BVB: Watzke szerint is a Barca áll a Dembélé-balhé mögött?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.20. 17:39
Hans-Joachim Watzke, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund ügyvezető igazgatója megtörte a csendet az Ousmane Dembélé körül kialakult helyzettel kapcsolatban.

Mint ismert, a barcelonaiak Neymar elvesztése után Ousmane Dembélét, a Borussia Dortmund sztárját szerződtetnék. A fiatal francia támadó vélhetően azt kívánta jelezni, hogy a katalánokhoz igazolna, ezért indokolatlanul kihagyta a gárda egyik edzését. Ennek következtében a BVB fegyelmit indított a játékos ellen, akit a klub előbb megbüntetett, s azóta csak egyéni képzéseken vehet részt. kihagyta a gárda egyik edzését. Ennek következtében a BVB fegyelmit indított a játékos ellen, akit a klub előbb megbüntetett, s azóta csak egyéni képzéseken vehet részt.

„Amennyiben Dembélé vissza akarna térni és a társaival készülni, abban az esetben ezt jeleznie kell a klub felé, s azt követően mindenkitől bocsánatot kell kérnie – ecsetelte a szélső esetleges klubváltása körül kialakult helyzetet Hans-Joachim Watzke.Maga az, hogy jelenleg távol van tőlünk, nem normális viselkedés, sosem volt az. Ousmane rendes srác, ettől függetlenül nem tehet ilyet.”

Watzke nyíltan ecsetelte a folytatást is.

„Két lehetőség van. A Barca vagy kifizeti az összeget, amit kérünk a játékosért, vagy Dembélé Dortmundban marad. Amennyiben a spanyolok fizetnek, azonnal megtörténik a klubváltás. A másik esetben viszont Ousmane szeptember elsején is velünk lesz, és biztos vagyok benne, hogy örömmel játszik ismét a BVB mezében.”

„Egyébként mit tehetnénk? Négy évig ne játszassuk őt?” – reagált a szakember (Dembélének 2021 nyaráig van érvényes szerződése a Dortmunddal), hozzátéve, a német egyesület nem enged az elvárásaiból, nem szeretné az elvártnál 20-30 millió euróval kevesebbért eladni Dembélét a Barcelonának.

A sportigazgató erős utalást tett arra: a katalánok kérték a tehetséget, hogy hanyagolja a Dortmund edzéseit.

„Ecsetelhetjük a Barca szerepét is ebben az egészben. Csütörtökön találkoztunk ugyanis a klub képviselőivel. A kölcsönös tisztelet természetesen megvolt, ám az hamar kiderült, hogy a felek álláspontja rendkívül messze van egymástól, így nem is sikerült dűlőre jutnunk. Az minket teljesen meglepett, hogy Dembélé másnap már nem jött edzeni. Hogy teljesen őszinte legyek, nem gondolom, hogy egy húszéves srác önmaga dönt úgy, hogy távol marad a társaitól, és erről a lehetséges új csapata ne is tudjon. Biztos vagyok benne, hogy Dembélé ezt más klub kérésére nem tette volna meg.”

Watzke arról is beszélt, augusztus elejére hozná az átigazolási időszak végét.

„Az UEFA-nak el kellene gondolkoznia azon, hogy mondjuk augusztus elsejére vagy nyolcadikára hozza a transzferidőszak zárását, lezárva ezzel az egész színházat. A németek ilyenkor már a Bundesligát várják, egyszerűen nem kíváncsiak az átigazolások körüli baromságokra. Ekkor már a futballnak kellene a középpontban lennie.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik