Bundesliga: Jadon Sancho visszatért a Dortmundhoz az MU-tól – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.11. 13:54
null
Jadon Sancho visszatért Dortmundba (Fotó: bvb.de)
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek és az idény végéig a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmundnál folytatja pályafutását az angol Manchester United által felfüggesztett Jadon Sancho.

A Manchester Citynél nevelkedett Sancho 2017-ben igazolt a Borussia Dortmundhoz, melynél négy év alatt 137 meccsen 50 gólig és 64 gólpasszig jutott. Teljesítménye miatt a Manchester United 2021 nyarán 85 millió euróért vette meg az angol válogatott labdarúgót.

Sancho finoman fogalmazva sem váltotta meg a világot Manchesterbe való visszatérése után, hiszen a „vörös ördögöknél” minden sorozatot figyelembe véve 82 találkozón 12 gólig és hat gólpasszig jutott.

A 23-szoros angol válogatott támadó középpályás az elmúlt hónapokban nem tudta gyarapítani góljai számát, az MU ugyanis szeptemberben felfüggesztette őt, azok után, hogy Sancho nem került be az Arsenal elleni keretbe. Erik ten Hag ezt azzal indokolta, hogy nem volt elégedett a labdarúgó edzésmunkájával, de ezt Sancho később közösségi oldalán cáfolta meg, s azt írta, nem lesz bűnbak.

Ten Hag ezt követően arról beszélt, a középpályás akkor térhet vissza, ha bocsánatot kér, de ezt továbbra sem tette meg, ezalatt pedig egyre erőteljesebben érdeklődött iránta korábbi klubja, a Dortmund.

A Ruhr-vidékiek most hivatalos közösségi felületeiken számoltak be róla, hogy az idény végéig kölcsönvették Sanchót a Manchester Unitedtől.

„Amikor besétáltam az öltözőbe, éreztem, hogy hazatértem. Jól ismerem a klubot, mindig is közel álltak hozzám a szurkolók és soha nem szakadt meg a kapcsolatunk. Alig várom, hogy újra pályára lépjek és mosollyal az arcomon focizzak, gólpasszokat adjak, gólokat szerezzek és segítsem a csapatot a Bajnokok Ligája-továbbjutásban” – mondta Sancho régi-új klubja honlapjának.


Sancho a 10-es mezt kapta meg Dortmundban. A klub nem közölte, de az átigazolási ügyekben jól informált olasz újságíró, Fabrizio Romano úgy tudja, a Ruhr-vidékieknek nincs opciójuk Sancho végleges megvásárlására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik