Német Kupa: a Saarbrücken a Bayern után a Frankfurtot is kiverte

Vágólapra másolva!
2023.12.06. 20:04
null
Van okuk Mario Götzééknek a bosszankodásra: már a nyolcaddöntőben elvéreztek (Fotó: Imago Images)
A harmadosztályú Saarbrücken a Bayern München elleni, novemberi sikerét (2–1) követően az Eintracht Frankfurtot is kiejtette a Német Kupából: a Saar-vidéki csapat a szerda esti nyolcaddöntőben 2–0-s sikert aratott.

 

Tovább folytatja menetelését a Saarbrücken, a Bayern kiejtése után újabb élvonalbeli klubot búcsúztatott. A Frankfurt veszélytelenül játszott, először mindössze a 37. percben jutott el kapura lövésig. A második félidőre jobb játékkal jöttek ki a hesseniek, ám továbbra sem okoztak gondot a kapusnak – egyedül Aurélio Buta 61. perces, lécen csattanó lövése okozott némi ijedtséget hazai részről.
A Saar-vidékiek nem sokkal ezután, egy felívelt szabadrúgást követően vezetést szereztek Kai Brünker ballábas lövése révén. (VIDEÓ ITT!)

Már a 76. percben is megszülethetett volna a második hazai gól, ám akkor még blokkolt a védelem – a 78.-ban viszont már 2–0-ra váltott az eredményjelző. Beszorult a kapuja elé a Frankfurt, a védők nem tudtak jól felszabadítani, majd a jól helyezkedő Luca Kerber közelről talált be. (VIDEÓ ITT!)

Kicsivel a második gól előtt állt be a Frankfurtba Mario Götzét felváltva Noel Futkeu, aki nem sokat töltött a pályán: a 83. percben hátulról megrúgta Marcel Gaust, a játékvezető azonnal felmutatta neki a piros lapot. (VIDEÓ ITT!)

A Saarbrücken a negyeddöntőbe jutott!

A Bayer Leverkusennek nem okozott gondot a másodosztályú Paderborn búcsúztatása: a 28. percben már kettővel vezetett, majd magabiztosan, 3–1-re nyert. A hazaiak a siker ellenére nem hagyhatták el teljesen boldogan a pályát: Florian Wirtzet sérülés miatt már az első félidő hosszabbításában le kellett cserélni.

A Stuttgart jobban játszott, mint a Dortmund – a svábok két góllal ejtették ki a BVB-t: Serhou Guirassy a kapus lábai között lőtte az elsőt, majd a hajrában Katompa Silas ziccerből beküldte a másodikat.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Bayer Leverkusen
–Paderborn (II.) 3–1
Saarbrücken (III.)–Eintracht Frankfurt 2–0
VfB Stuttgart–
Borussia Dortmund 2–0
Hertha BSC (II.)–Hamburg (II.) 3–3 – tizenegyesekkel: 5–3

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Kaiserslautern (II.)
–Nürnberg (II.) 2–0
Magdeburg (II.)–Fortuna Düsseldorf (II.) 1–2
Homburg (IV.)–St. Pauli (II.) 1–4
Mönchengladbach–Wolfsburg 1–0 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik