Bayern: a BL-vereséget ráhúzták az orvosokra, akik felmondtak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.17. 08:44
null
<strong>Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt a sérült Ribéryvel </strong>(Fotó: Bild)
Csütörtökön azonnali hatállyal felmondott Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, a Bayern München csapatorvosa és az orvosi stáb három másik tagja, mert a Bayern Münchennél őket hibáztatják a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Portótól elszenvedett vereségért.

 

Sérülés miatt Franck Ribéry, Arjen Robben, David Alaba, Bastian Schweinsteiger, Mehdi Benatia és Javi Martínez sem állt Pep Guardiola rendelkezésére a portugálok otthonában lejátszott BL-mérkőzésen, a sok hibával, meglepően bizonytalanul futballozó bajorok 3–1-re kikaptak.

A német válogatottal is dolgozó Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt 1977 óta volt a Bayern Münchennél, mostanra nagyon megromlott a kapcsolata Guardiolával.

„A Bayern München Porto otthonában elszenvedett vereségért az orvosi stábot tették felelőssé" – írta közleményében Müller-Wohlfahrt, akit fia, Kilian, valamint Peter Ueblacker és Lutz Hänsel is követ. A Bild úgy tudja, Guardiola őket okolja, amiért nem tudott erős kezdőcsapatot a pályára küldeni a Porto ellen – így a vereségért is.

Guardiola kiakadt az orvosi stábra (Fotó: Reuters)
Guardiola kiakadt az orvosi stábra (Fotó: Reuters)

Csütörtökön a Bayern München hivatalosan nem reagált a bejelentésre. „Nem hallottunk a sajtóközleményről, ezért nem is kommentáljuk” – írták.

Müller-Wohlfahrt egyszer már felmondott a bajoroknál, 2008-ban az akkori edzővel, Jürgen Klinsmann-nal került összetűzésbe. Miután Klinsmann távozott, a világhírű sportorvos visszatért.

Pep Guardiolával már az előző szezonban is volt súrlódás, méghozzá az egy éven át sérült Thiago Alcántara kezelésével kapcsolatban. A spanyol középpályás nemrég tért vissza a pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik