Bundesliga: megvan az egyezség, Sancho akár már ma csatlakozhat a BVB-hez

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.04. 12:24
null
Megszületett az egyezség, Sancho hamarosan visszatérhet a Dortmundhoz (Fotó: Getty Images)
Sajtóértesülések szerint megszületett az egyezség az angol élvonalbeli Manchester United és a Bundesligában szereplő Borussia Dortmund között a „vörös ördögök” által felfüggesztett Jadon Sancho átigazolásával kapcsolatban.

A Manchester Citynél nevelkedő 23 éves Jadon Sancho 2017-ben igazolt a német élvonalbeli Dortmundhoz, melynél 137 mérkőzésen 50 gólig és 64 gólpasszig jutott négy év alatt, ezért a „vörös ördögök” 85 millió euróért vették meg az angol támadót.

Sancho azonban egyelőre finoman fogalmazva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az MU színeiben ugyanis 82 meccsen 12-szer volt eredményes hat gólpassz mellett.

Az angol támadó az elmúlt hónapokban nem is tudta gyarapítani góljai számát, hiszen a Manchester United szeptemberben felfüggesztette, mert Sancho nem került be az Arsenal elleni keretbe. Erik ten Hag ezt azzal indokolta, hogy nem volt elégedett az angol támadó edzésmunkájával, de Sancho nem sokkal később saját közösségi média-felületein adott ki egy közleményt, melyben elmondta, nem lesz bűnbak, az edzésmunkájával pedig nincsen gond.

Az MU menedzsere ezt követően tudatta, hogy az étkezőből is kitiltott Sancho csak abban az esetben térhet vissza az első csapathoz, ha bocsánatot kér, de ezt ezidáig nem tette meg.

A felfüggesztés után már októberben arról szóltak a hírek, hogy Sancho télen elhagyja Manchestert, majd ez 2024 elején kezdett felerősödni, amikor a támadó korábbi klubja, a Dortmund kezdett el érdeklődni iránta.

A német Kicker és az átigazolási ügyekben jártas olasz újságíró, Fabrizio Romano is arról számoltak be, hogy Sancho csak a zöld jelzésre vár, s hamarosan csatlakozhat a Marbellán edzőtáborozó Dortmundhoz, amely kölcsönveszi az angol szélsőt.

A Kicker úgy tudja, Sancho az idény végéig ír alá, a Dortmundnak pedig mindennel együtt hárommillió eurójába kerülne a támadó megszerzése.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik