Bundesliga: Bayern–Schalke rangadó az első fordulóban – sorsolás

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.08.07. 12:20
null
Lewandowski (9) a Schalke ellen kezdheti meg a gólgyártást az új Bundesliga-idényben (Fotó: AFP)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elkészítette a Bundesliga 2020–2021-es idényének menetrendjét. A nyitó fordulóban a rekordbajnok Bayern München a Schalke ellen játszik. Már az első játéknapon találkoznak magyarok: Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig Szalai Ádám együttesét, a Mainzot fogadja.

 

A Bundesliga nyitó fordulója szeptember 18-án, pénteken kezdődik, s egy hagyományos rangadóval indul: ha a Bayern nem jut be a Bajnokok Ligája augusztus 23-i döntőjébe, akkor – mint minden német bajnoki címvédő – a bajor klub nyitja meg az új idényt hazai pályán, méghozzá a Schalke ellen. Ha azonban Hansi Flick csapata ott lesz a BL-fináléban, akkor a Dortmund és a Mönchengladbach meccsével rajtol a német bajnokság.

Szalai Ádám válogatottbeli csapattársai, Gulácsi Péter és Willi Orbán ellen kezdheti meg az őszi szezont, a Mainz ugyanis a Leipziggel találkozik. Sallai Roland és a Freiburg az újonc Stuttgarttal mérheti össze az erejét.

Az első „Der Klassikert” a 7. játéknapon rendezik meg, ekkor a Dortmund látja vendégül a Bayernt. Csupán három fordulóval később újabb kiemelt rangadót láthatunk – a lipcsei együttes Münchenben lép pályára.

NÉMET BUNDESLIGA, 2020–2021
1. FORDULÓ (szeptember 18–21.)

Bayern München–Schalke 04
Borussia Dortmund–Borussia Mönchengladbach
RB Leipzig–Mainz
Wolfsburg–Bayer Leverkusen
Eintracht Frankfurt–Arminia Bielefeld
1. FC Union Berlin–Augsburg
1. FC Köln–Hoffenheim
Werder Bremen–Hertha Berlin
VfB Stuttgart–Freiburg

A teljes sorsolást a linkre kattintva tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik