Dortmund: már nem Tuchel a vezetőedző – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.30. 13:04
null
Thomas Tuchel (a Német Kupa-trófeával) távozik Dortmundból (Fotó: AFP)
Német lapértesülés szerint távozik Thomas Tuchel, a kupagyőztes Borussia Dortmund vezetőedzője. A hírt a klub is megerősítette.

A Bild azt írja, Tuchel kedden alig több mint húsz percig tárgyalt jövőjéről a BVB képviselőivel. A megbeszélés során eldőlt, a 43 éves szakember nem folytatja a Dortmund trénereként. A német lap szerint az edzőt 2.9 millió eurós végkielégítés illeti meg, ha menesztik. Úgy tudni, Tuchelnek hónapok óta nézeteltérései akadtak a játékosokkal, ám a Borussia vezetősége nem akart a szezon közben váltani.

Nem sokkal később a Borussia is bejelentette a vezetőedző távozását. A Dortmund közleményében megköszönte Tuchel és stábja munkáját, melynek gyümölcse szombaton, a Német Kupa-döntő megnyerésével érett be. A kommünikéből kiderül, kedden Hans-Joachim Watzke vezérigazgató és Michael Zorc sportigazgató egyeztetett Tuchellel (és menedzserével, Olaj Meinkinggel). A BVB azt írta, a szakítás oka nem két személy közti nézeteltérés, a klub érdekei mindennél fontosabbak.

Tuchel 2015-ben vette át az együttes irányítását Jürgen Klopptól, mérkőzésenként 2.12 pontot átlagolt, ami a legjobb mutató a klub történetében. Sőt, idén megnyerte a Német Kupát, ami a Dortmund első jelentősebb trófeája volt az elmúlt öt évet nézve.

A Bild úgy tudja, a Lucien Favre (Nice), Peter Stöger (1. FC Köln) páros közül kerülhet ki Tuchel utódja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik