Bayern: bőrnadrággal mutatták be Ancelottit, Guardiola üzenete várta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.11. 14:42
null
Ancelotti hivatalosan is megérkezett Münchenbe (Fotó: AFP)
A Bayern München hétfő délelőtt sajtótájékoztató keretében bemutatta a klub új vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit.

 

Az ezt megelőzően a Real Madridnál dolgozó szakember egy év szünetet követően áll ismét munkába a bajor sztárcsapatánál, amelyet az újságírók előtt a világ legjobb klubjának nevezett. Állítólag felvetődött a neve az olasz válogatottnál is, de inkább a Bayern Münchent választotta.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek, a világ legjobb klubjánál. Alig várom, hogy kezdődjön a szezon” – kezdte székfoglalóját Carlo Ancelotti, aki Pep Guardiolát követi a Bayern csapatának élén.

„Guardiola nagyszerű munkát végzett itt az elmúlt években. Remek csapatunk van, erősek vagyunk, azon leszünk, hogy minden sorozatot megnyerjünk” – folytatta a korábban a Juventust, a Milant, a Chelsea-t, a PSG-t és a Real Madridot is irányító tréner, aki sajtótájékoztatója során több alkalommal is dicsérte elődjét.

Pep kedves volt, még üzenetet is hagyott. Nagy tisztelettel sok szerencsét kívánt nekem.

Pep üzenete, amely Ancelottit várta:



Érdekesség, hogy Guardiola háromszor lett német bajnok a Bayern Münchennel, de a Bajnokok Ligája fináléjába nem tudott bejutni vele. Carlo Ancelotti háromszor is a csúcsra ért a BL-ben, legutóbb 2014-ben a Real Madriddal.

„Sokan kérdeznek arról, hogy érzek-e nyomást. Erre azt mondom, hogy már hozzászoktam. Karrierem során topklubokat irányítottam, mindenhol a győzelem volt a cél. Nem érzek nyomást, mert már hozzászoktam, és imádom a munkám” – válaszolta az 57 éves szakember, aki nem tervez futballforradalmat véghezvinni a münchenieknél.

(Fotó: Action Images)
(Fotó: Action Images)

„Kedvelem a támadófutballt, csapatunk rendkívül erős és versenyképes, de nem azért jöttem ide, hogy forradalmár legyek. Guardiola fantasztikus munkát végzett, szeretnék az ő útján tovább haladni. Nem hinném, hogy a csapat stílusa sokat változik az előző idényhez képest.”

„Ismerem a Bayern stílusát és történelmét. Támadófutballt játszunk majd. Nem forradalmár vagyok, hanem vezetőedző” – ismételte terveit az olasz.

„Nem tudom, hogy a mostani lesz-e az utolsó munkám edzőként. Ha olyan sokáig maradok, mint Sir Alex Ferguson a Manchester Unitednél, akkor biztosan” – viccelődött Ancelotti, aki egy bőrnadrágot tartott a kezében, amikor új otthona, az Allianz Aréna gyepén fotózták.

Ancelotti feleségével pózolt (Fotó: Action Images)
Ancelotti feleségével pózolt (Fotó: Action Images)
(Fotó: Action Images)
(Fotó: Action Images)

A Bayern Münchenhez kapcsolódó hír, hogy Matthias Sammer sportigazgató távozik a klubtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik