Bayern: a bajorok kölcsönveszik Coutinhót – hivatalos

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.08.17. 01:04
Igaznak bizonyultak az előzetes sajtóhírek: a Bayern München labdarúgócsapata péntek késő este bejelentette, hogy megállapodott Philippe Coutinho kölcsönvételéről az FC Barcelonával. Nem sokkal később még egy játékos, Mickaël Cuisance érkezését is bejelentette a bajor klub.

A Barca mezét a Bayernére cseréli Philippe Coutinho (Fotó: AFP)
A Barca mezét a Bayernére cseréli Philippe Coutinho (Fotó: AFP)
A Barca mezét a Bayernére cseréli Philippe Coutinho (Fotó: AFP)
A Barca mezét a Bayernére cseréli Philippe Coutinho (Fotó: AFP)
A Barca mezét a Bayernére cseréli Philippe Coutinho (Fotó: AFP)

A bajor alakulat egy idényre veszi kölcsön a 27 éves brazilt, ám a megállapodás szerint 2020 nyarán lehetősége van véglegesen is megvásárolni Coutinho játékjogát. A brazil játékos pénteken még a lelátóról nézte végig, ahogy (volt) csapata vereséget szenved az Athletic Bilbaótól a spanyol bajnokság, a La Liga 1. fordulójában, míg ezzel a meccsel szinte egy időben új csapata döntetlent játszott a Herthával a Bundesligában (2–2). A futballista várhatóan vasárnap vagy hétfőn érkezik meg Münchenbe.

„Megerősíthetem, hogy Hasan Salihamidzic és én szerdán Barcelonában jártunk, és megállapodtunk az FC Barcelonával és a játékossal. Jó ideje figyeltük már Coutinhót, csak a minőség számít” – mondta az elnök, Karl-Heinz Rummenigge a Hertha elleni döntetlen után a bajorok hivatalos honlapjának.

„Szeretnék köszönetet mondani az FC Barcelonának. Természetesen még tisztáznunk kell néhány apróságot, de örülünk annak, hogy a játékost a Bayernhez csábítottuk” – tette hozzá a sportigazgató, Salihamidzic.

„Nemcsak a Bayern München, hanem az egész Bundesliga és Németország is örülhet annak, hogy egy ilyen neves játékost köszönthetünk a ligában” – mondta ezt már a klub vezetőedzője, Niko Kovac.

Mint ismert, a 2018 januárjában Barcelonába érkező brazil játékos nem alkotott maradandót a katalánoknál, ezért hosszú ideje téma volt a nemzetközi sajtóban a klubváltása. A legtöbb hír eleinte arról szólt, hogy a katalánok a PSG-hez cserélnék a Neymar-ügylet keretében, ám a pénteki hírek szerint Coutinho erre nemet mondott, ezután került képbe a Bayern München.

A brazil játékos 76 tétmeccsen 21 gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki Barca-mezben, kétszer volt spanyol bajnok és egyszer spanyol kupagyőztes.

Szintén péntek este a Bayern azt is bejelentette, hogy szerződtette a francia utánpótlás-válogatott középpályást, a 20 esztendős Mickaël Cuisance-t a Borussia Mönchengladbachtól. A strasbourgi születésű játékost az egyik legnagyobb feltörekvő tehetségnek tartják a francia labdarúgásban.

„Elsősorban a labdatartáson alapuló futballban jeleskedik. Remek a technikája, erős a bal lába, nagyszerű a mentalitása” – mondta róla Salihamidzic.

FC Bayern English on Twitter

We are also delighted to announce the imminent signing of Mickaël Cuisance from @borussia_en.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik