„Big Dárdai is watching you" – a Hertha-edző high tech cucca mindent megmutat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.25. 08:43
null
Per Skjelbred a GPS-szel ellátott high tech „sportmelltartóban” (Fotó: bild.de)
Ismét Dárdai Pál innovatív módszeréről ír a német sajtó: a Bild a Nagy Testvér (Big Brother) mintájára „Big Dárdaiként” emlegeti a Hertha magyar vezetőedzőjét, aki egy innovatív eszköz segítségével minden játékosáról pontosan tudja, milyen állapotban van – nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is.

Per Skjelbred, a Hertha középpályása egy sportmelltartószerű ruhadarabban volt látható a legutóbbi felkészülési meccs végén. Mint a Bild cikkéből kiderült, nemcsak ő viseli a műholdas jeladóval (GPS) ellátott eszközt, hanem a berlini klub összes játékosa.

ELŐFORDULTAK EKKORA ÜZLETEK – DÁRDAI DZSUDZSÁKRÓL

Dárdai Pál továbbra sem mondott le Dzsudzsák Balázs szerződtetéséről, legalábbis a német sajtónak nyilatkozva nyitva hagyta a magyar szélső szerződtetésének lehetőségét annak ellenére, hogy a Dinamo Moszkva játékosa túl drága lehet a Herthának.

„Mindenki tudja, milyen a jó futballista, és ő magas színvonalon játszik” – dicsérte Dárdai Pál Dzsudzsák Balázst a német sajtó munkatársainak kérdésére válaszolva.

Mint ismert, a Dinamo Moszkva magyar szélsője – akinek decemberben lejár a szerződése – szerepel a magyar edző kívánságlistáján, de megszerzése a németek szerint túl drága lenne a Herthának.

„Az utóbbi években előfordult néha, hogy nyélbe ütöttünk ekkora üzletet” – hagyta nyitva Dzsudzsák szerződtetésének kérdését Dárdai.

Az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken is használt innovatív eszköz rögzíti a futballisták minden mozgását, ezzel pedig segít pontosabb képet kapni az edzőknek a labdarúgók állapotáról.

„A Schalkénél töltött időmből ismerem ezt a rendszert. Nagyszerű eszköz, a játékosok minden lépését rögzíti, beleértve a mozgások intenzitását is” – mondta Henrik Kuchno erőnléti edző a teljes csapat számára 40 ezer euróba kerülő high tech eszközről.

„Erwin Koeman használta ezt az eszközt a magyar válogatottnál. Nagyon hasznos, mivel minden adatot megad a futásteljesítményről, amire szükségem van. Ráadásul a futballisták mentális állapotáról is képet kapok ezáltal. Kiderül, hogy valaki keményen végigcsinálja a gyakorlatokat vagy ellazsálja a végét” – mondta Dárdai Pál a Bildnek.

A német lap „High tech Herthának” nevezi az innovatív magyar edző csapatát, és a cikket a „Big Dárdai is watching you” angol mondattal, vagyis a „Nagy Dárdai figyel téged” szlogennel zárta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik