Meglepetés a nyitányon: a Bayern döntetlent játszott a Herthával

Vágólapra másolva!
2019.08.16. 20:20
null
Hiába Robert Lewandowski (9) duplája, nem tudott nyerni a Bayern (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2019–2020-as idényének nyitó mérkőzésén a címvédő Bayern München hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Herthával.

A rekordbajnok, egyben (már megint) címvédő Bayern München és az immár nem Dárdai Pál, hanem Ante Covic irányította Hertha BSC mérkőzésével kezdődött el pénteken a német labdarúgó Bundesliga 2019–2020-as idénye.

A meccs nagyjából az előzetes várakozásoknak megfelelően indult, a hazaiak valamivel többet birtokolták a labdát, és folyamatosan növelték a nyomást a berlini csapat kapuján. A mezőnyfölény a 24. percben érett góllá: egy szépen felépített támadás végén Joshua Kimmich szöktette Serge Gnabryt, aki jobbról küldte laposan középre a labdát, amelyet Robert Lewandowski bevetődve lőtt a kapuba. 1–0

Érdekesség, hogy Lewandowski sorozatban az ötödik idénynyitóján volt eredményes – ezzel új Bundesliga-rekordot állított fel.

Nem sokkal később Gnabry és Lewandowski is növelhette volna a bajorok előnyét, ehelyett azonban teljesen váratlanul egyenlített a Hertha. A 36. percben egy labdaszerzés után kontrát indítottak a vendégek, Dodi Lukebakio pedig 24 méterről ballal lövésre vállalkozott. A labda Vedad Ibisevic hátán megpattant, így védhetetlenül csapódott a kapu jobb oldalába. 1–1

Lukebakio már a negyedik találatát szerezte az Allianz Arenában a Bayern ellen – ezzel beérte a listát holtversenyben vezető Cristiano Ronaldo, Markus Rosenberg párost.

Az igazi hideg zuhany azonban csak ezt követően érkezett, hiszen két perccel később újabb gólt szereztek a fővárosiak. Rune Jarstein felívelése után Benjamin Pavard elveszített egy fejpárbajt, majd Ibisevic indította Marko Grujicsot, aki ziccerben léphetett ki, kicselezte Neuert, majd hét méterről a kapuba lőtte a labdát. 1–2

Az első félidő hajrájában nagy helyzetet már nem sikerült kidolgozniuk a münchenieknek (igaz, többször is tizenegyest reklamáltak), így a szünetre 2–1-re Hertha-vezetéssel vonultak a felek. Legutóbb 43 éve fordult elő a Bayernnel (a Düsseldorf ellen), hogy hazai pályán az első fordulóban az ellenfél vezetett a szünetben.

Niko Kovac nem cserélt a második félidőre, ennek ellenére magasabb sebességi fokozatba tudott kapcsolni a bajor együttes. Kingsley Coman közeli lövése után, majd Gnabry távoli bombájánál is Jarstein mentette meg a Herthát, a 60. percben azonban már a norvég kapus is tehetetlen volt. Rövid videobírózás után tizenegyest kapott a Bayern (Grujics rántotta le Lewandowskit, miközben a labda nem is volt a tizenhatoson belül), a sértett pedig magabiztosan gólra váltotta a büntetőt. 2–2

A folytatásban Lewandowski, Corentin Tolisso és Gnabry is megszerezhette volna a hazaiak harmadik gólját, ám vagy pontatlanul céloztak, vagy Jarstein mentett, így Ante Covic debütáló mérkőzésén a Hertha pontot csent a címvédő Bayern München otthonából.

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ

Bayern München–Hertha BSC 2–2 (Lewandowski 24., 60. – a másodikat 11-esből, ill. Lukebakio 36., Grujics 38.)

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A TOVÁBBI PROGRAM
SZOMBAT
15.30: Borussia Dortmund–FC Augsburg (Tv: Sport1)
15.30: Bayer Leverkusen–SC Paderborn 07
15.30: WfL Wolfsburg–1. FC Köln
15.30: Werder Bremen–Fortuna Düsseldorf
15.30: SC Freiburg–1. FSV Mainz 05
18.30: Borussia Mönchengladbach–Schalke 04 (Tv: Sport1)
VASÁRNAP
15.30: Eintracht Frankfurt–TSG 1899 Hoffenheim (Tv: Sport1)
18.00: 1. FC Union Berlin–RB Leipzig (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik