BL: az UEFA megbüntette a Bayern Münchent

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.12. 15:51
A római pirózás miatt megbüntette az UEFA a Bayern Münchent (Fotó: Getty Images)
A német rekordbajnok Bayern München hivatalos honlapján tudatta, hogy elfogadta az Európai Labdarúgó-szövetség döntését és nem nyújt be fellebbezést az UEFA büntetése ellen, így a Bajnokok Ligája-negyeddöntő idegenbeli mérkőzésén nem lehetnek vendégszurkolók.

A Bayern Münchent azért büntette meg az Európai Labdarúgó-szövetség, mert a Lazio elleni idegenbeli mérkőzésen a német szurkolók pirotechnikai eszközöket indítottak el, s néhányat szándékosan úgy irányítottak, hogy veszélyeztették a közelben lévő emberek épségét.

Az eset miatt a Bayernt megbüntette az UEFA, s ennek értelmében a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének idegenbeli mérkőzésén nem lehetnek ott a müncheni szurkolók.

„El kell fogadnunk a büntetést. Nem csak pirotechnikai eszközöket indítottak el, hanem azokat szándékosan a pályára lőtték, közvetlenül veszélyeztetve az embereket. Ez a próbaidő olyan kifejezett megsértése volt, amely után hiábavaló fellebbezést benyújtani” – mondta Jan-Christian Dressen, a Bayern vezérigazgatója a klub honlapjának.

„Általában boldogok vagyunk, ha negyeddöntőbe jutunk, de nagy csapás, hogy most szurkolóink támogatása nélkül kell megvívnunk az idegenbeli mérkőzést. A szabálysértők kis csoportjának tette rossz a többi szurkolónak és a csapatnak. Bízom benne, hogy megtaláljuk a módját, hogy a csapat a legjobb teljesítményt nyújtsa” – tette hozzá Dressen.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításait a nyolcaddöntők után, március 15-én, pénteken készíti el az UEFA Nyonban.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik