T. I. 2019.11.07 19:06 Frissítve: 2019.11.08 01:30

Bayern: Rummenigge és Wenger egyeztetett, a klub is megerősítette

A német Bild beszámolója szerint Arsene Wenger maga hívta fel a Bayern Münchent irányító gazdasági társaság vezérigazgatóját, Karl-Heinz Rummeniggét, hogy jelezze, szükség esetén szívesen elvállalja a bajor együttes irányítását. A németek megköszönték a jelentkezést, s némi beszélgetés után nemet mondtak – teszi hozzá a cikk. A történetet a Bayern München is megerősítette.

Arsene Wenger nem lesz a Bayern edzője – írja a Bild (Fotó: AFP)

 

A bajor klub a Bild megkeresésére megerősítette a telefonbeszélgetés tényét, Wenger és Rummenigge ugyanakkor arra jutott egymás között, hogy hivatalos tárgyalásokra nincs szükség, mert nem a francia veterán kinevezésében gondolkodnak Münchenben. 

A Bayern állásfoglalása szerint bár rendkívül sokra tartják Wenger eddigi pályafutását, nem ajánlanak neki munkát.

A német lap közben arról ír, a Niko Kovac távozása után ideiglenesen kinevezett korábbi segédedző, Hans-Dieter Flick akár az idény végéig is maradhat a csapat kispadján, hogy aztán 2020 júliusától adja át helyét a jelenleg még az Ajaxot irányító, azt idény közben elhagyni nem akaró Erik ten Hagnak. 

A müncheni sajtó közben egy újabb nevet, a PSG-t edző Thomas Tuchelét is bedobta mint a Bayern-kispad egyik lehetséges várományosa. Tuchelnek 2021 nyaráig szól a szerződése a franciákkal. 

Uli Hoeness, a Bayern elnöke a minap úgy fogalmazott, három hét múlva válhat biztossá, ki lesz a Bayern vezetőedzője hosszabb távon is. Addig biztosan Flick irányít. 

2020.07.26 14:19:33

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A BL-csata közben folyik az átépítés, de Leroy Sané szerint biztosan lemarad Havertzről a Bayern.

2020.07.15 10:15:23

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Hogy lett a bő tíz évvel ezelőtt még nem is létező csapat a Bundesliga egyik legjobbja? S miért frusztrálja ez mindennél jobban a riválisokat?

2020.07.10 16:26:57

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A Rangnick-koncepció segíti a Szoboszlai Dominikhez hasonló fiatal játékosok karrierépítését.

2020.07.04 19:41:19

Német labdarúgás M. G.

A favorit esélyt sem hagyott a Leverkusennek a szórakoztató, hat gólt hozó berlini fináléban.