Hertha: Dárdai kitart a véleménye mellett, újra otthagyná a sajtótájékoztatót

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.04.06. 09:26
Dárdai Pál a Paderborn elleni sikert követő sajtótájékoztatón – ezúttal nem távozott idő előtt (Fotó: herthabsc.com)
A Hertha BSC pénteken az utolsó percekben szerzett két góllal fordított és győzött a Paderborn vendégeként, de a német másodosztályban jelenleg 6. helyezett csapatnál továbbra is feszült a légkör azok után, hogy Dárdai Pál vezetőedző a héten otthagyta az egyik sajtótájékoztatót, mert olyan újságíró próbált tőle kérdezni, aki korábban élesen kritizálta a Herthát.

 

Ez vagyok én és ilyen is maradok. Nem beszélek azokkal, akik azt írják, hogy a Herthának nincs koncepciója. Ez sértő ránk nézve” – idézi a Paderborn elleni pénteki meccset követően a Kicker Dárdait, miután a szakember éppen a Kicker újságírójának kérdése miatt hagyta ott a héten a berliniek egyik sajtótájékoztatóját.

Ebből belső ügy lett a Herthánál, vizsgálatot indított a klub, illetve tartottak egy megbeszélést – a német sajtó szerint válságértekezletet –, amin Thomas Herrich ügyvezető és Andreas Neuendorf akadémiai igazgató vett részt Dárdai mellett, és nemtetszésüket fejezték ki Dárdai kirohanásával kapcsolatban. A fenti idézet a Kicker szerint ekkor hangzott el a számonkérésre a Kicker szerint indulatosan reagáló Dárdaitól, aki pénteken a Skynak adott meccs előtti interjúban is megerősítette, nem változott a véleménye.

Ugyanígy tennék most is, holnap és holnapután is – reagált Dárdai arra a kérdésre, ismét kivonulna-e a sajtótájékoztatóról. – Az, hogy nincs koncepciónk, sértő ránk nézve. Ha valaki azt állítja, hogy nincs, akkor ezzel a valótlansággal gondot akar okozni nekünk. Márpedig én ilyen emberekkel nem beszélek.” 

A klub részéről pénteken Benjamin Weber sportigazgató az ügyről annyit mondott, hogy házon belül megbeszélték a történteket, de nyilvánosan nem szeretnének beszélni az elhangzottakról, nem hagyják, hogy mások szabják meg, mit és hogyan kommunikáljanak.

A Paderborn elleni győztes meccs után a klub honlapja pénteken csak a játékosokat és Benjamin Webert idézte a 3–2-es siker kapcsán, a győztes vezetőedzőt, Dárdai Pált, akinek sajtóhírek szerint már az utódját keresik a vezetők, nem.

„Rengeteg olyan meccsünk volt az idényben, amit egyértelműen meg kellett volna nyernünk a játék képe alapján. Ezúttal mi lehetünk boldogabbak, örülünk a három pontnak. Az ilyen győzelmek lökést adhatnak. A cserék is sokat hozzátettek a játékhoz. Most jön a Rostcok elleni hazai meccs, amin tovább szeretnénk javítani” – fogalmazott Weber.

Szombaton délelőtt aztán Dárdaitól is megjelent egy rövid értékelés, amit a meccs utáni sajtótájékoztatón mondott.

„Hátrányból felálltunk és a cseréknek köszönhetően megfordítottuk a meccset. Három szép gólt rúgtunk, melyeknél sakk-mattig kijátszottuk az ellenfelet. Büszke vagyok, mert ezt gyakoroltuk az edzéseken is" – Dárdai valamelyest reagált ezzel a munkáját érő kritikákra is. 

A meccsen gólpasszt adó ifjabb Dárdai Pált a 71. percben lecserélte édesapja, Dárdai Márton végigjátszotta a meccset a védelem közepén. Dárdai Bence nem volt a meccskeretben.

NÉMET 2. BUNDESLIGA
28. FORDULÓ
Paderborn–Hertha BSC 2–3 (Obermair 16., Musliu 60., ill. Barkok 17., B. Hussein 87., Tabakovic 90.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik