000 000), Sebastian Rode (Dortmund, kv., 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Marijan Cavar (Osijek), Nicolai Müller (Hannover), Danny Blum (Las Palmas), Max Besuschkow (Saint Gilloise), Kamada Daicsi (St. Truiden), Felix Wiedwald (Duisbur)
Távozott: Luka Jovics (Real Madrid, 60000000), Andersson Ordónez (LDU Quito, 450000), Danny Blum (Bochum, 250000), Branimir Hrgota (szl.), Nelson Mandela (szl.), Max Besuschkow (Jahn Regensburg), Sébastien Haller (West Ham, 40 000 000)
Kölcsönbe: Jetro Willems (Newcastle United, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Kevin Trapp (PSG), Martin Hinteregger (Augsburg)

FORTUNA DÜSSELDORF
Érkezett: Thomas Pledl (Ingolstadt, i.), Nana Ampomah (Waasland-Beveren, 4 000 000), Markus Suttner (Brighton, kv.)
Kölcsönbe: Bernard Tekpetey (Fortuna Düsseldorf),Erik Thommy (VfB Stuttgart),Zack Steffen (Manchester City), Lewis Baker (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Emmanuel Iyoha (Erzgebirge Aue), Havard Nielsen (Duisburg)
Távozott: Marvin Ducksch (Hannover, 1750000), Benito Raman (Schalke), Havard Nielsen (Greuther Fürth)
Kölcsönbe: Emmanuel Iyoha (Holstein Kiel), Jaroslav Drobny (szl.)
Kölcsönből vissza: Marcin Kaminski (VfB Stuttgart), Uszami Takasi (Augsburg), Dodi Lukebakio (Watford)

FREIBURG
Érkezett:
Jong Vu Jong (Bayern München II, 4500000), Jonathan Schmid (Augsburg, 4000000), Kvon Csang Hun (Dijon, 3000000), Luca Itter (Wolfsburg, 2500000)
Kölcsönből vissza: Fabian Schleusener (Sandhausen), Patrick Kammerbauer (Holstein Kiel), Vincent Sierro (St. Gallen), Jonas Föhrenbach (Jahn Regensburg), Yoric Ravet (Grasshoppers)
Távozott: Florian Niederlechner (Augsburg, 2500000), Vincent Sierro (Young Boys, 1500000), Jonas Föhrenbach (Heidenheim, 500000),Fabian Schleusener (Nürnberg, 450 000)
Kölcsönbe: Keven Schlotterbeck (Union Berlin), Pascal Stenzel (VfB Stuttgart)
Kölcsönből vissza: Vincenzo Grifo (Hoffenheim)

HOFFENHEIM
Érkezett: Ihlas Bebou (Hannover, 8500000), Sargis Adamyan (Jahn Regensburg, 1500000), Konsztantinosz Sztafilidisz (Augsburg, i.), Robert Skov (Köbenhavn, 10 000 000)
Kölcsönbe: Sebastian Rudy (Schalke, 850 000)
Kölcsönből vissza: Justin Hoogma (St. Pauli), Kevin Akpoguma (Hannover), Steven Zuber (VfB Stuttgart), Robert Zulj (Union Berlin), Vincenzo Grifo (Freiburg), Havard Nordtveit (Fulham), Philipp Ochs (Aalborg), Gregor Kobel (Augsburg), Felipe Pires (Palmeiras)
Távozott: Kerem Demirbay (Leverkusen, 32000000), Nico Schulz (Dortmund, 25500000), Antonio Colak (HNK Rijeka, kv., 850000), Robin Hack (Nürnberg, 500000), Joelinton (Newcastle United, 44 000 000), Nadiem Amiri (Leverkusen, 9 000 000)
Kölcsönbe: Gregor Kobel (VfB Stuttgart), David Otto (Heidenheim), Felipe Pires (Fortaleza), Justin Hoogma (Utrecht)
Kölcsönből vissza: Reiss Nelson (Arsenal)

HERTHA BSC
Érkezett: Eduard Löwen (Nürnberg, 7000000), Dedryck Boyata (Celtic Glasgow, i.), Daishawn Redan (Chelsea U23, 2 700 000), Dodi Lukebakio (Watford, 20 000 000)
Kölcsönből vissza: Alexander Esswein (VfB Stuttgart), Sidney Friede (Royal Mouscron)
Távozott: Valentino Lazaro (Inter, 22000000), Fabian Lustenberger (Young Boys, i.), Julius Kade (Union Berlin, i.), Jonathan Klinsmann (St. Gallen, i.)
Kölcsönből vissza: Derrick Luckassen (PSV)

1. FC KÖLN
Érkezett: Birger Verstraete (Gent, 3500000), Kingsley Ehizibue (Zwolle, 2000000), Kingsley Schindler (Holstein Kiel, i.), Elljesz Szhiri (Montpellier, 6 000 000)
Kölcsönből vissza: Tim Handwerker (Groningen)
Távozott: Serhou Guirassy (Amiens, 6000 000), Johannes Geis (szl.), Matthias Lehmann (visszavonult), Tim Handwerker (Nürnberg)

MAINZ
Érkezett: Edimilson Fernandes (West Ham, 7500000), Aarón Martín (Espanyol, 6000000), Ronaël Pierre-Gabriel (Monaco, 5500000), Jonathan Meier (Bayern München II, 1200000), Dzsi Dong Von (Augsburg, i.)
Kölcsönből vissza: Aaron Seydel (Holstein Kiel), José Rodríguez (Fortuna Sittard)
Távozott: Anthony Ujah (Union Berlin, 2000000), Giulio Donati (szl.), Gaëtan Bussmann (szl.), Emil Berggreen (Twente, i.), Jannik Huth (Paderborn), René Adler (visszavonult), Marin Sverko (Mainz II), Niko Bungert (visszavonult), Jean-Philippe Gbamin (Everton, 25 000 000)
Kölcsönbe: Gerrit Holtmann (Paderborn), Issah Abass (Utrecht)
Kölcsönből vissza: Aarón Martín (Espanyol)

PADERBORN
Érkezett: Johannes Dörfler (Uerdingen, i.), Marcel Hilssner (Hansa Rostock, i.), Cauly (Duisburg, i.), Rifet Kapic (Grasshoppers)
Kölcsönbe: Laurent Jans (Metz)
Távozott: Gerrit Holtmann (Mainz), Philipp Klement (VfB Stuttgart, 2500000), Bernard Tekpetey (Schalke, 2500000), Schindler Olivér (szl.)

RB LEIPZIG
Érkezett: Hannes Wolf (RB Salzburg, 12000000), Luan Candido (Palmeiras U20, 8000000), Christopher Nkunku (PSG, 13 000 000), Ademola Lookman (Everton, 18 000 000), Philipp Tschauner (Hannover, 350 000)
Kölcsönbe: Ethan Ampadu (Chelsea, 650 000)
Távozott: Bruma (PSV, 15000000), Marius Müller (Luzern)
Kölcsönből vissza: Emile Smith Rowe (Arsenal U23)

SCHALKE
Érkezett: Ozan Kabak (VfB Stuttgart, 15000000), Bernard Tekpetey (Paderborn, 2500000), Benito Raman (Fortuna Düsseldorf), Markus Schubert (Dynamo Dresden, i.)
Kölcsönbe: Jonjoe Kenny (Everton)
Kölcsönből vissza: Pablo Insua (Huesca), Fabian Reese (Greuther Fürth)
Távozott: Breel Embolo (Mönchengladbach, 10000000), Benjamin Goller (Werder Bremen, i.), Sascha Riether (visszavonult)
Kölcsönbe: Cedric Teuchert (Hannover), Bernard Tekpetey (Fortuna Düsseldorf), Ralf Fährmann (Norwich City, 3 000 000), Sebastian Rudy (Hoffenheim, 850 000)
Kölcsönből vissza: Jeffrey Bruma (Wolfsburg)

UNION BERLIN
Érkezett: Anthony Ujah (Mainz, 2000000), Marcus Ingvartsen (Genk, 1500000), Robert Andrich (Heidenheim, 1000000), Suleiman Abdullahi (Braunschweig, kv., 500000), Julius Kade (Hertha, i.), Florian Flecker (Hartberg, i.), Sheraldo Becker (Den Haag, i.), Manuel Schmiedebach (Hannover, kv.), Neven Szubotics (St.-Étienne, i.), Marvin Friedrich (Union Berlin, 2 000 000), Christian Gentner (VfB Stuttgart, i.)
Kölcsönbe: Moritz Nicolas (Mönchengladbach), Keven Schlotterbeck (Freiburg), Marius Bülter (Magdeburg, 400 000)
Távozott: Marvin Friedrich (Augsburg, 1000000), Eroll Zejnullahu (CZ Jena, i.), Marcel Hartel (Union Berlin, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Carlos Mané (Sporting CP), Robert Zulj (Hoffenheim)

WERDER BREMEN
Érkezett: Niclas Füllkrug (Hannover, 6500000), Marco Friedl (Bayern München, kv., 3500000), Benjamin Goller (Schalke, i.)
Kölcsönből vissza: Robert Bauer (Nürnberg), Niklas Schmidt (Wehen Wiesbaden)
Távozott: Aron Jóhannsson (Hammarby, i.), Thanosz Pecosz (szl.), Max Kruse (Fenerbahce, i.)
Kölcsönbe: Niklas Schmidt (Osnabrück), Jan-Niklas Beste (Emmen)

WOLFSBURG
Érkezett: Xaver Schlager (RB Salzburg, 15000000), Kevin Mbabu (Young Boys, 9200000), Joao Victor (LASK, 3500000), Paulo Otávio (Ingolstadt, 1100000), John Yeboah (Wolfsburg U19)
Kölcsönből vissza: Jeffrey Bruma (Schalke)
Távozott: Landry Dimata (Anderlecht, kv., 5000000), Victor Osimhen (Charleroi, 3500000), Luca Itter (Freiburg, 2500000), Paul Seguin (Greuther Fürth, 300000), Paul Verhaegh (Twente, i.), Sebastian Jung (Hannover, i.), Riechedly Bazoer (Vitesse)
Kölcsönbe: Marvin Stefaniak (Greuther Fürth)

LEZÁRVA SZERDA ESTE.
Kv.: kölcsön után végleg

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik