Dortmund: megegyeztek Tuchel utódjával – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.02. 11:21
A L'Équipe információi szerint a Feyenoord vezetőedzője, Giovanni van Bronckhorst veszi át a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokágban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund irányítását.

A Ruhr-vidékiek kedden jelentették be Thomas Tuchel távozását, akinek – legalábbis egyes hírek szerint – hónapok óta nézeteltérései akadtak a játékosokkal. A Bild korábban úgy értesült, hogy Lucien Favre (OGC Nice) vagy Peter Stöger (1. FC Köln) lehet a német szakember utódja, ezzel szemben a L'Équipe péntek délelőtt arról számolt be, hogy a vezetőség már megegyezett az új vezetőedzővel – Giovanni van Bronckhorsttal.Thomas Tuchel távozását, akinek – legalábbis egyes hírek szerint – hónapok óta nézeteltérései akadtak a játékosokkal. A Bild korábban úgy értesült, hogy Lucien Favre (OGC Nice) vagy Peter Stöger (1. FC Köln) lehet a német szakember utódja, ezzel szemben a L'Équipe péntek délelőtt arról számolt be, hogy a vezetőség már megegyezett az új vezetőedzővel – Giovanni van Bronckhorsttal.

A 42 esztendős holland játékosként szerepelt askót Rangersnél, az angol Arsenalnál, a spanyol Barcelonánál és a holland Feyenoordnál is, utóbbinál 2015 tavasza óta vezetőedzőként tevékenykedik. Első teljes idénye végén Holland Kupát, míg a mögöttünk hagyott szezonban bajnoki címet ünnepelhetett a rotterdami együttessel.

A hivatalos bejelentésre a napokban kerülhet sor, azt egyelőre nem tudni, hogy Van Bronckhorst hány évre ír alá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik