Mainz: Szalai ügynöke kizártnak tartja a klubváltást

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.25. 11:48
null
Szalai Ádám nem szeretne másik csapatban futballozni. (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a Bundesligában szereplő Mainz kirakta keretéből a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, Szalai Ádámot, aki azóta az U23-as kerettel készül. A döntést követően csapattársai bojkottálták a szerdai edzést. A klubvezetőség sajtótájékoztatón próbált magyarázatot adni a történtekre, de ez csak olaj volt a tűzre. Mainzban hatalmas feszültségek vannak a csapat háza táján, a vitás helyzetet pedig tovább fokozza Szalai ügynökének újabb nyilatkozata.

Oliver Fischer korábban elképesztőnek és elfogadhatatlannak minősítettea mainziak eljárását, csütörtökön pedig a Mainzer Allgemeine Zeitungnak kijelentette, szó sem lehet a játékos klubváltásáról:

„Határozottan az a szándékunk, hogy Ádám jövő héttől újra az első kerettel edzhessen.Semmi alapja nincs annak, ami miatt váltania kellene.Továbbra is azt érzi, hogy idetartozik.Nem fog új csapatot keresni magának.A Mainzban szeretne és ott is fog maradni.”

A 63-szoros magyar válogatott csatár elküldése után a Bundesliga történetében eddig egyedülálló módonsztrájkba léptek csapattársai: a szerda délutáni edzésen nem jelentek meg. A klub erre reagálva csütörtökönsajtótájékoztatót tartott, de itt csak tovább nőttek az indulatok a csapat körül.

A Mainz a Bundesliga-idényt a Leipzigtől elszenvedett idegenbeli vereséggel (3–1) kezdte. Itt Szalait még a kispadra sem nevezte Achim Beierlorzer vezetőedző, a Német Kupában viszont csereként beszállva góllal tett hozzá a negyedosztályú Havelse elleni 5–1-es győzelemhez. Vasárnap a Stuttgartot fogadják, vélhetően a 32 éves magyar csatár nélkül.

Amennyiben a válogatott játékosnak mégis klubot kellene váltania, van ideje, Németországban ugyanis október 5-én zárul az átigazolási időszak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik