T. I. 2019.12.02 12:15 Frissítve: 2019.12.02 12:55

Bayern: „Nem akarok Sanéról beszélni, úgy biztosan nem lesz olcsóbb!”

A német sportsajtóban továbbra is kiemelt kérdés a Manchester Cityben futballozó Leroy Sané esetleges hazatérése. A 23 éves, válogatott szélsőt nyáron a Bayern München csábította, és térdsérülése előtt reálisnak is tűnt a klubváltása. A bajor együttes pedig azóta sem tett le teljesen a megszerzéséről – igaz, a klubvezetők egyre óvatosabban nyilatkoznak a kérdésről.

Leroy Sané sorsa még mindig kérdéses (Fotó: AFP)


November közepén ott hagytuk abba a Sané-sztorit, hogy a Sky Sports beszámolója szerint a Manchester City pénzt és játékost – egész pontosan a felnőttkarrierje eddigi minden idényében bajnoki címet (kétszer a PSG-vel, kétszer a Juventusszal, négyszer a Bayernnel) nyerő Kingsley Comant – kér érte cserébe.

Most a Bild készített terjedelmes interjút Karl-Heinz Rummeniggével, a Bayern München vezérigazgatójával, s ebben természetesen Sané sorsa is újfent napirendre került. 

„Ha bármit is mondok róla, abból csak baj lesz – hárította el a kérdést, hogy januárban vagy a nyáron valóban új ajánlatot tesznek-e a szélsőért, majd úgy folytatta, amiből azért lehet következtetni a Bayern céljaira: – Egyébként is, bármit mondanék, attól nem menne az ára lejjebb. Egyik sem jó dolog." 

A Bayern sajtóhírek szerint 2019 nyarán már megállapodott a Man. Cityvel Sané megvásárlásáról, akkor 110 millió euró körüli vételárról szóltak a hírek, csakhogy a labdarúgó a Liverpool elleni Community Shield-mérkőzésen megsérült, s azóta sem térhetett vissza a pályára. Az operáció híre pedig bedöntötte az üzletet. 

A bajorok elhivatottságát jól mutatja, hogy Sané meggyőzésére a szintén futballista, s szintén a nagy rivális Schalkénál nevelkedő testvérét, Sidi Sanét is szerződtették volna mellé

A Citynél állítólag felkészültek arra is, ha a 2021 nyarán lejáró szerződésű szélső úgy távozna, hogy a Bayern „csak” pénzt hajlandó adni érte. 80 millió euró körüli összegért a Real Sociedad spanyol válogatott labdarúgója, Mikel Oyarzabal Pep Guardiola kiszemeltje erre az esetre.  

2020.09.27 13:33:46

Német labdarúgás M. G.

A müncheniek 2019. december 7. után veszítettek először tétmérkőzést, megérdemelt a hazai diadal.

2020.09.26 15:13:15

Német labdarúgás K. T. I.

Kerem Demirbay szenzációs gólt lőtt Gulácsinak • A Dortmund máris elveszítette a veretlenségét.

2020.09.25 00:04:48

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Dest a Bayerné, Aarons a Barcáé, vagy éppen fordítva? A müncheni topjátékosok az angol szélsőre tettek.

2020.09.20 15:00:18

Német labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Rengeteg helyzetet dolgoztak ki a lipcseiek, és biztosan nyertek. Szalai Ádám nem kapott lehetőséget a Mainzban.