Kahn Buffon szerződtetését javasolja a Bayernnek

Vágólapra másolva!
2010.01.20. 16:10
null
Kahn csak világklasszist látna szívesen utódjaként (Fotó: Action Images, archív)
A Bayern München labdarúgócsapatának korábbi csapatkapitánya és kapusa, Oliver Kahn azt tanácsolta volt klubjának, hogy fontolja meg az olasz sztárkapus, Gianluigi Buffon szerződtetését és ne a fiatal utódjelöltekkel foglalkozzon.

Kahn méltatta a jelenlegi első számú Bayern-kapuvédő, Hans-Jörg Butt formáját, de hozzátette: 35 évesen nem számíthat rá, hogy hosszú távon ő legyen az első számú kapus.

„A Bayern München az egyik legambiciózusabb jelenlegi klubcsapat, és ha valami komoly eredményt szeretnének elérni, a világ legjobb kapusainak egyikére van szükségük" – nyilatkozta Kahn a Sport Bildnek, és Buffont nevezte meg, mint ideális kapust egykori klubja számára.

A 2006-ban az olasz válogatottal világbajnokságot nyert Buffont még szerződés köti klubjához, a Juventushoz, ahol már 2001 óta szerepel.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri a Bundesliga 2009–2010-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A klubvezetőknek dönteniük kell, hogy egy René Adlerhez vagy Manuel Neuerhez hasonló fiatal kapust próbálnak megszerezni, vagy egy bizonyított, világklasszis kapust. Dönteniük kell arról is, hogy német vagy külföldi kapust szeretnének. A fiatalokkal az a baj, hogy nem lehet előre tudni, mennyire sikerül megfelelően beilleszkedniük az új környezetbe" – tette hozzá Kahn, aki arról is ejtett néhány szót, hogy milyennek tartja az ideális Bayern-kapust.

„Évek óta a legmagasabb szinten véd, nemzeti csapata első számú kapusa, a Bajnokok Ligájában és egy európai élcsapatban is rutint szerzett. Ezeknek a követelményeknek Buffonon kívül Iker Casillas és Petr Cech is megfelel" – mondta, bár megjelölt egy reálisabb célpontot is a vezetőknek.

„Nagyon nagyra tartom a CSZKA Moszkva kapusát, Igor Akinfejevet. Nagyon kevés kapuvédő uralja annyira az ötös környékét, mint ő, kitűnő képességű játékos."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik