A Fradival boltol a Bayer, rekordokat döntöget a Leipzig

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.08.31. 09:53
null
Oliver Burke-ért 15 millió eurót fizetett az RB Leipzig (Fotó: Reuters)
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejtékzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol és az olasz után a német élvonallal folytatjuk transzferológiai körsétánkat.

 

Köztudott, hogy a Bundesligában ritka vendég a pánikvásárlás, de az utolsó héten azért a németeknél is felpörögtek az események. A Joao Mário-ügyletből egy kis pénzhez (de nem az egész 40 millióhoz, lásd sorozatunk olasz részét) jutott a Sporting CP, és szétnézett a buliban: az Inter egykori csodagyerekét, a holland Luc Castaignost Frankfurtból vették meg a portugálok, 2.5 millió euróért (és óvatosan 60 milliós kivásárlási árat állapítottak meg), a Wolfsburg gólgyárosáért, a szintén holland Bas Dostért négyszer ennyit fizettek a zöld-fehérek.

A két üzlet hátterében az áll, hogy a Leicester City őrült összeget fizetne a Sportingnak az algériai támadóért, Iszlam Szlimaniért.

Vett egy csatárt Kleinheisler László új, átmeneti (?) csapata, a Darmstadt is, a 27 esztendős szlovén csatár, Roman Bezjak a HNK Rijekából érkezett, előtte Bulgáriában légióskodott, a Ludogorecben. Bezjak nagyon együtt akart játszani Kleinheislerrel, mert a télen majdnem a Werder Bremenhez igazolt.

Mélyen a kasszába nyúlt az Augsburg is, amely 5.3 millió eurót fizetett a Hoffenheim francia jobbszélsőjéért, Jonathan Schmidért, a Hoffenheim egyébként eladta balszélsőjét is, Tarik Elyounoussit, egymillió euróért, az Olympiakosznak. Apropó, balszellő: a tunéziai-német támadó, Anisz Ben-Hatira, akit Dárdai Pál a télen nem kívánt megtartani, és átengedett az Eintracht Frankfurtnak, nos, ő is aláírt a Darmstadthoz.

A „liliomokhoz” érkezett már a nyáron egy balszélső (Denisz Olijnik) és még két csatár (Victor Obinna, Sven Schipplock), lesz hát kinek osztogatnia Kleininek.

Dárdai is szerzett egy szélsőt, mondhatni, Dzsudzsák Balázs helyett, a 26 esztendős Alexander Essweinért 2.5 millió eurót kért és kapott az Augsburg.

Hasítja a transzferhullámokat a Schalke is, amely borzalmasan megerősítette középpályája tengelyét a Tottenhamtől először csak kölcsönbe érkező Nabil Bentalebbel és a PSG-től 8.5 millió euróért megvásárolt Benjamin Stamboulival, és a kék-fehérek még gurítottak egy nagyot a nyár végére Jevhen Konopljankával.

Nem csokinyuszival dobálózik a nagy német népkedvenc RasenBallsport Leipzig: a „szárnyas” klubhoz érkezett négymillió euróért a salzburgi testvércsapattól a fiatal brazil középső védő, Bernardo (az ő játékjoga a transfermarkt.de szerint egymillió eurót ér, és már odahaza is az RB Brasil csapatát erősítette), és a lipcseiek képesek voltak a 19 éves skót jobbszélsőért, Oliver Burke-ért 15 millió eurót utalni a Nottingham Forestnek.

A jobblábas játékos a bal szélen is fel-felbukkan, de ennél érdekesebb az, hogy a nagy német átigazolási portál szerint Burke mindössze 250 ezer eurót ér, noha már kétszeres válogatott. A Nottinghamben összesen 31 mérkőzésen 6 gólig és 3 asszisztig jutott, míg kölcsönben a Bradfordban csak két meccsig.

Az új Gareth Bale, azaz Burke árát egyértelműen a Bayern München, a Tottenham Hotspur, az Arsenal, a Sunderland, a Crystal Palace, a Leicester City, a Manchester United és a Liverpool érdeklődése verte fel sztratoszférikus magasságokig, egészen a skót átigazolási rekordig.

Zárjuk rövid áttekintésünket a Darmstadttal és egy magyar származású játékossal: a 32 éves osztrák válogatott védőt, Garics Györgyöt egy nappal az átigazolási idény vége előtt elbocsátották állásából.

Sovány vigasz, rá így pont nem vonatkozik majd a határidő.

VFL WOLFSBURG

A német „farkasok”, mint mostanában minden nyáron, ismét nekirugaszkodnak a Bayern München megszorongatásának, és ez a nemes szándék a 2015-ös sikerek után legutóbb nem akart nekik összejönni, csak a nyolcadik helyen végeztek a zöld-fehérek, és az európai kupákról is lemaradtak. A nyáron ráadásul távozott a nagy reményekkel érkező sztárigazolások közül André Schürrle, Max Kruse és Bas Dost, valamint a két egyaránt 30-on felüli brazil védő, Dante és Naldo. Még mielőtt kétségbeesnének a klub hívei közül azok, akik kihagyták a közelmúltbeli történéseket, közöljük gyorsan, hogy a védelem új feje Jeffrey Bruma lesz, az új gólvágó Mario Gomez, Schürrlét hosszú távon a horvát Josip Brekalo, a közeljövőben Jakub Blaszczykowski helyettesíti (ha nem a védelemben szerepel a lengyel, mint legutóbb). A középpályára érkezett kölcsön után potom áron egy nemzetközi mércével mérve is remek szűrő (Josuha Guilavogui) és egy leendő német válogatott középpályás (Yannick Gerhardt), és mindezek tetejébe egy ingyen megszerzett, bombaformában lévő karmester (Daniel Didavi). Nem kis fegyvertény, hogy sem Luiz Gustavo, sem Julian Draxler, sem Ricardo Rodríguez nem távozott (még), sőt ha érkezne a kiszemeltek közül a dél-koreai szélső, Szon Hung Min (Tottenham), a középső védő és középpályás Matthias Ginter (Dortmund) vagy olasz kollégája, Francesco Acerbi (Sassuolo)... A klubot 2013 óta a kispadról irányító Dieter Heckingnek az új bajnokságban igazán nagyot kell villantania, különben repül.

VEZETŐEDZŐ: Dieter Hecking
A KERET ÉRTÉKE: 182.1 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ: Yannick Gerhardt, Mario Gomez, Jeffrey Bruma
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: André Schürrle, Max Kruse, Bas Dost
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: Benaglio – Blaszczykowski, Knoche, Bruma, R. Rodríguez – Luiz Gustavo, Guilavogui – Draxler, Gerhardt, Divadi – Gomez

MINDEN HÍR A WOLFSBURGRÓL ITT!

1. FSV MAINZ 05

A sokaknak szimpatikus német kiscsapat lendülete nem csökkent Szalai Ádám eladása után sem, a Mainz a legutóbbi idényt a hatodik helyen fejezte be, és ez Európa-liga-indulást ért. A tavaly télen kinevezett Martin Schmidt edző szerint a Mainz célja az Augsburg El-vitézkedésének és bajnoki helytállásának lemásolása, és ez az előjelek alapján menni is fog majd. Az Augsburgot az El-ből kiütő Liverpool elvitte ugyan a kapust, Loris Kariust, a Leverkusen meg a szorgos szűrőt, Julian Baumgartlingert, de előbbit a Ligue 1-ből érkező Jonas Lössllel, utóbbit a Real Madrid-nevelés, sokszoros spanyol U-válogatott José Rodríguezzel és az ötmillió euróért vett, francia U21-es válogatott Jean-Philippe Gbaminnal sikerült pótolni. A kölcsönben bizonyító támadópárost, a Jhon Córdoba, Christian Clemens kettőst végleg megszerezték, ha nem is olcsón, a Leverkusentől pedig ötmillió euró ellenében oda igazolt egy karmester, Levin Öztunali. Csatlakozhat a Mainzhoz még az arsenalos Serge Gnabry, de így is elég erős (az Augsburgénál mindenképpen erősebb) már a keret a többes terheléshez.

VEZETŐEDZŐ: Martin Schmidt
A KERET ÉRTÉKE: 78 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ: Jhon Córdoba, Levin Öztunali, Jean-Philippe Gbamin
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Loris Karius, Julian Baumgartlinger, Elkin Soto
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: Lössl – Donati, Bell, Bungert, Bussmann – Gbamin, F. Frei – Öztunali, Malli, Muto – Córdoba

MINDEN HÍR A MAINZRÓL ITT!

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

A negyedik helyre futott be a legutóbbi szezonban a Gladbach szekere, és a gárda húszmillió eurót költött az előző nyáron, többek között Josip Drmicre, Jonas Hofmannra, Thorgan Hazardra, Nico Elvedire és Nico Schulzra. Ezen a nyáron a költekezés alapját az Arsenal teremtette meg a Granit Xhakáért fizetett 45 millió euróval, a svájci futógép mellett ingyen távozott szűrőtársa, Havard Nordtveit, a rutinos védő, Martin Stranzl pedig visszavonult. A klub egyelőre jóval kevesebbet költött, mint amennyit a nyáron keresett: Xhakát 15 millióért pótolta a leverkuseni Christoph Kramerrel (és olyan rosszul nem is járt), a védelem erőembere a dán Jannik Vestergaard lesz, nem sokkal kevesebbért, míg Nordtveit örökébe a Hoffenheimtől ingyen megszerzett Tobias Strobl lép majd. A legérdekesebb igazolás Bénes László, aki nemrégiben még a Győrt erősítette, de a németek már az MSK Zilinától vették meg, kétmillió euróért. Még mielőtt kérdeznék: a dunaszerdahelyi születésű Bénes már régóta a szlovák korosztályos válogatottak tagja, bár a felnőttek között még nem lépett pályára. „Ajánlgatták a magyar állampolgárságot, de egyelőre nem foglalkozom ezzel a kérdéssel – mondta korábban erről a kérdésről az ETO egykori akadémistája. – Így hát szóba sem jöhet a magyar válogatottság. Szlovák viszont lehetek." Érdekes, hogy a győriek és más szlovák források, sőt maga a játékos is 5.5 millió eurósnál is magasabb átigazolási díjról tud. Elkelne még pár sztárigazolás, de a Bundesliga, és nem a BL miatt, ott ugyanis a selejtezőbeli parádé után a Barcelonát és a Manchester Cityt is melléjük sorsolták. Nagy erénye a csapatnak, hogy bombaerős kezdőt tud kiállítani, amelyet az általános minőséget tekintve csak a Bayerné és a Dortmundé múl felül.

VEZETŐEDZŐ: André Schubert
A KERET ÉRTÉKE: 165.6 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ: Christoph Kramer, Jannik Vestergaard, Tobias Strobl
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Granit Xhaka, Branimir Hrgota, Havard Nordtveit
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: Sommer – Jantschke, A. Christensen, Vestergaard – Hahn, Th. Hazard, Kramer, Dahoud, Herrmann – Raffael, Strindl

MINDEN HÍR A BORUSSIA MÖNCHENGLADBACHRÓL ITT!

BAYER 04 LEVERKUSEN

Ha reálisan szemléljük a dolgokat, akkor elmondhatjuk, hogy az elmúlt idénybeli harmadik hellyel kihozta lehetőségeiből a maximumot a gyógyszergyári csapat, amely tisztességgel felkészült a nyáron a dobogóért folytatott harcra és a BL csoportkörére is. Távozott ugyan a fentebb megénekelt Christoph Kramer, Levin Öztunali kettős (utóbbi nem mellékesen kölcsönből tért vissza Brémából Leverkusenbe), de több alapembert nem veszített a Bayer – miközben érkezett egy sokoldalú, sokszoros német válogatott támadó, Kevin Volland (húszmillió euróért), egy kipróbált, topcsapatok által üldözött középső védő, Aleksandar Dragovic (tizennyolcmillió euróért), a fent említett, szintén osztrák szűrő, Julian Baumgartlinger. Hatalmas tehetség a németek Kovács Istvánja, a vékonydongájú Sam Schreck, akit igen olcsón szereztek meg a bayeresek a St. Paulitól, és bővíti Roger Schmidt választási, pihentetési lehetőségeit az angolai származású, de már német korosztályos válogatott védő, Danny da Costa – ellenben szűkíti a Ferencvárosnak vételi opcióval kölcsönadott Rju Szung Vu.
A két sztárigazolás pikáns érdekessége, hogy nagyon nehéz lesz helyet találni nekik a kezdőben, ha mindenki egészséges, és olyan nemzetközileg is elismert válogatott játékosok ácsingóznak még a kezdő tizenegy után, mint Kirjakosz Papadopulosz, Baumgartlinger, Charles Aránguiz, Stefan Kiessling vagy Admir Mehmedi.

VEZETŐEDZŐ: Roger Schmidt
A KERET ÉRTÉKE: 262.8 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ: Kevin Volland, Aleksandar Dragovic, Julian Baumgartlinger
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Christoph Kramer, Levin Öztunali, Jonas Meffert
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: Leno – Jedvaj, Tah, Toprak, Wendell – L. Bender, Kampl – Bellarabi, Calhanoglu, Brandt – J. Hernández

MINDEN HÍR A BAYER LEVERKUSENRŐL ITT!

 

FC AUGSBURG
Érkezett: Alfred Finnbogason (Real Sociedad, 4.000.000 euró), Uszami Takasi Usami (Gamba Oszaka, 1.500.000), Marvin Friedrich (Schalke, 1.000.000), Georg Teigl (RB Leipzig, ingyen), Andreas Luthe (Bochum, i.), Gojko Kacar (Hamburg, i.), Jonathan Schmid (Hoffenheim, 5.300.000),
Kölcsönből vissza: Nikola Djurdjics (Düsseldorf), Tim Matavz (Genoa)
Távozott: Hong Dzsong Ho (Csiangszu Szuning, 6.000.000), Nikola Djurdjics (Partizan Beograd, 400.000), Sascha Mölders (1860 München, 150.000), Alexander Manninger (Liverpool, i.), Piotr Trochowski (szerződése lejárt), Ragnar Klavan (Liverpool, 5.000.000), Tobias Werner (VfB Stuttgart, 1.000.000) , Alexander Esswein (Hertha, 2.500.000)
Kölcsönbe: Shawn Parker (Nürnberg), Tim Matavz (Nürnberg)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Kevin Volland (Hoffenheim, 20.000.000), Julian Baumgartlinger (Mainz, 4.000.000), Jonas Meffert (Karlsruhe, 600.000), Danny da Costa (Ingolstadt, 500.000), Ramazan Özcan (Ingolstadt), Aleksandar Dragovic (Dinamo Kijev, 18.000.000)
Kölcsönből vissza: Rju Szung Vu (Arminia Bielefeld), Levin Öztunali (Werder Bremen), Joel Pohjanpalo (Düsseldorf)
Távozott:
Christoph Kramer (Mönchengladbach, 15.000.000), Jonas Meffert (Freiburg, 1.200.000), Dario Kresic (Omonia Nicosia, i.), Sebastian Boenisch (szl.), Malcolm Cacutalua (Bielefeld), Levin Öztunali (Mainz, 5.000.000)
Kölcsönbe: Marlon Frey (Kaiserslautern), Rju Szung Vu (Ferencváros)

FC BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Mats Hummels (Borussia Dortmund, 38.000.000), Renato Sanches (Benfica, 35.000.000)
Kölcsönből vissza:Pierre-Emile Höjbjerg (Schalke)
Távozott: Pierre-Emile Höjbjerg (Southampton, 15.000.000), Sebastian Rode (Borussia Dortmund, 12.000.000), Ivan Lucic (Bristol City), Mario Götze (Dortmund, 26.000.000)
Kölcsönbe:Medhi Benatia (Juventus, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Serdar Tasci (Szpartak Moszkva)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Ousmane Dembélé (Rennes, 15.000.000), Raphaël Guerreiro (Lorient, 12.000.000), Sebastian Rode (Bayern München, 12.000.000), Marc Bartra (Barcelona, 8.000.000), Emre Mor (Nordsjaelland, 7.000.000), Mikel Merino (Osasuna, 3.750.000), André Schürrle (Wolfsburg, 30.000.000), Mario Götze (Bayern München, 26.000.000)
Kölcsönből vissza: Jakub Blaszczykowski (Fiorentina), Jannik Bandowski (1860 München)
Távozott:Henrih Mhitarjan (Manchester United, 42.000.000), Mats Hummels (Bayern München, 38.000.000), Ilkay Gündogan (Manchester City, 27.000.000), Jakub Blaszczykowski (Wolfsburg, 5.000.000), Moritz Leitner (Lazio, 2.000.000)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Christoph Kramer (Leverkusen, 15.000.000), Jannik Vestergaard (Werder Bremen, 12.500.000), Bénes László (Zilina, 2.000.000), Tobias Strobl (Hoffenheim, i.), Djibril Sow (Mönchengladbach II)
Kölcsönből vissza: Josip Drmic (Hamburg)
Távozott: Granit Xhaka (Arsenal, 45.000.000), Branimir Hrgota (Eintracht Frankfurt, i.), Havard Nordtveit (West Ham, i.), Roel Brouwers (Roda, i.), Martin Stranzl (visszavonult)
KV: Martin Hinteregger (RB Salzburg)

SV DARMSTADT 98
Érkezett: Immanuel Höhn (Freiburg, 750.000), Michael Esser (Sturm Graz), Artyem Fedeckij (Dnipro, i.), Denisz Olijnik (Vitesse, i.), Victor Obinna (Duisburg, i.), Igor Berezovszkij (egyesület nélküli), Roman Bezjak (HNK Rijeka), Anisz Ben-Hatira (Frankfurt, i.)
Kölcsönbe: Antonio Colak (Hoffenheim), Alexander Milosevic (Besiktas, 200.000), Sven Schipplock (Hamburg), Kleinheisler László (Werder)
Távozott: Sandro Wagner (Hoffenheim, 2.800.000), Christian Mathenia (Hamburg, 800.000), Konstantin Rausch (1.FC Köln, i.), Tobias Kempe (Nürnberg, i.), Michael Stegmayer (visszavonult), Marco Sailer (Wacker Nordhausen, i.), Lukasz Zaluska (Wisla Kraków, i.), Szlobodan Rajkovics (Palermo, 1.500.000), Garics György (szerződését felbontották), Júnior Díaz (Würzburger Kickers)
Kölcsönből vissza: Luca Caldirola (Werder Bremen)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Taleb Tavatha (Maccabi Haifa, 1.200.000), Omar Mascarell (Real Madrid, 1.000.000), Branimir Hrgota (Mönchengladbach, i.), Danny Blum (Nürnberg, i.), Rafal Gikiewicz (Braunschweig, 1.000.000)
Kölcsönbe: Ante Rebic (Fiorentina), Jesús Vallejo (Real Madrid), Guillermo Varela (Manchester United), Michael Hector (Chelsea)
Távozott: Carlos Zambrano (Rubin Kazany, 3.500.000), Luca Waldschmidt (Hamburg, 1.300.000), Alekszandar Ignjovszki (Freiburg, 750.000), Sonny Kittel (Ingolstadt, i.), Constant Djakpa (szl.), Anisz Ben-Hatira (Darmstadt, i.), Stefan Aigner (1860 München, 3.000.000), Luc Castaignos (Sporting CP, 2.500.000)
Kölcsönből vissza: Kaan Ayhan (Schalke)

SC FREIBURG
Érkezett: Caglar Söyüncü (Altinordu, 2.500.000), Janik Haberer (Hoffenheim, 2.000.000), Onur Bulut (Bochum, 1.200.000), Manuel Gulde (Karlsruhe, 1.200.000), Jonas Meffert (Leverkusen, 1.200.000), Alekszandar Ignjovszki (Eintracht Frankfurt, 750.000), Georg Niedermeier (Stuttgart, i.)
Kölcsönből vissza:Christopher Jullien (Dijon), Philipp Zulechner (Young Boys), Sebastian Kerk (Nürnberg)
Távozott: Christopher Jullien (Toulouse, 2.800.000), Sztefan Mitrovics (Gent, 1.500.000), Immanuel Höhn (Darmstadt, 750.000), Vegar Eggen Hedenstad (St. Pauli, i.), Mensur Mujdza (Kaiserslautern, i.)
Kölcsönbe: Tim Kleindienst (Heidenheim, 100.000)

HERTHA BSC
Érkezett:
Vedad Ibisevic (VfB Stuttgart, i.), Ondrej Duda (Legia Warszawa, 4.200.000), Alexander Esswein (Augsburg, 2.500.000)
Kölcsönből vissza: Hoszogai Hadzsime (Bursaspor)
Kölcsönbe: Allan (Liverpool)
Távozott:
Johannes van den Bergh (Getafe, i.), Sascha Burchert (Greuther Fürth, i.), Roy Beerens (Reading, 1.000.000), Hoszogai Hadzsime (Stuttgart, 700.000), Tolga Cigerci (Galatasaray, 3.000.000)

HAMBURGER SV
Érkezett: Bobby Wood (Union Berlin, 3.500.000), Luca Waldschmidt (Eintracht Frankfurt, 1.300.000), Arianit Ferati (VfB Stuttgart, 850.000), Christian Mathenia (Darmstadt, 800.000), Filip Kosztics (Stuttgart, 14.000.000), Alen Halilovic (Barcelona, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Stieber Zoltán (Nürnberg), Kerem Demirbay (Düsseldorf)
Távozott: Kerem Demirbay (Hoffenheim, 1.700.000), Ivo Ilicevic (szl.), Artjoms Rudnevs (1.FC Köln, i.), Jaroslav Drobny (Werder Bremen, i.), Ivica Olic (1860 München, i.), Gojko Kacar (Augsburg, i.), Stieber Zoltán (Kaiserslautern, 200.000), Ivo Ilicevic (Anzsi, i.)
Kölcsönből vissza: Josip Drmic (Mönchengladbach)
Kölcsönbe: Batuhan Altintas (Kasimpasa), Sven Schipplock (Darmstadt)

TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Andrej Kramaric (Leicester, 10.000.000), Lukas Rupp (VfB Stuttgart, 5.000.000), Sandro Wagner (Darmstadt, 2.800.000), Kerem Demirbay (Hamburg, 1.700.000), Kevin Vogt (1.FC Köln, 1.500.000), Benjamin Hübner (Ingolstadt, 800.000), Gregor Kobel (Grasshopper U18, 138.000), Marco Terrazzino (Bochum, i.)
Kölcsönből vissza: Janik Haberer (Bochum), Christoph Martschinko (Austria Wien), Felipe Pires (FSV Frankfurt), Pak In Hjok (FSV Frankfurt), Szalai Ádám (Hannover), Marko Maric (Lechia Gdansk), Marvin Schwäbe (Osnabrück)
Távozott: Kevin Volland (Leverkusen, 20.000.000), Janik Haberer (Freiburg, 2.000.000), Christoph Martschinko (Austria Wien), Jens Grahl (VfB Stuttgart, i.), Kevin Kuranyi (szl.), Tobias Strobl (Mönchengladbach, i.), Jonathan Schmid (Augsburg, 5.300.000), Tarik Elyounoussi (Olympiakosz, 1.000.000)
Kölcsönbe: Joelinton (Rapid Wien, 600.000), Marvin Schwäbe (Dynamo Dresden), Felipe Pires (Austria Wien), Antonio Colak (Darmstadt)
Kölcsönből vissza: Matheus Biteco (Barra)

FC INGOLSTADT 04
Érkezett: Robert Leipertz (Schalke, 1.500.000), Martin Hansen (Den Haag, 950.000), Hauke Wahl (Paderborn, i.), Sonny Kittel (Eintracht Frankfurt, i.), Florent Hadergjonaj (Young Boys, 2.000.000)
Kölcsönbe: Anthony Jung (RB Leipzig)
Távozott: Benjamin Hübner (Hoffenheim, 800.000), Danny da Costa (Leverkusen, 500.000), Danilo Soares (szl.), Ramazan Özcan (Leverkusen), Konsztantin Engel (Asztana), Robert Bauer (Werder Bremen, 2.500.000)
Kölcsönbe: Elias Kachunga (Huddersfield)

1.FC KÖLN
Érkezett: Marco Höger (Schalke, 1.3000.000), Konstantin Rausch (Darmstadt, i.), Artjoms Rudnevs (Hamburg, i.), Sehrou Guirassy (Lille, 3.800.000)
Kölcsönből vissza:Bruno Nascimento (Tondela)
Távozott: Yannick Gerhardt (Wolfsburg, 13.000.000), Kevin Vogt (Hoffenheim, 1.500.000), Daniel Mesenhöler (Union Berlin, i.), Dusan Svento (Slavia Praha, i.), Bruno Nascimento (Omonia Nikosia, i.)
Kölcsönből vissza: Philipp Hosiner (Rennes)

RASENBALLSPORT LEIPZIG
Érkezett: Naby Keita (RB Salzburg, 15.000.000), Timo Werner (VfB Stuttgart, 10.000.000), Marius Müller (Kaiserslautern, 1.700.000), Benno Schmitz (RB Salzburg, 800.000), Bernardo (RB Salzburg, 4.000.000), Oliver Burke (Nottingham Forest, 12.000.000)
Kölcsönből vissza: Kalmár Zsolt (FSV Frankfurt), Omer Damari (RB Salzburg)
Távozott: Stefan Hierländer (Sturm Graz, i.), Georg Teigl (Augsburg, i.)
Kölcsönbe: Nils Quaschner (Bochum), Anthony Jung (Ingolstadt), Omer Damari (New York Red Bulls), Massimo Bruno (Anderlecht)

1.FSV MAINZ 05
Érkezett: Jhon Córdoba (Granada, 6.500.000), Jean-Philippe Gbamin (Lens, 5.000.000), Gerrit Holtmann (Braunschweig, 3.000.000), Jonas Lössl (Guingamp, 2.500.000), José Rodríguez (Galatasaray, 2.150.000), Christian Clemens (Schalke, 2.000.000), Levin Öztunali (Leverkusen, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Besar Halimi (FSV Frankfurt), Niki Zimling (FSV Frankfurt), Maximilian Beister (1860 München)
Távozott: Loris Karius (Liverpool, 6.200.000), Julian Baumgartlinger (Leverkusen, 4.000.000), Elkin Soto (Once Caldas, i.), Henrique Sereno (szl.), Dani Schahin (Roda)
Kölcsönbe: Pierre Bengtsson (Bastia)

SCHALKE 04
Érkezett: Breel Embolo (Basel, 27.000.000), Naldo (Wolfsburg, i.), Coke (Sevilla, 5.000.000), Benjamin Stambouli (PSG, 8.500.000)
Kölcsönből vissza: Kaan Ayhan (Eintracht Frankfurt), Timon Wellenreuther (Mallorca), Donis Avdijaj (Sturm Graz)
Kölcsönbe: Abdul Rahman Baba (Chelsea, 500.000), Nabil Bentaleb (Tottenham, 1.000.000), Jevhen Konopljanka (Sevilla)
Távozott: Christian Clemens (Mainz, 2.000.000), Robert Leipertz (Ingolstadt, 1.500.000), Marco Höger (1.FC Köln, 1.300.000), Marvin Friedrich (Augsburg, 1.000.000), Michael Gspurning (Union Berlin, i.), Roman Neustädter (Fenerbahce, i.), Joel Matip (Liverpool, i.), Leroy Sané (Manchester City, 50.000.000)
Kölcsönből vissza: Junesz Belhanda (Dinamo Kijev), Pierre-Emile Höjbjerg (Bayern München)

WLF WOLFSBURG
Érkezett: Yannick Gerhardt (1.FC Köln, 13.000.000), Jeffrey Bruma (PSV, 11.500.000), Josip Brekalo (Dinamo Zagreb, 6.000.000), Victor Osimhen (Ultimate Strikers Academy, 3.500.000), Josuha Guilavogui (Atlético Madrid, 3.000.000), Daniel Didavi (VfB Stuttgart, i.), Jakub Blaszczykowski (Dortmund, 5.000.000), Mario Gómez (Fiorentina, 7.000.000)
Kölcsönbe: Borja Mayoral (Real Madrid)
Távozott: Naldo (Schalke, i.), Felipe (Chaves, i.), André Schürrle (Dortmund, 30.000.000), Max Kruse (Werder Bremen, 7.500.000), Bas Dost (Sporting CP, 10.000.000), Dante (Nice, 2.500.000)

WERDER BREMEN
Érkezett: Florian Kainz (Rapid Wien, 3.500.000), Niklas Moisander (Sampdoria, 1.800.000), Fallou Diagne (Rennes, 1.500.000), Justin Eilers (Dynamo Dresden, i.), Lennart Thy (St. Pauli, i.), Jaroslav Drobny (Hamburg, i.), Thanosz Pecosz (Rapid Wien, i.), Max Kruse (Wolfsburg, 7.500.000), Lamine Sané (Bordeaux, i.), Robert Bauer (Ingolstadt, 2.500.000)
Kölcsönből vissza: Izet Hajrovic (Eibar), Luca Caldirola (Darmstadt)
Távozott: Jannik Vestergaard (Mönchengladbach, 12.500.000), Anthony Ujah (Liaoning, 11.500.000), Felix Kroos (Union Berlin, 500.000), Oliver Hüsing (Ferencváros, 300.000), Mateo Pavlovic (Angers, i.), Alejandro Gálvez (Eibar, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Gerhard Tremmel (Swansea), Papy Djilobodji (Chelsea), Levin Öztunali (Leverkusen)
Kölcsönbe: Kleinheisler László (Darmstadt)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

VFB STUTTGART
Érkezett: Jean Zimmer (Kaiserslautern, 2.500.000), Simon Terodde (Bochum, 2.500.000), Anto Grgic (Zürich, 2.000.000), Marcin Kaminski (Lech Posnan, i.), Jens Grahl (Hoffenheim, i.), Hoszogai Hadzsime (Hertha, 700.000), Tobias Werner (Augsburg, 1.000.000), Hans Nunoo Sarpei (Liberty Professionals)
Kölcsönbe: Aszano Takuma (Arsenal)
Távozott: Timo Werner (RB Leipzig, 10.000.000), Antonio Rüdiger (Roma, 9.000.000), Lukas Rupp (Hoffenheim, 5.000.000), Geoffroy Serey Dié (Basel, 1.200.000), Arianit Ferati (Hamburg, 850.000), Przemyslaw Tyton (Deportivo La Coruna, 500.000), Vedad Ibisevic (Hertha, i.), Martin Harnik (Hannover, i.), Daniel Didavi (Wolfsburg, i.), Daniel Schwaab (PSV, i.), Filip Kosztics (Hamburg, 14.000.000), Georg Niedermeier (Freiburg, i.)
Kölcsönből vissza: Artyem Kravec (Dinamo Kijev), Federico Barba (Empoli)

HANNOVER 96
Érkezett: Niclas Füllkrug (Nürnberg, 2.200.000), Florian Hübner (Sandhausen, 500.000), Sebastian Maier (St. Pauli, i.), Martin Harnik (Stuttgart), Marvin Bakalorz (Paderborn, i.)
Kölcsönből vissza: Mevlüt Erdinc (Guingamp)
Kölcsönbe: Stefan Strandberg (Krasznodar)
Távozott: Kijoteke Hirosi (Sevilla, 6.500.000), Ron-Robert Zieler (Leicester City, 3.500.000), Marcelo (Besiktas), Jamagucsi Hotaru (Cerezo Oszaka, 1.500.000), Hugo Almeida (AEK Athén, i.), Ceyhun Gülselam (Karabükspor, i.), Leon Andreasen (szl.), Christian Schulz (Sturm Graz, i.), Szakai Hiroki (Marseille, i.)
Kölcsönbe: Mevlüt Erdinc (Metz)
Kölcsönből vissza: Alexander Milosevic (Besiktas), Szalai Ádám (Hoffenheim), Allan Saint-Maximin (Monaco)

Lezárva kedden este, vastaggal az elmúlt hét nap eseményei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik