Bundesliga: nézők nélkül többet szabálytalankodnak és futnak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.23. 16:11
null
Több a szabálytalanság (Fotó: AFP)
Címkék
A német labdarúgó Bundesliga zárt kapus mérkőzésein több szabálytalanságot követnek el a játékosok, és az atmoszféra hiánya ellenére többet is futnak egy friss felmérés adatai alapján.

A Global Soccer Network megfogalmazása szerint a futballisták agresszivitása egyértelműen nőtt a nézők nélküli meccseken, ezt támasztja alá a szabálytalanságok számának emelkedése. Ami talán még meglepőbb, hogy a koronavírus-járvány miatti leállás utáni újraindulás óta a játékosok átlagosan három kilométerrel többet futnak, és sokkal többet sprintelnek.

A dortmundi védő, Mats Hummels testvére, Jonas Hummels úgy véli, különböző okok állhatnak a jobb futóteljesítmény mögött.

„Akár arra is gondolhatnak a labdarúgók, hogy mivel most öt csere engedélyezett, hamarabb véget ér számukra a mérkőzés” – mondta az egykor maga is futballozó szakember, aki jelenleg szakkommentátor.

A Global Soccer Networköt vezető Dustin Böttger szerint a zárt kapus kulissza a csapatok taktikájára is hatással van.

„Nincs hazai közönség, így a vendégegyüttesek nagyobb magabiztossággal léphetnek pályára, és több rizikót vállalnak. A koronavírus előtti időkkel összehasonlítva többet támadnak, nagyobb nyomás alá helyezik az ellenfelet, és jobbak az esélyeik” – fogalmazott.

A nézők nélküli meccsek mintegy 40 százalékát eddig a vendégcsapatok nyerték meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik