nemzetisport.hu 2019.11.09 10:00 Frissítve: 2019.11.09 10:42

Bayern: Wenger elmondta a saját verzióját a megkeresésről

A korábban az Arsenalt irányító, jelenleg azonban munka nélküli Arsene Wenger megerősítette, hogy Karl-Heinz Rummenigge megkereste a Bayern München vezetőedzői posztjával kapcsolatban, és abban maradtak, a jövő héten fognak érdemben egyeztetni a kérdésről.

 

Wenger (jobbra) gondolkodási időt kért a Bayerntől (Fotó: AFP)

Mint ismert, a Bayern múlt szombaton 5–1-re kikapott az Eintracht Frankfurttól, majd másnap menesztette Niko Kovac vezetőedzőt. A csapat irányítását ideiglenesen az eddigi segédedző, Hans-Dieter Flick vette át, aki ma, a Borussia Dortmund elleni rangadón is ott lesz a kispadon

A háttérben azonban már folyik a végleges utód keresése, a jelöltek között pedig gyakran előjön Arsene Wenger neve. Míg a Bild a napokban a müncheniekre hivatkozva arról írt, a francia szakember maga jelentkezett be a posztért, ám a bajorok nem benne gondolkodnak, Wenger most úgy nyilatkozott, abban maradtak Karl-Heinz Rummeniggével, a Bayernt működtető gazdasági társaság vezérigazgatójával, hogy jövő héten fognak érdemben egyeztetni.

„Közösen úgy döntöttünk, hogy jövő héten beszélünk, mert vasárnapig Dohában vagyok. Ez az igaz történet”árulta el a beIN Sportsnak Wenger.

„Szerda délután hívott fel Rummenigge. Nem tudtam felvenni, de aztán udvariasságból visszahívtam. Az autójában ült, és éppen az Olympiakosz elleni meccsre tartott. Legfeljebb négy-öt percet beszélhettünk, és elmondta, hogy megbízták Flicket, irányítsa a következő két meccsen a csapatot. Megkérdezte tőlem, érdekelne-e a feladat, mert edzőt keresnek. Úgy reagáltam, hogy jelen pillanatban még nem tudok rá felelni, kell egy kis idő, hogy át tudjam gondolni.”

Wenger 22 évig dolgozott az Arsenalnál, amellyel háromszor nyerte meg a Premier League-et és hétszer az FA-kupát, mielőtt a 2017–2018-as szezon végén távozott volna.

Az utódlásról szóló találgatásokban előjött a Red Bull-sportigazgató Ralf Rangnick, valamint Thomas Tuchel (PSG) és Erik ten Hag (Ajax) neve is. 

2020.02.15 08:52:47

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

„Lehet érezni a Herthánál, hogy megváltozott az elvárás, de nem tartom reálisnak.”

2020.02.14 23:15:26

Német labdarúgás SZ. M.

2020.02.14 20:21:20

Német labdarúgás M. G.

Guerreiro brillírozott, Haaland és Sancho ismét betalált, sőt, még Piszczek-gólt is láthattak a nézők.

2020.02.14 07:17:06

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

EXKLUZÍV INTERJÚ. „Nem érzem, hogy holnap edzést kellene tartanom. Ahhoz olyan ajánlat is kellene, amelyre azt mondom: tyűha!”

2020.02.11 21:21:04

Német labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Bajorországban és Berlinben sem találta a közös hangot a játékosaival.