Bayern: Coutinho megérkezett, ikonikus mezt kapott Münchenben

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.08.19. 10:40
null
Coutinho Arjen Robben mezét örökölte meg Münchenben (Fotó: fcbayern.de)
A Bayern München hivatalosan is bemutatta az FC Barcelonától egy évre kölcsönvett Philippe Coutinhót. A brazil labdarúgó játékjogáért 8.5 millió eurót fizetett ki a bajor klub a 2019–2020-as idényre, jövő nyáron pedig további 120 millióért ki is vásárolhatja a katalánoktól. Utóbbit a Barca honlapja megerősítette.

 

A Bayern és a Barca már pénteken bejelentette az egyezséget, Coutinho hivatalos bemutatására viszont csak hétfőn kerített sort a német klub.

Az apró betűs rész
A Bayern honlapján megjelent közlemény még azt írta, a felek megállapodtak, hivatalosan nem közlik Coutinho klubváltásának anyagi részleteit. Ehhez képest az FC Barcelona weboldalán rögvest az első bekezdés arról szól, Coutinhóért a 2019–2020-as idényre 8.5 millió eurót fizetett a bajor klub, illetve száz százalékban átvállalta a fizetését is. Az évad végén120 millió euróról szóló opciójuk lesz a brazil támadó kivásárlására. Lehet, a Barcánál nem olvasták az apró betűs részt?

Számomra ez a váltás új kihívást jelent egy új országban, Európa egyik legjobb klubjában. Alig várom már az első mérkőzésem. Akár a Bayern, én is rendkívül ambiciózus vagyok, és hiszek abban, hogy az új csapattársaimmal együtt képesek leszünk elérni a kitűzött célokat” – idézi Coutinhót a Bayern hivatalos honlapja.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern vezérigazgatója elmondta, hosszú ideje dolgoztak az egyezségen.

Philippe az a játékos, aki a kreativitásával azonnal a támadójátékunk egyik erőssége lehet” – tette hozzá a Rummenigge.

Coutinho a 10-es mezt kapta a Bayernnél, amit legutóbb Arjen Robben viselt, előtte meg olyan klasszisok, mint Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg vagy még korábban Uli Hoeness.

A 2018 januárjában Barcelonába érkező brazil játékos nem alkotott maradandót a katalánoknál, ezért hosszú ideje téma volt a nemzetközi sajtóban a klubváltása. A legtöbb hír eleinte arról szólt, hogy a katalánok a PSG-hez cserélnék a Neymar-ügylet keretében, ám a pénteki hírek szerint Coutinho erre nemet mondott, ezután került képbe a Bayern München.

A brazil játékos 76 tétmeccsen 21 gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki Barca-mezben, kétszer volt spanyol bajnok és egyszer spanyol kupagyőztes.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik