Bayern: „Tisztelet!” - Guardiola az orvosok felmondásáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.17. 16:49
Pep Guardiola állítja, nem volt haragos kapcsolat, se veszekedés közte és a Bayern München csütörtökön felmondó orvosa, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt között.

Müller-Wohlfahrt közel 40 év szolgálat után hagyta ott a Bayernt, bár nem először tette. Felmondását azzal indokolta, hogy a Bayern München őt és – szintén felmondó – stábját tette felelőssé a Portótól elszenvedett 3–1-es vereség miatt. Müller-Wohlfahrt közel 40 év szolgálat után hagyta ott a Bayernt, bár nem először tette. Felmondását azzal indokolta, hogy a Bayern München őt és – szintén felmondó – stábját tette felelőssé a Portótól elszenvedett 3–1-es vereség miatt.

Német beszámolók arról írtak, hogy az első csapat főorvosa nem jött ki Guardiolával, aki a sok sérült miatt neheztelt rá. Más források szerint Karl-Heinz Rummenigge volt elégedetlen.

Pénteken a Bayern München sajtótájékoztatót szervezett.

„Semmi nem történt köztünk, ez az ő döntése volt. Tisztelem őt, ahogyan a döntését is. Ennyi” – nyilatkozta Pep Guardiola a felmondásra reagálva.

A katalán mester azt is cáfolta, hogy a Leverkusen elleni Német-kupa-negyeddöntőn látott gúnyos tapsa is az orvosoknak szólt volna.

„Csalódott voltam, semmi köze nem volt az orvosi stábhoz. Benatia hosszú ideje bajlódott sérüléssel, ezért voltam frusztrált, mert ismét megtörtént a baj” – tette hozzá Guardiola.

A Bayern München hivatalos közleményben mondott köszönetet Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt és stábja munkájának.

„A klub sajnálja a döntést. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt és stábja első osztályú munkát végeztek a Bayern Münchennél, ezért hálásak vagyunk nekik. A klub hamarosan bejelenti az új stáb tagjait. Addig Dr. Volker Braun fogja ellátni a csapat körüli feladatokat” – szól a közlemény.

A Bayern München a Porto elleni 3–1-re elveszített BL-negyeddöntőn David Alabát, Mehdi Benatiát, Bastian Schweinsteigert, Arjen Robbent, Franck Ribéryt és Javi Martínezt volt kénytelen nélkülözni sérülés miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik