Bayern: Sammer távozik a sportigazgatói posztról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.10. 17:29
null
Matthias Sammer a következő idényt már aligha kezdi meg a Bayernnél (Fotó: Reuters)
A német Kicker, Sport1.de és Bild egybehangzó értesülése szerint valószínűtlen, hogy Matthias Sammer, a Bayern München sportigazgatója ott legyen hétfőn Carlo Ancelotti vezetőedző hivatalos bemutatásán – egyben valószínű, hogy a 48 éves szakember távozik posztjáról. A Bayern vasárnap 17.45-kor hivatalos közleményben erősítette meg: Sammer saját kívánságára távozik a csapattól.

A Kicker cikke szerint a sportigazgatót a bajnokünneplés óta nem látták hivatalos funkcióban, a berlini kupadöntőn sem volt ott. Sammert kisebb agyi keringési rendellenességgel kezelték a tavasszal, de ez a hivatalos tájékoztatás szerint nem jár maradandó károsodással. A Kicker úgy tudja, hogy Karl-Heinz Rummenigge klubvezetőként kezdeményezte Sammer szerződésének felbontását, és ezt hétfőn jelenthetik be. Sammer szerződése 2018 novemberéig érvényes.

A Bild úgy tudja, hogy Sammer valószínűsíthető távozásához nincs köze a keringési rendellenességhez. A bulvárlap információi szerint a német rekordbajnok és Sammer már megegyezett a szerződésbontás feltételeiről. Ugyanerről számol be a Sport1.de is, amely megemlíti, Sammer már alá is írta a bontásról szóló dokumentumot, és hivatalosan közös megegyezéssel távozik.

Végül a Bayern München hivatalos közleményben erősítette meg a sajtóhíreket: Sammer valóban feláll, és saját kívánságára távozik a német rekordbajnoktól.

„Az egészségem rendben van, felgyógyultam, és ezt az orvosi vizsgálatok is megerősítik. Az elmúlt hetekben sok mindent átgondoltam, a családomról és a munkámról egyaránt. A Bayern sportigazgatójának lenni heti hétnapos, napi huszonnégy órás feladat. Minden energiát erre kell fordítani. Úgy gondolom, jelenleg erre képtelen lennék. Köszönetet mondok a Bayern Münchennek a fantasztikus együttműködésért és a megértésért. Csodálatos élmény volt, igazi megtiszteltetés” – köszönt el Sammer a közleményben.

„Egyelőre nem töltjük be a posztot, hanem – ahogy április óta – elosztjuk a munkaköri felelősséget. Így nyugalomban tudunk döntést hozni az utódlásról. A Matthiasszal folytatott beszélgetések során egyértelművé vált, hogy új prioritásokat talált, és ez nem összeegyeztethető tevékenységével a Bayernnél. Ezt megértem. Az ember fontosabb, mint a klub ebben az esetben. Minden jót kívánunk neki, és köszönjük a sikeres közös munkát” – búcsúztatta Sammert Karl-Heinz Rummenigge.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik