Felkészülés: a Bayern München nyerte meg a döntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.14. 20:00
A Bayern München nyerte meg a labdarúgó Telekom-kupát, a döntőben 2–1-re győzve le a Mainzot.

A Bayern az elődöntőben gól nélküli 45 percet követően tizenegyesekkel 4–1-re legyőzte a házigazda Fortuna Düsseldorfot. A párharc hőse Manuel Neuer volt, aki az első két düsseldorfi tizenegyest kivédte, így az is belefért, hogy a harmadikból betalált a házigazda.Bayern az elődöntőben gól nélküli 45 percet követően tizenegyesekkel 4–1-re legyőzte a házigazda Fortuna Düsseldorfot. A párharc hőse Manuel Neuer volt, aki az első két düsseldorfi tizenegyest kivédte, így az is belefért, hogy a harmadikból betalált a házigazda.

A másik ágon a Mainz Jannik Vestergaard 8. percben szerzett öngóljának köszönhetően győzte le a Borussia Mönchengladbachot.

A bronzmeccsen aztán még eddig sem bírta a Mönchengladbach, a 7. percben már 2–0-ra vezetett a Fortuna, Kaan Ayhan és Emmanuel Iyoha volt eredményes, újabb gól pedig már nem esett.

A fináléban a 4. percben Franck Ribéry szerzett vezetést a Bayernnek, és bár a 8. percben Ramalho egyenlített, a 11. percben Javier Martínez visszavette az előnyt, és azt már nem engedték ki kezükből a müncheniek.

TELEKOM-KUPA
DÖNTŐ
Bayern München–Mainz 2–1

A 3. HELYÉRT
Fortuna Düsseldorf–Borussia Mönchengladbach 2–0

ELŐDÖNTŐ
Bayern München
–Fortuna Düsseldorf 0–0 – 11-esekkel 4–1
Borussia Mönchengladbach–Mainz 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik