Bayern: a Juve előrehaladott tárgyalásokat folytat Alabával – sajtóhír

K. T. I./MTIK. T. I./MTI
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 20:00
null
David Alaba egyre közelebb a búcsúhoz? (Fotó: AFP)
David Alaba és a Juventus előrehaladott tárgyalásokat folytatnak – írja az olasz SportMediaset. A 28 éves labdarúgó szerződése a jövő nyáron lejár a Bayern Münchennél, s ha nem sikerül a feleknek megállapodniuk a hosszabbításról, az osztrák bekk januártól bárhová aláírhat a 2021–2022-es idényre.

 

Olasz sajtóhírek szerint egyre közelebb kerül a Juventus ahhoz, hogy megszerezze a Bayern München saját nevelésű védőjét, a balszélsőként és középpályásként is bevethető, Hans-Dieter Flick irányítása mellett viszont első számú középhátvéddé váló David Alabát. Az osztrák játékos és a bajorok közti tárgyalások hónapokkal korábban megakadtak – az ok a futballista fizetése.

Nem is olyan régen Uli Hoeness tiszteletbeli elnök „pénzéhes piranhának” nevezte Alaba menedzserét, aki állítólag kikötötte, a védőnek annyi pénzt kell kapnia, amivel a Bayern legjobban fizetett játékosává válik.

Nem sokkal később Hasan Salihamidzic sportigazgató is megszólalt az ügyben. Hangsúlyozta, a Manuel Neuerrel és Robert Lewandowskival kötött megállapodások esetében elérték a „sportszakmai és pénzügyi felső határt”, s nem gondolja, hogy az osztrák válogatott Alaba azt hinné, hogy az említett csapattársai felett áll. A bosnyákok korábbi kiváló szélsője szintén a menedzsert, Pini Zahavit hibáztatta a tárgyalások megakadásáért.

„Megteheti, de mi nem fogjuk követni. Olyan őrültségekbe, mint amelyeket más klubok esetében talán tapasztalt már, mi nem fogunk belemenni” – mondta a Kickernek.

Ezt a huzavonát használhatja most ki a Juventus, amely pont a védelem bal oldalára keres megbízható embert – olyat, aki négy- és háromvédős rendszerben is képes megállni a helyét.

Alaba piaci értékét jelenleg 65 millió euróra teszi a Transfermarkt, így a Juventus újabb nagy fogást hozhatna össze a lejáró szerződésű futballisták piacán „vadászva”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik